Jouko k. sai arvosteltavakseen Toshiba WiFi Flash Air II 32Gt SDHC -muistikortin, jonka avulla voit jakaa kuvia ja videoita missä ja milloin tahansa ilman, että joudut vetämään muistikorttia pois kamerasta. Lue tästä kattava testi.

Pikkupokkari WiFi-dokumentteriksi

Yksi uusi ominaisuus muuttaa helposti vanhoja käytäntöjä ja tuo järkeä arkisiin töihin. Jo vuosia sitten joissakin erikoishommissa kehittelin ajatusta dokumentoinnista kuvaamalla, koska graafikkona joutui sisäistämään sen, miten yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. FlashAir 32 GB Toshiban -muistikortti napsahti e-villen sivuilta eteen, kun etsiskelin eräänlaista IP-kameran ja pokkarin yhdistävää tekijää. Vuosikymmenet kuvien ja kuvituksen parissa työskennelleenä monet arkikäytännöt ovat rutinoituneet mieleen, kuten esimerkiksi se, että sanomalehtien aristokuvat ovat 300 dpi:n jpg-tiedostoja. Niissä on resurseja jopa osasuurennoksiin.

Piuhojen unohtuminen töihin, mökille tai autoon kuvien purkamista hidastaen otti päähän, mutta WiFi raikastaa homman!

Omassa eräänlaisessa ”kuva-jota-kukaan-muu-ei-saanut” -mielessä olen kantanut aina mukana pokkaria. Viime vuodet mukana on ollut Olympyksen halpis, joka on toiminut jotenkuten. Sillä ottamia kuvia olen käyttänyt keittokirjojenkin ja ruokajuttujen kuvituksessa. Vähän se vaatii suunnittelua ja kokemusta kuvausolosuhteissa, mutta loput tekee kuvankäsittelyohjelma. Piuhojen unohtuminen töihin, mökille tai autoon kuvien purkamista hidastaen otti päähän, mutta WiFi raikastaa homman! Se tuo myös padi-käyttäjälle uutta ulottuvuutta hänen omassa langattomassa maailmassaan.

Talleta työvaiheet muistikortille

Posti toi kotiin Toshiba FlashAirin 32 GB -muistikortin ja nappasin sen vanhaan pokkariin. Se vilautti heti tilaa olevan 8800 kuvalle. Oma vuosikymmenten varrelta kertynyt ruokakuvavarasto on luokkaa 4000 kuvaa. Siis 1 + 1 = 3. Jos olisin rakennusfirman työnjohtaja tai valvoja, panisin ukoille erityiskohteissa, kuten vaikkapa vesieritystöissä, saneerauksissa ja vastaavissa kohteissa pikkupokkarin käteen ja sanoisin: ”Turvatkaa työnne, vetäkää eri vaiheista kuvat talteen, niin puran kameran kun kohde on valmis.”

Tämmöinen langaton purkuväline on aivan loistava juttu.

Olen kuvannut omat remonttikohteeni jo vuosikymmenen. Sähköjohtojen viennit, vesieritys, johdotukset, putkitukset, tukirakenteet ja remontit eri vaiheissa aion taloa myydessä esittää ostajalle. Tämmöinen langaton purkuväline on aivan loistava juttu. Pihamaan vuodenajat istutusten suunnitellussa on myös mitä parhaiten hallittava arkidokumentointia. Kuvat saavat aina tiedostoonsa aikaleiman, mikä pitää dokumentit järjestyksessä ja todistuskelpoisina.

WiFi-muistikortti mahdollistaa nopean tiedonsiirron

Vanhasta Olympuksen pokkarista tuli tällä yhdellä hankinnalla arvokalu. Tiedostosiirrot tietokoneelle ja pilvitallenteiksi onnistuu sukkelaan.

Myös Google Earthin tasoja kannattaa kokeilla esimerkiksi mökkitieopastukseen, jolloin kartan asemesta näytössä pyörii tuommoinen kevyesti toteutettavissa oleva kuvasarja. Metsäteitä ja kärripolkujahan ei Googleen ole kuvattu. Kiva pukata linkki vieraille tiematkasta.

Vanhasta Olympuksen pokkarista tuli tällä yhdellä hankinnalla arvokalu. Tiedostosiirrot tietokoneelle ja pilvitallenteiksi onnistuu sukkelaan. Ensi vähän ihmetytti tuo selainpohjainen siirtotekniikan hallinta, mutta samallahan syntyi arkistokin.

Nyt haeskelen sopivia aplikaatioita niin MAC kuin PC-ympäristöön. WiFin tehokäytölle on ajatuksena pilvipalvelujen ketjuttaminen. Linux on sen verran hakusessa, että odottelen noista kameroiden lukuohjelmista hyvää versiota. iSentry on käynyt mielessä. Täällä e-villen aarrekätköissä on ratkaisuja ja tekniikkaa moniin ammattihommiin, kun ajattelee asioita uudella tavalla.

Tästä tutustumaan Toshiba WiFi Flash Air II 32Gt SDHC -muistikorttiin verkkokaupan puolelle.

– Jouko K.

Lue lisää muistokorteista: ”Mikä muistikortti kameraan tai puhelimeen?” ja 5 muuta usein kysyttyä kysymystä muistikorteista sekä Compact Flash -muistikortit / millainen muistikortinlukija kannattaa hankkia? Ja lue tästä vielä aikaisempi testi Toshiba WiFi Flash Air II 32Gt SDHC -muistikortista.