Perustin verkkokauppa e-villen tasan 10 vuotta sitten puoliksi sattumalta, pienen onnenkantamoisenkin saattelemana. Joku meidän toimintaa jo pidemmän aikaa seurannut saattaakin muistaa, kuinka 23-vuotiaana vaihto-opiskelijana, vuonna 2006, aloin myydä Hongkongin elektroniikkamarketeilta löytämiäni nettikameroita Huuto.netissä. Vuotta myöhemmin perustettiin oma verkkokauppa. Nettikauppa oli silloin Suomessa vielä aika pientä, eikä kilpailuakaan juuri ollut. Kaupan kynnyksenä tai esteenä oli lähinnä asiakkaiden luottamus kauppiaaseen: uskallanko siirtää rahani tuon myyjän tilille?

Toiminnan alkuvaiheessa n. 10 vuotta sitten kotitoimistolla Hongkongissa.

Ennalta tuntemattomien tuotemerkkien ja erikoisten härveleiden ostaminen oli jo valmiiksi epäilyttävää, mutta tässä yhtälössä oli vielä kaksi lisämuuttujaa: tuote tilataan verkosta ja ne vieläpä toimitetaan kaukaa ulkomailta. Minulla ja ensimmäisillä työntekijöilläni oli paljon pohdittavaa siinä, miten saamme asiakkaat vakuutettua siitä, että homma toimii.

Ville, kaverini Kiinassa – tuttu, helposti lähestyttävä tyyppi

Huuto.netissä kauppiasprofiiliin lisättiin nopeasti tarkat tiedot ja kuvia myyjästä luottamuksen rakentamiseksi: ”Tuo suomalainen tyyppi on testannut nämä tuotteet ja lähettää ne mulle.” Myöhemmin Huuto.netistä omaan erilliseen verkkokauppaan siirryttäessä kauppiaan persoona otettiin jopa nimeen: ”e-ville.com – kyläkaupp(ia)asi Hongkongissa”.

10 vuotta sitten

Tästä rehdistä ja luotettavasta toiminnasta on pidetty alusta asti kiinni. Mitään ei tehdä, mistä ei voida ottaa vastuuta. Myyjä-nimimerkkien tai muiden taakse ei piilouduta eikä suljeta hädän tullen tiliä ja lähdetä rahojen kanssa lipettiin. Näitäkin kauppiaita on vuosien varrella nähty.

Huoltojen ja ongelmatapausten selvittelyjen on
pelattava nopeasti ja tehokkaasti.

Virheitä on toki 10 vuoden taipaleelle mahtunut paljon, niin henkilöstön, tuotteiden kuin yhteistyökumppaneidenkin valinnan ja prosessien yhteensovittamisten kanssa. Välillä palvelu on ollut asiakkaillemme hyvinkin takkuista. Tämä palaute sattuu, mutta pistää sopivasti vipinää kinttuihin ja hihoja heilumaan. Viimeisimpänä muutoksena on ollut oman after sales -centerin perustaminen varastomme yhteyteen Mäntsälään. Edustamillemme Oukitel-kännyköille valitsimme huoltokumppaniksi todella asiakasläheisen ja -keskeisen iTapsan. Lisäksi iTapsan myymäläverkosto on laaja (12 liikettä) ja palvelussa on reilua asennetta. Huoltojen ja ongelmatapausten selvittelyjen on pelattava nopeasti ja tehokkaasti.

Aina varmemmin Villeltä

E-villen 10v-syntymäpäivien lähestyessä kävin kylässä mentorini, ns. mainostoimisto-enoni Matti Lassilan luona. Juttelimme pitkään, mikä e-ville oikein on ja missä se on hyvä, parempi kuin kilpailijat tai muuten uskottava tai vakuuttava. Myymme erikoisia tuotteita, monille vielä tuntemattomia brandejä. Hintamme ovat usein halvemmat, joskus jopa yllättävän halvat. Valikoima on iso, ehkä vähän sekavakin. Toimitukset ovat sekä suoraan Kiinasta että Suomi-varastolta Mäntsälästä. Välillä toimituksessa kestää monta viikkoa, välillä tuotteet ovat perillä jo seuraavana päivänä. Tuotteiden toimivuus ja laatu kuitenkin testataan aina suomalaisten tuotepäälliköiden toimesta ennen sen hyväksymistä valikoimiin.

11174363_10207191255883080_2955679140891325342_o

Toisaalta e-villen suomalainen asiakaspalvelu pelaa mutkattomasti, eikä asiakasta (kaveria) jätetä pulaan tai yksin ongelmien kanssa. Toimitusvarmuutta seurataan ja huolto hoitaa laatupoikkeamat kuntoon after sales -centerissä.

Olisiko tässä ideaa? Jos asiakas epäröi, uskaltaako hän tilata, e-ville olisi sellainen varma ostospaikka. Varmemman toimituksen, laadun (ja takuun), asiakaspalvelun, turvallisten suomalaisten maksutapojen ym. nostaminen esille sopisi hyvin myös tähän juhlavuoteen. E-ville on tosiaan ollut pystyssä jo 10 vuotta, mikä on verkkokaupalle aika pitkä aika. Vuosikymmenen tausta voi osaltaan antaa myös varman toiminnan teemallemme uskottavuutta. Olemme oppineet monenlaista vuosien varrella, ja jos otamme yhtään oppia menneistä, pitäisi toimintamme olla myös sitä taustaa vasten kestävämmällä ja varmemmalla pohjalla. Tuskin alamme enää niin hötkyilemään ja säntäilemään eri suuntiin kuin ehkä toiminnan alkuvaiheessa kokemattomana tiiminä saatettiin tehdäkin.

Huolto hoitaa laatupoikkeamat kuntoon after sales -centerissä.

Makustellaanpa tätä slogania vielä hetki ja katsotaan menisikö se tuohon ”From China with love :)” -lausahduksen tilalle. Mitä olet itse siitä muuten mieltä?

  • ”e-ville.com – Varmemmin Villeltä”
  • ”e-ville.com – Aina varmemmin Villeltä”

Onko jompikumpi näistä parempi kuin nykyinen slogan? Lisää mielipiteesi kommentteihin tai oma ehdotuksesi. Kaikkien vastanneiden kesken arvomme 2 kpl 50€ lahjakorttia verkkokauppaamme. Arvonta suoritetaan lokakuun 2. päivä ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

10v. synttärifiiliksiä e-villen Mäntsälän outletissä.
10v. synttärifiiliksiä e-villen Mäntsälän outletissä.

10 vuotta e-villen kauppiaana ja yrittäjänä

Outoa ajatella tosiaan, että e-villen verkkokaupan ensimmäisestä päivästä on nyt todella niin pitkä aika. Todella mielenkiintoinen taival on takana. Satakunta eri työntekijää + iso joukko ystäviä ja tuttuja on ollut rakentamassa tätä minun kanssani, yhteensä ehkä miljoonan työtunnin verran. Sadat tuhannet suomalaiset asiakkaat ovat myös vuosien saatossa kannustaneet ja neuvoneet meitä tässä työssä. Tuntuu hurjalta. Suuri kiitos kaikille työntekijöille, niin vanhoille kuin nykyisille, yhteistyökumppaneillemme, sekä tietenkin teille kaikille asiakkaille kuluneista vuosista!

image2

Me jatkamme Mäntsälässä ja Shenzhenissä tuotteiden testaamista, ostojen ja toimitusten optimointia, sekä asiakaspalvelun ja ennen kaikkea huollon vahvistamista, jotta asiakkailla olisi tulevinakin vuosina entistä luottavaisempi ja varmempi fiilis valita e-ville.com :).

Lue myös muita Villen kirjoittamia blogikirjoituksia firman kuulumisista:

 e-villen tiimi