Jouko Kääriäinen sai testattavakseen Diel Full HD -liikennekameran, joka kuvaa ja tallentaa kanssa-autoilijoiden törttöilyt. Yhdistämällä liikennekameran varavirtalähteeseen soveltuu kamera myös muihin kuvaustilanteisiin. Lue tästä monipuolinen tuotearvostelu ja katso testivideo.

Oikeasti mobiili liikennekamera

Uskollisena niksipirkkalaisena kehittelinl ZMODO langaton HD -valvontakameran ympärille rakentuvaan kotiturvajärjestelmääni uuden liikkuvan osan. Siinä auto sai aivan uuden ulottuvuuden. Samalla elämä kottaraispöntössä tai variksen pesässä on helppo dokumentoitava ilman riistakameraa, laadukkaalla ja kätevällä liikennekameralla.

Kaiken alku on kosketus-siirtymis-hyväksymisvalikon huolellinen opettelu. Kun asetukset on hanskassa, voi Diel Full HD -liikennekamerasta löytää aivan huikeita ominaisuuksia. Siistin näköisen pokkarimaisen liikennekameran monipuoliselle käytölle on annettava tilaa.

Testailin aiemmin Zmondon IP-valvontakameraa ja mietin miten saan siitä liikkuvan yksikön, koska se on kaikin puolin hieno vehje. Tein IP-kamerasta kiinteän talon lähtökohdan ja koska nettiyhteyksissä mökillä on jos jonkinlaista häikkää, sattui e-villen sivuilla Diel Full HD Carcam silmään.

Kolmen tuuman näyttö, 3 megapikselin CMOS sensori ja 170 asteen kuvakulma olivat kuin mökkivalvonnan nenänpäähän. Riistakamerat jää lennossa kakkosiksi. Lisäksi kysymys on liikennekamerasta joka on tuki tienpäällä törttöilyille, omillekin, mutta soveltuu erityisen hyvin parkkipaikoille. Lisäksi kamera tunnistaa GPS-lisälaitteet, joita ensihätään en tarvinnut sekä lukee rekkarit! Elikkä todistusvoimaista materiaalia syntyy. Rekisterikilpien tunnistuksesta tulee vielä kova sana.

Parkkipaikat suojattomia ilman kameraa

Suomalainen uusi korkeimman tason oikeustulkinta on, että kun joku rysäyttää parkkipaikalla autoosi lommon kenenkään näkemättä tai piittaamatta, tekijä saa karata paikan päältä ilmoittamatta vahingosta. Eli ei ole siis rangaistavaa karata vahinkopaikalta.

Tämä on rankka juttu, sillä minä ainakin haluan tekijän kiinni. Diel Full HD Carcam on siihen mainio värkki, kun hankit tuommoisen 16000 milliampeerin varavirtalähteen ja 32G micro-SD-kortin. Päädyin ratkaisuun siksi että turhaan se parkkihallissa keulaa kuvaa kun perä on vaarassa tai päin vastoin. Diel Full HD Carcam on todella näppärä panna vaikka sivuikkunaan, asettaa parkkivalvonta päälle ja herkistää sisäinen G-sensori. On muuten mainio juttu! Niin ikään äänien tallentaminen on asiaa.

Samalla sain mökille ja taloon yhden hyvän valvontakameran lisää, koska on turha pitää valvovaa silmää suljettuna, kun sen voi lisävirtalähteellä edullisesti panna valvomaan vaikka autokatostakin! Tupakansytytimestä otan virran vain hätätilanteessa. Uusissa autoissa tahtoo olla niin älykkäät systeemit sähköjärjestelmissä, että ”virran ryöstäminen” ei onnistu ja ylipäätään tupakansytytin on harvinaisempi nimitys virran ulosottoon.

Pihamaalla on pyörinyt jäniksiä ja nyt pienet hellyttävät poikaset ovat oiva kuvauskohde. Pistin kameran nurkalle ämpäriin sateelta suojaan ja eikös vain pikkupuput juokse kuvaan. Siistiä luontodokumenttia lastenlapsille. Nyt variksen pesälle on hankala mennä, kun poikaset jo kuoriutuivat.

Kokeilin kuinka mobiilin eli liikkuvan liikennekamerasta saa kehitettyä varavirtapankin avulla. Ei ole kummoset telineet, mutta leikkimökille ei salaa mennä!

DIELin kamera on kevyt, siro ja iso näyttö takana ja se muistuttaa mitä tahansa näppärää pokkaria. Kyllä se sellaisestakin käy ja still-kuvien lisäksi videota syntyy. Kaiken avain on kunnollinen 32G micro-SD-kortti. Se jaksaa niellä riittävästi tavaraa. Koska HD-tasoa voi pudottaa ja säästää tilaa eri tarkoituksiin kannattaa poimia erilaiset resoluutiot kuvalle.

Totaalisen vapauttava on tuo tehokas 16000 milliampeerin ladattava virtalähde. Se tekee kamerasta toimivan ja aidon mobiililaitteen, josta on hyötyä monella tavalla. Hyvä valikoima USB-piuhoja tekee terää. Kortin puran lukijalla suoraan IMACille jos tarpeen. Varakortti on hyvä varuste. MOVina tavaraa voi katsella jo tuoreeltaan.

Katso alta havainnollinen video jossa autokamera on liikenteessä.

Tsekkaa alta lyhyt video. Pieni liike käynnistää liikennekameran.

Klikkaa tästä tutkailemaan Diel Full HD liikennekameraa verkkokaupan puolelle.