Viime syksy oli asiakaspalvelutiimille melkoinen. Paljon muutoksia tuli, nimenomaan parempaan päin. Pyrimme tietysti parantamaan palveluamme jatkuvasti, ja tämän takia arvostamme kaikkien asiakkaittemme palautteita, saimme sitten risuja tai ruusuja. Koko porukka on nähnyt paljon vaivaa verkkokaupan palvelun parantamiseen, ja hyvin ollaan onnistuttu. Mitä olisikaan verkkokauppa ilman toimivaa asiakaspalvelua? Sitä emme koskaan saa tietää.

aspaaa1

Joulun aika oli asiakaspalvelutiimille melkoinen, ja sähköpostikansiot olivat täynnä, kuin suomalaiskotien kinkuntäytteiset uunit. Eipä se meitä kuitenkaan haitannut, vaan saatiin hyvin työt tehtyä loppuun asti ja päästiin viettämään rauhassa joululomaa. Suurimmat kiitokset kuuluu tietysti asiakkaillemme myös kärsivällisyydestä jouluviiveiden kanssa, ja muutenkin hyvästä yhteistyöstä.  Asiakkailtamme olemme saaneet välillä aivan mainioita tuoteideoita, myös virheilmoituksista olemme kiitollisia. Eipä verkkokauppa ole mitään ilman asiakkaitaan, onneksi meidän asiakkaat on supereita 🙂

Saamme usein asiakkailta kysymyksiä eri tuotteista, mutta koska me emme välttämättä ole eksperttejä jokaisessa kategoriassa, olemme tarvinneet apua tuotepäälliköiltämme, jotka kovankin kiireen keskellä jaksavat auttaa ja vastata kysymyksiimme. Kiitos siis heille! Saamme asiakaspalveluun kysymyksiä puhelinasiakaspalvelusta, ja miksi meillä ei sellaista ole. Tämä johtuu siitä, että asiakaspalvelumme sijaitsee Kiinassa, ja meillä on 5-6 tunnin (riippuen vuodenajasta) aikaero Suomeen.

Asiakaspalvelutiimiimme kuuluu tällä hetkellä Jukka, Jarno, Ville, minä ja uusin tulokkaamme Henry, joka on vasta viidettä päivää kiinassa. Kulttuurishokki ei ehdi Henryyn purra, sillä hän aloitti heti kiivaana asiakkaidemme palvelemisen alkaneelle vuodelle. Tiimillämme on melkoinen yhteistyö meneillään, ja työnjako melko selkeä. Jukka varsinkin nähnyt erittäin paljon vaivaa asiakaspalvelun ja uuden huoltosopimuksen parantamiseen, ja ansaitsee tästä melkoiset kiitokset. Koko tiimin kesken uudistimme myös e-villen yhteydenottosivun, ja näin helpotimme sekä asiakkaiden yhteydenottoa, sekä omaa työtämme.

Untitled-1

Aspa sai myös mahtavat tuolit käyttöön meidän toimistolle, on pojat nyt tyytyväisiä! Ollaan myös saatu karvaisempia kavereita tänne vierailemaan, nimittäin toimistokoira Fatty oli ilahduttamassa meitä.

Itse aloitin asiakaspalveluhommat ja työharjoitteluni 2016 vuoden elokuun lopussa, ja tässä kuussa harjoitteluni alkaa tulla päätökseen. Pakko sanoa, että en odottanut pääseväni työskentelemään näin mahtavaan työporukkaan, ja olin erittäin positiivisesti yllättynyt. Kiinassa olen useamman kerran reissannut, joten tänne tulo ei niinkään jännittänyt, mutta töiden aloitus jännitti. Hyvin on harjoittelu täällä kuitenkin sujunut, ja paljon on tullut opittua. Kiitokset kuuluu koko e-villen tiimille! Tulee ehdottomasti ikävä koko porukkaa, maanantai-palavereita, ja tietysti yleisesti koko työtä. Kylmä koti-Suomi kuitenkin kutsuu…

 

T. Super duper ASPA tiimi: Ifi, Jukka, Ville, Jarno ja Henry