8.8
Arvosana

Plussat

  • Erinomainen akku
  • Sulava muotoilu
  • Käyttöjärjestelmä puhdas Android

Miinukset

  • Keskinkertainen prosessori
  • Kamera
  • Paino
Hinta
9
Akun kesto
10
Kamera
7
Suorituskyky
7
Muotoilu
9

Yhteenveto pähkinänkuoressa

Erinomainen keskihintainen älypuhelin pitkällä akkukestolla. Power 5S tekee perusjutut niin hyvin, ettei ihmeempiä ominaisuuksia tule kaivanneeksi.

Muutama vuosi sitten markkinoille alkoi tulla isolla akulla ja jopa viikon akkukestolla varustettuja älypuhelimia. Näistä kenties ensimmäinen oli jo kulttimaineessa oleva Oukitel K10000 teräksisellä rungollaan ja 10000 milliampeerin akullaan. Nämä usein kohtalaisen edulliset puhelimet isolla akulla ovat ihanteellisia esimerkiksi koiratutkan kanssa käytettäväksi tai pitkille työmatkoille, jolloin puhelimen akun on kestettävä kauan kovaa käyttöä. Nyt tällaisia puhelimia on jo niin paljon tarjolla, että valinnanvaikeus kohtaa uutta isolla akulla varustettua puhelinta etsivän. Ulefone Power 5S on kova ehdokas tämän hetken hinta-laatusuhteeltaan parhaaksi isoakkuiseksi puhelimeksi.

Ulefone on perinteikäs Shenzheniläinen älypuhelinvalmistaja jonka puhelimet tunnistaa keskimääräistä korkeammasta laadustaan. Vastapainoksi Ulefonelta harvoin tulee mitään kovin innovatiivisia malleja vaan firma panostaa muualla jo menestyneisiin laitteisiin. Vierailin vastikään Ulefonen päämajassa ja heidän työntekijänsä kertoi minulle, että yrityksen johto on keskimääräistä vanhempaa jonka takia he eivät halua ottaa riskejä erikoisilla malleilla, kuten esimerkiksi heidän kilpailijansa Blackview. Sepä ei kuitenkaan heidän puhelimista sinänsä huonompia tee ja mikäli hakusessa on taattua laatua on Ulefone kyllä pienempien kiinalaisten älypuhelinvalmistajien ehdotonta eliittiä.

Power 5S vs Power 5 – mikä muuttui?

Ulefone on tuonut viimeaikoina kaksi kovaa haastajaa isolla akulla varustettujen puhelinten osastolle. Ulefone Power 5 ja sen uudistettu 5S -versio ylpeilevät peräti 13 000 milliampeerin akullaan. Ulefone Power 5S on näistä uudempi ja edullisempi versio, jossa on pyritty saamaan hinta järkevämmäksi ominaisuuksista tinkimättä.

Power 5S ei juuri ominaisuuksissa Power 5:lle häviä. Power 5:ssa suurimmat muutokset ovat RAM muistin tippuiminen 6:sta 4:n gigatavuun ja takana olevan tuplakamera vaihtaminen yhdeksi kameraksi. Harvalle käyttäjälle edellä mainitut ominaisuudet kuitenkaan hirveästi vaikuttavat. Power 5 on saanut käyttäjiltä todella hyviä arvioita ja liki pelkkää viittä tähteä tuotearvosteluissa, joten huomattavasti edullisempi ja liki samanlainen Power 5S on siis erinomainen löytö.

Akkukesto

Ulefone Power 5S Puhelimen silmiinpistävin ominaisuus on sen verraton 13 000 milliampeerin akku. Tämä on testeissä osoittautunut todella yhtä kovaksi, kuin mitä se paperilla vaikuttaa olevan. Omassa tiedossani ei ole toista puhelinta jossa on yhtä iso akku, joten puhelimen akku voi olla jopa maailmanennätys.

Alla Youtubettaja nimellä ben’s gadget review testasi Power 5 puhelimen akkua ja näytön päälläoloaikaa (SOT) ja sai erinomaiset tulokset. Akun kannalta Power 5S pitää sisällään identtiset komponentit, joten akkukesto pitäisi olla pitkälti sama:

Iso kenno tekee toki puhelimesta myös melko painavan ja isokokoisen. Voisi jopa sanoa, että tätä puhelinta ei ole tehty vellihousuille, tai ainakin on parempi varautua ranteiden väsymiseen kovan käytön jälkeen. Kaikkea ei voi tietenkään saada. Pitkää akkukestoa auttaa myös kohtalaisen energiapihi Mediatek P23-prosessori.

Erinomainen muotoilu ja iso akku ovat Ulefone Power 5S:n vahvuuksia
Puhelimessa on paitsi iso näyttö ja akku, myös ihan hyvin tehoa Helio P23:n ansiosta

Muotoilu

Ulefonen muotoilu saa kyllä itseltäni kehut. Puhelin huokuu laatua ja tasokasta viimeistelyä.

Ulefone Power 5S -älypuhelimen kameramoduuli
Ulefone on panostanut pieniin yksityiskohtiin

Power 5S:n takaosassa on miellyttävää keinonahkaa joka parantaa otetta ja tuntumaa. Kameramoduuli on tyylikkäästi metallinen. Sormenjälkilukija on laitettu puhelimen sivulle.

Kuten sanottua puhelin on kooltaan iso, mutta ei mahdottomimman kokoinen. Esimerkiksi Oukitel WP2 on selvästi tätä isompi. Alla vielä vertailuna iPhone X joka on Applelle tyypillisesti erittäin pienikokoinen älypuhelin.

Kokoa puhelimelta löytyy huomattavasti
Ulefone Power 5S sekä iPhone X

Loppusanat

Power 5S pitää sisällään Android 8.1 käyttöjärjestelmän eikä sitä ole juuri muokattu. Play-kaupasta saa kaikki mahdolliset sovellukset Netflixistä Whatsappiin. Android 8, koodinimeltään Oreo pitää sisällään paljon erilaisia akkukestoa parantavia ominaisuuksia ja parannuksia aiempiin Androideihin verrattuna.

Power 5S on erinomainen puhelin kovaan käyttöön. Isosta akusta saa ennen kaikkea mielenrauhaa pitkillekin matkoille kun akun riittävyys ei ole jatkuvasti mielessä. Puhelin on akusta johtuen toki hieman tavallista isompi, joten tämä on hyvä pitää mielessä. Silti esimerkiksi pitkille matkoille on Power 5S erinomainen matkakumppani jonka laatuun voi luottaa. Tällä katsoo vaikka Netflixiä pitkätkin lennot tai työmatkat, unohtamatta sitten kaikkea ammattikäyttöä esimerkiksi koiratutkien tai vastaavien raskaiden sovelluksien kanssa.

Ulefone Power 5S on hieman paksumpi, kuin normaalit älypuhelimet suuresta akusta johtuen
Power 5S on keskimääräistä paksumpi älypuhelin

Ulefone Power 5S on joulukuun kuukauden tuotetarjouksessa, vain 259.95€!