Kiinnostaako sinua harjoittelujakso ulkomailla? Halaajaako sydämesi uusia seikkailuja yhdessä Aasian suurimmista teknologiakaupungeista? Jos vastasit kyllä, lähetä avoin hakemus  osoitteeseen  [email protected] ja olet askeleen lähempänä uusia haasteita!

Moikka, blogin lukijat!

Uusi työharjoittelija kehissä. Ensimmäisenä voisin sanoa, että en vielä huhtikuussa tiennyt, että kesäkuussa osoitteeni olisi Shenzhenissa, Kiinassa. Tarkoitushan oli pysyä Euroopan rajojen sisäpuolella. Satuin kuitenkin huomaamaan ilmoituksen e-villen harjoittelupaikasta ja itselle ominaiseen tapaani hain paikkaa asiaa sen kummoisemmin miettimättä. Yllätys oli kova haastattelunkin jälkeen, kun sähköpostiviesti tuli, että miten pian voin aloittaa. Reilun kuukauden päästä tästä löysin itseni ensimmäisenä Pekingin lentokentältä kesämyrskyn kourista ja vihdoin 12h lentoaikatauluista jäljessä Shenzhenistä. Jos Suomessa satoi lunta kesäkuussa, niin täällä on ollut sellaiset +30 astetta koko ajan, nyt sielläkin kuulemma on kelit jo parantuneet.

DSC_0535

Tällä hetkellä teen BBA tutkintoa Jyväskylän ammattikorkeakoulussa,  suuntautumiseni on kansainvälisessä liiketaloudessa. Palasin Britanniasta helmikuussa 2014, olin syyslukukauden 2013 siellä vaihdossa ja tutkintoni suoritan myös kokonaan englanniksi. Työhistoriani on kovin värikäs aina pikaruokaravintolasta, laajakaista-asiakaspalveluun ja tekstiili- ja vaatetusalan myyntitöihin. Aikasempi tutkintoni on vaatetuspuolelta ja olenkin työskennellyt vaatetusalan tehtävissä aikaisemmin ulkomailla. e-villellä olen ollut nyt kuukauden päivät ja jatkan täällä siitä, mihin Ari jäi, joten asiakaspalvelussa häärään parhaani mukaan.  Pahoittelut siis jo valmiiksi, jos kaikkiin kysymyksiin ei heti löydy vastausta! Yritän parhaani mukaan päästä täällä hommaan niin sanotusti sisälle. Muita työtehtäviäni on mm. tuotteiden lisäämisessä avustaminen, sekä erinäiset markkinointitehtävät. Avasin mm. e-villelle oman Instagram-tilin vastikään. Kaikki toiveet, ideat ja kehitysehdotukset, millaista sisältöä blogin lukijat toivovat Instagramiin otetaan vastaan hymyssäsuin.

DSC_0549

Kiina itsessään on on ollut mielenkiintoinen yllätys. Monia ’Kiina-yllätyksiä’ on sattunut. Ainakin vielä olen ottanut nämä yllätykset avosylin vastaan. On enemmän kuin mielenkiintoista saada mahdollisuus tehdä töitä ja elää kulttuurissa, joka on niin kaukana länsimaisesta. Shenzhen kaupunkina on nuori: kaupunki on kasvanut pienestä kalastajakylästä 12 miljoonan ihmisen kaupungiksi muutamassa kymmenessä vuodessa. Vaikka suurinosa ihmisistä ei täällä puhu englantia, on kaupungissa liikkuminen yllättävän helppoa. Metrossa kaikki pysäkit ovat myös englanniksi ja taksi (koputtaa puuta) on ainakin vielä löytänyt oikeaan paikkaan joka kerta. Vielä näin kuukauden jälkeen kaupunkia on nähtävänä ja byrokratia työluvan ja viisumin kanssa on loppusuoralla, joten jos tekeminen loppuu kesken voi suunnata Hong Kongiin. Olen kokenut, että ihmiset täällä ovat ystävällisiä, vaikka mandariinikiina ei sujukkaan vielä niin kuin elokuvissa. Avoimella mielellä pääsee pitkälle ja tutustuu helposti myös paikallisiin ihmisiin. Työporukka itsessään on ottanut vastaan avoimesti ja toimiston ilmapiiri on rento. Apua saa aina kun tarvitsee ja monipuolisesti pääsee tekemään erinäisiä työtehtäviä. Täydellinen paikka siis seikkailunhaluiselle, liiketalouden opiskelijalle.

 

Oscar Selfie terkuin,

2014-06-25 01.49.37

Opri

Lue myös: