Varmemmin Villeltä – e-ville.com 10 vuotta!

Perustin verkkokauppa e-villen tasan 10 vuotta sitten puoliksi sattumalta, pienen onnenkantamoisenkin saattelemana. Joku meidän toimintaa jo pidemmän aikaa seurannut saattaakin muistaa, kuinka 23-vuotiaana vaihto-opiskelijana, vuonna 2006, aloin myydä Hongkongin elektroniikkamarketeilta löytämiäni nettikameroita Huuto.netissä. Vuotta myöhemmin perustettiin oma verkkokauppa. Nettikauppa oli silloin Suomessa vielä aika pientä, eikä kilpailuakaan juuri ollut. Kaupan kynnyksenä tai esteenä oli lähinnä asiakkaiden luottamus kauppiaaseen: uskallanko siirtää rahani tuon myyjän tilille?

Toiminnan alkuvaiheessa n. 10 vuotta sitten kotitoimistolla Hongkongissa.

Ennalta tuntemattomien tuotemerkkien ja erikoisten härveleiden ostaminen oli jo valmiiksi epäilyttävää, mutta tässä yhtälössä oli vielä kaksi lisämuuttujaa: tuote tilataan verkosta ja ne vieläpä toimitetaan kaukaa ulkomailta. Minulla ja ensimmäisillä työntekijöilläni oli paljon pohdittavaa siinä, miten saamme asiakkaat vakuutettua siitä, että homma toimii.

Ville, kaverini Kiinassa – tuttu, helposti lähestyttävä tyyppi

Huuto.netissä kauppiasprofiiliin lisättiin nopeasti tarkat tiedot ja kuvia myyjästä luottamuksen rakentamiseksi: ”Tuo suomalainen tyyppi on testannut nämä tuotteet ja lähettää ne mulle.” Myöhemmin Huuto.netistä omaan erilliseen verkkokauppaan siirryttäessä kauppiaan persoona otettiin jopa nimeen: ”e-ville.com – kyläkaupp(ia)asi Hongkongissa”.

10 vuotta sitten

Tästä rehdistä ja luotettavasta toiminnasta on pidetty alusta asti kiinni. Mitään ei tehdä, mistä ei voida ottaa vastuuta. Myyjä-nimimerkkien tai muiden taakse ei piilouduta eikä suljeta hädän tullen tiliä ja lähdetä rahojen kanssa lipettiin. Näitäkin kauppiaita on vuosien varrella nähty.

Huoltojen ja ongelmatapausten selvittelyjen on
pelattava nopeasti ja tehokkaasti.

Virheitä on toki 10 vuoden taipaleelle mahtunut paljon, niin henkilöstön, tuotteiden kuin yhteistyökumppaneidenkin valinnan ja prosessien yhteensovittamisten kanssa. Välillä palvelu on ollut asiakkaillemme hyvinkin takkuista. Tämä palaute sattuu, mutta pistää sopivasti vipinää kinttuihin ja hihoja heilumaan. Viimeisimpänä muutoksena on ollut oman after sales -centerin perustaminen varastomme yhteyteen Mäntsälään. Edustamillemme Oukitel-kännyköille valitsimme huoltokumppaniksi todella asiakasläheisen ja -keskeisen iTapsan. Lisäksi iTapsan myymäläverkosto on laaja (12 liikettä) ja palvelussa on reilua asennetta. Huoltojen ja ongelmatapausten selvittelyjen on pelattava nopeasti ja tehokkaasti.

Aina varmemmin Villeltä

E-villen 10v-syntymäpäivien lähestyessä kävin kylässä mentorini, ns. mainostoimisto-enoni Matti Lassilan luona. Juttelimme pitkään, mikä e-ville oikein on ja missä se on hyvä, parempi kuin kilpailijat tai muuten uskottava tai vakuuttava. Myymme erikoisia tuotteita, monille vielä tuntemattomia brandejä. Hintamme ovat usein halvemmat, joskus jopa yllättävän halvat. Valikoima on iso, ehkä vähän sekavakin. Toimitukset ovat sekä suoraan Kiinasta että Suomi-varastolta Mäntsälästä. Välillä toimituksessa kestää monta viikkoa, välillä tuotteet ovat perillä jo seuraavana päivänä. Tuotteiden toimivuus ja laatu kuitenkin testataan aina suomalaisten tuotepäälliköiden toimesta ennen sen hyväksymistä valikoimiin.

11174363_10207191255883080_2955679140891325342_o

Toisaalta e-villen suomalainen asiakaspalvelu pelaa mutkattomasti, eikä asiakasta (kaveria) jätetä pulaan tai yksin ongelmien kanssa. Toimitusvarmuutta seurataan ja huolto hoitaa laatupoikkeamat kuntoon after sales -centerissä.

Olisiko tässä ideaa? Jos asiakas epäröi, uskaltaako hän tilata, e-ville olisi sellainen varma ostospaikka. Varmemman toimituksen, laadun (ja takuun), asiakaspalvelun, turvallisten suomalaisten maksutapojen ym. nostaminen esille sopisi hyvin myös tähän juhlavuoteen. E-ville on tosiaan ollut pystyssä jo 10 vuotta, mikä on verkkokaupalle aika pitkä aika. Vuosikymmenen tausta voi osaltaan antaa myös varman toiminnan teemallemme uskottavuutta. Olemme oppineet monenlaista vuosien varrella, ja jos otamme yhtään oppia menneistä, pitäisi toimintamme olla myös sitä taustaa vasten kestävämmällä ja varmemmalla pohjalla. Tuskin alamme enää niin hötkyilemään ja säntäilemään eri suuntiin kuin ehkä toiminnan alkuvaiheessa kokemattomana tiiminä saatettiin tehdäkin.

Huolto hoitaa laatupoikkeamat kuntoon after sales -centerissä.

Makustellaanpa tätä slogania vielä hetki ja katsotaan menisikö se tuohon ”From China with love :)” -lausahduksen tilalle. Mitä olet itse siitä muuten mieltä?

 • ”e-ville.com – Varmemmin Villeltä”
 • ”e-ville.com – Aina varmemmin Villeltä”

Onko jompikumpi näistä parempi kuin nykyinen slogan? Lisää mielipiteesi kommentteihin tai oma ehdotuksesi. Kaikkien vastanneiden kesken arvomme 2 kpl 50€ lahjakorttia verkkokauppaamme. Arvonta suoritetaan lokakuun 2. päivä ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

10v. synttärifiiliksiä e-villen Mäntsälän outletissä.

10v. synttärifiiliksiä e-villen Mäntsälän outletissä.

10 vuotta e-villen kauppiaana ja yrittäjänä

Outoa ajatella tosiaan, että e-villen verkkokaupan ensimmäisestä päivästä on nyt todella niin pitkä aika. Todella mielenkiintoinen taival on takana. Satakunta eri työntekijää + iso joukko ystäviä ja tuttuja on ollut rakentamassa tätä minun kanssani, yhteensä ehkä miljoonan työtunnin verran. Sadat tuhannet suomalaiset asiakkaat ovat myös vuosien saatossa kannustaneet ja neuvoneet meitä tässä työssä. Tuntuu hurjalta. Suuri kiitos kaikille työntekijöille, niin vanhoille kuin nykyisille, yhteistyökumppaneillemme, sekä tietenkin teille kaikille asiakkaille kuluneista vuosista!

image2

Me jatkamme Mäntsälässä ja Shenzhenissä tuotteiden testaamista, ostojen ja toimitusten optimointia, sekä asiakaspalvelun ja ennen kaikkea huollon vahvistamista, jotta asiakkailla olisi tulevinakin vuosina entistä luottavaisempi ja varmempi fiilis valita e-ville.com :).

Lue myös muita Villen kirjoittamia blogikirjoituksia firman kuulumisista:

 e-villen tiimi

Ville Majanen

Ville Majanen

Ville Majanen on verkkokauppa e-ville.comin kauppias. Ville muutti Hongkongiin vuonna 2006 suorittamaan vaihto-opiskelua Mikkelin Ammattikorkeakoulusta. Yhden nettikameran myyminen johti toisen nettikameran myymiseen, ja nyt e-villessä touhuaa jo n. 20 työntekijää Hongkongissa ja Shenzhenissä Kiinassa ja verkkokauppa e-ville tarjoaa nettikameroiden lisäksi tuhansia muita edullisia pääasiassa elektronisia vimpaimia edullisin hinnoin.

Muut lukijat olivat kiinnostuneita myös näistä...

32 kommenttia

 1. Otto sanoo:

  Onnea pitkästä taipaleesta yrittäjänä ja verkkokaupan pitäjänä. Toivottavasti juhlitaan vielä 20-vuotissyntymäpäiviäkin!

  Tuohon sloganiin ehdottaisin seuraavaa:
  e-ville.com – Villeltä saat sen aina varmemmin

 2. veli-matti enkenberg sanoo:

  Muistan jo huutonetin ajalta, mukavasti on lajikoima ja kokemus kasvanu ajan saatossa. Hieno homma ja mukava huomata miten asiat on edenneet!

 3. mikso kotilainen sanoo:

  savo rakkaudella ok se china whit love on tosi hyvä

 4. mikso kotilainen sanoo:

  savo rakkaudella ok se china whit love käy hyvin

 5. Riikka sanoo:

  Varmasti Villeltä! 🙂

 6. Matti Invenius sanoo:

  e-ville! Nettitilauksien toimituksia jo vuodesta 2007

 7. Juhani Junnila sanoo:

  ”Varmemmin Villeltä” on sopivan lyhyt ja ytimekäs. PS: Ellei valikoimissanne jo ole niin ottakaa ihmeessä myyntiin PLAYSTATION 2 HDMI ADAPTERIT ja SCART TO HDMI ADAPTERIT !!! Että saa vanhat pelikoneet sopimaan uusiin telkkareihin, kysyntää luulisi nyt retro pelien aikana olevan.

 8. Henri Höynälä sanoo:

  Hei, onnittelut pyöreistä! mielestäni slogan voisi olla kansainvälinen. Jos asiakkaita sattuisi törmäämään logoonne ulkomailla, esim muut pohjoismaat. Siinä voisi käydä ilmi 10 vuoden kokemus kiinankaupasta, joka voisi kiinnittää huomion luotettavuuden puolesta. Tyyliin ”Only the Best from china, for over 10 years”

 9. Markku Pyykkö sanoo:

  Hei, tilasin ja maksoin riistakameran e-villeltä kolmisen viikkoa sitten, aluksi tuli postia kuinka tilaus etenee mutta nyt sitten on ihan hiljaista.

 10. Jan Englund sanoo:

  Minusta tuo ”e-ville.com – Varmemmin Villeltä” on noista kahdesta parempi.

 11. Janne Puhto sanoo:

  Onneksi olkoon juhlien johdosta! Kiva lukea vähän pienten alkujen päivistä 🙂 Mun mielestä paras slogan olis tuo ”Aina varmemmin Villeltä” koska sun kasvothan tämä yritys on saanut ja sitä kautta vielä tuo slogan vahvistais sitä henkilökohtaisuutta 🙂

 12. Vesa sanoo:

  Varmemmin Villeltä kuulostaa hyvältä

 13. Mirja-Liisa Linna sanoo:

  Aina varmemmin Villeltä on hyvä

 14. Mika T. sanoo:

  e-ville.com – Varmemmin Villeltä

  on mun mielestä parempi 🙂

 15. Riku sanoo:

  Varmemmin Villeltä on parempi jos sitä pitää muuttaa…

 16. Jessica R. sanoo:

  E-Ville.com – Varmemmin Villeltä . Osu ja uppos, on lyhyt ja ytimekäs, ajaa asiansa. Paljon onnea 10v taipaleen johdosta! Lisää sinunlaisia yrittäjiä kaivataan, jotka uskoo itseensä ja siihen mitä tekee 🙂

 17. Toni Hälikkkä sanoo:

  Varmemmin Villeltä on hyvä.

 18. Antti K sanoo:

  Onnittelut hienosta virstanpylväästä! Kieli poskessa ehdotan sloganiksi: ”e-ville.com – Reilusti Kiinasta”, koska siitähän tässä on kyse 🙂

  Ei nuo teidän muutkaan sloganvaihtoehdot huonoja tosin ole!

 19. J.kaunisto sanoo:

  e-Ville, kyläkauppa verkossa

 20. Jouko H sanoo:

  ”Varmemmin Villeltä” on toimiva slogani. Ehdotan myös: ”Ville ei petä.”

 21. Martti Siira sanoo:

  Aina varmemmin Villeltä.on parempi.

 22. Jani sanoo:

  Olisiko tälläinen nasakka lausahdus kuin-Älä ole dille,Näppäile e-ville tai Huonosti kävi puhelimelle,asian hoitaa e-ville.

 23. Olli Mehto sanoo:

  Varmemmin Villeltä on hyvä

 24. e-ville.com – Varmemmin Villeltä,tämä on parempi

 25. Vesa Kekonen sanoo:

  Varmaa ja edullista kauppaa Villeltä yli kymmenen vuoden kokemuksella.

 26. Marko sanoo:

  Edullista, laatutavaraa Suomalaisittain

 27. Vesa Alppiranta sanoo:

  Kiitos hyvästä palvelusta ja henkilökohtaisesta huolenpidosta ja kyllä se tuo Varmemmin Villeltä on hyvä.

 28. Kristina Ohls sanoo:

  Varmemmin Villeltä !!!! Jeee

 29. Nimetön sanoo:

  ” Elektroniikka ostoksille? Muista silloin e-ville! ”

 30. Jarmo L. sanoo:

  Onnea Ville
  Eipä olisi uskonut että 10 vuotta on jo vierähtänyt ensimmäisistä ostoksistani.
  Jos joku pitää valita niin e-Ville.com – VARMEMMIN VILLELTÄ

 31. Matti Ojapalo sanoo:

  Sanoisin näin niinkuin nykynuoret:”Sata” varmasti Villeltä

 32. Ville Majanen Ville Majanen sanoo:

  Hienoja ideoita ja kommentteja kaikilta, kiitos paljon aktiivisuudestanne! 🙂

  Onnetar suosi 50€ lahjakortin arvonnassa Martti Siiraa ja Marko Tolvasta. Voittajille on ilmoitettu asiasta henkilökohtaisesti.

  -Ville

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Liity seuraajaksi

Saat tiedon uusista blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Liity muiden seuraajien joukkoon: