Ville S. sai arvosteltavakseen SJ5000 Plus WiFi HD -actionkameran, joka on SJCAM-tuoteperheen lippulaivamalli. Miten Plus-malli eroaa SJ5000 normiversiosta, jota Villen aikaisemmassa testissä verrattiin GoPro 4 Black -actionkameraan? Lue tästä kattava testi.

Edullinen actionkamera harvinaisilla herkuilla

Täydellinen paketti henkilölle, jolla ei ole ennestään actionkameraa.

SJCAM tuoteperhe on minulle tuttu, olen jokaista mallia päässyt kokeilemaan, mikä osaltaan on huono asia, koska sitä odottaa aina, että seuraava versio olisi yhtä suuri harppaus kuin SJ1000:sta oli aikoinas SJ4000:een. Paketin avattuaan maailma täyttyy tarvikkeista. Kameran mukana tulee mieletön määrä tinkentankelia, on remmiä, koteloa, kiinnikettä, tarraa, puhdistusliinaa ja ja ja… Täydellinen paketti henkilölle, jolla ei ole ennestään actionkameraa.

Laitteesta löytyy kaikki tarpeellinen, WiFi, 1080p videokuva 240fps suurnopeuskuvaus jne.

Laitteesta löytyy kaikki tarpeellinen, WiFi, 1080p videokuva 240fps suurnopeuskuvaus jne. Erikoisuutena voisi mainita mikin tason säätö, minkä avulla voi hieman estää äänen säröytymistä paikoissa, jossa on kova melu.

Laite tukee seuraavia kuvaustiloja:
Full HD: 1920*1080P 60/30 fps
720P: 1280*720P 120/60/30 fps
480P: 848*480P 240/120/60/30 fps

240FPS -kuvaustila on harvinaista herkkua actionkameroissa. Sillä saa taltioitua liikkeitä, mitä silmä ei kerkeä reagoimaan, erittäin hyvä kuvaformaatti esim temppujen tai hyppyjen taltioimiseen.

Actionkamera joka sopii etenkin extreme-urheiluun

Laitetta käyttäessäni huomasin, miten kätevä onkaan tuo 1,5″ LCD -näyttö. Sen avulla saa kuvakulmat katsottua valmiiksi ja tarkistettua sen miten temppu onnistui. Sama onnistuu myös WiFi:n välityksellä. Itsellä oli ongelma, etten pystynyt asetuksia vaihtamaan kamerasta WiFi:n välityksellä, mutta päivitettyäni laitteen firmwaren 2.4:sta 2.6:een, yhteys toimi vaivattomasti. SJ5000plus -kameran firmware löytyy täältä. Itselläni oli tuote, jossa oli 1,54″ näyttö, mutta asensin ensiksi väärän firmwaren (näyttö menee valkoiseksi). Sain kuitenkin vaihdettua firmwaren uudestaan, kun kytkin kameran HDMI-kaapelilla televisioon, jolloin näytön kuva siirtyi televisioon, josta pääsin valikoista firmware-päivityksen tekemään uudestaan.

Akunkesto on perus actionkameran luokkaa, kestää ihan ok jonkun 4-8h tapahtuman ajan, jos muistaa aina sammuttaa laitteen pätkien välillä. Jos unohtaa kameran päälle se on alle kahdessa tunnissa pimeä. WiFi päällä nauhoittelee vajaan tunnin verran 1080p materiaalia. WiFi ollessa pois päältä muutaman minuutin kauemmin.

Akunkestosta pääsemme SJ-tuoteperhettä kiusanneeseen ongelmaan, nimittäin akunkannen irroittamiseen. Edellisissä versioissa siihen vaadittiin kaksi kättä ja pieni ruuvimeisseli, eikä siltikään meinannut tulla mitään aikaiseksi! Tässä SJ5000+ -versiossa kuitenkin on akun kannen alle laitettu pieni vaahtomuovityyny, joka nostaa akun suojakannen auki, kun lukitusmekanismia avaa. Nerokasta!

SJ5000 vai SJ5000+ ?

Ero kahden kameran välillä on kuvasensori, molemmat laitteet on fyysisesti lähes identtiset, toimii ihan samallalailla, mutta plussassa on enemmän kuvaustiloja ja parempi kuvasensori. Parempi kuvasensori tarkoittaa tarkempia kuvia, vähemmän nykimistä nopeissa liikkeissä (jos käyttää esim 120fps tilaa) ja tarkempia still-kuvia.

Katso alta pari testivideota.


Risut & Ruusut:
+ kameran mukana tulevat tarvikkeet
+ tarkka kuva
+ 15,9MP kuvat
+ helppo käyttää android puhelimella
+ 240fps
mikrofoni särkee herkästi 100% -asetuksella
kova basso saa äänen ”pikselöitymään” (katso videon lopusta bassopätkä)

Ville S.

Tästä tutustumaan SJ5000 Plus actionkameraan verkkokaupan puolelle,