8.9
Arvosana

Plussat

 • Laadukas rakenne
 • Edeltäjästään tuttu näyttö
 • Tehokas Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri
 • MIUI 9 ja Android 8.0 Orea
 • Langaton lataus
 • Laadukas kaksoiskamera

Miinukset

 • Etukameran epäkäytänöllinen sijainti
 • Ei 3,5 mm kuulokeliitintä
 • Ei muistikorttipaikkaa
 • Ei vedenkestävä
Laatu
9.5
Käytettävyys
8
Akku
9
Näyttö
8.5
Kamerat
9.5
Suorituskyky
9.5
Hinta-laatusuhde
8

Yhteenveto pähkinänkuoressa

Yhteenvetona Xiaomin Mi Mix 2S -mallia voidaan pitää huippuominaisuuksilla varustettuna ja varsin hyvänä päivityksenä edeltäjällensä. Päällimmäisenä puhelimesta tuli hyvän kokonaisuuden ohella esiin loistava kamera joka onnistui vakuuttamaan käyttäjänsä. Puhelimen kaksoiskamera onkin kiistatta markkinoiden kärkikastia.

”Kiinan Applena” tunnetun Xiaomin uusin lippulaivapuhelin Mi Mix 2S edustaa markkinoiden terävintä kärkeä. Tyylikkääseen designiin ja toimivaan kokonaisuuteen on tässä puhelimessa panostettu paljon, kuten Xiaomilta voi olettaa. Tämän vuoksi halusimme lähettää puhelimen testiin ja puhelimesta kopin otti SuomiMobiili.

Tästä blogiartikkelista luet SuomiMobiilin tuotearvostelun parhaat palat.

Alkuperäisen Xiaomi Mi Mix 2S -tuotearvostelun pääset lukemaan tästä.

Mitä uutta 2S-malli tuo pöytään?

Mi Mix 2S on päällisin puolin lähes saman näköinen ja kokoinen kuin edeltäjänsä Mi Mix 2. Puhelin omaa tyylikkään, mutta hieman painavan keraamisen takakannen ja reunuksettoman näytön. Näyttö peittää lähes kokonaan etupuolen, aivan kuten edeltäjänsäkin. Pieniä muutoksia on kuitenkin tehty puhelimen ulkoiseen olemukseen.

Silmäänpistävin ero on kamera, sillä uudessa mallissa löytyy nyt kaksoiskamera. Kameran sijainti on muuttunut sormenjälkilukijan läheltä yläkulmaan, missä sitä ei tule vahingossakaan koskettamaan. 

Puhelimen tuntuma on yleisesti laadukas ja sen muotoilussa on selvästi panostettu tyylikkääseen designiin. Se muistuttaakin osittain Applen iPhone X -puhelinta, sillä sen suurin muutos on takakameran sijoittuminen vasempaan yläreunaan. Kaksoiskameran ympärillä on ohut kultainen reunus, joka tuo osakseen puhelimeen laadukasta, jopa premium -vaikutelmaa.

Sormenjälkilukija löytyy edelleen samasta paikasta – eli takaa keskeltä. Puhelimen ulkomuoto onkin siis pysynyt yleisesti ottaen lähes samana edeltäjäänsä verrattuna. 

Vasemalle Mi Mix 2 ja oikealla Mi Mix 2S (kuva SuomiMobiililta).

Keraaminen takapinta on hyvin naarmuja kestävä ja Corning Gorilla Glass 4 suojaa näyttöä naarmuilta ja kolhulta. Näyttöön pääsi rajun testijakson aikana ilmestymään muutamia naarmuja, kun puolestaan takapinta säilyi täysin naarmuttomana. Mainittakoon myös, että puhelin ei ole vedenkestävä, joten uimaan lähtiessä puhelin on parempi jättää rannalle.

Xiaomi Mi Mix 2S (kuva SuomiMobiililta).

Puhelimesta löytyi muutama ikävä yksityiskohta, joka herätti SuomiMobiilin testaajissa ihmetystä. Kuten jo edeltäjästään, myös Mi Mix 2S -mallista uupui 3.5mm kuulokeliitäntä. Tämän lisäksi näytön reunoilta löytyy edullisemmista puhelimista tuttu muovinen reunus. Tämä johtunee siitä, että uudessa mallissa käytetään suurentunutta alumiinikehystä ja samaa näyttöä kun edellisessä mallissa Mi Mix 2 -mallissa.

Mitä löytyy pellin alta?

Suorituskykynsä puolesta malli edustaa puhelinmarkkinoiden kärkeä. Puhelimen sydämenä on kahdeksanytiminen Snapdragon 845 -tehopiiri. Huippunopeaa LPPDR4X-tyypin RAM-muistia löytyy 6GB ja sisäistä tallennustilaa laitteessa on 64 gigatavua.

Muistikortin paikkaa puhelimesta ei löydy, joten lisämuistia saa ainoastaan pilvipalveluiden kautta.

Laitteen tekniset tiedot ovat listattu tarkemmin tämän blogin loppuun.

Xiaomi Mi Mix 2S (kuva SuomiMobiililta).

Vertailussa Oneplus 6, Mate 10 Pro ja Mi Mix 2S

SuomiMobiili ajoi puhelimelle läpi joukon suorituskykytestejä. Tulokset eivät tuottaneet pettymyksiä, vaan Mi MIX 2S pärjäsi odotettua vahvemmin. Testissä Xiaomia verrattiin Oneplus 6 -puhelimeen, jossa on myöskin Snapdragon 845 -piiri, sekä Huawei Mate 10 Pro -malliin, jossa on Huawein oma piirisarja.

Testissä Mi Mix 2S sijoittui kahden muun mallin väliin suorituskykynsä puolesta, kuten alta olevasta taulukosta näkyy.

SuomiMobiilin toteuttamat testitulokset:
  Xiaomi Mi MIX 2S (SD845) OnePlus 6 (SD845) Mate 10 Pro (K970)
AnTuTu: 198 663 pistettä 286 820 pistettä 177 072 pistettä
Geekbench 4 (single): 1998 pistettä 2431 pistettä 1908 pistettä
Geekbench 4 (multi): 7723 pistettä 8975 pistettä 6757 pistettä
PCMark 2.0: 7924 pistettä 8366 pistettä 7033 pistettä
3DMark Ice Storm Unlimited: 56 308 pistettä 62 021 pistettä 31 146 pistettä
3DMark Ice Storm Unlimited (graphics): 76 850 pistettä 79 392 pistettä 35 223 pistettä
3DMark Ice Storm Unlimited (physics): 29 092 pistettä 35 123 pistettä 22 166 pistettä
3DMark Slingshot Extreme: 3335 pistettä 4631 pistettä 2930 pistettä
3DMark Slingshot Extreme (graphics): 3935 pistettä 5171 pistettä 2944 pistettä
3DMark Slingshot Extreme (physics): 2175 pistettä 3391 pistettä 2883 pistettä

Huom. Mitä korkeammat pisteet, sitä tehokkaampi laite (SuomiMobiilin toteuttama testisarja).

Tuetut LTE-taajuudet

Puhelimesta löytyy myös tuki kaikille Suomessa oleville LTE-taajuuksille, toisin kuin monista aiemmista Xiaomin älypuhelimista. 4G-yhteydet toimivat siis mutkattomasti kaikkialla Suomessa – jopa harvemmin asutuilla seuduilla.

Testin aikana SuomiMobiili listasi taajuudet ja alla näkyvät tummennetut numerot ovat käytössä myös Suomessa.

1 (2100), 2 (1900), 3 (1800), 4 (1700/2100), 5 (850), 7 (2600), 8 (900), 12 (700), 13 (700) , 17 (700), 18 (800), 19 (800), 20 (800), 25 (1900), 26 (850), 27 (800), 28 (700), 29 (700), 30 (2300), 34 (2000), 38 (2600), 39 (1900), 40 (2300), 41 (2500)

Suomesta puheenollen, Mi Mix 2S käyttöjärjestelmän saa suomenkielisenä. Eli vaikka lontoo tai kiina ei ”sujuisi sujuvasti”, on vaihtoehtona valita myös tuttu ja turvallinen suomenkieli.

Käyttöjärjestelmän saa suomenkielisenä (kuva SuomiMobiililta).

Mi Mix 2S -puhelimen akku ja sen lataus

Akun suuruus uutuusmallissa on sama kuin edeltäjässäkin – eli 3400 milliampeerituntia. Puhelimen akunkesto osottautui testissä mainioksi, sillä sen akusta löytyy selvästi enemmän kapasiteettia kuin monista kilpailevista malleista. Aktiivisella käytöllä puhelimen akku kestää vuorokauden, mutta useampaa päivää on kuitenkin turha toivoa pärjäävänsä yhdellä latauskerralla.

Kiitosta 2S malli sai sen uudesta Qi -langaton latausominaisuudesta, joka onkin nykyää yleistyvä lataustapa älypuhelimissa. Lataaminen siis onnistuu aiempaa vaivattomammin Qi-alustan päällä langattomana ilman johtohässäköitä.

Qi -langaton lataus (kuva SuomiMobiililta).

Langattomalle lataukselle luonnollisesti löytyy myös perinteinen lataus USB-C-johdolla. Qualcommin Quick Charge 3.0 -pikalatauksen ansiosta, puhelimen akku latautuu tyhjästä täyteen parissa tunnissa.

Xiaomi uudisti kameran täysin uuteen Mi Mix 2S -malliin

Xiaomi on uudistanut kameran täysin 2S -malliin ja löi pöytään kaksoiskameran. Kaksoiskamerasta löytyy Sonyn ja Samsungin tekniikkaa yhdistelevät linssit, optinen kuvanvakaus ja uusia kameraominaisuuksia, joissa hyödynnetään myös tekoälyä.

Pääkamerana toimii Sonyn valmistama kuvanvakautettu 12MP kamera, jota tukemassa on Samsungin valmistama toinen 12MP kamera. Xiaomilla on korkeat lupaukset kaksoiskameralle, sitä verrataan jopa iPhone X:n kameraan Xiaomin markkinointimateriaaleissa.

Xiaomi Mi Mix 2S kaksoiskamera (kuva SuomiMobiililta).

Kaksoiskamera mahdollistaa muutamia ominaisuuksia jotka eivät yhdellä kameralla onnistu. Puhelin on erityisen vahvoilla muistakin kaksoiskameroista tutussa bokeh-efektissä, eli tyylikkään näköisessä tarkennuksessa kuvattavaan kohteeseen. SuomiMobiilin ottamista alla olevista kuvista näet kuinka taustan oikeanlainen sumeneminen korostaa esillä olevaa esinettä.

Lisäksi puhelimesta löytyy 2x todellinen optinen zoomaus, joka mahdollistaa myös kauempana olevien kohteiden kuvaamisen erinomaisella kuvanlaadulla. 2x zoomatut kuvat, jotka hyödyntävät aavistuksen heikompaa Samsungin sensoria, eivät tosin aivan yllä 1x tarkennuksella otettuihin kuviin, etenkään haastavassa valaistuksessa. Käytännössä paljaalla silmällä useimmissa kuvissa eroa on kuitenkin useimmiten mahdotonta havaita.

Modernien trendien mukaisesti puhelimen kamera soveltaa tekoälyä (AI) kuvanlaadun parantamiseksi. Tekoäly tunnistaa kuvattavan kohteen, olipa kyseessä sitten kissa, ihminen tai maisema ja muokkaa kameran asetuksia kuvanlaadun parantamiseksi. Esimerkiksi alla olevissa maisemakuvissa tekoäly teki taivaasta tummemman sinisen verrattuna kuvaan, jossa tekoälyominaisuus on kytketty pois.

Ilman tekoälyä.
Ilman tekoälyä.
Tekoäly päällä.
Tekoäly päällä.

Itse kamerasovellus ei ole juuri muuttunut Xiaomin aiemmista malleista ja on varsin samanlainen Android- ja iOS-puhelinten vastaaviin, ainakin päällisin puolin. Manuaalitilassa sovellus tarjoaa käyttäjälle paljon säätövaraa, on mahdollista muun muassa säätää valkotasapainoa, tarkennusta, valotusaikaa (max 32 sekuntia) sekä ISO-arvoa (ISO max 3200). 

Kamerasovelluksen ominaisuuksia (kuva SuomiMobiililta).

Xiaomin kaksoiskamera täytti testauksessa sille asetetut odotukset yleisesti erittäin hyvin, samalla se on selvä parannus edeltävään malliin verattuna. Etenkin hyvässä valaistuksessa kamera loistaa suorituskyvyllään ja haastavimmissa oloissa se osoittautui myös erittäin kykeneväiseksi.

Xiaomi on tehnyt todella hyvää työtä Mi Mix 2S:n kameran osalta, sillä kyseessä on yksi tämän hetken parhaimmista puhelinkameroista – SuomiMobiili

Optisen zoomauksen, esimerkillisen AI-kameraominaisuuden sekä yksinkertaisen kamerasovelluksen ansiosta puhelimelle avautuukin monia uusia käyttötapoja vanhempiin puhelinkameroihin verrattuna.

SuomiMobiili käytti kameraa paljon testauksen aikana, alla näet joitain parhaimmista otoksista.

Mitkä loppufiilikset puhelimesta jäi testin jälkeen?

Päivityksen ajoitus herätti ihmetystä tuotearvostelijassa, sillä seuraavaa Mi Mix 3 -mallia odotetaan julkaistavaksi jo tämän vuoden puolella. Mikäli seuraava malli tulee jo tämän vuoden puolella, Xiaomi julkaisisi kaksi premium-luokan puhelinta vuonna 2018.

Tästä huolimatta, SuomiMobiili suosittelee puhelimen hankintaa lämpimästi.

Yhteenvetona Xiaomin Mi Mix 2S -mallia voidaan pitää huippuominaisuuksilla varustettuna ja erinomaisena päivityksenä edeltäjäänsä. Päällimmäisenä puhelimesta tuli hyvän kokonaisuuden ohella esiin loistava kamera joka onnistui vakuuttamaan käyttäjänsä. Puhelimen kaksoiskamera onkin kiistatta markkinoiden kärkikastia.

Puhelin sai myös ylistystä sen keraamisesta muotoilun ja tyylikkään näytön yhdistelmästä, jotka yhdessä muodostavat todella tyylikkään ja arvokkaan näköisen muotoilun.

Hieman miinusta puhelin sai etukameran erikoista sijainnista oikeassa alanurkassa, sekä 3.5mm kuulokeliitännän puutesta. Osakseen puhelin sai myös noottia siitä, että se ei ole vedenkestävä eikä tarjoa paikkaa muistikortille.

Kyseessä on helposti suositeltava huippupuhelin, josta löytyy markkinoiden tehokkain järjestelmäpiiri, loistavat kamerat, langaton lataus sekä tyylikäs näyttö yhdistettynä keraamiseen muotoiluun – SuomiMobiili

 

Muutaman viikon testailun jälkeen, Suomimobiili antoi puhelimelle loppuarvosanaksi 8.9.

Xiaomi Mi Mix 2S unboxing -video

Tässä vielä kirsikkana kakun päällä puhelimen unboxing -video ja ensivaikutelmia.

Laitteen tekniset tiedot:

 • Käyttöjärjestelmä: Android 8 Oreo, MIUI 9 Global versio
 • Näyttö: 5.99″ FHD+ (2160 x 1080 & 403ppi), 18:9 kuvasuhde, Gorilla Glass 4 
 • Prosessori: 8-ydin Snapdragon 845, 2.8GHz
 • GPU: Audreno 640
 • RAM: 6GB LPDDR4X
 • Sisäinen muisti: 64GB
 • Muistikorttipaikka: Ei
 • NFC
 • Takakamera: 12MP f/1.8 1.4-micron pikselit + 12MP f/2.4 telephoto linssi
  (Sony IMX 363 + Samsung S5K3M3)
  Tuplapikseli autofocus, 4K@30fps, 720p@120fps
 • Etukamera: 5MP f/2.0 linssi, 1.12-micron pikseli
 • Taajuudet:
  • 2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
  • 3G: WCDMA 900/2100MHz
  • 4G: LTE 800/1800/2100/2600MHz
 • WiFi: 802.11a/ac/b/g/n
 • Sormenjälkitunnistin, takana
 • Bluetooth 5.0
 • Langaton lataus
 • SIM-kortti: 2kpl, Nano-SIM
 • GPS
 • Kielet: Englanti, Suomi, Ruotsi, jne.
 • Liitännät: Type-C, Quick Charge 3.0 9V/2A pikalataus
 • Akku: 3400mAh
 • Mitat: 150.9 x 74.9 x 8.1mm
 • Paino: 191g

Xiaomi Mi Mix 2S hinta ja saatavuus

Mi Mix 2S on myynnissä 579,95 eurolla. Oman puhelimesi pääset tilaamaan helposti täältä.