Syksyllä lähetettyjen kymmenien tuhansien pakettien ja sähköpostien jälkeen on tullut aika hengähtää hetkeksi ja katsoa, mikä meni hyvin ja missä jäi vielä parantamisen varaa. On tullut aika myöskin painaa hetkeksi työasiat taka-alalle ja hiljentyä joulun viettoon.

Ville & Jerry

Kampanjoita, Suomi-varaston kehittämistä ja toimitusongelmia

Tänä syksynä e-villen ”tontuilla” oli kiire. Lassen johdolla tuotepäälliköt testasivat tuhatkunta uutuutta ja lisäsivät niistä laadukkaimmat ja mielenkiintoisimmat verkkokauppaamme. Suosituimmat tuotteet ja uutuudet päätyivät markkinointikampanjoihin, mitä teimmekin syksyllä useita. Edellisvuoden myyntiennätykset menivät rikki Black Friday -viikonloppuna, 25.11. Markkinointi-tuotepäälliköiden kiire on jatkunut, ja jatkuu oikeastaan edelleen. Meillä on nyt käynnissä valoviikot ja joulun jälkeen on joulukuun kuukauden tuotteiden viimeiset myyntipäivät. Tammikuussa on luvassa huikeita uusia kuukauden tarjoustuotteita, ja kun niiden esittelystä päästään, tulee vuoroon sportti-ja perään pelitarvikeviikot. Tuomo & tiimi ovat tehneet kauppamme markkinoinnissa huikeaa työtä!

Lassen johdolla tuotepäälliköt testasivat tuhatkunta uutuutta ja lisäsivät niistä laadukkaimmat ja mielenkiintoisimmat verkkokauppaamme.

Tänä syksynä viimeistään huomattiin, kuinka tärkeäksi Suomi-varastomme on tullut Mäntsälässä. Monien huippusuosituiksi tulleiden, vähän arvokkaampien tuotteiden, myynti tyssäsi lähes kokonaan varastosaldojen loputtua Mäntsälästä. Logistiikkavastaavamme Alex ja Jerry tekivät kovasti töitä pysyäkseen Suomi-varaston kasvavan kysynnän tahdissa. Lähetämme nyt Mäntsälään Shenzhenistä viikottain täydennyseriä lentorahdilla ja merikontilla isompia tuotteita parin kuukauden välein.

Tänä syksynä viimeistään huomattiin, kuinka tärkeäksi Suomi-varastomme on tullut Mäntsälässä.

Kaikenkaikkiaan e-villen myynti kasvoi syksyllä noin kaksinkertaiseksi vuoteen 2015 verrattuna. Tämä haastoi koko tiimin ihan uudella tavalla, eikä vähiten varaston ja asiakaspalvelun puolella. Jukka, Jarno ja Ifi ovat jaksaneet asiakaspalvelussa tosi hienosti kasvaneen työmäärän alla. Voi olla aika stressaavaa, kun sähköpostia tulee päivittäin satamäärin.

Kaikenkaikkiaan e-villen myynti kasvoi syksyllä noin 2 kertaiseksi vuoteen 2015 verrattuna. Tämä haastoi koko tiimin ihan uudella tavalla.

Tänä jouluna ylimääräisenä haasteena oli paikoittain jopa 6 viikkoon venyneet Kiinan postin toimitusajat. Muutamien tuote-erien kohdalla myös meidän oman osto-osaston toiminta takkuili, eikä tilauksia saatu tehtyä riittävän ajoissa tehtaille. Huollon puolella taas varaosien toimituksissa oli viivettä, ja korjausajat venyivät huomattavasti tavoiteajoista. Nämä olivat hirmu ikäviä asioita niille asiakkaille, joiden tuotteita ja tilauksia ne koskivat. Onneksi suurin osa asiakkaista oli tosi ymmärtäväisiä ja yhteistyökykyisiä. Meille jäi näistä kuitenkin paljon parantamisen varaa vuodelle 2017.

Lähetimme tänä jouluna pari tuhatta joulukorttia asiakkaille ja yhteistyökumppaneillemme. Koko tiimi osallistui joulukorttitalkoisiin :)
Lähetimme tänä jouluna pari tuhatta joulukorttia asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Koko tiimi osallistui joulukorttitalkoisiin 🙂

Yksinmyyntioikeuksia tuotteille, B2B-myynti ja Ruotsin kauppa kasvuun

7 suomalaista tuotepäällikköämme testaavat uutuuksia ja etsivät uusia tehtaita ja tukkureita e-villellä joka arkipäivä. Hyväksi testatut laitteet ja luotettavat toimittajat pääsevät e-villen valikoimiin. Tuotteet pääsevät tulikokeeseen: käykö kauppa. Tänä vuonna erityisen hyvin pärjäsivät mm. Oukitelin kännykät, SJcam -action kamerat, sekä OBD-vikakoodinlukija Vpecker. Tuotepäälliköt Lasse, Antti ja Pasi neuvottelivat näille tuotteille yksinmyyntioikeuden Suomeen.

7 suomalaista tuotepäällikköämme testaavat uutuuksia ja etsivät uusia tehtaita ja tukkureita e-villellä joka arkipäivä.

IMG_5144
Vierailulla Oukitelin tehtaalla. Tehtaan edustaja esittelemässä laadunvalvontaprosesseja ja -laitteita.

Hyvien tuotteiden ja tehdasdiilien myötä pääsimme vihdoin aktivoimaan kunnolla myös tukkumyynti- / B2B-kaupan. Tässä Mika on tehnyt pioneerityötä. Pasi liittyi B2B-myyntitiimiin myös joulun alla. B2B-myyntitiimimme tavoittaa osoitteesta [email protected]

Ruotsin myynti on nyt samalla tasolla, kuin oli e-villen Suomen myynti muutama vuosi sitten. Bra jobbat, Mathias!

Siinä, missä muilta verkkokaupoilta kuulee Ruotsin myyntiponnistelujen alasajosta, e-villellä meininki on ollut toisenlainen. Meillä Mathias on kehittänyt määrätietoisesti e-villen ruotsinkielistä versiota, tehnyt asiakaspalvelua ja toteuttanut kampanjoita siellä. Mathias onkin saanut e-villen Ruotsin myynnin moninkertaistumaan. Se on nyt n. 10% e-villen koko myynnistä. Verrannollisesti Ruotsin myynti on nyt samalla tasolla, kuin oli e-villen Suomen myynti muutama vuosi sitten. Bra jobbat, Mathias!

Vierailulla Oukitelin tehtaalla. Tutustuimme tehtaan laadunvalvontaprosesseihin marraskuussa 2016.
Vierailulla Oukitelin tehtaalla. Tutustuimme tehtaan laadunvalvontaprosesseihin viimeksi marraskuussa 2016.

Merkittävimmät tulokset tuli Klarnan osamaksu -toiminnon lisäämisestä verkkokauppaan.

Koodauspuolella tapahtui niinikään paljon, Dima, Joni ja Olli mahdollistivat verkkokaupan sujuvan toimimisen, sujuvoittivat työntekijöidemme arkea tilausten käsittelyssä ja helpottivat asiakkaiden asiointia kaupassamme. Useiden pienten parannusten ohella merkittävimmät tulokset tulivat Klarnan osamaksu -toiminnon lisäämisestä verkkokauppaan.

Hyvää joulua koko tiimille ja kaikille asiakkaillemme

Tänä jouluna vietimme pikkujouluja tiimimme kanssa Hongkongissa. Kävimme lounaalla Skandinaaviravintola FINDSissa. Iltapäivän aktiviteettinä oli Escape Room. Siellä pakenimme tiimeittäin Alcatraz -vankilasta, sekä Egyptin hautakammiosta.

e-villen tiimi pikkujoululounaalla Hongkongissa, FINDS-skandinaaviravintolassa.
e-villen tiimiläisiä pikkujoululounaalla Hongkongissa, FINDS-skandinaaviravintolassa. Suomalainen Jaakko Sorsa loihtii FINDSissa suussasulavat herkut ja perinneruoat. Nimi tulee sanoista Finland, Island, Norway, Denmark ja Sweden.
Piparkakkutalo
FINDS-ravintolan aulassa oli komea piparkakkutalo, jota etenkin kiinalaiset kollegat ihailivat kovasti 🙂
Joulupöytä
Pikkujoululounas sisälsi monia suomalaisesta joulupöydästä tuttuja herkkuja 🙂

 

Vierailimme tiimin kanssa escape room -huoneessa ja koitimme ratkaista visaisia vihjeitä ja paeta mm. Alcatraz -vankilasta :)
Vierailimme tiimin kanssa Escape Room -huoneessa ja koitimme ratkaista visaisia vihjeitä ja paeta mm. Alcatraz -vankilasta 🙂

Illalla kokoonnuimme allekirjoittaneen kotiin ja kutsuimme muitakin kavereita ja tuttuja joulujuhliin. Illan kruunasi joulupukin vierailu :).

Illan kruunasi joulupukin vierailu :)
Illan kruunasi joulupukin vierailu 🙂
Pikkujoulujuhlissa oli railakas tunnelma ja kaikilla oli kivaa.
Pikkujoulujuhlissa oli railakas tunnelma ja kaikilla oli mukavaa.

Illalla kokoonnuimme allekirjoittaneen kotiin ja kutsuimme muitakin kavereita ja tuttuja joulujuhliin.

e-villen pikkujouluihin kutsuttiin mukaan myös kaverit.
e-villen pikkujouluihin kutsuttiin mukaan myös kaverit.

Kiitos kaikille työkavereille ahkerasta ja laadukkaasta työstä ja tietenkin valtavan iso kiitos kaikille teilleJoulupukki e-villen tapaan ;)
asiakkaillemme vuoden aikana antamastanne tuesta ja siitä, että olette olleet mukana kehittämässä verkkokauppaamme. Yhdessä olemme vieneet e-villeä taas vuoden verran eteenpäin!

Rauhallista ja akkujalataavaa joulua teille kaikille ja kaikkea parasta vuodelle 2017!

 

 

Ville Majanen
p.s. jätä oma joulutervehdyksesi kommenttikenttään