Loppuuko sinulla puhelimen akku kesken päivän tai matkan? Turhauttavin tilanne on huomata akun ollessa vähissä jo puolessa välissä päivää eikä sinulla ole mahdollisuutta ladata puhelinta koko päivänä. Ensimmäisenä toimepiteenä laitan näytön kirkkautta pienemmälle ja otan GPS:n pois päältä ja lopulta puhelin tulee laitettua lentokonetilaan. Näitä tilanteita varten on tullut markkinoille vara-akkuja ja varavirtalähteitä. Toinen vaihtoehto on käyttää akku-suojakuorta, jolloin ei tarvitse ylimääräisiä johtoja ja akku kulkee kiinni puhelimessa.

Täytyy myöntää, että saan jotain kummallista mielihyväntunnetta, kun puhelimen akku on täyteen ladattu… Uskallankin melkein myöntää, että puhelimesta on ”saattanut”  tulla vähän liian tärkeä kapistus omassa elämässä… Ennemmin unohdan paitani ja housuni kotiin kuin puhelimeni. Joskus tulee huomattua miten lähtee kavereiden kanssa syömään tai viettämään iltaa ja tajuta, että kaikki tuijottavat omia puhelimia. Tämähän on todella epäkohteliasta, mutta jotenkin siitä on tullut hieman hyväksyttävämpää kuin aiemmin. Muutamassa ravintolassa on ollutkin kampaja tätä vastaan ja he ovat tarjonneet -10% alennuksen jos asiakkas antaa puhelimen ravintolalle ruokailun ajaksi.

metroihmisetkännykät
Tuttu näky Hongkongin metrossa. Illalla puhelimissa on usein kiinni powerbank lisäakku.

Kuva Flickr/LingHK

Mikä ihmeen varavirtalähde?

Varavirtalähteillä on paljon eri nimiä suomenkielessä kuten: powerbank, voimapankki, lisäakku, hätälaturi, usb-matkalaturi jne. Nämä kaikki tarkoittavat käytännössä samaa asiaa, mutta eri jälleenmyyjät saattavat käyttää eri nimitystä riippuen kenelle näitä tuotteita halutaan markkinoida. Esimerkiksi hätälaturi autoon ja matkalaturi matkalle.

Voimalähteellä lataat puhelimen samalla tavalla kuin verkkovirrasta. Voimapankin varauksen näkee prosentteina vara-akun LCD-näytöltä tai LED-merkkivaloista. Varavirtalähteen voit ladata samalla tavalla kuin puhelimen eli käyttämällä mukana tulevaa USB-kaapelia. Verkkovirrasta voit ladata powerbankia käyttämällä tällaista verkkovirta usb-pistoketta.

Varavirtalähteet ovat valmistettu pääsääntöisesti Kiinassa ja siksi pystymmekin myymään näitä erittäin edulliseen hintaan. Ostamme powerbankit suoraan toimittajalta ilman välikäsiä. Hinnat ovat alkaen 13,95€. Katso tuotteet klikkaamalla tästä.

Millainen PowerBank pitäisi sitten hankkia?

Käyttötarkoituksia ja tarpeita on monenlaisia. Tästä syystä varavirtalähteitä on myös saatavilla erikokoisia ja hintaisia. Ensimmäisenä kannattaa kysyä itseltään millaisessa tilanteessa varavirtaa saattaisi tarvita. Saatat haluta pienen lisäakun, jota on helppo kuljettaa mukana tai hieman isomman millä voit ladata kaikki laitteesi kerralla täyteen. Akun suuruuden kertoo milliamppeerit. Ilmoitettu mAh -luku saattaa olla monikertaisesti isompi kuin puhelimesi akku. Täytyykin muistaa jos lisäakku on 5000 mAh ja puhelimesi akku 2500 mAh niin tämä ei tarkoita sitä, että voit ladata puhelimesi kaksi kertaa täyteen. Latausmäärään vaikuttaa myös moni muu asia kuin pelkkä ilmoitettu mAh määrä esimerkkinä vaikkapa puhelimen akun ja powerbankin kunto.

Akku-suojakuoret ovat toinen loistava ratkaisu. Suojan voi kiinnittää suoraan puhelimeen eikä sinun tarvitse käyttää johtoa. Meidän valikoimista löytyy tällä hetkellä akku-suojakuoria mm: kaikille iPhone malleille, Samsung Galaxy sarjan puhelimille ja myös Nokia Lumia 920 luurille ja HTC One M7:lle.

Katso akkusuojakuoret klikkaamalla tästä.

Eri käyttötarkoituksia voimapankille

Voimapankilla on paljon eri käyttötarkoituksia ja se sopii esimerkiksi pitkille työmatkoille, lomamatkalle, metsästykseen, lenkille, vaellukseen, hätävirtana autoon/veneeseen, GoPro -kameran lataamiseen jne.

Varavirtalähteellä voit ladata: Puhelimet, tabletit, taskulamput, kannettavat kaiuttimet, riistakamerat, RC-helikopterit, navigaattorit, digikamerat ja rajattoman määrän muita laitteita.

Unboxing -video varavirtalähteestä:

[poll id=”7″]

Katso kaikki powerbank -tuotteet klikkaamalla tästä.

Katso kaikki akkusuojakuori -tuotteet klikkaamalla tästä.

– Jarkko

[email protected]

PS. Lisäkysymyksiin saa helpointen vastauksen kysymällä täällä blogissa tai lähettämällä sähköpostia [email protected].