Tuotepäällikön paikka auto- ja elektroniikkatuoteryhmiin on sulkeutunut. Voit kuitenkin lukea lisätietoja e-villestä työnantajana, sekä tietoja tuotepäällikön työpaikasta Shenzhenissä täältä. e-ville etsii koko ajan uusia talentteja tiimiinsä, jos sinusta tuntuu, että voisit olla e-villen tiimin uusin huippupelaaja, laita rohkeasti avoin hakemus [email protected].

Lyhyesti verkkokauppa e-ville.comista

Verkkokauppa e-ville.com on vuonna 2006 perustettu ”suomalaisten verkkokauppa Kiinassa”. Hongkongin naapurissa Etelä-Kiinan Shenzhenissä, työskentelee n. 20 hengen kansainvälinen tiimi. Meitä on täällä digimarkkinoinnin, hankinnan, nettikaupan optimoinnin ja -ohjelmoinnin, sekä logistiikan osaajia. Lisäksi lähetysten ja asiakaspalvelun parissa työskentelee pieni yhteistyökumppaneiden joukko Mäntsälässä, Suomessa, sekä muutamia freelancereitä ympäri maailmaa.

Olemassaolomme tarkoitus (missio) on tarjota kiinalaisia vaihtoehtotuotteita ja tuotemerkkejä perinteisten, käytännössä samoilta tehtailta tulevien, kalliiden tuotemerkkien ja brandien sijaan. Tämä tarkoittaa esimerkiksi edullista älypuhelinta halvemmalla kuin saman tasoinen tai ominaisuuksiltaan vaatimattompi merkkipuhelin. Toinen työmme tarkoitus on etsiä täältä paikan päältä kaikkia siistejä, hauskoja ja erikoisia uutuustuotteita, joita ei Suomessa ole muualta saatavilla. Kiinalaisilla tehtailla ja messuilla näkee uusimmat ja cooleimmat tuoteinnovaatiot usein jopa vuosia ennen kuin kukaan on niistä kotimaassa kuulutkaan, saati että niitä olisi yleisesti kauppojen hyllyillä saatavilla. Kolmas syy on tarjota työtä ja kiina-, sekä verkkokauppakokemusta kansainvälisille suomalaisille opiskelijoille ja nuorille, sekä tarjota eettisesti kestävä työpaikka ja toimeentulo kaikille työntekijöillemme.

Tulevaisuudessa (visio) haluamme tarjota kattavamman valikoiman mielenkiintoisia tuotteita asiakkaillemme, sekä lähentyä alkuperäistä ajatusta siitä, että e-ville on e-kaupunki, josta löytyy kattavasti monenlaisia erikoiskauppoja, kuten kamerakauppa, televisiokauppa, autotarvikekauppa, kännykkäkauppa, urheiluvälinekauppa, lemmikkitarvikekauppa jne. Olemme myös lähempänä muutaman prosentin markkinaosuutta Suomen verkkokaupasta.

Arvoihimme kuuluu pyrkiä olemaan sellainen verkkokauppa, jossa itsekin haluaisimme asioida ja sellainen työnantaja, jolla itsekin haluaisimme olla töissä. Tapoihin on kuulunut mm. asettaa tiimin kanssa yhdessä tavoitteita ja sen jälkeen antaa työntekijälle vapauksia tehdä asioita omaan tahtiin, omilla menetelmillä ja työrytmillä kuitenkin tarjoten apua ja ohjausta aina tarvittaessa. Pienessä firmassa jokaisen ääni kuullaan ja jokainen pystyy vaikuttamaan yrityksen työtapoihin ja tekemään osaltaan työstä ja työpaikasta itselleen tehokkaamman ja kaikilta osin mukavamman. Usein juuri uusilta työntekijöiltä olemme saaneet parhaat ideat!

e-ville.com -tiimi syyskuussa 2015
e-ville.com -tiimi syyskuussa 2015.

Autot ja elektroniikka lähellä sydäntä? Liity tiimiin tuotepäälliköksi?

Työtehtävistä kenties eniten asiakkaiden ostokokemukseen ja verkkokauppamme ilmeeseen pääsee vaikuttamaan tuotetiimin jäsenenä. Suosituimpia tuotekuvauksiamme luetaan tuhansia kertoja päivässä ja e-villen tuotteita selataan n. 200 000 suomalaisen toimesta, yhteensä lähes miljoona kertaa kuukauden aikana. On iso merkitys, mitä tuotteita valikoimiin on otettu ja miten ne on esitelty.

Tuotepäälliköiden joukkoon haetaankin nyt innokasta ja energistä auto- ja elektroniikkaharrastajaa. Jos innostut autojen korjaamisesta, tuunaamisesta ja vertailemisesta, sekä uusien teknisten laitteiden koekäyttämisestä ja analysoimisesta viihdyt tässä työssä! Toimenkuvanasi on tutustua kategorian tarjontaan ja omaan tuotevalikoimaamme, koordinoida uusien tuotteiden hankintaa kiinalaisten kollegoiden kanssa, testata tuotteita ja kirjoittaa tuotteille kuvauksia. Ideoituasi ja lisättyäsi uutuudet verkkokauppaan pääset koordinoimaan ja tekemään tuotteille markkinointia yhteistyössä mainonnasta vastaavien kollegojen kanssa.

Hauskempaa työ tulee olemaan, mikäli sinua kiinnostaa autoihin liittyvien ja elektronisten vimpainten lisäksi myös kuvien käsittely, videoiden ottaminen ja editoiminen. Näitä pääset hyödyntämään mm. sähköposti-, Facebook-, youtube-, ja blogimarkkinoinnissa yhdessä kollegojen kanssa.

Itsenäinen tuloksellinen työ hyvässä tiimissä motivoi

Tuotetiimimme seuraa verkkokaupan myyntidataa päivittäin, viikottain ja kuukausittain. Jokaisella uudella tuotteella tai vanhan tuotteen kuvauksen parantamisella on vaikutus kaupan toimivuuteen, sekä asiakkaiden  käyttäytymiseen kaupassa. Oikeilla muutoksilla ja korjauksilla tulokset näkyvät välittömästi. Mikäli sinua motivoi seurata oman työsi tuloksia ja saada siitä välitöntä palautetta, on työstä helppo innostua. Kuusihenkinen tuotetiimimme ja 5 hankintatyöntekijäämme puhaltavat kaikki yhteen hiileen ja yhteistyöntulokset näkyvät mm. täältä.

Kiina ja kansainvälinen ura kiinnostaa

Tuotepäällikkömme työskentelevät siis täällä tehtaiden nurkilla, Hongkongin naapurissa Kiinan Shenzhenissä. Kollegoistamme 8 on suomalaisia, 1 venäläinen ja loput kiinalaisia. Toimistomme sijaitsee noin 20 minuutin metromatkan päässä kaupungin keskustasta. 12 miljoonan asukkaan kaupungista löytyy kuitenkin myös kansainvälistä verkostoitumista, kultuuria, sekä tuotteita ja palveluja ja Hongkong, yksi maailman kehittyneimmistä metropoleista sijaitsee lyhyen junamatkan päässä. e-villen kasvavan tiimin sisältä löytyy haasteita kunnianhimoiselle työnhakijalle varmasti pitkälle tulevaisuuteen, mutta rooli soveltuu myös kokemuksennälkäiselle. Pienehkön yrityksen opit ja kokemukset voivat avata ovia myös muutaman vuoden jälkeen suurempiin kiinalaisiin tai kansainvälisiin yrityksiin. e-villen entiset työntekijät ovat päässeetkin töihin mm. Amazonille, UBS-pankkiin, eurooppalaisiin internet start up -yrityksiin, sekä Verkkokauppa.comille. Kansainvälinen ja etenkin Kiinan kokemus ja sen liiketoimintojen todellinen osaaminen on verrattain harvinaista.

Koulutus tai työkokemus ei ratkaisevaa.

Uskomme, että kiinnostuksesi auto- ja elektroniikkatuotteisiin riittää pitkälle menestyäksesi tuotepäällikön työssä e-ville.comissa. Työviisumin saamisessa helpottaa kuitenkin kolmannen koulutusasteen tutkinto (amk / yliopisto). Tiimissämme on tällä hetkellä mm. VTM, pari DI:tä, muutama tradenomi, sekä pari sisukasta elämänkoululaista. Tuotepäällikkönä sinun tulee kirjoittaa sujuvasti, ja käyttää muutenkin värikästä suomenkieltä. Jollakin tavalla sinun tulee myöskin vakuuttaa meidät, että tulet pärjäämään vieraassa kulttuurissa ja kulttuuriltaan hyvin eksoottisessa Kiinassa ilman suurempia kulttuurishokin tai koti-ikävän oireiluja. Luonnollisesti Photoshopin käytöstä, videoiden ottamisesta / editointitaidoista, aikaisemmasta Kiinan- / Aasian-, asiakaspalvelu- tai verkkokaupan -kokemuksesta on etua paikkaa haettaessa. Työtä pelkäämätön asenne, kyky ideoida ja suunnitella uusia tuotelisäyksiä, sekä yleinen tekemisen ja aikaansaamisen asenne, seikkailun halu, sekä intohimo auto- ja elektroniikkatuotteisiin ovat kuitenkin valintakriteereistä tärkeimmät.

Palkkaus ei perustu taulukoihin, ikään tai sukupuoleen

Pienessä yrityksessä vastuut voivat kasvaa nopeastikin ja tarmokas tyyppi voi saada verkkokaupassa merkittäviä tuloksia lyhyelläkin tähtäimellä aikaiseksi. Niinpä palkkaus on mahdollista tehdä motivoivaksi peruspalkan + tulospalkkion mallilla. Työsuhteen käynnistyttyä toimenkuva, sekä palkkaus voivat muuttua paljonkin. Tulokset, vastuun ottaminen, oma-aloitteisuus, sekä neuvottelutaidot ratkaisevat :). Verkkokauppa kasvaa hurjaa vauhtia Suomessa ja ylivoimainen osa tuotteista tehdään e-villen kotikonnuilla Kiinassa, joten taivashan tässä on vain rajana!

Lisätiedot ja hakemukset

Tuotepäällikön paikka auto- ja elektroniikkatuoteryhmiin on sulkeutunut. Voit kuitenkin lukea lisätietoja e-villestä työnantajana, sekä tietoja tuotepäällikön työpaikasta Shenzhenissä täältä. e-ville etsii koko ajan uusia talentteja tiimiinsä, jos sinusta tuntuu, että voisit olla e-villen tiimin uusin huippupelaaja, laita rohkeasti avoin hakemus [email protected].

 

Ville Majanen

t: @villemajanen ja @evillecom
ig: @villemajanen ja @evillecom

Tämä on vanha blogikirjoitus ja tässä kuvattu työpaikka tai työpaikat saattavat olla tällä erää jo täytetty. Kirjoitus antaa kuitenkin kuvaa minkä tyyppisiä töitä e-villellä tehdään. Mikäli kiinnostuit, lähetä ihmeessä avoin hakemus, esittele itsesi ja kerro mitä e-villen osa-aluetta haluaisit päästä kehittämään tai missä olemaan apuna. Meihin saa yhteyden näissä merkeissä parhaiten osoitteesta [email protected].

Muita vanhoja työpaikkailmoituksia voi selata osoitteesta http://blog.e-ville.com/category/rekrytointi/. Uusista työpaikoista ilmoitetaan mm. blogin uutiskirjeissä.