Langattoman verkon laajentaminen helposti

Harmittaako sinua, kun Wifi-signaali on heikko ja yhteys meinaa pätkiä? Mietitkö miten laajentaa wifin kuuluvuutta? Haluaistko laajentaa verkon kuuluvuutta myös pihalle, parvekkeelle, terassille, ulkorakennukseen tai toiseen kerrokseen?

Onneksi e-villen Wifi signaalinvahvistin on ratkaisu näihin kaikkiin kysymyksiin. Wlan verkon laajennus/Langattoman verkon laajennus on todella helppoa tällä pienellä vahvistimella pistorasiaan. Wlanin kantomatka tulee moninkertaistumaan todella helposti ja edullisesti… MUTTA ei tässä vielä kaikki…!

Noilla sanoilla tätä kaupattaisiin varmaankin ostostv:ssä, mutta kaikki tuo oli kylläkin totta.

wifi kädessä

Signaalinvahvistin kytketään suoraan pistorasiaan, joten virran loppumisesta esimerkiksi akkujen tai paristojen takia ei tarvitse murehtia.

Wifi-vahvistin on näppärä tuote myös lomamatkalle, sillä monesti hotellissa ei ole riittävästi panostettu wifi-verkon kuuluvuuteen. Kytket vahvistimen vain hotellihuoneen pistorasiaan ja pian nautitkin täydestä kuuluvuudesta eikä sinulla ole enää ongelmia nettiin pääsyn kanssa. Pienen koon ansiosta ei tämä juurikaan vie tilaa edes matkalaukussa.

Vaihtoehtoisesti voit luoda ethernet-kaapelin avulla langattoman verkon jos sinulla ei ole muuten käytössä langatontaverkkoa.

Wifi signaalinvahvistin on saanut reilusti arvosteluja e-villen sivuilla (n. 50 kpl) ja kokonaisarvosana on tällä hetkellä 4/5.

Tässä arvosteluista muutama:

Erinomainen laite. Voimistaa todella signaalin talon joka soppeen ja uloskin. – Kari K.

Tehokas laite, nyt kaikissa huoneissa erinomainen signaali, ja laitteet toimivat ilman katkoja. – Timo J.

Lisäsi huomattavasti WiFin kantoaluetta, nyt saa jo surffattua ulkonakin ei tarvitse aina istua sisällä muutaman metrin päässä modeemista. – Tuominen M.

Katso tästä muut tuotearvostelut

Mitä pakkauksessa tulee mukana?

Paketin mukana toimitetaan kaikki tarpeellinen:

 • Langattoman verkon vahvistin
 • Ethernet -kaapeli
 • Kattava ohjekirja hyvillä kuvilla (englanninkielinen)

paketinsisältö

Katso tästä tuotetiedot.

Wifi signaalinvahvistimen asennusohjeet:

Asentaminen on hyvin nopeaa pienen perehtymisen jälkeen ja itse asennuksessa menee alle viisi minuuttia. Tein asennuksesta Youtube -videon ja kirjoitin lyhyet ohjeet videon alle, sillä osalla asiakkaista on ollut ongelmia asentamisessa. Toivottovasti näiden ohjeiden jälkeen asentaminen olisi vaivatonta ja onnistuisi ongelmitta.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=FHNOJ9XxVgM&feature=youtu.be]

 

 • Yhdistä tietokone Wifi repeater -verkkoon.
 • Windows kysyy haluatko asentaa verkon, klikkaa yhdistä ilman asennusta.
 • Mene osoitteeseen 192.168.10.1
 • Kirjaudu sisään: käyttäjätunnus = admin, salasana = admin
 • Klikkaa ”Repeater” painiketta
 • Valitse listalta langatonverkko, jonka haluat laajentaa.
 • Syötä haluamasi verkon nimi tai käytä oletuksena olevaa Wifi repeater nimeä.
 • HUOM. Käytä vanhaa laajennettavan verkon salasanaa (älä siis aseta uutta salasanaa).
 • Paina ”Apply”
 • Odota hetki ja voit yhdistää uuteen, laajennettuun verkkoon.

Jos asennuksessa meni jokin pieleen voit resetoida/nollata vahvistimen asetukset painamalla laitteen kyljessä olevaa pientä painiketta pohjassa n. 10 sekunnin ajan.

Mikäli sinulla tulee kysymyksiä tuotteesta tai ongelmia asentamisen yhteydessä niin jätä ihmeessä kommenttia tai lähetä sähköpostia! Autamme mielellämme : )

Klikkaa tästä itsesi tuotesivulle.

Jarkko

– Jarkko

blogi@e-ville.com

Muut lukijat olivat kiinnostuneita myös näistä...

21 kommenttia

 1. Ari Heinonen sanoo:

  Laitteen pistokkeen voi myös kääntää, jolloin ei tarvitse murehtia miten päin pistorasiassa pistokkeen reiät sattuvat olemaan. (Samaa ideaa saisivat muutkin töpselilaitteiden ja virtalähteiden väsääjät harkita.)

  Itse testasin laitetta työpaikalla hotellissa (käytävän päässä), jossa oli useampiakin avoimia WLAN verkkoja. Toimi hyvin ja säilyi ehjänä paremmin kuin johdoissa lattioilla olevat laitteet (joihin joku aina kompastuu tms.) Joskus laitetta täytyi käynistää uudelleen tuikkaamalla pistorasiaan jos alkuperäisten WLAN verkkojen häiriöt saivat laitteen hämilleen.

  Saattaa olla myös erittäin näppärä matkavaruste, (jollei tarvitse pelätä varkaita julkisella paikalla, toisaalta laitteen ulkonäkö tarpeeksi huomaamaton.)

  • IlkkaK sanoo:

   Laitteissa näyttäisi olevan eri versioita. Ensimmäinen laite jonka hankin, on sellainen että pistokkeen voi kääntää 90 astetta. Toisessa, myöhemmin hankitussa, sitä ei voi tehdä!

 2. Jari hahl sanoo:

  Eipä minulla noiden ohjeiden mukaan asennus onnistu, kun kirjautuu asetuksiin niin käyttöjärjestelmä sivu on on ihan erilainen.

 3. maurioc sanoo:

  Tuon konffi oli aikanaan jo helppoa kuin heinän teko ja nyt langaton verkko toimii täydellisesti molemmissa kerroksissa.

 4. Mika Saukko sanoo:

  Terve
  En ko. ohjeilla saanut mitään henkeä ipad airiin.
  Saako sen toimimaan myös mac maailmaan?
  Mika

  • Jarkko Jarkko sanoo:

   Suosittelisin käyttämään tietokonetta wifi signaalinvahvistimen asetuksien asentamiseen, jonka jälkeen voit hyödyntää laajennettua verkkoa esim. iPadilla ja puhelimella.

 5. Reijo Aaltonen sanoo:

  Windows 8.1 koneessa, blogin asennusohje toimii aivan mainiosti kohtaan 10. asti !

  Alapalkista:
  – Wifi-repeater internet yhteys ( näin kertoo, mutta )
  – Yhdistetty (rajoitettu) ja ongelman määritys kertoo
  – DNS-palvelin ei ehkä käytettävissä

  ja eihän näin ollen repeaterin kautta pääse internettiin !

  • Jarkko Jarkko sanoo:

   Laite pitäisi toimia kyllä Windows 8.1 koneessakin. Kehottaisin sinua menemään internet asetuksiin ja syöttää esim. Wifi Repeaterin verkon salasana uudelleen.

   • Reijo Aaltonen sanoo:

    Olen samaa mieltä, pitäisihän sen toimia, mutta kun EI TOIMI ja resetointikaan EI TOIMI. Enkö sitten osaa painaa sitä näpykkää oikein, mutta ei se resetoidu ?

    Pitääkö tehdä muuta kuin painaa pohjaan (10s) vai pitääkö myös liikuttaa näpykkää esim. alaspäin, johon se tuntuu liikkuvan !

 6. Masse sanoo:

  Mitä verkon nopeuksille käy kun käyttää vahvistinta? Ja mitkä nopeudet laite pystyy käsittelemään?

  • Jarkko Jarkko sanoo:

   Signaalinvahvistin tukee 802.11n -standardia eli teoriassa suurin nopeus voisi olla parhaimmassa mahdollisessa tilanteessa 600 Mbit/s. Todellisuudessa tälle standardille luvataan 100-200 Mbit/s:n nopeutta. Eli samaa nopeusluokkaa kuin tavallisella Ethernet-kaapelilla.

 7. Marko sanoo:

  Minäkään en saa toimimaan, koneessa win 8.1 ja ilmoittaa ”rajoitettu yhteys” eli ei pääse internettiin. Jos joku osaa auttaa voi laittaa priva viestiä 69mars(at)gmail.com

 8. Matti sanoo:

  Joo win 8.1 minullakin eikä saa toimimaan. Ilmoittaa juurikin ”rajoitettu yhteys” Olisiko apuja?

 9. Jos on Mac kone, onnistuuko asennus?

  • Tuomo Tuomo sanoo:

   Suosittelen tässä melkein uudemman TP-linkin käyttöä, jonka saa asennettua vaikka kännykän avulla. Riittää, että on toimiva internet-yhteys ja langaton verkko.

 10. Miikka sanoo:

  Yhteyden muodostus epäonnistui. Tommosta herjaa kuin kirjautuu admin admin. Mitäs pitäisi tehdä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Liity seuraajaksi

Saat tiedon uusista blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Liity muiden seuraajien joukkoon: