Oletko harkinnut älykellon hankkimista? e-villestä sellaisen saa laajalla hintahaarukalla, sillä valikoimassamme on paljon vaihtoehtoisia merkkejä ja löytyy jokaiselle jotakin. Älykelloja on paljon erilaisia hintaluokassa 20-200€, jotka voi oikeastaan jakaa kolmeen eri ryhmään. Lue juttu loppuun, niin tiedät minkälainen kello sinulle sopisi.

Kosketusnäytölliset älykellot

Nämä modernit ja kosketusnäytölliset älykellot ovat suosittuja ja erottuvat normaaleista kelloista älypuhelimen lailla varustetuilla kirkkailla kosketusnäytöillä. Jotkut näistä älykelloista on tehokkaampia kuin useimmat älypuhelimet pari vuotta sitten… Kyllä! Siis mieti, tuollaiseen pieneen kalikkaan saatu sen verran jytyä, että se pesisi tehoissa muutaman vuoden takaiset tabletitkin! Hintaakin näillä on vähän enemmän kuin normaaleilla kelloilla, luonnollisesti. Monessa älykellossa on jopa sisäänrakennettu Android ja näin sovellusten lataaminen onnistuu Play-kaupan kautta ja tallennustilaakin on saman verran kuin joissain älypuhelimissa. Voisi siis puhua jopa rannetietokoneista? Mutta monessa laitteessa on hyvät ja huonot puolensa…

Kosketusnäytölliset älykellot ovat sitä ns. nykyaikaa

PLUSSAT:

+ Moderni ulkonäkö
+ Kustomointimahdollisuus omaan tyyliin sopivaksi
+ SIM-korttipaikallista voi käyttää puhelimena
+ Monipuolisuus

MIINUKSET:

– Huono akkukesto (riippuu mallista)
– Suojaus (riippuu mallista)

”Hybrid”-älykellot

”Hybrid”-älykellot ovat normaalin kellon näköisiä, mutta pitävät sisällään älykellon ominaisuudet. Valikoimassamme on herrasmiehen tyyliin sopiva Meizu MIX -älykello, jonka voit valita joko nahkaisella tai teräksisellä rannekkeella. Itse valitsi hopeisen teräsrannekkeen valkoisella kellotaululla (kuvassa) ja ostin veljelleni lahjaksi samaisen ”tiimikellon”, mutta mustalla kellotaululla & rannekkeella! Jo vain on siisti!

Hybrid-älykellot näyttävät normaaleilta rannekelloilta, mutta ovatkin älykkäitä

Ylläolevat Meizu MIX ja Elephone W2 ovat tyylikkäitä ja sopivat hyvin niin arkeen kuin juhlaankin. Hintalappu on naurettava, sillä näitä kelloja voisi luulla tuplaten kalliimmaksi (olen kuullut sen monta kertaa näitä kelloja kädessä pitäessäni)! Näissä malleissa ei ole informaationäyttöjä, mutta pienet LED-informaatiovalot & tärinä ilmoittavat saapuvista puheluista ja viesteistä. Helppokäyttöisistä mobiilisovellukista saat sitten enemmän tietoa kellon toiminnasta. Simppeli & tyylikäs valinta! 

Sporttiset hybrid-kellot ovat varma valinta

Valikoimamme sporttisissa ”hybrid” -älykelloissa, esim. Zeblaze VIBEssä & Makibes EX16 SPORTissa on informaationäytöt, kuten digitaalisissa kelloissa on tapana. Kosketusominaisuutta ei kuitenkaan ole. Pienehkö, mutta tarvittavan kokoinen näyttö valaistuu napin painalluksella ja saat myös tarvittavat tiedot näkyviin suoraan siitä. Mutta kerta kosketusnäyttöä ei ole näihin kelloihin ahdettu, ei niitä tarvitse ladata joka päivä, vaan valmiusaika kelloilla on jopa kuukausia! Jos haluat enemmän informaatiota irti kellon toiminnoista, saat ne selville puhelimen sovelluksesta.

PLUSSAT:

+ Tyylikäs ulkonäkö
+ Helppo käyttää, kenen tahansa (ei turhia näppäimiä ja kosketusnäyttöä sotkemassa)
+ Kestävyys
+ Akkukesto

Miinuksia en keksi, sillä nämä hybridit ovat mieleeni sopivan tyylikkäitä, kestäviä ja simppeleitä (ehkä itsekin olen hieman simppeli). 😀 Minulla on monipuolinen älypuhelin (Xiaomi Mi6), joten en tarvitse kosketusnäytöllistä älykelloa / tietokonetta ranteeseeni. On vaan todella kätevää, kun tyylikäs kellosi ilmoittaa ranteeseen saapuvat viestit ja puhelut! Makukysymys mielestäni, joku tykkää kosketusnäytöistä ja jotkut tykkäävät tyylikkäistä kelloista. Hehe.

Älykello vai Aktiivisuusranneke?

Siinäpä vasta kysymys… Joku voisi sanoa aktiivisuusranneke, mutta joku taas kutsuisi laitetta älykelloksi. Nämä ovat siis hieman normaalia aktiivisuusranneketta isompia ja näytöllisiä ”kelloja”. On niissä todella monipuoliset ominaisuudet, mutta kokonsa ansiosta voisi mennä kellosta. Laitteet ovat varustettu joko kosketusnäytöllä, tai hipaisunäppäimellä. Yleensä suojaus on parempi kuin normaalilla kosketusnäytöllisellä älykellolla.

Älykello vai aktiivisuusranneke? Ei sillä väliä.. Ehdottomasti paljon liikkuvan vaihtoehto

PLUSSAT:

+ Yleensä hyvä suojaus
+ Helppo käyttää
+ Monipuolinen
+ Varma valinta, jos ei tiedä ostaako älykellon vai aktiivisuusrannekkeen

MIINUKSET:

– Joskus tuote voi olla vähän heiveröisen tuntuinen, joten ole tarkkana minkä valitset. Mutta älä huoli, e-villen tuotteet ovat kaikki testattuja hyväksi 😉

Tuotteiden testailua / vertailua 

Älykellot ovat yleensä yhteensopivia Androidille & iOS-käyttöjärjestelmille. Microsoft-yhteensopivia älykelloja on ollut mahdoton löytää, mutta älypuhelimien käyttöjärjestelmänä on se muutenkin ns. Kuolemassa pois…

Olen omistanut kosketusnäytöllisen älykellon sykemittarilla (ei ole enää valikoimassa, koska lopettivat mallin valmistamisen reilu vuosi sitten), Xiaomi Mi Band 2 -aktiivisuusrannekkeen, Elephone W2 Hybrid -älykellon sekä Meizu MIX Hybrid -älykellon. Kirjoitin myös Elephonen W2 -kellosta blogin sekä Xiaomi Mi Band 2:sta saadessani ne käsiini. Ja koska noin monta kelloa on miehellä, pitäähän ne olla näkyvillä komiasti – hommasin siis itselleni kellonliikuttajan, josta voin joka aamu valita päivän tyyliin sopivan kellon. On siellä myös Suunto (joka pitää olla jokaisella suomalaisella miehellä), perus-Casio & tyttöystävän Swarowski…

Älykelloista on minulla tuotepäällikkönä kokemuksia parin vuoden ajalta ja olen testannut lähemmäs 50 erilaista laitetta. Makeita ja erilaisia kelloja ovat olleet, mutta kaikki eivät ole läpäissyt seulaani – eivätkä ole siten päätyneet kauppaamme.

Testaan kaikki uudet älykellot ja näytän olematonta hauistani kaikille. Huom. e-villen kakkostoimistotalo vieressäni 😉

Ranteessa komeilee:

 • Meizu MIX Hybrid älykello – Oma ehdoton suosikkini ja kulkee ranteessani joka päivä!
 • LEMFO LEM5 älykello – Android 5.1., 1.3Ghz 4-ydinprossu. 1.39″ IPS OLED-näyttö on makea ja siihen saa yli 50 erilaista kellotaulua!
 • Makibes DM58 älykello on hieman sirompi muihin verrattuna ja menee oikeastaan älykellon ja aktiivisuusrannekkeen risteyksestä.
 • Alhaalla vasemmalla on nyt testissä oleva älykello, jota vielä vähän aikaa hinkkailen ja fiilisten. Katsotaan tuleeko kauppaan 😉

Pidän älykello-kategoriaa hyvin silmällä ja lisään kauppaamme täältä päin maailmaa tulevat tuotteet, mutta vain parhaimmat päältä! Painottaen, että testaan jokaisen aktiivisuusrannekkeen ja älykellon, ennen valikoimaan lisäämistä. Kuinka pääsee seulastani läpi, alla on pääkriteerit:

 • Helppokäyttöisyys
  • Kello itsessään
  • Kello & mobiilisovellus yhdessä
 • Ominaisuudet
  • Vaikka kellon pitäisi olla helppokäyttöinen, tulisi siinä olla myös monipuoliset ominaisuudet – kyseessä on kuitenkin älykello, eikä normaali ajan ilmoittaja
 • Kestävyys
  • Jos tuotteen ohjeessa sanotaan IP-suojaus, testaan sen vedellä ja moni kello on lähtenyt pimeänä takaisin tehtaalle – kestävimmät löysivät tiensä e-villen älykellovalikoimaan
 • Valikoiman vaihtelevuus (miksi olla kaksi lähes samanlaista kelloa kaupassa?)
 • Uniikki valikoima
  • Näitä kelloja et löydä tokmannilta, etkä muista verkkokaupoista
 • Edullisuus
  • On yritettävä saada mahdollisimman hyvät hinnat tuotteille. Mutta siksi olemmekin täällä Kiinassa 😉

Palaan vielä yllämainitsemaani edullisuuteen, jota halutaan pitää yhtenä valttina e-villessä. Miksi maksaa lähemmäs 400€ älykellosta, jossa lukee Samsung tai Huawei? Brändi maksaa ja brändiuskovaiset pysyvät sillä tiellä. Ovat valinneet tiensä, mutta harkitkaa vielä, onko sen arvoista. Järkeä saa käyttää ostokäyttäymisessä. Suorituskyvyssä ja monessa muussakin asiassa Zeblaze Thor ja LEMFO LEM5 pesevät Samsungin älykellot sekä Apple Watchit mennen tullen! Mutta entäs Apple Watch..? Voihan se ihan hyvä olla, tiedä siitä, mutta huhhuh 500-900€ älykellosta (uusi malli)?! PS. Täällä Kiinassa suurin osa näistä kelloista tehdään joka tapauksessa! Zeblaze Thorin saat veroineen meiltä 200€:n hintaan!

Mitä haasteita?

Iso haaste on ollut myös löytää älykelloja naiselle. Viime viikolla sellainen kuitenkin löytyi ja koska on kyseessä naisen kello – pujotin sen kollegani Jennyn ranteeseen, hän testasi sen ja laittoi sen kauppaan (kiitos Jenny). Vaikka moni älykelloista käy niin naiselle kuin miehelle, on tässä kuitenkin sellainen laite, jota ei aivan jokainen mies käteensä laittaisi.

Mikä älykello käy sinulle?

 • Eli jos tykkäät modernista lookista ja omistat viimeisen päälle olevat laitteet älypuhelimesta VR-laseihin – on sinun mieleen varmasti kosketusnäytöllinen älykello, joka pieksää tehoissa naapurin vanhan Huawein älypuhelimen. 
 • Oletko herrasmies, tyylitaju kohdallaan ja pidät kosketusnäytöllisiä älykelloja lasten leluina – Hybrid-älykellot käyvät käteesi hyvin. 
 • Tykkäät urheilla ja pidät kirjaa suorituksistasi – Älykellon ja aktiivisuusrannekkeen sekoitusmalli on sinulle sopiva. 

Tutki laajaa älykello-valikoimaamme!

Jäikö jokin tyyppi välistä? Minkälaisista älykelloista sinä pidät? Minkälaisia toivoisit lisää kauppaamme – Oletko moderniin kosketusnäytölliseen suuntautuva, Hybridi-tyyppiä, sporttikelloihin kallistuva, vai halajatko valikoimaan lisää naisten älykelloja? Laita ehdotuksesi kommenttikenttään ja yritän panostaa jatkossa enemmän yleisön toiveita ajatellen. PS. Tiedän, lasten älykello puuttuu, mutta se onkin työn alla… 😉

Älykästä loppukesää toivottaa,
Älykello-Antsa & muu e-villen tuotetiimi