Asiakkaamme Ville Santikko sai testattavakseen YongNuo 160 LED-valonlähteen. Ville on tehnyt paljon videoita ja huomannut, että usein on valotuksen kanssa ongelmia. Lue tästä riittääkö YN 160 LED-valonlähteen valaisuteho ongelman ratkaisemiseksi? Jutun lopussa myös kattava videoarvostelu.

Valokuvaajalle, kuin myös videokuvaajalle on valo tarpeen.
Liian vähäinen valo pitkittää suljinaikaa valokuvauksessa, jolloin nopeita liikkeitä ei saa tarkasti kuvattua ja videokuvauksessa videon kuvaan syntyy kohinaa, mikäli valoa ei ole tarpeeksi.

Päätin testata e-ville.com:n lippulaivamallin ledivaloissa ja en todellakaan pettynyt

LED-valonlähde sisältää valaisimen lisäksi mm. 4 erilaista suodatinta ja kahvan.
LED-valonlähde sisältää valaisimen lisäksi mm. 4 erilaista suodatinta ja kahvan.

LED-valaisimen patterit kestävät pitkään

Päätin testata e-ville.com:n lippulaivamallin LED-valoissa ja en todellakaan pettynyt. Paketissa tulee Isohko ledivalo, muutama filtteri, ”selfie” -tanko, jalusta, adapteri lisäakulle ja säilytyspussi. Ensisilmäykseltä ihan ok:n oloinen tuote, hieman muovisen oloinen, mutta hyväntuntuiset nappulat. Laitteessa olevat valoheijastimet ovat hieman löysän oloiset, joten varmaan käytössä saattaa joutua keksimään purkkavirityksiä niiden aukipysymiseen.

Kuitenkin akku/patteri -kestoltaan laite on hyvä

Laite tarvitsee toimiakseen kuusi kappaletta AA-paristoja. Itse ostin ihan tusinaparistoja, mitä joka kaupasta saa sen enempää ajattelematta. Toki varmaankin valotehoa saa enemmän ja kestää kauemmin, mitä paremmat paristot ovat. Kuitenkin akku/patteri -kestoltaan laite on hyvä. Noin kymmenkunta 10-20min videota takana ja paristot näyttävät vielä täydellä valoteholla 4/5 -ledeistä, jotka indikoivat varauksen määrää, eli yhdellä paristosetillä pärjää todella kauan.

Lampun valoteho on kerrassaan häikäisevä

Valoteho laitteessa piisaa vaikka mihin

Valoteho laitteessa piisaa vaikka mihin. Kuvailen paljon videoita joissa puhun kameralle ja tätä valoa ei todellakaan voi laittaa täysille osoittamaan omiin kasvoihin. Tällä valaisee helposti liikaa, mikä on todella hyvä asia, sillä laitteessa on tasonsäätönappulat, joista valotehon voi asettaa optimiksi tilanteeseen, kuin tilanteeseen. Valo on ehkä hieman kylmän valkoinen, mutta mukana tulevilla filttereillä värilämpöä voidaan muokata haluamakseen.

 YongNuo 160 LED-valaisimen kompakti koko ja voimakas valoteho vie videokuvaamisen seuraavalle tasolle.
YongNuo 160 LED-valaisimen kompakti koko ja voimakas valoteho vie videokuvaamisen seuraavalle tasolle.

Laitteen mukana tulevassa jalassa on 1/2 tuuman UNF-kierre, johon sopii kolmijalan ruuvi. Lisäksi laite kiinnitetään GoPro-tyylisellä liitoksella, joten kaikki GoPro jalustat yms. sopivat tähän ihan ok. Itse huomasin, että jotkin GoPro:n kiinnitykset jäävät hieman löysiksi, joten pari teipinpalasta pitää asettaa, jotta kitka on parempi.

Tällä tuotteella saa videokuvaamisen seuraavalle tasolle

Kaikenkaikkiaan laite tekee kaiken, minkä pitääkin. Testasin tuotetta halvan ebaysta ostetun ”160LED” -tuotteen kanssa ja e-ville.com:n tuote voitti selkeästi valoteholtaan tämän halpismallin. Käytettävyydestä ja kompaktista koosta vielä plussaa. Tällä tuotteella saa videokuvaamisen seuraavalle tasolle.

Plussat:

+ Valoteho
+ Akun/paristojen hidas kuluminen
+ GoPro-kiinnikkeet sopivat
+ Oma jalusta, jossa 1/2″ UNF -kierre

Miinukset:

– Gopro -kiinnikkeet eivät aivan sovi 1:1, hieman löysät
– Muovisen oloinen

Tekniset tiedot:

 • Yhteensopivat akut: Panasonic CGR-D16S /D220 ja Sony NP sarjan ladattavat paristot tai 6 x Ni-MH, tai 6 x AA paristoa
 • Sopii Canon/Nikon SLR kameroille
 • LEDit: 160kpl
 • Valonsäätö: 16-portainen
 • Virta: DC 6-9V
 • Teho: 3-9W
 • Värilämpötila 5500-6500K
 • Käyttöaika: max 15 tuntia
 • Etäisyys: 1m 1480lux, 2m 450 lux, 3m 178 lux, 4m 101 lux
 • Mitat: 160x116x60mm
 • Paino: 341g

Takuu:
6 kuukauden

Tutustu tuotteeseen verkkokaupan puolelta tästä: YN-160 valonlähde 59,95 € +alv.

Alla tuotteen videoarvostelu

-Ville Santikko