E-ville.com on suomalaisen Ville Majasen perustama kiinalaisen elektroniikan verkkokauppa- ja tukkumyyntiyritys. E-ville on toiminut vuodesta 2006 lähtien ja sillä on toimipisteitä Kiinan Shenzhenissä, Thaimaan Bangkokissa, sekä Suomessa Mäntsälässä.

Työntekijöitä e-villellä on yhteensä n. 35, joista suomalaisia on parikymmentä ja kiinalaisia kymmenkunta. Kansainvälisessä tiimissämme on lisäksi vahvistuksia Ruotsista ja Venäjältä.

Kiinalaisen uudenvuoden tietämissä, helmikuussa, lyömme lukkoon 1. huhtikuuta alkavan tilikauden strategian, tavoitteet, tiimirakenteen, vastuut ja eri rooleihin sopivat henkilövalinnat. Uuden tilikauden joukkueessamme voisikin olla nyt paikka muutamalle uudelle roolille ja innokkaalle tyypille! Työtä on tarjolla 2-4 henkilölle, joista ainakin yksi voi olla harjoittelija / vastavalmistunut. Mahdollisia rooleja voisi olla useampia.

Kiinnostaako asiakkaiden auttaminen?

Tänä vuonna haluamme palvella nykyisiä asiakkaitamme vielä paremmin, kuin viime vuonna. Tämä saattaa vaatia esim. puhelinasiakaspalvelumme aukioloaikojen pidentämistä nykyisestä muutamasta tunnista vaikka Suomen toimistoaikoihin klo 9-17 ja sähköpostiasiakaspalvelun vasteajan lyhentämistä jopa pariin tuntiin. Ehkä myös viikonloppuisin.

Asiakaspalvelutyö tehdään meillä Bangkokin toimistolla ja vaatimuksena on vähintään 22 vuoden ikä, virheetön suomen kieli (ruotsista plussaa), sekä roppakaupalla ”kyllä onnistuu!” -asennetta. Yhteydenottoja tulee aika paljon, joten työntekijältä odotetaan myös melko nopeaa sormityöskentelyä.

E-villen asiakkaat kysyvät välillä kimurantteja juttuja esim. OBD-vikakoodinlukijoista, kännyköistä tai vaikkapa valvontakameroista. Melkeinpä edellytyksenä hommissa pärjäämiseen on siis e-villemäisten tuotteiden tunteminen omakohtaisesti harrastusten tai aikaisempien töiden kautta. Aikaerosta johtuen työajat Thaimaassa painottuvat iltaan ja mahdollisesti myös viikonloppuihin.

Talousasiat tai analytiikka lähellä sydäntä?

E-ville alkaa olla sen kokoinen firma (lähenee 10 miljoonaa euroa liikevaihdossa), että taitavalla taloudenpidolla ja finanssilukujen kautta johtamisella voi saada merkittäviä säästöjä tai kasvua aikaiseksi. Kriittisiä lukuja pyöritellään esim. hinnoittelun, budjetoinnin, pääoman tuoton-, varaston kierron, asiakkaiden arvon, investointien ja jopa yrityskauppojen yhteydessä.

Tähän hommaan tarvitaan vähintään AMK-tason koulutus, sekä muutaman vuoden työkokemus vastaavista työtehtävistä. Digimarkkinoinnista, alan ohjelmistojen tuntemisesta, sekä kiinakaupasta on ehdotonta hyötyä.

Työpaikka talousjohtajan roolissa on Kiinan Shenzhenissä, mutta osittainen etätyöjärjestely voi olla mahdollista.

Päälliköksi tuotekategorioihin tai tuotekehitykseen?

Pidätkö joistain e-villen tuotteista erityisen paljon? Esim. kännyköistä, autotuotteista, työkaluista tai erätuotteista? N. 5000 tuotteen valikoima on meillä sen verran iso, että työsarkaa riittää sen manageroinnissa useammallekin henkilölle. Vanhoja tuotteita pitää poistaa valikoimista ja uusia lisätä tasaiseen tahtiin. Työ vaatii paitsi hyvää markkinointi- sekä kauppanaisen tai -miehen silmää, myös ymmärrystä tekniikasta ja laadusta. Monilahjakkuutena tuotepäällikkö kirjoittaa myös tuotekuvaukset, editoi tuotekuvat ja avustaa tuotevideoiden tekemisessä. Moni täältä blogista löytyvistä tuotetesteistä on myöskin peräisin tuotepäälliköiden kynästä. Osa tuotepäälliköistämme on ollut myös aktiivisia tuotekehityksessä ja rakentanut meille kokonaan omia brandejä. Näistä esimerkkejä ovat mm. Hydra ja Camson.

Monilla e-villen tuotepäälliköillä on myös muita vastuita. Heitä toimii mm. laatujohtajana, logistiikkavastaava, sekä ohjelmoijana. Mikäli tuotepäällikköhommat kiinnostavat, kerro ihmeessä myös erityisosaamisalueistasi, harrastuksistasi tai kiinnostuksen kohteista!

Tuotehommia tehdään Kiinan Shenzhenissä, mutta tosi guru voisi saada erityisjärjestelyn ja pitää asemapaikkana Bangkokin toimistoamme ja matkustaa sieltä kuukausittain 1-2 viikoksi Shenzheniin mm. tehdaskäynneille. Kiinassa työviisumia varten tulee olla vähintään AMK-tutkinto ja 2 vuotta työkokemusta valmistumisen jälkeen. Thaimaassa tutkinto ei ole pakollinen, mutta etenkin tuotekehitys- ja laadunvalvontatyössä alan koulutuksesta ja työkokemuksesta on ehdotonta hyötyä.

Onko markkinointi ja sisällöntuotanto oma juttu?

Osaatko luetella firmojen sloganit unissasi ja katsot telkkarista yhtä mielellään mainoskatkoja, kuin itse ohjelmia? Viikonloput päivittelet uutta ilmettä WordPress-blogiisi ja optimoit meta-kuvauksia ja Google Ads-avainsanoja. Reissuilla pidät vlogia ja Youtube-kanavasi tilaajamäärät on alati kasvussa? 🙂

Markkinointia teemme tällä hetkellä kolmen hengen innokkaan porukan, sekä tuotepäälliköiden voimin. On kuitenkin mahdollista, että työtehtäviä, kuten tuotekuvausten kirjoittamisia, kuvien editoimisia, blogitekstejä, videotekemistä Google Ads ym. keskitettäisiin pois tuotepäälliköiltä enemmän markkinointitiimille. Silloin markkinointiin tarvittaisiin apua.

Laita viestiä, ja kerro, miten voisit jeesata! Liitä mukaan työnäytteitä (kirjoittamiasi tekstejä, videoita, kuvia tms.).

Markkinointitöitä voi tehdä meillä joko Kiinan Shenzhenistä tai Thaimaan Bangkokista käsin.

Pelkäätkö puhelinta? Älä hae meille B2B-myyjäksi

E-villellä on tuhansia kovia tuotteita, joista parikymmentä on jalostettu sen verran pitkälle, että niitä on saatavilla Suomessa myös hyvin varustelluista tavarataloista. Meidän 3 nälkäistä B2B-myyjäämme kontaktoi väsymättä suomalaisia (ja pian myös ruotsalaisia) yrityksiä ja tarjoaa heille tuotteitamme jälleenmyyntiin. Kauppa käy ja yritysmyyntimme on kasvanut viime vuodet räjähdysmäisesti.

Do you have what it takes to grow it even bigger? Hakemusta tulemaan…

B2B-myyntihommia voi tehdä Shenzhenistä tai Bangkokista käsin. Kokemuksen ja tulosten karttuessa töitä voi tietenkin sitten tehdä mistä päin maailmaa hyvänsä, myös Suomesta.

Njeh, mikään ylläolevista ei oikein napostele

Voit aina hakea meille myös ohjelmoijaksi :). Mukavaa ja itsenäistä hommaa olisi tarjolla kivassa porukassa, pienessä kotoisassa firmassa.

Huhut kertovat myös, että kesätyöpaikka Mäntsälässä e-villen huollossa, varastolla tai outletissä / Matkahuollossa voisi olla auki nuorelle reippaalle koululaiselle, opiskelijalle tai miksei senioremmallekin kaverille. Kysy lisää tai poikkea Mäntsälän myymälässä sanomassa käsipäivää, Yhdystie 1!

Maksatteko palkkaa ja mites viisumit ja muut?

Palkkaa maksetaan hyvin ja etenkin, kun paikalliset elinkustannukset otetaan huomioon pääsee sillä ihan mukavaan elintasoon ja rahaa jää vielä säästöönkin. Lomapäiviä on lähtökohtaisesti n. 3 viikkoa / vuosi + paikalliset vapaat. Etätöitä pyritään mahdollistamaan tilanteen ja tulosten mukaan. Viisumit hankitaan ja majoitusjärjestelyissä autetaan ilman muuta.

Yli 12kk e-villellä töissä olleet saavat myöskin lomalennot Suomeen ja takaisin työntekijäetuna kerran vuodessa. Muut edut ovat mm. e-villen tuotteiden saaminen sisäänostohintaan tai tietyin ehdoin jopa ilmaiseksi.

Myös harjoittelijoille maksetaan pientä korvausta opintotuen päälle. Opinnäytetöissä ym. tuetaan ilman muuta myöskin, mikäli opiskelija haluaa tehdä lopputyön e-villestä.

Lue näistä blogikirjoituksista nykyisten ja entisten työntekijöidemme kokemuksista!

Mites sitten haetaan?

Lähetä CV, sekä suomen kielinen avoin hakemus ja palkkatoivomus Villelle osoitteeseen [email protected]. Kerro mitä haluaisit meillä tehdä, missä (CN / TH) ja milloin voisit aloittaa hommat. Kerro myös miksi olisit siinä työssä hyvä. Liitä mukaan työnäytteitä (kirjoittamiasi tekstejä, videoita, kuvia tms.) jos niitä vain suinkin on.

Lähetä avoin hakemus, CV ja palkkatoivomus Villelle osoitteeseen [email protected]

Ainakin suomen kieltä pitää kaikissa meidän hommissa osata kirjoittaa ilman häiritseviä virheitä. Samoin 2 suosittelijaa yhteystietoineen pitäisi löytyä. Sovitellaan sitten Skype-haastattelulle ajankohtaa.

Työpaikka tai työpaikat täytetään sitä mukaan, jos/kun sopiva hakija löytyy. Kannattaa siis lähettää hakemus mahdollisimman pian.

Käy tutustumassa verkkokauppaamme osoitteessa www.e-ville.com