Asiakkaamme Henri oli ensimmäisiä suomalaisia, joka sai käsiinsä uuden, isolla 6,9 tuuman näytöllä varustetun Xiaomi Mi Max 3 älypuhelimen käyttöönsä tilattuaan sen e-ville.com verkkokaupasta. Perusteellisen tuotearvostelun kirjoitettuaan pyysimme Henriä kirjoittamaan siitä vielä hieman laajennetun arvostelun blogiimme. Kiitos Henrille!

Xiaomi Mi Max 3 asiakkaan tuotetestissä

Ostin teiltä aikoinaan Xiaomin Mi Max 2 -puhelimen. Sen tarina päättyi firman kesäjuhlissa 13.8.2018. Ei siitä surullisesta tapahtumasta sen enempää, haavat ovat vieläkin tuoreita.

Seuraavana päivänä kävin ostamassa Xiaomi Redmi 5 plussan. Siinäkin oli suht iso 5,99 tuuman näyttö. Vaan ei se vaan tuntunut koskaan omalta.

Pari päivää Redmi 5 plussaa käytettyäni törmäsin uutiseen, että Xiaomi oli julkistanut Kiinassa tämän Mi Max 3:sen. Eka ajatus oli: voi harmi! Toivottavasti ei tule vuoden sisään Suomessa myyntiin, niin ei joudu taas kauppaan kävelemään.

Noh tulihan se. Tilasin laitteen sunnuntaina ja jo tiistaina se oli kourassani. Matkahuollolle iso plussa tästä.

Yleistuntuma

Sitten itse puhelimeen, joka on aivan järkyttävän upea. Iso näyttö, tarpeeksi tehokas omiin tarpeisiini, kamera kehittynyt todella paljon edellisestä mallista & akku vieläkin suurempi.

Pidän itseäni keskivertokäyttäjänä, mitä tulee matkapuhelimen käyttöön. En pelaa puhelimella, mutta silti arvostan, että se ei jäädy joka tilanteessa, kun yrität hyppiä sovellusten välillä. Edeltäjäänsä verrattuna tässä on huomattavasti tehokkaampi prosessori, jonka huomaa kyllä käytössä. Käyttö on sujuvaa ja näytön tarkkuus hivelee silmiä.

Sanomattakin varmaan selvää, että videoiden katselussa tälläinen monsteri hakee vertaistansa.

Pääasiassa käytän matkapuhelinta lähinnä internetin / medioiden selaukseen. 18:9 -kuvasuhteella oleva näyttö on päivittäisessä käytössä mitä mainion, siihen mahtuu huomattavasti enemmän sisältöä kuin normaaliin ja ”vanhempien” puhelimien 4:3 näytölle. Sanomattakin varmaan selvää, että videoiden katselussa tälläinen monsteri hakee vertaistansa.

Kamera

Kaksoiskameran ”bokeh”-efekti

Kamera on myöskin mielestäni hieman keskivertoa parempi. Tämä on ensimmäinen puhelimeni, jossa on takana kaksoiskamera. Olin todella positiivisesti yllättänyt, minkälaisen efektin tuo kaksoiskamera saa aikaan. Muotokuvatilassa kamera siis tarkentaa kohteeseen (ja on muuten todella nopea tarkentamaan) ja tausta jää tarkoituksella ”sumuiseksi”. Liitteenä havannoillistamiskuva tästä. Selfie -kamerakin läpäisi puolison vaativan testin ongelmitta.

Kuvaajana olen todella tavallinen tallaaja. En ole koskaan jaksanut panostaa kuvien värisäätöihin ynnämuihin efekteihin mitä niistä löytyy. Aina ennen on tuntunut, että jokainen kuva jonka olen ottanut, on ollut hieman ”eleetön”. Eli värit eivät ole korostuneet mielestäni tarpeeksi, mutta kyllä nekin kuvat ovat muistoksi kelvanneet.

Nyt muutaman päivän tämän Mi Max 3:sen kameraaa käyttäneenä olen todella tyytyväinen. Väriskaala on todella laaja, aivan eri luokkaa kuin mihin olen tottunut.

Ainoa miinus kamera sovelluksessa tulee siitä, että videokuvaa ottaessa 4K-tarkkuudella kuvanvakaaja ei ole mikään markkinoiden paras. Xiaomi on käsittääkseni luvannut korjata tämän ongelman tulevassa päivityksessä. Sillä aikaa käytän Google Play-kaupasta löytyvää Open Camera-sovellusta, jossa tuo kuvanvakaaja toimii niinkuin pitääkin.

Akun kesto

Akkuhan on megalomaanisen suuri 5500mAh. Latasin puhelimen viime yönnä täyteen ja tänään olen viettänyt vapaapäivää ja luonnollisesti aika paljon leikkinyt uudella puhelimella. Nyt iltasella akun varaus näyttää vielä 82%. Vanhalla Mi Max 2:lla pystyin käyttämään puhelinta aktiivisessa käytössä n. 3 päivää. Ja tässähän on siis vielä aavistuksen tehokkaampi akku, joten uskon pärjääväni yhdellä latauksella ainakin sen 3 päivää.

Uskon pärjääväni yhdellä latauksella ainakin sen 3 päivää.

Akku on itselle se tärkein kriteeri puhelinta hankittaessa. Tulee useasti oltua olosuhteissa, joissa ei ihan noin vain puhelinta ladatakaan muutamaan päivään ja sillon suurta akkua oppii arvostamaan. Luin jostain, että Mi Max 3 toimisi itsessään myös varavirtalähteenä muille laitteille, jos niistä sattuu akku loppumaan.

Puhelimen koko

En usko, että tulen enää ikinä hankkimaan mitään tätä pienempää puhelinta. Itselläni ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia suuren koon vuoksi. Puhelin mahtuu kuitenkin aina hyvin taskuun, ellei mitään kauhean tiukkoja nahkashortseja ajatellut vetää jalkaansa. Ainoan pienen vastoinkäymisen koin, kun lähdin ostamaan tälle sopivaa autotelinettä autoon. Muutaman liikkeen kierrettyäni sekin löytyi ja puhelin istuu siihen hyvin, eikä peitä näkymää autosta ulos oikein sijoitettuna.

En usko, että tulen enää ikinä hankkimaan mitään tätä pienempää puhelinta.

Pojat vähän töissä naureskeli, että olenko tablettini tuonut töihin. Samalla tihrustavat omalta 4,5″ näytöltä sähköpostia, kun meikäläinen jakaa näytön kahtia ja selaan toisella puolella iltapäivälehtia ja toisella näennäisesti teen töitä.

Pieni miinus jonka löysin oli, että näyttö tulee hieman rungosta ”ulos” verrattuna edelliseen. Siis näytön lasi on hieman korkeammalla, kuin puhelimen runko. Sekään ei käytännössä haittaa mitään, pisti vaan silmään. Asiaa tutkittuani se on ilmeisesti Xiaomilla laajemminkin käytössä. Puolisollani on myös Xiaomin puhelin ja hänellä myös näytön lasi on hieman korkeammalla kuin runko.

Loppusanat

Sehän on fakta, ettei tämä ole markkinoiden tehokkain älypuhelin. Varmasti mm. oneplus 6 ynnä muut lippulaiva mallit ovat vielä aavistuksen tehokkaampia. Toki niistä saa myös maksaa yli tuplasti enemmän kuin tästä. 300 euron hintaluokassa pidän tätä todellisena ”mustana hevosena” joka jaksaa yllättää joka päivä hyvyydellään.

Suosittelen kaikille kokeilemaan edes kerran elämässään oikeasti isoa puhelinta.

Aluksi se hirvitti, kun tuon Mi Max 2:n silloin osti. Nyt se redmi 5 plus jää hyllyyn pölyttymään vaikka puhelin oli ainoastaan 6 viikkoa käytössä ja maksoi kuitenkin melkein saman verran kuin tämä Mi Max 3.

Tuhannesti kiitoksia e-villelle, kun levitätte tätä ihanaa Xiaomi sanomaa Suomalaisille ja vielä edulliseen hintaan! (Verkkokauppa.com myi tätä samaa mallia 370 euroa, evilleltä 310 euroa.)

Tusen tack! Nähdään taas kun Mi Max 4 julkaistaan.

Henri L.


 

Katso tarkemmat tiedot ja tilaa: Xiaomi Mi Max 3

Katso myös puhelimen edullisempi aiempi versio Xiaomi Mi Max 2