Erilaiset kryptovaluutat ovat olleet viimevuosina vahvasti esillä ja niillä on ollut jyrkkiäkin ylä- ja alamäkiä. Näistä tunnetuimpina mainittakoon Bitcoin ja Ethereum. Me e-villellä panostamme kauppamme toiminnallisuuksien ja asiakaskokemuksen kehittämiseen ja erilaiset maksutavat ovat luonnollisesti tärkeä osa kokonaisuutta. Kryptovaluutat ja lohkoketjutekniikat sisältävät valtavan määrän potentiaalia ja uusia mahdollisuuksia. Siksi päätimmekin tarttua tilaisuuteen ja tiedotamme, että e-villen asiakasraha muuttuu kryptovaluutta V-Coiniksi 1.5.2018 alkaen. Kerron tässä blogissa miksi tähän ratkaisuun on päädytty ja kuinka muutos vaikuttaa sinuun e-villen asiakkaana.

Tienaa V-Coineja shoppailemalla

e-villen asiakkaat saavat asiakasrahaa shoppaillessaan e-villessä. Asiakasrahaa voi tienata 1% verran koko tilauksen arvosta ja lisää on mahdollista tienata tekemällä arvosteluja. Nykyisellään e-ville maksaa asiakkailleen 0,50€ tekstiarvosteluista, 0,50€ kuvista (max 2 kuvaa) ja arvosteluvideolla on mahdollista tienata jopa 2,5€ arvosta asiakasrahaa. Tämä malli tulee säilymään myös jatkossa, kun uusi kryptovaluutta V-Coin korvaa asiakasrahan. Tässä kohtaa asiat muuttuvat mielenkiintoiseksi, sillä asiakasrahan muututtua V-Coin -kryptovaluutaksi se on sidottu omaan kurssiinsa, joka tyypillisesti kryptovaluutoilla voi mahdollistaa suuriakin harppauksia ylöspäin. Tämä tarkoittaa sitä, että kun kerrytät V-Coineja, voi kryptovaluuttaomaisuutesi arvo kasvaa nopeasti jopa niin paljon, että tienaat koko alkuperäisen ostoksesi summan takaisin ja jäät voitolle. Kätevää, eikö?

Turvallinen ja joustava kryptovaluutta suomalaisille

V-Coin ei ole kuin mikä tahansa muu kryptovaluutta, vaan sen arvo on turvattu. Tämä tarkoittaa sitä, että V-Coinin arvo ei koskaan voi laskea alle euron arvon, sillä yksi V-Coin vastaa e-ville.com verkkokaupassamme aina vähintään 1€ summaa shoppaillessasi siitä huolimatta vaikka V-Coinin oma kurssi alittaisikin euron. V-Coinin arvon taas noustessa se vastaa kaupassamme juuri senhetkistä markkinahintaa, eikä sitä alenneta vastaamaan vain yhtä euroa. Tällä tavoin kaikki voittavat. Asiakas tienaa, eikä e-ville häviä mitään, kun asiakasrahan sijaan V-Coin on valuutta, jota voi vaihtaa euroiksi tai käyttää tulevaisuudessa myös muualla. Pitkän tähtäimen tavoitteenamme onkin saada V-Coin Suomen ensimmäiseksi viralliseksi kryptovaluutaksi ja sitä varten olemmekin lähestyneet jo Finanssivalvontaa sekä muita viranomaistahoja. Tämä on kuitenkin pitkä prosessi, joten pidämme teidät tärkeiden tapahtumien myötä ajan tasalla.

Markkinatilanne

Suuret valuutat, kuten Bitcoin, ovat tällä hetkellä romahduksessa ja uskomme laskevan, korjaavan markkinatrendin myös jatkuvan pidemmällä aikajaksolla. V-Coinin ennustetaan puolestaan kasvavan merkittävästi valtiollisesti hyväksytyn statuksensa ja hintasuojansa ansiosta. Valtiollinen hyväksyntä edesauttaa V-Coinin nopeaa implementointia maksutavaksi myös perinteisiin marketteihin hyväksyttynä maksutapana. Yhdessä talousosastomme kanssa olemme laskeneet ja uskomme vahvasti, että kryptovaluuttamarkkinan kehitys ja V-Coinin kehitys tulee menemään niin, että loppuvuoden 2021 paikkeilla Bitcoin vajoaa V-Coinin alapuolelle sen perustuessa vanhaan ja mm. V-Coiniin verrattuna alkukantaiseen lohkoketjualgoritmiin. Myös todennäköisesti laajamittaisen poliittisen vastustuksen takia Bitcoin tulee laskemaan.

Ylläoleva kuvaaja on talous- ja finanssitiimimme luoma ja esittää tekoälyalgoritmimme laatiman ennusteen Bitcoinin ja V-Coinin kehityksestä 5 vuoden aikajaksolla perustuen Bitcoinin tähänastisen hintakehitykseen. Kuvaajalta näemme myös kuinka V-Coin on selkeästi stabiilimpi ja radikaalia hintaheittelyä tapahtuu Bitcoinia vähemmän, mikä tekee siitä huomattavasti paremman sijoitustuotteen.

Kuinka V-Coin toimii?

V-Coin, kuten muutkin kryptovaluutat, perustuu lohkoketjuihin. Tämä tarkoittaa myös sitä, että V-Coineja voi kuka tahansa louhia samoin kuin esimerkiksi Bitcoineja. Louhiminen kuitenkin usein vaatii vähän syvällisempää perehtymistä aiheeseen ja ylensä myös erikoislaitteistoa. Näin ei kuitenkaan V-Coinin osalta ole, sillä olemme e-villen kehitystiimin kanssa rakentaneet yksinkertaisen selaimeen asennettavan ilmaisen V-Miner Lite -louhinta-pluginin. Pluginin käyttäminen vaatii, että menet e-villen verkkokaupan etusivulle ja kirjaudut asiakastilillesi. Tämän jälkeen painat vain pluginista ON-painiketta. Yhteyden avauduttua ja erilaisten verifiointi- ja salausalgoritmien tehtyä tehtävänsä louhinta alkaa automaattisesti ja V-Coineja kertyy asiakastilillesi. V-Coin -määräsi voit milloin tahansa tarkastaa kirjautumalla e-villen asiakastilillesi ja samalla voit myös halutessasi myydä V-Coinisi ja sitä kautta muuntaa ne vaikka euroiksi.

V-Miner Lite on myös älykäs, eikä häiritse koneen käyttöäsi, sillä se tarkkailee tietokoneesi prosesseja ja siten optimoi resursseja. Kun selailet nettiä tai pelaat, V-Miner Lite käyttää vain vapaana olevat resurssit ja kun koneesi on käyttämättä, plugin-sovellus varaa mahdollisimman paljon resursseja louhinnan nopeuttamiseksi. Tulemme myös myöhemmässä vaiheessa julkaisemaan enemmän hallintaa kaipaaville käyttäjille maksullisen V-Miner -version hintaan 4,95€.

e-villen louhintakeskus

e-villen V-Coin -kehitysyksikön testilaitteistoa

Luonnollisesti aiomme e-villellä myös itse ottaa lohkoketjuteknologiasta kaiken taloudellisen hyödyn irti, ja olemmekin tehneet laajamittaisia investointeja louhintalaitteistoon. e-villen louhimo toimii Kiinan Shenzhenissä lähellä toimistoamme, ja kehityksestä vastaa yhteistyössä e-villen suomalainen projektitiimi sekä kiinalaiset kryptovaluuttoihin erikoistuneet insinöörit.

Lisäksi hankkeessa on mukana kiinalainen laitteistotoimittaja, joka on myös sitoutunut kehittämään ja julkaisemaan ASIC-piiriin pohjautuvan ja V-Coin -louhintaan räätälöidyn kustannustehokkaan louhintakoneen kaikkien saataville.

Huom! Sijoituskohteiden arvo saattaa nousta tai laskea eikä niiden historiallinen arvonkehitys ole tae tulevasta tuotosta.