Verkkokauppa e-ville.com täyttää tänään 1.9.2016 yhdeksän vuotta. Kirjoitin vuosi sitten blogi-kirjoituksen siitä miten kaikki alkoi huuto.net -kaupalla ja edelleen verkkokaupalla vuosina 2006 ja 2007. Takavuosina tehtiin myöskin kauppiaan synttärihaastattelu ja pengottiin ”historiikki”-juttuun paljon kuvia vuosien varrelta.

Saitiltamme löytyy myös tarina siitä ihan ensimmäisestä päivästä, kun verkkokauppa lanseerattiin 9 vuotta sitten. Nyt 9 vuoden kohdalla ajattelin kirjoittaa muutamia ajatuksia ihan viimeisimmistä käänteistä, sekä näkymistä lähitulevaisuudessa. Jutun lopussa on myöskin synttäritarjouksia. Kannattaa hyödyntää juhlahumu! 🙂

e-villen tiimi vuosia vuosia sitten :).

Mikä verkkokauppa e-ville.com on?

Mikkelin ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan tilojen seinällä oli hauska teksti, joka meni jotenkin näin: ”Heti, kun jonkun pitäisi tehdä jotain, aletaan puhua strategiasta”. Teksti oli hieman pilkallinen ja viittasi siihen, että hihojen käärimisen sijasta aletaankin pitämään palavereja. Strategiaa ja tekemistä pitää kuitenkin olla oikeassa suhteessa. Pienemmässä firmassa ei ole mahdollisuutta välttämättä käyttää hurjasti aikaa huolellisesti laadittujen tutkimusten ja yksityiskohtaisten suunnitelmien tekoon. Toisaalta mikäli ei ole yhtään kantavaa ajatusta, käsitystä siitä mikä on tärkeää ja mihin tulee keskittyä, voidaan mennä aika pahastikin metsään. Metsään saatetaan mennä sitten niin syvälle, kun firman rahat riittävät.

Metsään saatetaan mennä sitten niin syvälle, kun firman rahat riittävät.

Autotuotteiden tuotepäällikkö Pasi Hongkongin hankintamessuilla etsimässä uutuustuotteita ja solmimassa uusia tehdaskontakteja.

E-villeenhän tullaan ostoksille, kun hakusessa on edullista elektroniikkaa ja hauskoja lahja- tai ”cooleja” kiinalaisia vimpaimia tai uutuustuotteita.

E-villekin on mennyt metsään lukuisia kertoja erinäisten harha-askelien myötä 9-vuotisen taipaleen aikana. Suurimpia virheitä on ollut ”vääriin” tuotteisiin keskittyminen. Ehkä eniten metsään, kirjaimellisestikin, mentiin kenties laajennettuamme tuotevalikoimaa linnunpönttöihin ja muihin vastaaviin tuotteisiin, joista e-villeä ei tunneta. E-villeenhän tullaan ostoksille, kun hakusessa on edullista elektroniikkaa ja hauskoja lahjoja tai ”cooleja” kiinalaisia vimpaimia ja uutuuksia.

Missä e-ville on parempi kuin kilpailijat?

Jos jätetään sitten linnunpöntöt ja koiran juomakupit muiden verkkokauppojen myytäväksi, jää e-villen tavoitteeksi sitten erottautua jollain tavalla kilpailevista elektroniikan verkkokaupoista, sekä lahjatavaraliikkeistä. Pirautin alkukesästä muutamalla asiakkaallemme ja juttelimme siitä missä heidän mielestään e-ville on erilainen ja parempi kuin kilpailijansa. Esille tuli vahvasti e-villen hintojen edullisuus, etenkin kiinalaisia kilpailijoita parempi laatu, sekä toimitusvarmuus (etenkin Suomi-varastosta, jonka avasimme pari vuotta sitten). Asiakkaamme arvostivat paljon sitä, että e-villen suomalaiset kaverit testaavat ja tarkistavat e-villen tuotteet paikan päällä Kiinassa. Keskusteluissa toistuivat myös hyvä suomalainen asiakaspalvelu, sekä ”kansantajuisesti” kirjoitetut tuotekuvaukset.

Asiakkaamme arvostivat paljon sitä, että e-villen suomalaiset kaverit testaavat ja tarkistavat e-villen tuotteet paikan päällä Kiinassa.

Ville vuonna 2006
Tuotteiden esittelyä vuonna 2006. Olin e-villeä perustaessani 23-vuotias. Katso tästä lisää kuvia.

Asiakkaita on palveltava niin hyvin, ettei jälkipuheita tule

Juuri näitä asioita olemme nostaneet fokukseen. Tuotepäällikkömme Lasse, Antti, Tuomo, Pasi, Joni, Mika ja Julia ovat tehneet erinomaista ja määrätietoista työtä käydessään läpi kiinalaisten tehtaiden tarjontaa ja ollessaan armottomia laadun suhteen. Kompromissejä ei hyväksytä e-villen valikoimaan: e-villen tuotteiden on täytettävä suomalaisten kuluttajien korkeat odotukset ja laatuvaatimukset! Kuitenkin, koska e-ville on pieni yritys ja markkinointibudjettimme rajallinen, on hinnan oltava selvästi halvempi kuin vastaava merkkituote ja asiakkaita on palveltava niin hyvin, ettei jälkipuheita tule. Takuun on siis toimittava ja asiakaspalvelun oltava nopea, ystävällinen ja toimiva. Ohjenuorana on saada palvelu sellaiseksi, mitä itsekin toivoisi saavansa kuluttajana.

Ohjenuorana on saada palvelu sellaiseksi, mitä itsekin toivoisi saavansa kuluttajana.

Entäpä tästä eteenpäin?

Tiimini kanssa, ja erityisesti tuotepäälliköiden johdolla kehitämme tänä syksynä verkkokauppamme valikoimaa edelleen. Uutuudet tekevät hyvin kauppansa ja Kiinasta löytyy hurjasti jännittäviä innovaatioita ja gadgettejä. Palkkaamme varmasti myöskin uusia tekijöitä tiimiimme. Kenties normaalin kaavan kautta ensin työharjoittelijoiksi ja sitten tuotepäälliköiksi. Graafikolle tai markkinointi-osaajallekin voisi olla töitä. Seuraavan 12 kuukauden aikana kasvavaa liiketoimintaamme tukemaan tarvitaan ehkä myös talouspäällikkö.

Vinkkaahan kaverille tai laita itse avoin hakemus osoitteella [email protected].

Varoitus: työskenteleminen e-villellä voi viedä uusiin ulottuvuuksiin! :). Lue lisää rekrytointi-osiosta.

Kiinasta suomalaisella <3:llä

Tänä syksynä puhutaan varmasti paljon myös strategiasta ja hiotaan e-villen vanhoja vahvuusalueita entistä vahvemmiksi. Toivottavasti pystymme sen myötä palvelemaan vanhoja asiakkaitamme paremmin ja toisaalta saamme sanaa leviämään myös uusille asiakkaille. Nykyinen sloganimme on ”e-ville.com – from China with love :)”. Olemme halunneet tällä viestittää selkesti paitsi sitä, että sijaitsemme Kiinassa, mutta myös ystävällistä palveluamme, huumoria unohtamatta. Slogan voisi olla myös ”Kiinasta suomalaisella <3:llä” tai sitten kiteyttäen ehkä konkreettisemmin sitä, mitä oikeasti päivittäin teemme, eli ”Suomalaisten testaamia kiinalaisia elektroniikka-uutuuksia joka viikko” tai ytimekkäämmin ”Testattuja Kiina-uutuuksia joka viikko”.

Jokaisesta ennen sunnuntaita 11.9. tulleesta slogan-ehdotuksesta palkinto!

Mikä sinun mielestäsi e-villen sloganin pitäisi olla? Laita oma ehdotuksesi + sähköpostiosoitteesi kommenttikenttään tai meilaa suoraan [email protected]. Jokaisesta ennen sunnuntaita 11.9. tulleesta slogan-ehdotuksesta palkinto (1 palkinto / henkilö)! 🙂

Synttäriviikon tarjoukset

Sunnuntaihin 4.9. klo 23.59 saakka tehdyistä yli 60€ tilauksista saa 5€ lahjakortin ja yli 100€ tilauksista 10€ lahjakortin sekä 5€ lahjakortin (1 / tilaus). Moni e-villen suosituimmista tuotteista on lisäksi tarjouksessa neljän päivän ajan. Katso kaikki kampanjatuotteet täältä.

Juhlaterveisin 🙂

Ville Majanen
t: @villemajanen ja @evillecom
ig: @villemajanen ja @evillecom
PS. selaa myös muita kirjoittamiani blogi-kirjoituksia, jätä kommentti alle tai ota yhteyttä [email protected]