Suomessa tehtiin Helsingin Sanomien mukaan noin 2600 asuntomurtoa vuonna 2015, mikä tarkoittaa noin seitsemää murtoa päivässä. Tämän vuoden tammi-toukokuun aikana Suomessa on taas tehty jopa saman verran kuin edellisvuonna yhteensä, joka on erittäin hälyttävä merkki. Yleisin tapa murtautua asuntoon on murtaa etuovi asukkaiden/mökkeilijöiden olessa poissa. Lomien loppumisen ja syksyn lähenemisen harmillisena lieveilmiönä ovatkin juuri mökkivarkaat.

Murroilta voi suojautua asianmukaisin varustein, esimerkiksi hälyttimin ja valvontakameroin. Olemmekin e-villellä kunnostautuneet valvontalaitteiden saralla tämän vuoden aikana ja pyrimmekin jatkuvasti etsimään valikoimiimme edullisia ja laadukkaita vaihtoehtoja kuluttajille, mökkien ja kotien suojaamiseksi.

Listaankin tähän nyt muutamia uutuuksia Starcamilta, sekä avaan niiden niiden soveltuvuutta erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Starmcam HD WiFi 360°

Oma henkilökohtainen suosikkini sisätilan valvontaan, esimerkiksi kotiin, mökille tai toimistoon, on Starcamin uutuus, 360 astetta etänä käännettävä valvontakamera liiketunnistimella ja pilvitallennuksella.

Kamerassa on yökuvausominaisuus 10 metriin asti, joten pimeyden verhoonkaan ei voi vorokaan luottaa.

 

Starcams

Helpon asennuksen vuoksi kamera on todella nopea ottaa käyttöön suojaamaan valvottavaa aluetta.

 1. Kytke kameraan virrat
 2. Yhdistä puhelimesi kotisi langattomaan verkkoon
 3. Eye4 -mobiilisovelluksesta valitse nopea yhdistys, jolloin puhelin lähettää äänitaajuuksilla langattoman verkon tiedot kameraan.
 4.  Kamera on käyttövalmis.

Vaihtoehtoisia yhdistystapoja on ethernet-kaapeli ja sovelluksen kautta lähiverkosta etsittävissä olevat ip-kamerat. Helppoa ja vaivatonta tämäkin.

Valmiiksi internetiin yhdistetty kamera on helpoin lisätä sovellukseen lukemalla kameran kyljessä oleva QR-koodi. Kameraa voi siis käyttää useammalla puhelimella samaan aikaan.

Starmcamiin on mahdollista tallentaa tiettyjä kuvauskohteita, joista valitsemalla kamera kääntyy automaattisesti kuvattavaan kohteeseen. Kameraa ei siis ole pakko itse käännellä haluttuihin paikkoihin, vaikka tämäkin onnistuu näyttöä hipaisemalla. Voit säätää loput asetukset sovelluksen kautta kameraan. Kamerassa on myös yökuvausominaisuus 10 metriin asti, joten pimeyden verhoon ei voi vorokaan luottaa.

Lue tarkempi tuotekuvaus tästä: Starcam HD WiFi

Starmcam HD WiFi -ulkokäyttöön

Starcamin toinen uutuus onkin tarkoitettu ulkokäyttöön.

Sisävalvontakameran tavoin Starcam HD WiFi -ulkovalvontakameran asennus on erittäin helppoa.
Voit hallita sovelluksen kautta kaikkia Starcamin kameroita, niin sisä- kuin ulkokäyttöön tarkoitettuja.

 

Starcam

Starcam soveltuu loistavasti Suomenkin olosuhteisiin, kestäen IP67-luokituksellaan upotuksen veteen. Pimeänäkö yltää syksyn pimeydessäkin 15 metriin asti ja kestääpä kamera myös pakkasta jopa -20 astetta!

Mikäli langattoman verkon kantama ei yllä ulos asti niin, toimii kamera ethernet-kaapelillakin.
Jos kaapelin vetäminen ei taas onnistu, on langattoman verkon kantamaa mahdollista jatkaa TP Link WiFi-signaalintoimistimella.

Hintalaatusuhteeltaan erinomainen kamera, joita voi kytkeä samaan sovellukseen useammankin kappaleen.

Tarkemmin kameraan pääset tutustumaan tästä.

Starcam HD -kodinturvasetti

KodinturvasettiViimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä, nimittäin Starcamin koko kodin kattava langaton turvasetti! Settiin kuuluu kameran lisäksi myös ovihälytin, liiketunnistin sekä palovaroitin.

Voit seurata reaaliaikaisesti puhelimestasi mikäli hälyttimet tai tunnistimet havaitsevat epämääräistä toimintaa esimerkiksi mökilläsi, jolloin pystyt hetkessä kurkata Starcamin oman aplikaation kautta suoraa videokuvaa käännettävän kameran avulla.

Kamera, palohälytin, liiketunnistin sekä ovihälytin ovat kaikki erittäin huomaamattomia ulkomuodoltaan, jolloin varkaan on näitä vaikea huomata. Kääntyvän kameran voit pienen koon sekä laadukkaan kuvanlaadun ansiosta sijoittaa ahtaimpiinkin nurkkiin.

Kodinturvasetin asentaminen tapahtuu samalla tavalla, kuin aikaisemmin mainittujen Starcamien kohdalla, joka on tietenkin erittäin helppoa ja nopeaa. Voit käyttää koko settiä langattomasti, kytkemällä kameran WLAN-verkkoon, jolloin videokuvaa pystyy seurata vaikkapa ulkomailta. Langattoman yhteyden puuttuessa, toimii koko setti myöskin ethernet-kaapelilla.

Yhteenveto

Usein sitä tulee ajatelleeksi, että ”Ei se murtovaras meille iske”, mutta tilastoja tarkastellessa tämän riski lisääntyy valitettavan hurjaa vauhtia jatkuvasti, jopa kerrostaloasunnoissa. Murron tapahduttua kotivakuutus yleensä korvaa merkittävimmät rahalliset menetykset, mutta usein juuri nämä merkittävimmät saaliit tai vaurioituneet esineet eivät ole rahalliselta arvolta kovinkaan suuria, vaan tunnearvoltaan korvaamattomia, jolloin varkaiden kiinnisaaminen on entistä tärkempää. Poliisin on kuitenkin hyvin vaikea löytää tekijöitä, mikäli murrosta ei ole minkäänlaista videota, oli se sitten kiinteistön sisä- tai ulkopuolelta.

Starcamin uutuuksien ansiosta ei tarvitse tuhlata nelinumeroisia summia laitteisiin, asennuksiin sekä vielä niiden ylläpitoon, vaan voit nukkua yösi rauhassa ja tunnistimen havaitessa epämääräistä liikettä kurkkaat vain puhelimestasi mikäli hälytys on aito ja soitat poliisit paikalle.

Plussaa:

 • Hinta
 • Asennus
 • WiFi/Ethernet
 • Erittäin selkeä aplikaatio
 • Koko/huomaamattomuus
 • Toiminnot
 • Yökuvaus

Miinusta:

 • Pattereilla toimivat lisävarusteet
 • Ulkokäyttöön tarkoitetun Starcamin pakkaskesto vain -20 astetta

Tästä pääset vielä tutustumaan e-villen valvontalaitteisiin.

Alla vielä linkit Starcam -aplikaatioon iOS ja Android -käyttöjärjestelmille: