Radio-ohjattavien helikoptereiden joukossa on jo kauan ollut trendinä, että melkein kaikissa halvimmissakin malleissa on sisäänrakennettuna jonkinlainen kamera, jolla pilotti pääsee virtuaalisesti dronen kyytiin yhdistämällä esimerkiksi älypuhelimensa laitteeseen. RC-autojen kanssa on toisaalta kestänyt yllättävän kauan, että joku on keksinyt saman idean. Kuitenkin jonkinlainen prototyyppi tällaisesta tuotteesta on esitelty jo yli 20 vuotta sitten elokuvassa Yksin kotona 3.

Lisäsimme äskettäin e-villen valikoimaan kaksi ensimmäistä RC-autoa, jotka edustavat tätä uutta visuaalisempaa ”FPV-ajotyyliä”, JDRC:n 1801 EVOLUTION RC-buggyn sekä FAYEE:n M35-A2 armeijarekkaan perustuvan RC-auton. Haluaisinkin tässä blogissa esitellä näitä malleja hieman tarkemmin. Molemmissa ajoneuvossa on offroad-ajeluun hyvin soveltuvat ominaisuudet kuten joka renkaalla itsenäinen jousitus, jatkuva neliveto sekä väkevät moottorit. Kooltaan nämä kaksi tuotetta sijoittuvat RC-autojen keskikastiin n. 1:16-18 skaalaltaan.

JDRC 1801 EVO 1:18 4WD RC-buggy

JDRC:n RC-buggy muistuttaa näistä kahdesta tuotteesta eniten edellämainittua Yksin kotona 3 -elokuvan lähes kaiken huomion ryöstänyttä ”päätähteä”. Se on jopa 20km/h nopeuteen yltävä pieni ja pippurinen kilpuri, jota voi mukanatulevan kauko-ohjaimen lisäksi ohjata suoraan myös älypuhelinsovelluksen kautta, kun sen yhdistää auton luomaan WiFi-verkkoon, melko samaan tapaan kuin useimpien RC-dronejen kanssa.

Hollywood-elokuvan täysin epärealistisiin ominaisuuksiin verrattuna oikean RC-auton ohjaus- ja kuvanvälityskantama on kuitenkin huomattavasti maltillisempi. Autoa voi ohjata noin 50 metrin etäisyydeltä, ja kameran kuva välittyy ainoastaan vajaan 30 metrin säteeltä, tai riippuen miten WiFi-verkko kantaa.

FAYEE M35-A2 1:16 4WD RC-auto
FAYEE M35-A2 1:16 4WD RC-auto

FAYEE:n armeijarekka on älyttömän siisti ja ärjy peli. Sen huippunopeus ei veny ihan yhtä korkeaksi kuin yllä esitetyllä buggyllä, mutta toisaalta vääntöä riittää senkin edestä. Rekan lavalle voi lastata jopa kolmen kilon verran tavaraa, ja auto jaksaa silti kiivetä jyrkkiä mäkiä ylös.

Kaiken kruunaa järeät telat, jotka voi vaihtaa renkaiden tilalle. Nyt pääset etenemään lähes missä tahansa maastossa kuten tankki! Pisteenä i:n päälle hienot LED-ajovalot jotka hohtavat yön pimeydessä.

Lisäämme lähiaikoina lisää kameralla varustettuja RC-ajoneuvoja. Pidä siis silmällä uutuuksiamme!