Lisäsimme vastikään valikoimiimme Xiaomin Redmi 1S, Mi4 sekä Redmi Note 4G-puhelimet, joten ajattelin, että tämä olisi hyvä aika käsitellä Xiaomia valmistajana. Android-forumeita ja matkapuhelinmarkkinoita seuraaville nimi on tuttu jo useamman vuoden takaa, mutta monelle Xiaomi on tyystin uusi tuttavuus. Tämä siitä huolimatta, että yrityksen puhelimet myyvät miljoonittain ja lyövät ennätyksiä jatkuvasti rikki Aasian markkinoilla. Esimerkiksi Xiaomi Note myi Singaporessa myyntiin tullessaan 5000 erän loppuun 42:ssa sekunnissa. Mikäli myynti olisi alkanut silloin, kun aloit lukemaan tätä artikkelia, olisivat puhelimet nyt loppuunmyytyjä.

Mikäli myynti olisi alkanut silloin,
kun aloit lukemaan tätä artikkelia,
olisivat puhelimet nyt loppuunmyytyjä.

Xiaomi - Miljoonia myyvä tekniikkajätti, josta et ole välttämättä koskaan kuullut

Käyn tässä kirjoituksessa hieman läpi Xiaomin taustoja, omia kokemuksiani Xiaomin tuotteista sekä käyn läpi e-villen Xiaomi-valikoiman nykyisiä ja kenties tulevia tuotteita 😉

Mikä on Xiaomi?

Xiaomia on usein länsimaisessa mediassa
luonnehdittu ”Kiinan Appleksi”

Kesäkuussa 2010 perustettu Xiaomi on valmistajana uusi, mutta se on muutamassa vuodessa kasvanut merkittäväksi tekijäksi etenkin Aasian markkinoilla. 2014 mennessä yritys oli kasvanut niin, että tämä työllistää jo 5000 henkilöä Kiinassa, Malesiassa sekä Singaporessa ja yritys on myynyt yli 60 miljoonaa älypuhelinta sekä valmistaa/markkinoi useita muita tuoteperheitä varavirtalähteistä televisioihin ja aktiivisuusrannekkeisiin.

One more thing...
Xiaomin julkistustilaisuuksia on syystäkin verrattu edesmenneen Steve Jobsin vastaaviin

Xiaomia on usein länsimaisessa mediassa luonnehdittu ”Kiinan Appleksi”, vaikkakin yritys itse ei nimityksestä pidä. Tämä juontaa osin juurensa tuotteiden muotokielestä sekä tavasta, jolla Xiaomi tuo tuotteita markkinoille ja markkinoi näitä asiakkailleen. Xiaomin puhelimet käyttävät yrityksen itse kehittämää MIUI-käyttöliittymää, joka lainaa elementtejä niin Applen iOS-käyttöjärjestelmästä kuin Samsungin Touchwiz-käyttöliittymästä.

e-villen valikoimiin Xiaomin tuotteita saatiin vihdoin viime vuonna.

Kokemuksia Xiaomista

Ensimmäisen kerran törmäsin Xiaomin tuotteisiin kaverini hankkiessa Xiaomin silloisen lippulaivapuhelimen, Xiaomi MI2:n. Tämän jälkeen olen tavannut valmistajan puhelimia enenevissä määrin ja harkitsin itse myöskin MI3-puhelimen ostoa joitakin kuukausia sitten, mutta sain lopulta vanhan puhelimeni korjattua, joten vaihto ei tullut tarpeeseen.

Vaikka Xiaomin puhelinta itselläni ei olekaan, moni muu Xiaomin tuoteperhe on tullut tutuksi.

Piston 2 Gold – Hyvät ja halvat kuulokkeet

Xiaomi Piston 2

Vanhan kansan sanonta on, että hyvää ja halpaa ei ole olemassakaan, mutta Piston 2-kuulokkeet uhmaavat tätä yllättäen laadullaan. Tällä hetkellä  kuulokkeet löytyvät ainakin neljän työntekijän korvilta. Äänentoistotekniikasta paremmin perillä olevat ymmärtävät tarkemmin berylliumin ja kullan käytön valmistuksessa, mutta lukemani perusteella beryllium on neljä kertaa vahvempaa kuin teräs, mutta silti kevyin alkalimetalli. Käytännössä tämä tarkoittaa erittäin kirkasta äänentoistoa. Johto on päällystetty kevlarilla ehkäisten kosketushäiriöitä vedosta johtuen ja koko komeus on pakattu kenties kompakteimpaan ja tyylikkäimpään pakkaukseen, johon olen kuulokkeiden osalta törmännyt.

Asiakkaamme kirjoitti aiemmin blogissamme Piston 2-kuulokkeista. Pääset lukemaan arvostelun täältä.

Lisäakku kännykälle – 10400mAh virtapankki pelastaa päivän

Ensimmäinen Xiaomin tuote, jonka hankin itselleni, oli 10400mAh virtapankki. Tämä harmaan tyylikäs, alumiinikoteloinen pikkujätti on pelastanut päivän useammin kuin kerran ja kulkee käytännössä aina mukanani esimerkiksi matkustaessani. Virtapankin avulla olen ladannut niin kameroita kuin tabletteja ja puhelimia ja 10400mAh kapasiteetti tarkoittaa, että saan kännykkään lisävirtaa melkein viikoksi. Ainoana miinuksena sanottakoon toisen USB-portin puute. Tämän Xiaomi on tosin korjannut esimerkiksi vasta markkinoille tulleiden, uudempien virtapankkien kanssa. Esimerkiksi 16000mAh varavirtalähde tarjoaa kaksi USB-porttia sekä virtaa viikoksi suuriakkuisemmallekin puhelimelle. Tykkään! 5/5.

Xiaomi varavirtalähde 5000mAh

Xiaomin virtapankit e-villen verkkokaupassa:

Puhelimet, jotka myyvät Samsungia enemmän Kiinassa

Ensimmäisenä e-villen valikoimiin lisättiin MI3-puhelin. Tätä kirjoittaessani puhelimen seuraaja, MI4 on jopa Kiinassa vaikeasti hankittava älypuhelin. Koska tätä ei saada tilattua varastoon tasaisesti, ei tuotetta ole vielä lisätty valikoimiin.

2014 Xiaomi julkisti kuitenkin kaksi uutta puhelinta, jotka on kummatkin lisätty vastikään kauppaan. Redmi 1S sekä Redmi Note ovat lippulaivamalleja edullisempia ja näiden suosio on lyönyt monet ällikällä. Suosioon on kuitenkin syynsä: Puhelimet ovat monilta ominaisuuksiltaan hintaluokkaa tai jopa kahta ylempänä kuin kilpailijansa ja tämä näkyy esimerkiksi Kiinassa siinä, että Xiaomin myymät puhelimet ovat suositumpia kuin Samsungin.

Xiaomi Mi Band – Aktiivisuusranneke peruskäyttäjälle

Xiaomi Mi Band
Yksinkertainen aktiivisuusranneke mittaa askelia sekä yöunien laatua. Ranne ei ole l

Tuorein tuttavuus itselläni on kolme päivää sitten käsiini saama Xiaomin Mi Band-aktiivisuuranneke, joka on itselläni testikäytössä. Googlen Play-kaupasta löytyvän ilmaisen ohjelman avulla laite mittaa askeleita sekä kuljettua matkaa sekä yöunien laatua. Koska kumpikin mittaus perustuu accelometrin liikkeisiin, ei mittaustulos ole 100% tarkka, mutten ole antanut tämän häiritä käyttöä. Etenkin yöunien laadun mittaus tuntuu toimivan: Toissayönä vähäksi jäänyt syvä uni tarkoitti käytännössä, että aamu ei meinannut lähteä millään käyntiin.

Etenkin yöunien laadun mittaus tuntuu toimivan:
Toissayönä vähäksi jäänyt syvä uni tarkoitti
käytännössä, että aamu ei meinannut lähteä
millään käyntiin.

Kannattaa pitää silmällä e-villen uutuuksia lähiviikkoina, sillä vahvasti vaikuttaa, että Xiaomi:n ystäviä hemmotellaan pian 😉 Pikkulinnut ovat myös visertäneet Xiaomin valmistamista NFC-tarroista, joita olisi kenties pian tilattavissa e-villeltä.

Päivitys 14.1.2015:

Xiaomi Mi Bandin testit on nyt saatu siihen vaiheeseen, että tämä lisättiin eilen valikoimiin. Löydät Xiaomi Mi Band-aktiivisuusrannekkeen täältä. Huomioithan, että toimiakseen tämä vaatii Android 4.4 tai uudemman sekä Bluetooth v.4.0.

Päivitys 26.1.2015

Nyt kaupassa myös Xiaomi Mi4-lippulaivamalli. Huipputehokas älypuhelin vailla vertaa!

Xiaomi MI5, 3D-televisio ja mitä muuta?

Xiaomi Mi TV 47"

Xiaomin seuraava lippulaivapuhelin julkaistaan ilmeisesti alkaneen vuoden ensimmäisellä puoliskolla ja huhujen perusteella puhelin tulee olemaan edeltäjiensä tavoin teknisesti vakuuttava: 20 megapikselin kamera, 2K-näyttö, Snapdragon 810-prosessori sekä sormenjälkitunnistin ovat joitain huhuttuja ominaisuuksia, mutta nähtäväksi jää mitä puhelin pitää sisällään. Xiaomi toi jo markkinoille Kiinassa 47 tuumaisen Mi TV-3D-television, joten on mielenkiintoista seurata mitä kaikkea teknologiajätti tulee jatkossa tuomaan markkinoille.

 

Onko sinulla kokemuksia Xiaomista?

Entä mitä muita Kiinalaisia brändejä haluaisit e-villen valikoimiin? Kommentoi tai keskustele alla!