”Shenzhenin linjaajana” tunnettu e-ville.com -verkkokaupan tuotejohtaja Lasse Apajasalmi hankki Mi Notebook Pro 15.6” -kannettavan tietokoneen työkoneekseen. Tässä blogissa Lasse kertoo kokemuksiaan ja kuinka yhteinen taival on sujunut:

”Sain innokseni puollon e-villen kirstun päällä istuvalta Phoebelta uuden työkoneen hankintaan. Jees! Työkaverini olivat hehkuttaneet Xiaomin läppäreitä ja itsekin olin pariin kertaa kuolannut Xiaomin liikkeessä uutta konetta, joten päätinkin kohtuullisen lyhyen vertailun jälkeen poimia itselleni Mi Notebook Pro 15.6″ -läppärin. Nähdäkseni, vaikka Apple fanboyt ovatkin eri mieltä, speksien perusteella Mi Notebook Pro on kiistatta markkinoiden parhaita hinta-laatusuhteeltaan.

Ei ole välttämättä kovin hedelmällistä verrata entistä budjettiluokan työkonettani LENOVO B50-80 (5. Gen. Intel Core i7 , 8GB RAM, Intel HD Graphics 5500, 500GB HDD) Xiaomi Mi Notebook Pro maailmanluokan läppäriin (8. Gen. Intel Core i7, 16GB RAM, Nvidia GeForce MX150, 256GB PCIe SSD), mutta teen sen silti. Lenovossa isoin ongelma työkäytössä oli se, että puhtia ei tuntunut riittävän raskaiden Excel tiedostojen ja PhotoShop -kuvanmuokkausohjelman käyttöön puhumattakaan videoiden editoimisesta. Xiaomi puolestaan ei ole kertaakaan kangerrellut missään hommissa. 

Tehokkaan raudan lisäksi Mi Notebook Pro -läppärissä on erittäin tyylikäs ulkomuoto. Näyttö on iso, tarkka ja miellyttävä silmille. Läppäri ei jykevästä laitteistostaan huolimatta ole liian suuri ja se on helposti mukana kannettava. Akkukesto on erinomaisella tasolla. Virta ei ole kertaakaan loppunut kesken edes maratonipalavereiden aikana. Hommasin samalla Xiaomi ZMI 20000mAh varavirtalähteen, mutta vielä sille ei ole ollut käyttöä.

Ainoa negatiivinen sanottava on ollut kaiuttimet, jotka pitivät olla todella laadukkaat, mutta olivatkin aluksi surkeat. Vika korjaantui lopulta lataamalla uudet ajurit ja vastaavaa ongelmaa ei pitäisi enää esiintyä Xiaomin koneissa. Suosittelen Xiaomi Mi Notebook Pro 15.6” -läppäriä kaikille, jotka haluavat työkoneelta aivan viimeisen päälle laatua verrattain edulliseen hintaan.”

Testissa_NotebookPro

Katso Xiaomi Mi Notebook Pro:n tarkemmat speksit ja ajankohtainen hinta e-ville.comista!

Lue myös: Xiaomi Mi Notebook Pro ja Air – Laadukasta kilpailua läppärimarkkinoille!