Yhden hengen ultrakevyt teltta on hyvä hankinta yksin liikkuvalle, telttailusta kiinnostuneelle henkilölle. Todella suosittu NatureHike Taga yhden hengen teltta on ollut kaupassamme vuodesta vuodesta 2017 lähtien ja kulkee nykyisin monen telttailijan rinkan kyljessä, majoittaen reissuruunia turvallisesti.

Telttailukausi on kesällä kiivaammillaan, joten Metsienkulkija -bloggaaja rustasi meille tästä pienimuotoisen testin. Tähän blogikirjoitukseen kasasimme muutamia hänen seikkoja ja kokemuksia NatureHike yhden hengen teltasta.

Hyvästi muotoiltu teltta näyttää komealta maastossa.
Hyvästi muotoiltu teltta näyttää komealta maastossa.

Pieni ilma-aukko ylhäällä, niin ei kosteus kerry sisäkattoon.

Hyvät telttakiilat ja narut

Ilmanottoaukot auttavat ilmankierrossa ja näin myöskään teltta ei pääse kerryttämään kosteutta teltan sisälle. Ei haittaa vaikka sade yllättää. Saatat tuntea kosteutta ilmassa, mutta teltan sisälle et sitä halua.

Mukana tulee narut, jottei teltta lähde mäkeen myrskyn mukana.
Mukana tulee narut, jottei teltta lähde mäkeen myrskyn mukana.

Myrskynaruilla paketti pysyy kasassa tuntureilla, mutta taitaa se pysyä muutenkin.

NatureHike on tunnettu laadukkaista teltoistaan ja jokainen teltan mukana tuleva yksityiskohta on tarkkaan mietitty, vaikka kyseessä onkin ”budjettivaihtoehto”. Metsienkulkijan mielestä teltta pysyisi pystyssä ilman narujakin, mutta on ne hyvä silti kiinnittää. Yhden hengen teltta painaa vain 1kg, joten pahemman myrskyn aikaan voit etsiä telttaa toiselta puolelta metsää, jos et kiinnittänytkään naruilla telttaa maahan.

Punainen telttakiila erottuu luonnon väreistä
Punainen telttakiila erottuu luonnon väreistä
Neonkirkas vihreä naru erottuu myös
Neonkirkas vihreä naru erottuu myös

Kiilat on tosi jämerät ja helppo painaa maahan. Värit on räikeät ja helppo havaita maasta, kuten narutkin.

NatureHiken telttakiilat ovat valmistettu 7001 -alumiinista, joten ovat kevyet ja kestävät. Nerokas idea värittää telttakiilat punaiseksi, joten ne erottuvat maastosta. Narut ovat neonvihreät, jotka myös erottuvat hyvin maastonvihreästä värityksestä.

Tilaa riittää

Yhden hengen teltaksi tosi avara. Hyvin mahtuu isompi ihminen ja kyllä tähän vaimonkin kanssa passaa ”pötkötellä”. Pään takana säilytystasku vaikka puhelimelle, silmälaseille yms.

Yhden hengen teltta yllätti tilavuudellaan.
Yhden hengen teltta yllätti tilavuudellaan.

Herra Metsienkulkija on oikeassa ja kyllä ainakin kuvan mukaan tähän mahtuu isompikin ihminen. Päädyssä on pieni tasku retkeilytavaroille, vaikka se ei sattunut osumaan kuvaan.

Teltan sivussa on säilytyspaikka vaikka ruokatarvikkeille tai vaatteille, josta ne on helppo ottaa ja pukea herätessä.

Teltan oven etessä sekä sivuilla on pienet absidit, joissa voi Metsienkulkijan mukaan säilyttää vaikka ruokatarvikkeita tai vaatteita.

Oven eteen mahtuu tavaraa.
Oven eteen mahtuu tavaraa.
Lisää tavaraa saat sivulle.
Lisää tavaraa saat sivulle.

Kun on kyse yhden hengen teltasta, niin tilaa tavaroillekin on jostain keksittävä ja tämän NatureHike on toteuttanut hyvin.

Sisälle mahtui hienosti 75kg/178cm henkilö patjan sekä pikkurepun kanssa. 70 litrainen rinkka mahtui nippanappa absidin alle, mutta isomman rinkan kanssa olisi varmaan tullut ongelmia. – Aapo J. – Tampere

Tamperelainen Aapo otti teltan mukaan matkalle Uuteen-Seelantiin ja tuotesivulta voit lukea hänen mietteet teltasta. Aapo oli ottanut myös maailmanluokan kuvia teltasta, joita kelpaa esitellä:

Aivan kuin suoraan NatureHiken katalogista.

Menee pieneen tilaan ja painoa vajaa 1.5kg

Setti sisältää:
Setti sisältää:
Ja kaikki menee näin pieneen tilaan!
Ja kaikki menee näin pieneen tilaan!

 

Ei se iso ole.

Pussukka on lujaa tekoa, joten telttakeppien sisällesurvomista ei tarvitse varoa. Koko setti menee helposti retkireppuun ja kulkee mukana pidemmänkin matkan.

Lisävarusteita?

Metsienkulkija on testannut muitakin tuotteitamme ja alla näkyvä sadesuoja riippumatolle / laavu on hyvä lisä myös teltan kanssa, vaikka NatureHike Taga yhden hengen teltta pitää vettä PU4000mm -standardin. mukaisesti.

Sadesuoja, jonka kirkas puoli heijastaa lämpöä.

Vesitiiviydestä ei siis ollut huoli, vaan teltan pysymään viileämpänä sekä Suomen suvessa kun aurinko paistaa 24/7, niin tämän suojan ansiosta saat teltan myös pimeämmäksi.

Lue mitä kaikkea Metsienkulkija keksi sadesuojalle.

Tutustu telttaan verkkokaupassamme Ja katsasta myös valikoimamme muut teltat.

 

On se myös komean näköinen!
On se myös komean näköinen!

Tekniset tiedot:

 • Vedenpitävä silikonipinnoite
 • Teipatut saumat
 • Vedenpitävyys PU 4000mm
 • Henkilömäärä: 1
 • Tuulisuoja
 • Hengittävä sisäverkko pitää ötökät loitolla
 • Materiaali:
  • 20D silikonipinnoite + nailon
  • Vaarnat / telttakepit alumiinia
 • Mitat:
  • Pakattuna: 40x10cm
  • Paino: 1063g (teltta) + 170g (vaarnat & köydet)

Hyviä telttailuhetkiä ja kiitos Metsienkulkijalle lyhyestä testistä!