424580_10151076258170017_1467686714_n

Olin töissä e-villellä 6 kuukautta helmikuusta heinäkuuhun vuonna 2013. Lupasin kirjoitella vähän millainen duunipaikka e-ville oli, mitä kaikkea puuhasin ja millaista oli asua Aasiassa. Olen asunut nyt pari vuotta ulkomailla niin pahoitteluni, jos suomenkieli ei mene ihan täysin kieliopin mukaan :).

549400_10151369427690017_535448493_nEnnen e-villellä työskentelyä, opiskelin Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulussa kansainvälistä bisnestä. Työkokemukseeni kuului H&M, Rovio ja yliopistoni opiskelijayhdistyksen hallitus. Muutin Hong Kongiin syksyllä 2012 tekemään kuuden kuukauden opiskelijavaihtoa Hong Kong Polytechnic yliopistoon. Rakastuin Hong Kongiin välittömästi ja päätin etsiä töitä vaihdon jatkeeksi. Löysin e-villen työilmoituksen yliopistoni nettisivuilta ja päätin hakea mukaan.

Vaikka kyseessä oli harjottelupaikka, olivat vastuualueet erittäin laajat ja pääsin tekemään paljon haastavaa hommaa ja opin paljon. Olin vastuussa mm. asiakaspalvelusta suomeksi ja ruotsiksi, uusien tuotteiden lisäämisestä sivuille ja tuotekuvausten kirjoittamisesta suomeksi. Olin myös vastuussa Facebook sivujen ylläpitämisestä ja kehitin markkinointistrategian sosiaalisen median markkinoinnille. Tein markkina-analyysiä ja kartoitin kilpailua Suomen online kauppa markkinoista sekä tutkin kysyntää naisten nettikaupoille. Suurin projekti josta olin vastuussa oli e-villen uusien nettisivujen suunnitteleminen ja uuden ilmeen luominen eri markkinointimateriaaleille.

Monipuoliset työtehtävät ja jatkuvat uudet haastet tekivät työstä erittäin mielenkiintoisen ja opettavaisen. Saimme harjoittelijoiden kanssa paljon enemmän vastuuta, kuin useiden muiden yritysten harjoittelupaikat tarjoavat. E-villellä työskentely mahdollisti laajan työkokemuksen saamisen ja toimi hyvänä perustana myös kun hain vakituista työpaikkaa Euroopasta. Olen nykyään töissä Lontoossa Amazon.co.uk:lla ja kokemus e-264182_10151085978115017_1851449117_nvilleltä oli erittäin tärkeä tämän työpaikan saamiseksi.

Vaikka päätin jättää Hong Kongin ja Aasian taakseni, täytyy sanoa että ikävöin takaisin jatkuvasti. Hong Kong on ihana kaupunki täynnä vilinää ja vilskettä. Tietty väen paljous ahdisti aina silloin tällöin, mutta tätä pääsi karkuun milloin vain vaikkapa haikkaamalla jollekkin Hong Kongin useista kukkuloista ihailemaan upeita maisemia. Ihmiset ovat mukavia ja kaupunki on täynnä porukkaa eri puolilta maailmaa, joten ilmapiiri on erittäin kansainvälinen. Ruoka oli hyvää ja halpaa (BigMac ateria vaan 2 euroa #winning) ja eri maiden ravintoloista ei ollut puutetta. Lentoliput lähimaihin (esim. Filippiinit, Malesia, Singapore, Vietnam) olivat halpoja ja Aasian eri osat tuli nähtyä läpikotaisin.

Muistelen lämmöllä aikaani Hong Kongissa ja olen kiitollinen e-villen tarjoamasta työkokemuksesta. Jos olet aloittelemassa uraasi yliopiston jälkeen tai etsit paikkaa työharjoitteluun suosittelen hakemaan mukaan! Ulkomailta saatua työkokemusta arvostetaan Suomessa ja maailmalla erittäin paljon erityisesti kun kyseessä on Aasian maat. Harvoin avautuu mahdollisuus hakea Suomalaiseen yritykseen, joka sijaitsee ulkomailla.

Mukavaa kesän alkua!

Terkuin,

Anne

Kiinnostaako sinua harjoittelujakso ulkomailla? Halaajaako sydämesi uusia seikkailuja yhdessä Aasian suurimmista teknologiakaupungeista? Jos vastasit kyllä, lähetä avoin hakemus  osoitteeseen  [email protected] ja olet askeleen lähempänä uusia haasteita!