e-villen tuotepäällikkötiimi on usein esillä uutiskirjeissä ja blogeissa ja heidän työnsä jälki näkyy helposti kurkkaamalla uusia tuotteita, joita tiimi testaa ja lisää valikoimiin määrätietoisen säännöllisesti. e-villen kehityspuolen päivitykset ja uudistukset jäävät kuitenkin usein hieman vähälle huomiolle, joten ajattelin, että näin 2018 kunniaksi kirjoittaisin kuukausittain blogin kehityspuolen kuulumisista ja uusista kehityskohdista. Tammikuussa kummasteltiin myöhässä saapuvia joulukortteja, mutta tällä kertaa päästään oikeisiin kehitysasioihin ja -uutisiin. Koodareidemme Jonin, Diman ja Ollin kanssa pyrimme jatkuvasti rakentamaan kaupasta paremmin toimivan ja helpommin käytettävän niin asiakkaille kuin e-villen työntekijöille.

Verkkokaupan kehitys

Posti Smartpost -pakettiautomaatit ja Postin noutopisteet käytössäsi

Asiakkailta kysyttäessä uusista toimitustavoista, Postin pakettiautomaatit ovat olleet aina toivomuslistan kärjessä. Saimme tämän viimein työn alle ja koodauksen, parin ärräpään, korjausten ja testausten jälkeen tämä on nyt aktivoitu toimitustapana Suomi-varaston tuotteille. Noutopisteen valinta tapahtuu samalla tapaa kuin Matkahuollon noutopistettä valittaessa. Tämä tuli myös siinä mielessä otolliseen aikaan, että Posti uutisoi viime viikolla (Taloussanomat 14.2.2018) kasvattavansa pakettiautomaattien määrän kolminkertaiseksi ensi vuoden alkuun mennessä.

Näin valittavanasi on nyt niin Matkahuollon kuin Postin noutopisteet sekä pakettiautomaatit ja Postin Kotipaketti.

Postin noutopistevalinta
Voit nyt valita toimituksen Postin noutopisteisiin ja pakettiautomaatteihin

Monipuolisempaa ja turvallisempaa maksamista

Lisäsimme helmikuun alussa Oma SP -maksutavan kauppaan. Myös tästä olemme saaneet ajoittain pyyntöjä asiakkailta. Myös mobiilimaksaminen on korkealla kehityslistalla, jotta ostaminen olisi helpompaa myös puhelimella selaaville. Asiakkaiden tietoturva on ollut meille tärkeää ja tämän vuoksi maksutietoja ei koskaan tallenneta e-villen palvelimille, vaan kaikki maksuliikenne tapahtuu salattuna ja pankkien ja maksupalvelun tarjoajien välillä. Toteutimme myös kaksivaiheisen tietoturvapäivityksen sivuillemme, jossa meitä avusti suomalainen tietoturva-alan start up -yritys Pignus.

Löydä tuotteesi helpommin yli 5000 tuotteen joukosta

Olemme nyt testanneet hieman yli kuukauden päivät uutta kategoriaselausta. Tavoitteena tällä oli tehdä kategorianäkymästä selkeämpi ja järjestää tuotteita uudelleen niin, että nämä löytyisivät loogisemmin kaupasta ilman, että tarvitsee välttämättä etsiä niitä haun kautta.

Selaa tuotteita helpommin
Uudessa kategorianäkymässä on vielä hieman siloteltavaa.

Testi saatiin tällä viikolla päätökseen ja näet uuden kategoriaselauksen viimeistään menemällä e-villen sivuille ja päivittämällä sivun, mikäli vanha versio kummittelee jostain syystä tietokoneesi välimuistissa. Mitä mieltä olet? Onko uusi näkymä parempi kuin vanha? Löytyvätkö tuotteet paremmin? Kommentoi alle mielipiteesi tai ajatuksia siitä, mitä haluaisit nähdä seuraavana uudistuksena e-villessä.

Hauskaa (toivottavasti) pian alkavaa kevättä kaikille!

– Tuomo