Paljon GoPro ja SJCAM -kameroita testannut Ville S. sai arvosteltavakseen Xiaomi Yi -actionkameran, jonka hintaa ei meinaa uskoa todeksi. Xiaomi on tunnettu laadukkaista, mutta todella edullista tuotteistaan. Onko Xiaomi onnistunut actionkamerassaan? Lue tästä Villen analyysi.

Satasen actionkameroissa vihdoin uusi yksilö

Tämä pieni, siro ja kevyt kamera kätkee sisäänsä ehkä parhaan kameran hintalaatu-suhteeltaan.

100€ actionkamera -luokassa on vihdoin uusi yksilö! Tämä pieni, siro ja kevyt kamera kätkee sisäänsä ehkä parhaan kameran hintalaatu-suhteeltaan. Kamerassa on selkeät isot nappulat, helppokäyttöiset luukut (poislukien ehkä usb/hdmi/SD -muistikorttipaikan päällä oleva luukku, jonka allekirjoittanut on jo hukannut) ja pohjassa 3/4″ UNF kierre!

Kierre kameran pohjassa mahdollistaa kameran kiinnittämisen melkeimpä mihin tahansa. Enää ei tarvitse erikseen koteloa kameralle, vaan voi kaupasta käydä ostamassa tuumakierteisen pultin, johon kamera kiertyy nätisti paikoilleen. Tämä mahdollistaa jos jonkinmoisten DIY-selfiekeppien rakentamisen. Taikka sitten kameraa voi käyttää ihan normaalisti kolmijalan päällä.

Kuvasensori toimii hyvin hämärässä ja vastavalossa ja tarjoaa 100€ hintaluokassaan käsittämättömän hyvää videokuvaa!

Actionkamera toimii juuri niin kuin pitää

16 Megapikselin (15,9mpx kuvat) sensori mahdollistaa todella hyvännäköisen videokuvan. Harmillisesti kuitenkin 120fps tai 240 fps kuvaustilat eivät nauhoita lainkaan ääntä, joten hidastuksien taustalle täytynee loihtia äänet jälkikäteen. Kuvasensori toimii hyvin hämärässä ja vastavalossa ja tarjoaa 100€ hintaluokassaan käsittämättömän hyvää videokuvaa!

Saumattomuus kameran ja älypuhelimen kanssa on ihailtavaa, kerrankin kaikki toimii juuri niinkuin pitää ja nopeasti!

WiFi:n käyttö on todella helppoa, heti kun täysin kiinankielisistä ohjeista selviää, että salasana on 1234567890 ja sovelluksen löytää android-kaupasta ohjekirjassa olevan QR-koodin avulla. Kännykän applikaatio mahdollistaa otettujen kuvien ja videoiden julkaisemisen suoraan laitteen omilla sivuilla. Saumattomuus kameran ja älypuhelimen kanssa on ihailtavaa, kerrankin kaikki toimii juuri niinkuin pitää ja nopeasti! Ai niin, ohjelma lataa automaattisesti uusimman ohjelmistopäivityksen kännykkääsi ja yhdistettyäsi kameraan WiFi:n kautta tarjoaa se automaattista firmwaren päivitystä ilman, että sinun tarvitsee latailla firmware -tiedostoja kameran muistikortille!!

Kerkesin jo ajattelemaan, että tämän kameran hinnassa pitää olla jokin vika, kunnes huomasin missä kohtaa on säästetty, nimittäin lisätarvikkeissa. Kameran mukana pakkauksessa tulee vain akku ja usb -johto. Ei suojakoteloa, ei tarroja, ei mitään krumeluuksia, vaan kamera, johto ja pahvilaatikko.

Tämä onkin siis paras hintalaatu-suhteeltaan oleva kakkoskamera sinulle, joka omistat jo jonkin verran GoPro tai SJCAM -tuotteiden kiinnitystarvikkeita.

Miinusta kamera saa ainoastaan äänen säröytymisestä kovilla äänenpaineilla ja voi pojat se kuulostaakin aika roboottiruttuselta, kun paine moukaroi mikrofonin sekaisin. Normaaleilla äänenvoimakkuuksilla ja VLOG -tyyppisenä kamerana toimii hienosti, mutta bassokamerana pitää joko laittaa kamera suojakotelon sisään tai teipata mikrofoni, jottei paine pääse ääntä säröämään liikaa.

Loppuun vielä risut ja ruusut:
+ HALPA!
+ Hyvä kuvanlaatu
+ 3/4″ UNF -kierre pohjassa
+ Kevyt ja helppo käyttää
+ WiFi/Andoid APP toimii LOISTAVASTI
 Ei LCD-näyttöä
 Mikrofoni ei kestä kovia äänenpaineita
 Ei lisävarusteita mukana

Tästä tutustumaan tuotteeseen verkkokaupan puolelle.

Ville S.