Samuel K. sai arvosteltavakseen Xiaomi Mi Headphones -kuulokkeet. Piston 2 -nappikuulokkeet ovat olleet supersuosittuja, mutta nyt Xiaomi on tuonut markkinoille ensimmäiset on-ear kuulokkeet, jotka ovat todella hienon näköiset. Onko äänenlaatu yhtä viimeisen päälle kuin ulkonäkö ja onko näistä yhtä suureksi hitiksi kuin nappikuulokkeista? Lue tästä Samuelin testi.

Xiaomin kuulokevalikoiman uusimmalla ja merkittävimmällä tulokkaalla on valtavat odotukset

Voiko kiinalainen Xiaomi 120 euroa maksavilla kuulokkeillaan silti vakuuttaa länsimaisen maailman samoin kuin parin kympin designvoittaja-korvanapit vuosi sitten?

Istun jälleen sekaisen työpöytäni äärellä – tällä kertaa hieman tottuttua isompi paketti hyppysissäni. Viimekertaisen Xiaomi Piston 2 -kuulokearvostelun ja upean käyttökokemuksen jälkeen on pakko myöntää normaalia isompana komeilevan, kiiltävän valkoisen ja Xiaomi-logolla varustetun paketin aiheuttavan pienehköä jännitystä ja suurempia odotuksia. Tänään otamme tuotearvosteluun Xiaomin kuulokevalikoiman uuden ja merkittävimmän tulokkaan – Xiaomi Mi Headphones -kuulokkeet.

Xiaomi on jo entuudestaan tuttu kuulokevalmistaja in-ear nappikuulokkeistaan, mutta kiinalaisvalmistajan ensimmäisenä täysikokoisena kuulokeparina Mi Headphones -kuulokkeet ovat yhtiölle silti ikään kuin pienehkö uusi aluevaltaus. Huolitellusta designistä, ergonomiasta ja erinomaisesta hinta-laatusuhteesta sekä äänentoistosta tunnettu Xiaomin aiempi kuulokemallisto, omat kokemukseni sekä maailmalta tullut palaute huomioon ottaen asettavat odotukset korkealle – ovathan Xiaomin edulliset kuulokkeet lyöneet monet harrastelevat sekä ammatikseenkin hifistelevät ällikällä jo aiemmin. Nyt kuitenkin on kyseessä aivan uusi tuote ja hintakin on pyöristynyt jo yli sadan euron. Voiko kiinalainen Xiaomi 120 euroa maksavilla kuulokkeillaan silti vakuuttaa länsimaisen maailman samoin kuin parin kympin designvoittaja-korvanapit vuosi sitten? Me otamme selvää.

Valkean paketoinnin sisuksista paljastuu päälimmäisenä isommat on-ear sovitetyynyt kuulokkeisiin. Ensivaikutelma ja tuntuma on hyvä – käyttömukavuus on varmistettu niin erikokoisilla ja pehmeillä tyynyillä kuin laadukkailla materiaaleilla. Korvatyynyjen sisäpinnalla on isot L- ja R- kirjainprintit, joten kuulokkeiden asianmukaista käyttöä on myös ajateltu – isot printit eivät jää keneltäkään huomaamatta. Ohessa on myös kiinankielinen käyttöönotto-opas, jonka demokuvista tyhmäkin ymmärtää mitä paketissa tulee mukana ja kuinka korvatyynyjen vaihto, piuhojen kiinnitys ja koon säätö toimivat. Paperisen oppaan alta löytyy vielä toiset, pehmeämmät lisäkorvatyynyt ja tietysti itse kuulokkeet matkakotelossa kätevään kokoon taiteltuna. Lisäksi mukana tulee myös kevyempi kantopussukka joka soveltuu niin itse kuulokkeille kuin tarvikkeillekin ja kullattu 6.3mm-stereoadapteri sekä sovitin lentokoneissa käytettyyn stereoliitäntään.

Lisävarusteiden suhteen kaikki tarpeet ovat täytetty – jopa odotusten yli.

Lisävarusteiden suhteen kaikki tarpeet ovat täytetty – jopa odotusten yli. Kultaisena hohtavat kuulokkeet taittuvat korvatyynyjen koosta huolimatta näppärästi pyöreämuotoiseen kovakantiseen rasiaan jonka lisätaskut takaavat varman säilytystilan kaikille tarvittaville lisätarvikkeille – niin piuhoille, adaptereille kuin vaihtotyynyillekin.

Tyylikäs, moderni ja katu-uskottava lopputulos

Premium -lookilla ylväilevä Xiaomi on suunnitellut kuulokkeet jälleen trenditietoisen 1MORE-muotoiluyrityksen kanssa – jotka ovat yhdessä onnistuneet saamaan aikaan tyylikkään, modernin ja katu-uskottavan lopputuloksen. Yhdennäköisyys niin ikään 1MORE:n kanssa suunniteltujen Piston 2 -kuulokkeiden kanssa on päivänselvää: designissä on käytetty samaa materiaalia, väriä ja useita muita samoja muotoiluelementtejä kuten esimerkiksi sormenjäljet minimoiva sekä pitävän otteen kannalta tärkeä lainehtiva ja aaltomainen pintaviimeistely. Kuulokkeet ovat puoliavoimet, ja kotelon aukkoa ulkoa suojeleva metallinen ristikkopunos on myös tuttu juttu vuodentakaisista nappikuulokkeista.

Kaikesta huolimatta basson toisto on näinkin avoimelle kotelolle hämmästyttävästi huippuluokkaa, eikä äänentoisto petä diskantti- tai keskiäänialueillakaan.

Aukon johdosta ääni vuotaa läpi ulkopuolisille helposti jo noin 1/3 äänenvoimakkuudella eikä ulkomaailmankaan ääniltä voi eristäytyä täysin. Kaikesta huolimatta basson toisto on näinkin avoimelle kotelolle hämmästyttävästi huippuluokkaa, eikä äänentoisto petä diskantti- tai keskiäänialueillakaan. Äänikäyrä on korkeahkoa bassoa lukuunottamatta hyvin tasainen. Reilummat bassot eivät kuitenkaan häiritse eikä äänialueissa ole mitään omilla ei-niin-hifistelijän korvillani havaittavia puutteita.

Puolet kalliimmat Beats Solo 2-kuulokkeet eivät pärjää Xiaomi Mi Headphonesille äänenlaadussa

Kuulokkeet vaikuttavat metallisen, mutta silti kevyen rakenteensa johdosta erittäin kestäviltä ja ovat kokoisikseen kompaktit.

Monet markkinoidemme kuulokkeet jäävät äänenlaadussa Mi Headphones -kuulokkeiden varjoon. Esimerkiksi Beats Solo 2-kuulokkeet ovat kylläkin tyylikkäät mutta eivät äänenlaadun vertailussa mahda Xiaomin puolet halvemmille kuulokkeille mitään. Mi Headphones -kuulokkeet ovat myös erittäin mukavat päässä, ja koon säätö sekä extrasovitteet takaavat sopivuuden isommillekin päänupeille. Kuulokkeet vaikuttavat metallisen, mutta silti kevyen rakenteensa johdosta erittäin kestäviltä ja ovat kokoisikseen kompaktit.

Vain 220 grammaa painavat kuulokkeet ovat kuitenkin paitsi erittäin hyvän näköiset myös edulliset ja lunastavat paikkansa Solo 2 -kuulokkeiltani arjen viihde-/media-/pelikäytössä täysin aiheellisesti.

Ainoa kuulokkeiden miinus piilee ei itse kuulokkeissa vaan piuhassa – se on kyllä kestävää ja punottua kevlar-johtoa, mutta molempien kuulokkeiden erillinen johdotus sekä äänenvoimakkuussäädön uupuminen eivät ole täysin loppuun suunniteltuja asioita. Vain 220 grammaa painavat kuulokkeet ovat kuitenkin paitsi erittäin hyvän näköiset myös edulliset ja lunastavat paikkansa Solo 2 -kuulokkeiltani arjen viihde-/media-/pelikäytössä täysin aiheellisesti.

Tästä tutustumaan Xiaomi Mi Headphones -kuulokkeisiin verkkokaupan puolelle.