SuomiMobiilin Eero Salminen pääsi testaamaan Xiaomi Mi MIX puhelinta. Uusi todellinen lippulaivojen lippulaiva on herättänyt suurta mielenkiintoa erityisesti sen hämmästyttävän 6.4″ -näytön johdosta. Voit lukea testin kokoinaisuudessaan täältä. Koostimme tähän blogiin testin parhaat palat.

Ensituntumat uskomattomasta Xiaomi Mi MIX:stä: Tässäkö on älypuhelimien tulevaisuus?

 

mimixc1

Xiaomi on tehnyt tänä vuonna historiaa julkaisemalla erikoisen Mi MIX -puhelimen, josta löytyy minimaaliset näytön reunat. Puhelimen rakenne on kokonaisuudessaan myös keraaminen, jonka takia laite on jotain täysin erilaista, johon olemme vuoden 2016 aikana tottuneet. Ensi vuoden lippulaivapuhelimiin on huhuttu vastaavia näyttöjä, jonka takia Xiaomia voidaan pitää jo jonkinlaisena edelläkävijänä.

Näyttö on upea!

mimix4 Ehkä puhelimen suurin hämmennystä ja mielenkiintoa herättänyt seikka on näyttö, joka peittää valmistajan mukaan laitteen etuosasta huimat 91.3 prosenttia. Lukema on suurempi kuin koskaan ennen missään älypuhelimessa. Näyttö on kooltaan 6,4 tuumaa ja sen tarkkuus on Full HD -tasoa (1080 x 2040). Mi MIX:stä löytyy siis todella suuri näyttö, jonka takia myös Full HD -tasoinen näyttö on varsin kyseenalainen, sillä tarkempi näytön tarkkuus olisi saattanut olla vielä parempi, mutta onneksi muutaman päivän käytön jälkeen myös alhaisempi näytön tarkkuus on riittänyt. Xiaomi Mi MIX:n näyttö on saatu painettua pieneen tilaan ja laitteesta on saatu uskomattoman hieno. Näyttöä kiertää kolmella sivulla todella ohuet reunat ja näytön alareunaan on jätetty reilun sentin mittainen alue, johon on sijoitettu etukamera sekä ilmoitusvalo.

Keraaminen rakenne näyttää hyvältä, mutta se on liukas

mimix2

Xiaomi Mi MIX:n erikoisuuksista näkyvin oli varmasti näyttö, mutta ehkä pienemmälle huomiolle on jäänyt puhelimen keraaminen rakenne. Laite on siis kokonaisuudessaan valmistettu keraamista, lukuun ottamatta etuosan lasia. Keraaminen rakenne on mielestäni tyylikäs ja erikoinen. Puhelimen takaosa näyttää pitkälti lasilta, mutta se on kuitenkin keraaminen. Keraaminen pinta tuntuu kestävän huomattavasti paremmin naarmuja kuin lasi, sillä ainakaan vielä en ole huomannut yhtään naarmua keraamisissa pinnoissa. Laitteen kehykset ovat keraamiset ja samoin myös käynnistys- ja äänenvoimakkuuspainikkeet. Tällä hetkellä en keksi laitteen rakenteesta mitään muuta huonoa sanottaa kuin sen, että puhelin on todella liukas. Testiini saapunut versio oli puhelimesta arvokkaampi, josta löytyy reilusti muistia sekä 18 karaatin kullalla pinnoitetut kameran ja sormenjälkitunnistimen kehät.

Xiaomi Mi MIX on teknisesti loistava

mimix3

Vaikka puhelin näyttää erikoiselta, niin Xiaomi ei ole jättänyt huomioimatta myöskään laitteen teknistä puolta. Mi MIX julkaistiin yhdessä Mi Note 2:n kanssa ja molemmista laitteista löytyy lähes vastaavaa tekniikkaa. Xiaomi Mi MIX:n sisuksissa hyrrää Snapdragon 821 -järjestelmä piiri, jonka tukena on 4 tai 6 gigatavua RAM-muistia mallista riippuen. Tallennustilaa Mi MIX tarjoaa 128 tai 256 gigatavua. Laitteen kamera on suuruudeltaan 16 megapikseliä ja etukamera on kooltaan 5 megapikseliä. Mi MIX pitää sisällänsä 4400 milliampeeritunnin akun, jota voidaan ladata hyödyntäen Qualcommin Quick Charge 3.0 -teknologiaa. Teknisesti puhelin on siis vakuuttava.

Lue Testi kokoinaisuudessaan täältä.

Kurkkaa Mi MIX verkkokaupan puolelta.