Aika jännä kysymys. Tässä blogissa kerron valikoimamme suosituista X-TREME:n valmistamista fatbikeista, kuinka päädyimme tähän brändiin ja miksi sellainen kannattaa hommata. X-TREME valmistaa myös tavallisia maastopyöriä, mutta selvästi fatbiket ovat vieneet voiton. Ihmiset painottavat leveärenkaisten pyörien käytettävyyttä – Fatbikellä pyöräily on helppoa ja vaivatonta, kunhan vain on pyörä on laadukas. X-TREME:n pyörät ovat! Hommaa fatbike verkkokauppa e-ville.comista, sillä näitä ei muualta saa ja tällä fillarilla pääsee.

Ollaanko nyt menossa siihen samaan suuntaan, joka kävi puhelinten kanssa reilu kymmenisen vuotta sitten – Mitä isompi puhelin, sitä siistimpi? Hommatako ohutrenkainen maastopyörä, joka EHKÄ käy maastoon vai leveärenkainen ja siisti fatbike, jolla ajat vaikka talvella lumihangessa? Ehkä syynä on juurikin fatbiken leveät renkaat?

Kaupassamme olevat fatbiket on varustettu 26” kokoisilla ja 4” paksuilla renkailla. Niillä pääsee mihin tahansa. Maastopyörällä? Ei niinkään. Fatbike 1, maastopyörä 0. Miksi ostaa fatbike? Hinta on yleensä myös aikalailla ratkaiseva tekijä ja e-ville.comilla on ratkaisu sekä etuasema tässä tilanteessa. Koska olemme Kiinassa paikan päällä käymässä tehtaita läpi ja hinkkaamassa hintoja, saamme fatbiket halvalla (tai ainakin halvemmalla kuin kilpailijamme ja laatu on taattu).

Asiakkaamme Antti T. on löytänyt siistin tarkoituksen läskipyörälleen, johon mikä tahansa fillari ei pystyisi

Pyörien Tuotepäällikkönä kun toimin, olen käynyt Etelä-Kiinassa sijaitsevassa X-TREME:n tehtaalla montamonta kertaa ja joka kerta olen lähtenyt sieltä paljon viisaampana. Olen myöskin kertonut tehtaan omistajalle, mitä suomalaiset hakevat pyöristään ja näin ollaan saatu kauppaan tuotteet, jotka ovat juuri asiakkaiden mieleisiä sekä ihan vimosen päälle hinkattuja.

Vasemmalla on parhaiten myynyt malli ja oikealla hyvään suosioon päässyt uusi PRO-malli. Ulkonäöllä ei hirveästi eroja, mutta osilla ja valmistusmateriaalilla on. Jos fatbiken runko on rautaa, kuten Fatbike IRON -mallissa, on se halvempi sekä myöskin painavampi. Muissa pyörämalleissa on käytetty alumiinia. 

Suomessa myydään fatbikeja, joista puuttuu lokasuojat kokonaan tai niitä ei ole edes saatavilla. X-TREME:n fatbikeä tilatessa lokasuojat kuuluvat pakettiin ja ne voi asettaa helposti (5min homma). Asiakkaat ovat kyselleet lokasuojia, joten sellaiset pistettiin pakettiin. Jos niistä ei tykkää, voi ne ottaa myös helposti pois. Ja jos omistat jo fatbiken, eikä mukana tullut lokasuojia – niitä saa ostettua nyt erikseen verkkokaupastamme. 

Fatbiket voivat olla joillekin liian painavia (18-25kg), niin pyörän satulassa oleva kantokahva helpottaa pyörän siirtämistä. Ja se satula on iso & pehmeä! Mmmmm.

Fatbiket toimitetaan asiakkaillemme Mäntsälän Suomi-varastolta lähimpään Matkahuollon pisteeseen 1-3 päivässä ja pyörän kokoamiseen menee kokemuksesta riippuen 20-60 minuuttia. Pyörä on siis osittain kasattu – muutama mutteri kireämmälle ja se on siinä!

Mitä 2018 tuo tullessaan?

Pähkäiltiin XTREME:n tehtaan omistajan kanssa ja meinattiin vähän repäistä ja kokeilla jotain uutta ja vielä siistimpää. Mitä mieltä olet fatbikesta, jossa on 29” renkaat? Paksuutta renkaille tulisi varmaan 5 tuumaa. Sanoin aikaisemmin, että kauppamme nykyiset fatbiket ovat helppoja ja kevyitä polkea. Tässä 29” läskipyörässä voi olla haastetta asian kanssa. Mutta ”challenge accepted” (haaste hyväksytty), sillä pyörä on vaan yksinkertaisesti valmistettava niin hyvistä osista sekä rungon ergonomia säädettävä nappiin, että siitä tulisi käyttäjäystävällinen.

Katurenkaat voisi olla siisti? Nastaarenkaat ehdottomasti seuraavaa talvea ajatellen, vaikka nykyiset renkaat purevat hyvin lumeen. Paljon myös muita lisävarusteita olisi tarkoitus lisäillä kauppaan. Kaikkea en tässä viitsi paljastaa, eli pysykää niinsanotusti kanavalla!

Alla fatbike-perheemme uusin, mutta äkäisin versio – e-fatbike, eli fatbike sähkömoottorilla varustettuna! Vietin X-TREME:n tehtaalla yhden päivän ja saatiin sellainen taideteos aikaiseksi ETTÄ! Vaikka siellä olikin kylmä, niin mmmm voi että, nyt lämmittää mieltä! Sähköfatbikessa on Samsungin akku, joka kestää 30-50km yhdellä latauksella, harjaton 250W moottori, selkeä ajotietokone, SHIMANO:n 21-portainen vaihteisto, hydrauliset etujouset, levyjarrut ja paljon muuta. Kyllä kelpaa!


Sähköisen fatbiken toimitukset alkavat kiinalaisen uuden vuoden jälkeen ja fatbike on nyt ennakkomyyntitarjouksessa 999,95€! Eihän tuolla hinnalla saa edes normaalia fatbikeä Suomesta, hyvää siis! Vaikka pyörä onkin sarjassaan edullinen, voi sen hommata myös Klarnan osamaksulla.

Nyt poiketaan vähän aiheesta ja siirrytään ihan normaaleihin polkupyöriin. Esimerkiksi yksi tällainen pyörä tuli vastaan tehtaalla, suoraan ison pomon esittelemänä: ”Menee kokonaan kasaan ja pystyt istumaan sen päällä”. Kyseessä on siis täysjousitettu maastopyörä. Testasin ja räpsäsin kuvat. Oli hyvä. Nyt on asiakkaiden vuoro sanoa, lähetetäänkö satsi Suomeen?

XTREME:n pomo näytti miten pyörä menee kasaan sekunneissa ja sen päällä pystyy vaikka istumaan

Minkälaista polkupyörää sinä olet vailla? X-TREME valmistaa erilaisia pyöriä ja voimme yhdessä miettiä tulevaa varten jotain siistiä, jota ei saa mistään muualta! Mukana?

X-TREME:n fatbikeista meillä on hyviä kokemuksia vuodesta 2015 asti ja voin tyytyväisenä Tuotepäällikkönä sanoa, että tähän ollaan päädytty. Asiakkaatkin ovat olleet tyytyväisiä, sen kertoo läskipyöriemme saamat tuotearvostelut. Lämmittää herkän Tuotepäällikön sydäntä, kun on ison vaivan nähnyt homman eteen. 🙂 

Pituutta kuvan jäpikällä on 191cm, eli fatbiket käyvät hyvin pidemmälle ihmiselle. Pienemmille myös, sillä satulan tangossa on helppo pikasäätö

Tavoitteena olisi nyt 2018 ruveta myymään X-TREMEn pyöriä B2B:ssa, eli jos olet kiinnostunut pyörien jälleenmyynnistä – ota yhteyttä Myyntijohtajaamme mika.autio(a)e-ville.com. Laatu on tarkistettu, hinnat sekä logistiikka on kunnossa. Pistä vain viestiä ja juttele Mikan kanssa lisää asiasta.

Ja kuten aikaisemmin mainitsin tehtaan pomon kanssa hengailuista, niin hän kysyy minulta mitä seuraavaksi haluan tehdä. Eli jos haluat ruveta jälleenmyyjäksi ja sinulla on idea minkälaista pyörää haluat ruveta tekemään / myymään, niin tehdään vain! Hienoa olla maassa, jossa lähes kaikki on mahdollista. Heh.

X-TREMEn fatbiket ovat olleet erittäin suosittuja e-villen tuotteita ja niitä lähtee kuukausittain kontissa Suomeen

Fatbikeja ollaan myös kysytty käytettynä. Suomi-varastollamme / huollossa kaverit ovat todella hyviä käsistään ja jos olemme saaneet asiakkaalta takaisin pyörän (mitä tapahtuu harvoin), niin koitamme saada sen myyntiin ja näin voit saada fatbiken todella halvalla! 

Hyvää alkanutta kiinalaista koiran vuotta 2018! Käyhän katsomassa vielä katsomassa kaikki valikoimamme fillarit

Vauhdikkain terveisin,
Antti ”X-TREME” Matikainen