USB-plasmasytkäriKaikki ovat kuulleet plasmapalloista, mutta mikä on plasmasytytin? Lisäsin e-villen valikoimiin pari vuotta sitten ARX-USB Plasmasytyttimiä ja nämä ovat olleet suosittuja, mutta samaan aikaan ne ovat herättäneet paljon kysymyksiä. Miten plasmasytkäri toimii? Voiko sähkösytkäriä käyttää tainnuttimena? Kuinka kuuma plasmasytkärin kaari on?

Sähköllä toimiva plasmasytytin – Kuinka se toimii?

ARX-sytkärin idea piilee kahden keraamisen elektrodin väliin syntyvässä plasmakaaressa. Kaari palaa yli 1000 asteen kuumuudella ja sytyttää käytännössä minkä tahansa elektrodien väliin laitetun, kuten tupakan, tuohen, paperin tai muun sytykkeen. Sytkäri saa virtansa Li-ioni -akusta, jonka avulla sytkärin sytyttää yhdellä latauksella noin 60-80 kertaa.

Moni on kysynyt, että toimiiko plasmasytytin etälamauttimena ja lyhyt vastaus tähän on ei. Vaikka tämä toimiikin sähköllä, aiheuttaa plasmakaari lähinnä palovamman, mikäli tähän pistää jostain syystä sormen väliin. Tätä ei kuitenkaan voi käytännössä vahingossa tehdä ja ARX-sytkäreissä on lisäksi turvakytkin, jonka myötä plasmakaari ei syty, ellei sytkärin kansi ole auki.

Moni on kysynyt, että toimiiko
plasmasytytin etälamauttimena

Luonteensa vuoksi plasmasytkäri sopii äärettömän hyvin tupakoijien lisäksi vaellukselle, kalareissulle tai muuten retkeilevälle, sillä sytkäri on säävarma ja se on helppo ladata mistä tahansa USB-portista.

USB-plasmasytkäri

Kannattaako USB-sytkäriä ostaa? Plussat ja miinukset lyhyesti

Mainitsinkin muutamassa tuotekuvauksessa, että plasmasytkäri on maailman siistein sytytin. Tästä ei ole epäilystä. Kuvittele yhdistelmä plasmapalloa ja Zippoa ja tuloksena on ARX-sytkäri. Ehkä parasta kuitenkin sytkärissä on, ettei se tarvitse erillistä kaasua tai polttonestettä. Olen omistanut sekä kaasulla että polttonesteellä toimivia sytkäreitä, myös aidon Zippon ja polttoneste loppuu aina pahimmoilleen, kun ei ole lähelläkään täydennystä.

plasmasytkäri on maailman siistein sytytin

Plasmakaaret eivät myöskään ole moksiskaan kovasta tuulesta. Testasin tätä itse myrskysäällä sateessa tuulten puhaltaessa pariakymmentä metriä sekunnissa. Tämä on äärimmäisen hyödyllinen ominaisuus esimerkiksi vaelluksella tai retkellä. Ainoa miinus sytkärissä on kaaren aiheuttama tinnittävä ääni, jonka plasmakaari aiheuttaa. Osalle tämä on ärsyttävän korkea ääni. Pieni kaariväli tarjoaa suojaa, mutta samalla se rajoittaa sytytettävän esineen koon alle sentin paksuiseksi.

Paljon erilaisia plasmasytkäreitä

Artikkelia on päivitetty 19.9.2019 ja tässä parin vuoden aikana verkkokauppamme valikoima on kasvanut huimasti hyvän menestyksen myötä. Nykyisin valikoimasta löytyy paljon erilaisia sytyttimiä eri käyttöön ja tyyliin sopivia. Alla kuvia ja videoita siisteimmistä sytkäreistä:

Nykypäivänä puhelimet, langattomat kuulokkeet sekä monet muut härvelit on mahdollista ladata langattomalla latauksella. Nykyisin myös plasmasytyttimet. Siistiä!

Nykyisin suosituin plasmasytytin on ARX Explorer -sytkäri, joka on siististi maastokuvioitu, kestää tuulen ja tuiskeen! Katso alta esittelyvideo, niin ymmärrät miksi tämä on niin suosittu:

Plasmasytyttimiä on joka lähtöön ja kaikki ovat olleet erittäin suosittuja verkkokaupassamme. Zippo -mallinen plasmasytytin on ollut myös asiakkaiden mieleen ja miksi ei, sillä onhan Zipot olleet siisteimpiä sytyttimiä kautta aikojen. Nyt vaan eletään uutta aikakautta. Ei enää bensalta haisemista!

Grillimestarille tai takkaa paljon sytyttävälle, pitkävartinen sytytin on paras valinta.

Tällä sytytät myös kynttilät ja kaari ylettyy vaikka minne, koska sytyttimen varsi on joustava.

Mitä mainittavaa plasmasytyttimistä, jotka kannattaa ottaa huomioon:

+ Ei puljausta kaasulla tai polttonesteillä
+ Kätevä ladata mistä tahansa USB-portista
+ Toimii kovallakin tuulella ja sateella
+ Mielettömän siistejä malleja
+ Erinomainen hinta-laatusuhde

– Hieman tinnittävä ääni käytettäessä
– Pieni kaariväli

Kurkkaa ARX-sytkärit e-villen verkkokaupassa.


Mitä tykkäsit blogista? Mistä et tykännyt? Kerro kommenteissa, niin kirjoitan ensi kerralla paremman 🙂