Pidän itseäni aika normaalina kuluttajana ja elektroniikan käyttäjänä siitä huolimatta, että myyn ja testailen työkseni uusimpia vimpaimia, mitä maailman insinöörit milloinkin ovat keksineet. Silloin tällöin minulla on testikäytössä esim. meidän Doogee- tai Oukitel-puhelimia, mutta suurena kännykkäkuvauksen harrastajana olen lopulta päätynyt käyttämään Applen tai Samsungin tuotteita.

Minulle on siis kertynyt jonkulainen kokemus myöskin näiden puhelinten mukana tulevista standardikuulokkeista. Ostaessasi vaikka iPhone 8:n tai Samsungin S9:n tulee paketissa mukana periaatteessa kaikki tarvittava: laturi, kuulokkeet ja joissain tapauksissa myös suojakuori ja jotain muuta kilkettä. Näillähän peruskäyttäjä pärjää hyvin. Tai niin aikakin ajattelin…

FIIL Driifter -langattomat kuulokkeet ensimmäistä kertaa korvilla

Testissä FIIL DRIIFTER langattomat urheilukuulokkeet

Tuotepäällikkömme Alex käy päivittäin valikoimaamme läpi ja vastaa sieltä osasta kategorioista. Yksi Alexin kategorioista on juuri kuulokkeet. Hän tuli työpisteelleni pari viikkoa sitten ja sanoi, että nyt tarvitaan sellaista ”tavallisen ihmisen” mielipidettä ja arvostelua näistä ja löi pöytääni Fiilin bluetoothilla toimivat langattomat nappikuulokkeet.

Jos FIIL, tai kuten media usein sitä kutsuu ”Kiinan Beats”, ei ole sinulle entuudestaan tuttu brändi, voit käydä lukemassa kattavan blogin tuotemerkistä ja kuinka FIIL rantautui Suomeen.

Takaisin itse FIIL DRIIFTER -kuulokkeisiin. Silloin tällöin meillä e-villellä käy niin, että tuotepäällikkö kirjoittaa tuotteista hieman liian teknisesti tai kadottaa kovin syvälle laitteiden spekseihin ja komponentteihin uppouduttuaan tietyllä tapaa punaisen langan siitä, miksi tuotteita oikein ostetaan.

Otin haasteen vastaan.

FIIL DRIIFTER
Kuulokkeista on valittavana punainen tai musta väri.

Tuumasta toimeen ja otin kuulokkeet ulos ihan siistin näköisestä pakkauksestaan ja kytkin virrat päälle. Puhelimesta bluetooth auki ja laitteet löysivät heti toisensa. Pariutuminen tapahtui parissa sekunnissa. Kuulokkeiden ”aisa” niskan taakse ja napit korville. Spotify luurista käyntiin ja biisi soimaan.

Huhui, ääni oli totisesti eri luokkaa, kuin normaalisti käyttämissäni Samsungin standardikuulokkeissa ja myöskin edellisen puhelimeni iPhone 8:n kuulokkeissa (mitkä oli muuten huomattavasti paremmat, kuin Samsungin). Fiilin soundi on todella kirkas ja bassot tuli jämäkästi esille. Huonompaakin kappaletta kuuntelee oikeastaan mielellään.

Ääni oli totisesti eri luokkaa, kuin normaalisti käyttämissäni Samsungin standardikuulokkeissa.

Musiikkia olen muuten harrastanut lapsesta asti, soittanut orkestereissa ym. Jonkun verran on korvaa tällaisille asioille, vaikken mikään Hi-Fi -asiantuntija sinällään olekaan.

Kuulokkeet ovat yhdeydessä toisiinsa niskan taakse menevällä kumimaisella sangalla. Mukana tulee myös satsi eri kokoisia sovittimia, jotta kuulokkeet istuvat eri kokoisille korville hyvin. Pakkauksessa on mukana myös micro-USB -laturi.

Biisin vaihtaminen ja volumen hallinta on helppoa

FIIL Driifter sporttikuulokkeissa on 3 nappia: virtanappi, sekä napit volume + ja volume -. Volumenappeja kun painaa muutaman sekunnin, biisi vaihtuu. Kesken kuulokkeiden käytön virtanappia lyhyesti painamalla kuulokkeista kuuluu akun varaustaso: ”Battery high / Battely medium / Battery low”. Akku on kestänyt täydellä latauksella käytössäni 11 tuntia. Lataaminen onnistuu mukana tulevalla micro-USB -johdolla.

Kuulokkeet pysyvät magneettien avulla kätevästi kaulan ympärillä, eivätkä putoa tai unohdu mihinkään, kun niitä ei käytä.

Langattomat kuulokkeet ovat erityisen kävevät urheillessa.

Kuulokeissa on älykkäät magneetit. Kun kuulokkeet ovat kaulalla, magneetit vetävät nappikuulokkeet yhteen. Kuulokkeet tunnistavat, kun ne ovat kiinnittyneenä toisiinsa ja virta katkeaa automaattisesti. Samalla kuulokkeet pysyvät kätevästi kaulan ympärillä, eivätkä putoa tai unohdu mihinkään, kun niitä ei käytä.

Langattomat kuulokkeet handsfreenä

Kuulokkeissa on muuten myös mikrofoni ja ne toimivat handsfreenä. Puhelun voi vastaanottaa siis kesken musiikin tai podcastin kuuntelun. Olen soitellut muutaman puhelun kotiväelle Suomeen, ja kuulemma ääni kuuluu oikein hyvin. Nappikuulokkeet menevät aika syvälle ja tukevasti korviin ja blokkaavat hyvin ulkopuolisen hälyn. Kuulokkeet toimivatkin siis erityisen hyvin meluisissa paikoissa.

Fiilin kuulokkeet tulevat tyylikkäässä pakkauksessa.

Kuten varmaan aika moni muukin suomalainen, en minäkään 0le käyttänyt handsfreetä, vaikka se esim. autoillessa lain mukaan onkin pakollista. Niinpä minulla ei henk. koht. ollut ennestään erillistä handsfreetä ennen näitä kuulokkeita. On kuitenkin tosi mukava jutella puhelimessa samalla, kun kävelee vaikka kotona ympäriinsä jättäen kädet vapaaksi puuhastelemaan samalla muita asioita. Handsfeen avulla puhelimeen puhuessa voi tehdä muita askareita, kuten keittä kahvia tai vaikka tiskata.

Handsfeen avulla puhelimeen puhuessa voi tehdä muita askareita, kuten keittä kahvia tai vaikka tiskata.

Itse tykkään sitä paitsi selittää kovasti käsilläni samalla, kun puhun. Siinäkin 2 kättä on hyvä parempi olla vapaana ja johdot pois tieltä 🙂

Langattomat kuulokkeet on yllättävän kätevät

Kuulokkeiden langattomuuteen tottuu todella nopeasti. Juoksulenkille en enää lähtisi tavallisten hankalien johdollisten kuulokkeiden kanssa. Ne kun tuppaa tarkertumaan käsiin ja napit irtoilemaan korvista. Langallisten kuulokkeiden johdot ovat taas aina ihan tuhannen solmussa, kun ne ottaa taskusta.

Juoksulenkille en enää lähtisi tavallisten hankalien johdollisten kuulokkeiden kanssa.

Myös toimistolla ja kotona puuhastellessa langattomuudesta on paljon hyötyä. Työpisteeltä voi poiketa vaikka vessaan tai kahvi- / vesipisteelle ilman, että kuulokkeita täytyy edes ajatella, niitä irrottaa korvista tai kännykkää laittaa pöydältä taskuun. Kotona kännykän ollessa latauksessa makuuhuoneessa, voi silti mennä olohuoneen sohvalle vaikka puhumaan puhelua tai keittiöön kokkailemaan. Kantavuus tuntui olevan hyvä ainakin 10m säteellä, paksujenkin seinien läpi.

Langattomat kuulokkeet antavat mahdollisuuden kaikin puolin aktiiviseen elämiseen.

Plussat ja miinukset

Hyvää

+ Kirkas ääni
+ Hyvät bassot
+ Helppo käyttää ja fiksuja ratkaisuja
+ Tuntuu hyviltä korvissa, kerran jopa nukahdin kuulokkeet korvilla
+ Handsfree

Huonoa

– Ainakin oman laitteeni bluetooth pätkii lyhyesti silloin tällöin, en ole vielä ihan paikantanut missä tilanteissa sitä tapahtuu, ja että onko silloin alueella esim. muita sähkölaitteita, virta vähissä tms.

– Minunlaiselleni tarkalle miehelle hinta vaatii vähän pureskelua. Päivittäin tunteja ja muutaman vuoden ajan käytettynä varmasti voisin perustella hinnan itselleni. Hinnan voi oikeastaan suoraan laskea käyttötunteihin suhteutettuna. Olen jo nyt parin viikon aikana kuunnellut näillä musiikkia n. 50 tuntia. Tällä hetkellä tuntihinnaksi on tullut siis n. 2€.

Vuoden aikana tuntihinnaksi minun käytölläni tulee n. 0,10€ / tunti.

Luulisin, että vuoden aikana tuntihinnaksi minun käytölläni tulee 0,10€ / tunti. Ei paha. Etenkin, kun nämä sekä tuntuvat, että kuulostavat niin hyviltä, että akun lataamista ei unohda. Vanhoja kuulokkeita ei Fiilien jälkeen oikein enää halua laittaa korviinsa.

Lue e-villen verkkokaupassa oleva tuotekuvaus, katso tekniset tiedot ja hinta tästä.

 

Siirry tuotekuvaukseen