e-villellä on ollut vuosia valikoimassa langattoman verkon vahvistimia, eli niin sanottuja WiFi repeatereita. Suosituimman WLAN-toistimen heikkoutena on kuitenkin huono Firmware-tuki, jonka myötä se ei toimi enää Windows 7 uudemmilla käyttöjärjestelmillä. Halusin ratkaista ongelman ja yhdessä kiinalaisen kollegani, Connien kanssa lähdin jäljittämään uutta WLAN-toistinta verkkokauppaamme. Tässä ei kauaa nokka tuhissut ja viikon sisään minulla olikin uusi TP-LINK WiFi-toistin hyppysissäni ja päätin testata tätä sekä toimistolla, että kotonani.

TP-LINK WiFi toistin
Pieni muovinen pulikka, jonka hyöty on uskomaton!

WiFi-verkon laajennus – Käytännön testi

Vuokra-asuntoni on siinä määrin pieni, että langaton verkko kantaa kyllä kaikkiin huoneisiin, mutta asuntoon kuuluu myös yläkerrasta löytyvä terassi. 70-luvun lopulla rakennetun talon kerrosten välissä on Hongkongissa noin 40 senttiä betonia, joten käytännössä tämä tarkoittaa, että verkon kantama on katolla nolla. Päätinkin siis laittaa TP-Link -toistimen testiin ja katsoa miten verkon laajennus onnistuu tälläiseltä tumpelolta.

Päätinkin katsoa miten verkon laajennus onnistuu
tälläiselta tumpelolta

Olin toimistolla jo testannut ja kysynyt kollegoilta miten laite asennetaan, joten asennus itsessään ei ollut vieras. Ryhdyinkin siis tuumasta toimeen ja kävelin rappukäytävään ja napsautin laitteen pistokkeeseen. Muutaman minuutin tuhertamisen tuloksena laite ei kytkeytynyt verkkoon, joten päättelin tämän olevan liian kaukana reitittimestä. Resetoin laitteen ja suuntasin takaisin alakertaan.

TP-LINK asennussivusto on kiinaksi
Asennussivusto on kiinaksi, mutta tein tähän kuvalliset ohjeet, jotta asennus käy ilman kielikurssia

Tällä kertaa päätin ensin asentaa laitteen reitittimen vieressä ja kokeilla viedä toistimen sen jälkeen vasta yläkertaan. Asennus oli helppoa kuin heinän teko ja onnistumisen iloa puhkuen suuntasin jälleen yläkertaan. Laite pistokkeeseen ja tuloksena… ei verkkoa.

Hetken aikaa epäröin jo, että laite on lopulta susi

Hetken aikaa epäröin jo, että laite on lopulta susi, mutta päätin kokeilla kolmatta ratkaisua: Entä jos toistimen antama signaali onkin parempi kuin itse reitittimen signaali? Kytkin toistimen keittiössä tyhjänä mollottavaan pistokkeeseen ja päätin kokeilla signaalin vahvuutta katolla.

Kuinka ollakaan katolla minua tervehdi neljä palkkia langatonta verkkoa aiemman yhden sijaan. Siinä missä ennen ei selaaminen katolla esimerkiksi grillatessa onnistunut ilman 3G/4G-verkkoa, niin nyt voin katsoa huoletta kissavideoita ja soittaa huonoa musiikkia naapureiden riemuksi myös katolla.

TP-LINK WiFi -vahvistin / toistin yhteenveto

Nopeasti sanottuna, mikäli noudattaa asennusohjeita, niin tällä saa minuuteissa lisää kantamaa kotiverkolle. Ainoa oikea miinus on laitteen solkkaama kiina. Tykkään, 5/5!

HYVÄÄ:

+ Todella helppo asennus
+ Halpa kuin makkara (A-luokan makkara)
+ Makkar… ei kun siis toistin muistaa tallennetun verkon vaikka irroitat sen virrasta
+ Mukana suomen kielinen, kuvallinen käyttöohje (tätä on pakko kehua, kun kirjoitin käyttöohjeen itse!)

HUONOA:

– Laitteen asennussivusto on kiinaksi

TP-LINK Signaalintoistin e-villen verkkokaupassa


Jäikö jotain sanomatta? Mitä pidit blogikirjoituksesta? Anna palautetta, niin osaan ensi kerralla paremmin (ehkä).

– Tuomo