Tammikuussa e-villen Shenzhenin toimistolla työnsä aloitti uusi porukka tiimiläisiä ja nyt uudet harjoittelijat Lasse ja Ilona kertovat hieman omista fiiliksistään ensimmäisten työviikkojen jälkeen. Millaista Kiinassa on elää  ja työskennellä? e-villellä on haku harjoittelupaikkoihin 3 kertaa vuodessa. Jos mielesi halajaa uusia seikkailuja ja haluat samalla oppia verkkokaupasta, markkinoinnista ja Kiinan markkinoista lähetä avoin hakemus  osoitteeseen [email protected]

Lähetä vapaamuotoinen hakemus + CV mikäli työharjoittelu rennossa porukassa ja haastavissa tehtävissä yhdessä Aasian suurimmista talouskeskuksista houkuttelee!

e-villen tiimi uudenvuoden illallisen jälkeen
Tiimiläiset koolla uudenvuoden illallisen jälkeen.

Tuoreita hedelmiä, uusia vastuita ja tuijotusta – Ilonan ensikosketus Kiinaan

Olen Ilona, 22-vuotias tradenomi-opiskelija. Alun perin olen Uudestakaupungista, mutta opiskelen Helsingissä HAAGA-HELIAssa liiketaloutta. Töiden ohella olen työskennellyt uimaopettajana. Tiesin jo etukäteen, että e-villessä saa tehdä monipuolisesti kaikenlaista, mutta nyt paikan päällä vasta tajuan, miten laajalti tässä ihan oikeasti pääsee tekemään. Nyt on vielä orientaatiot käynnissä. Innoissani odotan, että pääsen oppimaan kaikki minulle kaavaillut tehtävät. Meillä on kiva ja tiivis työporukka, joten yksinäinen ei tarvitse olla. Tähän mennessä olen etsinyt uusia tuotteita kauppaamme myyntiin ja jatkossa teen myös asiakaspalvelua ja jalkaudun someen.

Suomalaiselle tosi kummallinen juttu on,
miten ihmiset ihan vaan häpeilemättä tuijottaa,
kun tällainen suomalainen perusblondi kävelee ohi.

Kiinassa eniten harmittaa ilmansaasteet, mutta toisaalta katukioskien ihanat ja edulliset tuoreet hedelmät kompensoivat aika paljon. Suomalaiselle tosi kummallinen juttu on, miten ihmiset ihan vaan häpeilemättä tuijottaa, kun tällainen suomalainen perusblondi kävelee ohi. Olin kuullut Kiinasta aika paljon pelottelua etukäteen, joten tulin varautuneena, ja onnekseni yllätyin positiivisesti – kyllähän täällä on ihan hyvät oltavat.

Hauskaa on myös, että kaikki on paljon Suomea halvempaa, joten opiskelijabudjetillakin voi luksustella esimerkiksi syömällä päivittäin ulkona (minulla on keittiönä vain jääkaappi) tai käymällä hieronnassa silloin tällöin. Sopeutumista vaikeuttaa se, että hyvin harva paikallinen osaa sanaakaan englantia.

Ville ja Ilona
Kävimme tiimin kanssa tulevan kiinalaisen lampaan vuoden kunniaksi illallisella ja kaikki työntekijät saivat asianmukaiset onnentoivotukset alkavalle vuodelle

Hyvää ruokaa ja ystävällisiä ihmisiä – Aasiankonkari, Lasse vetää e-villen blogia keväällä

Valmistuin viime syksynä valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta. Tein gradu-tutkielmani verkkokauppakuluttamisesta ja olen pyörinyt paljon Aasiassa, joten oli mukava hypätä e-villen kelkkaan oppimaan uusia asioita. Kotoisin olen Espoosta, ja olen asunut viimeiset vuodet Helsingissä. Pääsääntöisesti tehtäviini kuuluu asiakaspalvelu ja kaikenlaiset digitaaliseen markkinointiin liittyvät tehtävät. Ilokseni hommakseni valikoitui myös tämän blogin pyörittäminen.

Duunissa on tosi rento ilmapiiri, mutta suomalaisen toimistojantterin mittapuulla teemme kyllä välistä verrattain pitkää päivää. Asiakaspalvelussa lähemmäs sadan sähköpostin nakuttaminen päivässä on aika mehut vievää hommaa, jossa ei ilman hyvää huumorintajua ja oikeanlaista asennetta pärjää. Ylipäätään verkkokauppa bisneksenä on tosi mielenkiinoista, koska lähes kaiken pystyy mittamaan ja tulosten pohjalta voi sitten kehittää toimintamalleja. Alusta asti on ollut selvää, että e-villessä työntekijöillä on positiosta riippumatta paljon vastuuta ja toisaalta myös vapautta soveltaa osaamistaan.

Alusta asti on ollut selvää, että e-villessä työntekijöillä
on positiosta riippumatta paljon vastuuta ja toisaalta
myös vapautta soveltaa osaamistaan.

Ennen saapumistani, olin jossain määrin varautunut etukäteen, mutta kuitenkin mediasensuurin laajuus iski yllätyksenä. Ulkomaiset verkkosivut toimivat hitaasti, jos ne ylipäätään edes toimivat ilman asianmukaisia kiertokonsteja. Tässä vaiheessa hieman erilaisen yhteiskuntajärjestelmän roolin on huomannut myös virastobyrokratiassa ja siinä, että virkavaltaa on joka kadunkulmassa. Positiivista on ollut paikallisten ihmisten ystävällisyys (ajoittaisesta puusilmäisyydestä huolimatta) ja hyvä ruoka.

Laittakaa ihmeessä viestiä esimerkiksi mistä tuotteista toivoisitte  jatkossa tehtävän blogikirjoituksia ja tuote-esittelyitä. Voit ehdottaa tuotteita sähköpostitse osoitteeseen [email protected] tai blogin kommenteissa!

Lasse
Tuoteuutuuksia e-villen valikoimiin?

 Työharjoittelupaikka Kiinassa – Haku käynnissä!

e-ville hakee työharjoittelijoita aloittamaan elo-, tammi- ja toukokuussa. Työharjoittelujakso on normaalisti 4-6kk ja tehtävät pitävät sisällään markkinointitehtäviä, tuotehankintaa ja testaamista, asiakaspalvelua sekä osaamisesta ja halukkuudesta riippuen muita tehtäviä kuten tuotevideoiden tekoa. Harjoittelu tapahtuu Shenzhenissä, Kiinassa, joka on yksi Kiinan nopeiten kasvavia kaupunkeja.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus sekä CV osoitteeseen [email protected]

Kuulemiin,

Lasse & Ilona

Lue myös: