SuomiMobiilin Eero Salminen testasi Xiaomi Mi Max 2 puhelinta. Mi Max 2 on uusin versio massiivisesta puhelimesta, joka on selvästi edeltäjäänsä laadukkaampi. Koostin parhaat palat tähän blogitekstiin. Voit lukea testin kokoinaisuudessaan täältä

Näyttö on suuri 6.44” ja  peittää koko laitteen etuosasta noin 74 prosenttia

IMG_6420-1024x683

Xiaomi Mi Max 2:ssa tärkein ominaisuus on juurikin näyttö. Puhelimen näyttö on kooltaan huimat 6,44 tuumaa ja se perustuu IPS LCD -teknologiaan. Näytön kuvasuhde on perinteinen 16:9, eikä Xiaomi ole lähtenyt ainakaan toistaiseksi Max-mallistossa hyödyntämään kapeampia näyttöjä. 

Puhelimen näyttö on todella kirkas ja sen saa tarvittaessa myös todella himmeäksi. Näytöstä saa hyvin selvää auringonvalossa ja näytön värit ovat vakioasetuksilla hyvät, eikä näissä ole pahemmin valittamista. Ainoa todellinen ongelma näytöstä löytyy katselukulmista, jotka ovat hyvät, mutta eivät parhaat. Parhaan katselukokemuksen esimerkiksi elokuvia katsellessa saa, jos katsoo näyttöä suoraan, eikä pienessä kulmassa. Xiaomi Mi Max 2:n näyttöpaneelia on suojaamassa Gorilla Glass 3 -lasi, joka on hyvin perinteinen keskihintaluokan puhelimissa.

Laatuun on panostettu sekä kädessä se tuntuu todella tukevalta

IMG_6377-1024x655

Xiaomi on tänä vuonna panostanut erityisesti Mi Max 2 -puhelimen kohdalla laatuun. Uusi Mi Max 2 rakentuu yhdestä alumiinipalasta veistetystä rungosta, eikä suuria muovisia osia enää ole kuten edeltäjällään Mi Max:lla. Kädessä pideltäessä laite tuntuu todella tukevalta eikä se päästele minkäänlaisia natinoita. Mi Max 2:n fyysisien painikkeiden tuntuma on loistava ja vaste on erinomainen, mikä oli tosin aivan odotettavissa. Puhelin on myös sen verran suuri, että käyttö yhdellä kädellä on varsin haastavaa. Vaikka Mi Max 2:n runko on mattapintainen, niin varsinkin kuiviin käsiin laite tuntui hyvin liukkaalta. Mimax2_10

Massiivinen 5300mAh akku tarjoaa jopa kahden päivän akun keston

Koska kyseessä on todella suuri akku, puhelin tukee myös Qualcommin Quick Charge 3 -pikalatausta, jolla akku voidaan ladata pikaisella tahdilla täyteen. Kovin nopeasti ei 5300 milliampeeritunnin akku kuitenkaan lataudu, vaikka käytössä onkin pikalataus. Akku kestää normaalilla käytöllä helposti kaksikin päivää, mutta raskaassa käytössä akku on kuitenkin mahdollista saada loppumaan yhdessä päivässä. 

Tekniikkansa osalta Xiaomi Mi Max 2 on tuttua keskiluokkaa

Testissä käväissyt puhelin oli varusteltu 64 gigatavun tallennustilalla, joka varmasti riittää monelle pitkäksikin aikaa. Mutta jollei kuitenkaan riitä, niin Mi Max 2:ssa on myös paikka muistikortille aina 128 gigatavuun asti. Muistikortti vie kuitenkin toisen SIM-korttipaikan.

Puhelimen tekniikassa mainitsemisen arvoista on mielestäni vielä stereokaiuttimet. Mi Max 2:n alareunasta löytyy yksi pääkaiutin ja toisena kaiuttimena käytetään puheluihin käytettävää kuuloketta. Puhelimessa on mielestäni loistava äänentoisto ja vastaavan kokemuksen saa vain harvoilla älypuhelimilla.

Xiaomi Mi Max 2:ssa on mukana luonnollisesti myös sormenjälkilukija, joka on sijoitettu laitteen takaosaan. Sormenjälkilukijan osalta Xiaomi tyytyy kiinalaisen Goodixin valmistamaan sensoriin. Kyseisen valmistajan sormenjälkisensoreita löytyy muun muassa Huawein, Nokian ja LG:n puhelimista. 

Kamerat keskitasoa

 IMG_20170927_180926_HDR-768x1024 IMG_20170926_183259_HDR-768x1024 IMG_20170925_095901_HDR-768x1024 IMG_20170924_164610-768x1024

Xiaomi hyödyntää puhelimessa samaa Sonyn valmistamaa 12 megapikselin IMX386-sensoria (1,25 um, f/2.2).Pääkameran kaverina on myös kaksois-LED-salama, jolla saa mukavasti lisää valoa kuviin haastavissa tilanteissa. Hyvässä valaistuksessa Mi Max 2:n kameralla saa aikaiseksi kohtalaisen hyvää jälkeä. Mielestäni kuvissa on luonnolliset värit, joka käy ilmi myös yllä olevista testikuvista. Suurin heikkous puhelimen kamerassa on HDR-tila, joka tuntui joissain tilanteissa olevan todella hidas ja prosessoi kuvaa useamman sekunnin. Yleisellä tasolla HDR-kuvat olivat kuitenkin todella hyviä.

Lue koko juttu täältä

Pääset tustumaan tarkemmin Xiaomi mi max 2 -älypuhelimeen tästä.