Haku käynnissä! e-villellä on tällä hetkellä käynnissä harjoittelijahaku syksylle 2016. Katso tekstin lopusta ohjeet hakuun.

e-villen tiimissä on ollut vuosien ajan eri alan osaajia, monipuolinen osaaminen tekee tiimistä vahvan ja samalla ammattitaito siirtyy työntekijältä toiselle kuin huomaamatta. Moni tiimin tämänhetkisistä työntekijöistä on aloittanut uransa koulun työharjoittelun kautta. Tällä hetkellä e-villen suomalaisista 12:sta työntekijästä kuusi on aloittanut uransa harjoittelijana, ja työskentelee nyt mm. toimistopäällikön ja erilaisten tiimien, kuten asiakaspalvelun ja markkinoinnin esimiehinä ja -naisina.

Tuotetiimin tukena toimii viime syksynä harjoittelunsa aloittanut viestinnän opiskelija Anni. It-tukena, koodauksessa ja e-villessä myytävien tietokonetarvikkeiden testauksessa vaikuttaa tammikuussa harjoittelunsa aloittanut ja nyt vakituisena työskentelevä Joni. Huhtikuussa saimme mukaan uuden vahvistuksen markkinoinnin pariin, liiketaloutta opiskelevan Leksan. Uusimpana tiimiimme liittyi Turun ammattikorkeakoulussa liiketoiminnan logistiikkaa opiskeleva Alex. Myös vuonna 2014 työharjoittelun kautta taloon tullut B2B-myyntipäällikkö Mika kertoo omat kuulumisensa.

Lue tästä Alexin, Annin, Leksan, Jonin ja Mikan kuulumiset.

Futianin alue Shenzhenissä
Futianin alueelta löytyy loputtomasti mahdollisuuksia shoppailuun, ruokailuun sekä bilettämiseen.

Alexin tervehdys

Olen vasta jokusen viikon ollut täällä Shenzhenissä, joten moni asia on edelleen suhteellisen uutta ja outoa, mutta kirjoitellaan nyt jotain kokemuksia ja tarinan tynkää itsestä. Olen 22-vuotias liiketoiminnan logistiikan opiskelija Turun ammattikorkeakoulusta. Vuosi sitten huomasin ilmoituksen Facebookissa, että e-ville ottaa harjoittelijoita ja nyt kun tuli itselle ajankohtaiseksi, päätin hakea tänne.

Minulla on itselläni ollut oma pc-tarvikkeisiin erikoistunut verkkokauppa Suomessa lähinnä harrastemielessä ja onhan siitä paljon myös oppinut. Tällä hetkellä minulla on myös yritys erään koulukaverini kanssa, mikä on erikoistunut maahantuontiin ja tukkumyyntiin. Aiemmin olen myös työskennellyt metallin pintakäsittelytehtaalla, maanrakennusfirmassa ja myyntihommissa autovuokraamossa.

Saapuminen Kiinaan

Tulin Hongkongiin suoralla lennolla Helsingistä. Siitä sitten taksilla tapaamaan Villeä, jonka jälkeen sitten taksi/metro yhdistelmäkuljetuksella Kiinan rajalle. Rajalta seikkailin seuraavaksi taksilla uuteen kotiin, jossa olikin jo työkaverit odottamassa Suomen tuliaisia. Alku kokemukset Shenzhenistä ovat olleet hyvät ja työporukka on osoittautunut aivan mahtavaksi. Ruoka on hyvää ja yllättävän halpaa. Tikuilla syöminen hieman tökki aluksi, mutta onneksi siihen oppii yllättävän nopeasti. Se Finnairin uusi Airbus A350 muuten oli hieno ja paljon mukavampi kuin aiemmat koneet eli sillä kyllä kelpaa lennellä! Penkki on parempi ja jalkatilaa on enemmän. Lisäksi viihdejärjestelmässä oli suurempi näyttö eikä se sammuillut tai muutenkaan tökkinyt toisin kuin yleensä.

Finnairin Airbus A350
Finnairin Airbus A350

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elämä Shenzhenissä

Taksit ovat täällä todella halpoja ja metro suomalaisen näkökulmasta lähes ilmainen, joten myös liikkuminen on täällä kohtalaisen helppoa (Jos ei lasketa sitä että kuskeista 95% ei osaa sanaakaan englantia) ja todella halpaa. Kämppä myös on lähellä toimistoa, joten työmatkakin on mukavan lyhyt. Työskentelystä en täällä oikein osaa vielä sanoa kesken olevan perehdytyksen vuoksi muuta kuin että hommat vaikuttavat mielenkiintoisilta ja varmasti tulee hyvä kokemus tästä retkestä. Aluksi hommat ovat olleet lähinnä asiakaspalvelua, jo tässä ajassa on oppinut firman käytännöt ja toimintatavat ja nyt myöhemmin olen ollut avustanut tuotepäälliköitä ja lisännyt tuotteita kauppaan. Esimerkiksi Pisenin puhelimien akut tuli yhdessä tuotepäällikön kanssa lisäiltyä ja näitä huippulaadukkaita akkuja pääsee kätevästi tästä selailemaan. 😉 Toivottavasti tulevaisuudessa pääsen myös vähän firman logistiikan kanssa sähläämään (älkää siis ihmetelkö jos paketit katoaa.. meikäläinen vauhdissa).

– Alex

Alex mukana tuotteiden laaduntarkkailussa, tuotepäällikkömme Antin opastuksessa.
Alex mukana tuotteiden laaduntarkkailussa, tuotepäällikkömme Antin opastuksessa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annin tervehdys

Opiskelen Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa johdon assistenttityön ja kielten koulutusohjelmassa viestintää. Aloitin työharjoittelun e-villellä viime syksynä, ihastuin välittömästi Aasiaan ja e-villen tiimikin toivotti minut lämpimästi tervetulleeksi. Viiden kuukauden työharjoittelun jälkeen jäin tänne töihin ja olen täällä vielä muutaman kuukauden ajan, loppukesästä minua kutsuu Suomi ja opiskelut. Tällä hetkellä työskentelen asiakaspalvelun ja puhelinten suojakuorten parissa, olen ollut tosi tyytyväinen kuinka monipuolisesti olen päässyt tekemään erilaisia työtehtäviä. Kirjoitin aikaisemmin tällä viikolla tänne blogiin, millainen eräs työpäiväni oli. Pääset lukemaan kuulumiseni täältä, eikun lukemaan!

– Anni


Leksan tervehdys

Itse hain alunperin Aasiaan työharjoitteluun, sillä koen että kansainvälisestä harjoittelusta saatu työkokemus on arvokas valtti tulevaisuuden työmarkkinoilla. Tällä hetkellä työpäiväni koostuu mm. asiakaspalvelusta, markkinoinnista, uusien tuotteiden etsimisestä/lisäilystä, kuvauksesta ja yleisesti tuotepääliköiden avustamisesta millon missäkin yhteydessä. Työharjoittelijoille e-ville tarjoaa eturivin paikan oppia Aasian kaupan toimintavoista sekä kulttuurieroista.

-Leksa


Shenzhenin metro
Shenzhen on yksi Kiinan nopeinten kasvava kaupunki ja bruttokansantuotteella mitaten Kiinan rikkain alue. Kaupungin väkiluku on yli 30-kertaistunut noin 25 vuodessa. Epävirallisten tietojen mukaan kaupungissa asuu jo lähes 15 miljoonaa ihmistä.

Jonin tervehdys

Aloitin tammikuussa työharjoittelun. Harjoitteluun kuului ensiksi lähinnä asiakaspalvelua ja sen kautta firman toimintatapoihin tutustumista. Kun alkuperehdytys oli ohi ja talon tavat olivat tulleet tutuiksi, pääsin tutustumaan myös kaupan ohjelmiston kehittämiseen. Hommat sujuivat sen verta ok, että päätinpäs jäädä vielä harjoittelun jälkeen töihinkin ohjelmoijan, sekä tuotepäällikön ominaisuudessa.

-Joni


Liikennettä Shenzhenissä
Shenzhenistä Hongkongiin pääsee kätevästi metrolla, taksillta tai bussilla alle tunnissa.

Mikan tervehdys

Hei vain minunkin puolestani! Opiskelin Jyväskylässä yritystoimintaa sekä sen kehittämistä koulutuslinjassa nimeltään Tiimiakatemia. Päädyin e-villelle harjoitteluun erään kesäkurssin ansiosta, jossa Ville Majanen oli kertomassa kansainvälisestä yrittäjyydestä. Yrittäjyys, ulkomailla asuminen ja varsinkin kansainvälinen toiminta olivat kiinnostaneet jo jonkin aikaa ja kerran e-villellä oli vapaita harjoittelupaikkoja, päätin tarttua tilaisuuteen. Vietin harjoitteluni Shenzhenissä vuoden 2014 loppupuolella, jonka jälkeen kävin reissaamassa jonkin verran pitkin ja poikin maailmaa. Suomeen palatessani jäljellä oli enää opinnäytetyö. Sain sen valmiiksi syksyllä ja samoihin aikoihin sain kuulla Villeltä, että B2B-myynnin puolella olisi vapaa paikka. e-villen tapauksessa B2B tarkoittaa sitä, että autamme suomalaisia yrityksiä ja yhteisöjä löytämään tavarantoimittajia sekä yhteistyökumppaneita Kiinasta.

Olin tykästynyt työyhteisöön sekä Kiinaan sen verran paljon, että minun ei tarvinnut moneen kertaan miettiä, tartunko tilaisuuteen vai en. Shenzhen/ Hongkong ja Macau -akseli on uskomattoman mielenkiintoista aluetta ja täällä on mahdollista tutustua mitä mielenkiintoisimpiin ihmisiin ympäri maailmaa. Shenzhen tarvitsee myös lisää salibändyn pelaajia 🙂

-Mika


Hae harjoitteluun syksyksi 2016!

Halajaako mielesi uusia seikkailuja ja haluatko samalla oppia verkkokaupasta, markkinoinnista ja Kiinan markkinoista? e-ville hakee parhaillaan harjoittelijoita syksyksi 2016.

Harjoittelun alussa työtehtävät koostuvat tavallisesti asiakapalvelusta sähköpostin välityksellä, tuotepäälliköiden avustamisesta tuotekuvauksien laadinnassa ja sisällöntuotannosta (kuten. uutiskirje, Facebook, Twitter, Blogi). Usein ensimmäinen kuukausi menee perehtyessä, ja kun vauhtiin pääsee, voi osallistua oman mielenkiinnon ja osaamisen sekä koulutustaustan pohjalta myös muihin projekteihin ja tehtäviin, kuten uusien tuoteperheiden ja tuotteiden etsiminen, valikoiman ja kategorioiden kehitystehtävät, taloushallinnon, henkilöstöhallinnan tai ostotoiminnan operatiiviset – ja kehitystehtävät.

Monet harjoittelijat ovat jääneet töihin joko vakituisesti tai määräaikaiseksi e-villeen.

Toivomme hakijalta:

  • 2. asteen koulutusta (lukio / ammattikoulu), sekä vähintään 1 vuosi AMK / yliopisto-opintoja
  • Kiinnostusta ja mahdollisesti aiempaa kokemusta verkkokaupasta (työntekijänä tai asiakkaana).
  • Työtäpelkäämätöntä asennetta ja halua oppia laajasti verkkokaupan eri osa-alueita.
  • Kiinnostusta teknisiä laitteita, elektroniikkaa, tietokoneita tai autotuotteita kohtaan. Näihin liittyvät harrastukset katsotaan eduksi.
  • Virheetöntä ja rikasta suomen kielen kirjoitustaitoa sekä sujuvaa englannin kielen taitoa. Muu kielitaito katsotaan eduksi
  • Kiinnostusta seikkailuun Kiinassa / Aasiassa ja uskoa selviytyä suomalaisittain varsin eksoottisessa toimintaympäristössä ilman vakavampaa kulttuurishokkia tai koti-ikävää.
  • Mahdollisuutta tarvittaessa jatkaa työskentelyä e-villellä kokoaikaisena työntekijänä harjoittelun jälkeen esim. tuotepäällikön-, taloushallinnon-, logistiikan-, B2B-myynnin-, asiakaspalvelun-, ohjelmoinnin- tai markkinoinnin tehtävissä.

Meillä on ollut tapana maksaa harjoittelusta myös pientä palkkaa. Shenzhenistä asunnon saa 300-500 eurolla / kk, ja kelpo lounas- / päivällinen on 2-3 euroa.

Harjoittelun kesto on 5-6 kuukautta ja alkamisajankohta on ensisijaisesti elokuussa 2016. Ilmoita hakemuksessasi, mikäli jokin toinen aika olisi parempi.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus + CV sekä harjoitteluajan palkkatoiveesi sunnuntaihin 31.10.2016 mennessä sekä mahdolliset tiedustelut osoitteella [email protected] mikäli työharjoittelu rennossa porukassa ja haastavissa tehtävissä yhdessä Aasian suurimmista talouskeskuksista houkuttelee!