Tiedätkö sen tunteen kun surffailet netissä ja kompastut. Otat käsilläsi vastaan, jottet loukkaa itseäsi, mutta puhelimesi näyttö hajoaa? Ai etkö? No tiedätkö sen kun rullailet sosiaalista mediaa ja puhelimesi lipeää kädestäsi. Yleensä se lipeää silloin kun sen ei tulisi ja usein lopputuloksena on se, että se kastuu, kostuu tai hajoaa. Silloin ärsyttää ja paljon.

Mikään ei ole kuitenkaan ärsyttävämpää kuin se, että olet töissä ja hoidat työtehtäviäsi ja puhelimesi hajoaa silloin. Vapaa-ajan mokat vielä ymmärtää, mutta että työkäytössä! Harkitset ehkä kahdesti sitä, kannattaako työkäyttöön hankkia uusin iPhone tai Samsung vai olisiko jokin kestävä puhelin fiksumpi ratkaisu.

Me kannustamme aina ajattelemaan järkevästi. Mikäli työssäsi on riski, että puhelimesi hajoaa, kannattaa kestävämmän puhelimen hankinta. Kestävän puhelimen valinta voi tuntua vaikealta, mutta siinä kohtaa me astumme esiin. Kestävyyden lisäksi nykypäivän ”rugged-puhelimista” löytyy  valtava määrä hyödyllisiä sensoreita, mittareita ja ominaisuuksia rajuun erä- tai työkäyttöön. Mainittakkoon integroidut lämpö- ja pimeänäkökamerat tai modulaariset endoskoopit ja työvalot. Jatka lukemista ja kohta tiedät, mitkä ovat vuoden 2020 parhaat kestävät puhelinmallit!

Puhelimien suojaukset eri tarpeisiin

Kuten nyt jo tiedämme, kannattaa puhelin suojata. Suojaaminen voi toki tarkoittaa suojakuoren ja panssarilasin asennusta, mutta tehokkaampi keino on valita sellainen puhelin, joka on jo lähtökohtaisesti suojattu. Puhelimia, kuten muitakin laitteita valmistetaan eri käyttötarkoituksiin.

 

Millaisia uhkia sinun työpuhelimesi kohtaa päivittäisessä elämässänsä?

Sinä olet paras asiantuntija sanomaan, millaisia uhkia sinun työpuhelimesi kohtaa päivittäisessä elämässänsä? Joutuuko puhelin veteen? Kuinka pitkäksi aikaa ja kuinka syvälle? Onko vesi kuumaa ja tuleeko se paineella? Onko työpaikallasi paljon pölyä? Joutuuko puhelimesi kestämään äärilämpötiloja ja vaihtuvatko lämpötilat nopeasti?

Vastaa näin kysymyksiin hyödyntäen IP-luokituksen antamia vastausvaihtoehtoja ja saat kuvan siitä, millaisiin tarpeisiin sinun puhelimesi tulee olla suojattu. Mikäli puhelimesi kastuu oikein kunnolla, voi IP68 –puhelin olla sinulle riittävä. Mikäli vettä tulee välillä paineella tai puhelin joutuu kestämään höyryä, on IP69K sinun valintasi. Mikäli tämäkään ei riitä, sillä puhelimesi joutuu kestämään ajoittaisia paineaaltoja ja kuumaa ja kylmää ilmaa, suosittelemme MIL-STD-810G –standardin mukaista puhelinta.

Edellä mainitut luokitukset antavat osviittaa siitä, mitä puhelin kestää. Ne auttavat puhelinostoksilla rajaamaan valikoimaa. Valikoimaa on kuitenkin edelleen hurjasti, sillä esimerkiksi IP68-luokkaan pääsevät nykyään jo useat ”tavalliset” puhelimetkin eli jotkin iPhonet ja Samsungit. Jatka lukemista mikäli haluat konkreettisia vinkkejä puhelimen valintaan vuonna 2020.

Vuoden 2020 parhaat kestävät puhelinmallit

Vuonna 2020 kestävien puhelinmallien osalta ollaan tilanteessa, jossa kestävän mallin haluava ihminen joutuu tai saa katsoa matkapuhelinjättien ulkopuolelle. Kestävillä puhelimilla on usein eri valmistajat kuin ”tavallisilla” puhelimilla, sillä sitä mukaa kun iPhone ja Samsung kehittelevät kestäviä mallejaan, muut valmistajat ovat jo askeleen edellä.

Kestävissä puhelimissa ollaan tultu siihen suuntaan, että käyttöjärjestelmältään ja niin ollen myös ominaisuuksiltaan puhelimet muissuututtavat hyvin paljon ”tavallisia” puhelimia ja suurin ero on laitteiden pintamateriaaleissa ja ulkonäössä.

Oukitel WP8 Pro

Ensimmäinen suosittelemamme kestävä puhelin on budjettiluokan Oukitel WP8 ProOukitel on kiinalainen älypuhelinvalmistaja, joka on keskittynyt tuottamaan kestäviä puhelimia huikealla akunkestolla. Yhtiö aloitti matkapuhelinten valmistuksen massana vuonna 2009 ja vuonna 2016 sen palkkalistoilla oli jo yli 1000 henkilöä. Yritys panostaa kohtuuhintaisten tuotteiden valmistukseen, sillä se ei halua, että ihmiset maksavat turhaa ominaisuuksista, joita he eivät tarvitse.

Oukitel raivasi tiensä Suomen markkinoille vuonna 2016 ja nousi lähes kulttimaineeseen metsästäjien keskuudessa. Sen ennennäkemättömän suuri akkukapasiteetti ja äärimmäinen kestävyys löi ällikällä käyttäjänsä. Ensimmäiset suosioon nousseet mallit kuten Oukitel K10000 Pro ja Max sopivat työmaakäytön lisäksi erinomaisesti erä- ja jahtikäyttöön koiratutkan kanssa.

Oukitelin uusin ja syksyn 2020 odotettu tulokas on WP8 Pro.  Se on selvästi esimerkiksi Oukitelin lippulaivamallia (WP7) edullisempi, mutta ominaisuuksiltaan se ei jätä vaativampaakaan käyttäjää kylmäksi.

Oukitel WP8 Pro on veden- ja iskunkestävä ja täyttää IP68-, IP69K-, ja MIL-STD-810G-standardien vaatimukset. Laitteessa on 6,49’’ HD –näyttö, 16MP kolmoiskamera ja 5000mAh:n akku. Puhelin on 1,29 cm paksu ja näin ollen varsin kompakti kestäväksi puhelimeksi. Puhelimessa on Android 10 -käyttöjärjestelmä, kahdeksanydinprosessori ja 4GB RAM-muistia. Siinä on sormenjäljenlukija, sekä kasvojentunnistus.

WP8 Pro sopii loistavasti niin rankkaan työmaa- tai ulkoilukäyttöön kuin toki tavalliseen päivittäiseen käyttöönkin. Mikäli etsit itsellesi lompakkoystävällistä valintaa(217,95€), on tässä sinulle oiva valinta.

Tilaa Oukitel WP8 Pro >>

Ulefone Armor 7E

Toinen suosittelemamme laite on hieman kalliimpi, keskihintainen, Ulefone Armor 7E. Ulefone on Oukitelin tapaan kiinalainen rugged-puhelinvalmistaja. Sen historia juontaa juurensa vuoteen 2006. Vuonna 2016 firman palkkalistoilla oli noin 300 henkilöä ja se on täysin erikoistunut tuottamaan kestäviä, IP68 ja IP69K –matkapuhelimia. Firma kehuu olevansa Kiinan paras matkapuhelinvalmistaja, jonka panostaa etenkin hyvään laatuun, sillä sen laaduntarkkailu on hyvin tiukkaan.

Suureen suosioon noussut 7E-malli on kevennetty malli sen ”isoveljestä” Armor 7 -mallista, mutta selvästi huokeammalla hintalapulla. Siinä yhdistyvät äärimmäinen kestävyys ja erinomaiset kuvausominaisuudet. Myös Ulefone Armor 7E on IP68-, IP69K-veden ja -paineekestävä ja täyttää vaativan MIL-STD-810G-standardin vaatimukset.

Armor 7E:n kuvausominaisuudet ovat tähän hintaluokaan erinomaiset. Pääkamerana komeilee Samsungin 48MP kolmoiskamera, jolla napsit komeita valokuvia ja filmaat teräviä 4K-videoita. Laadukas optiikka yhdistettynä uusiin AI-toimintoihin auttavat sinua ottamaan upeita kuvia päivä- ja yöaikaan.

Pellin alla komeilee Helio P90-prosessori. Etualaa puolestaan komistaa suuri 6,3’’ FHD+ -näyttö, joka peittää puhelimen etualasta peräti 93.9%.  Muita mainittavia ominaisuuksia ovat sen riittoisa 5500mAh akku ja langaton lataus. Puhelimessa on loistava taskulamppu, Android 9-käyttöjärjestelmä ja 4GB RAM:ia. Puhelimessa on myös muistikorttipaikka, sormenjälkitunnistin ja kasvojentunnistus. Hintaa puhelimella on 379,95€.

Armor 7E on erinomainen valinta sinulle, mikäli etsit kestävää keskihintaista IP68-puhelinta Suomen ääriolosuhteisiin loistavilla kuvausominaisuuksilla.

Tilaa Ulefone Armor 7E >>

Blackview BV9900 Pro

Kolmas suosittelemamme laite on Blackview BV9900 Pro, joka on premium-luokan kestokännykkä. Blackview on vuonna 2013 perustettu brändi, joka suunnittelee, tuottaa ja myy erityisesti työkäyttöön soveltuvia rugged-puhelimia. Kaikki Blackview puhelimet käyvät ennen julkaisuaan läpi erittäin kattavan testiprosessin parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi.

Blackview BV9900 Pro on nimensä mukaan ammattilaispuhelin, joka kuuluu aiempia malleja korkeampaan hintaluokkaan. Puhelin on IP68, IP69K ja MIL-STD-810G –suojaluokitettu, joten se on ulkoisesti todella kestävä. Myös sen akunkesto on hyvä ja laitteessa on 4000mAh:n akku, jonka latausteho on 9V/1.67A. Puhelinta voi ladata myös langattomasti. Laitteessa on Android 9-käyttöjärjestelmä ja kahdeksanydinprosessori. Siinä on 8GB RAM-muistia ja 5,84’’ FHD+ -näyttö.

Puhelimessa on huikea lämpökamera, jonka kuvan tekoäly yhdistää tavallisen kameran kuvaan luoden realistisen kokonaiskuvan. Lisäksi laitteessa on IceMode-toiminto, joka pitää puhelimen toimintakykyisenä ääriolosuhteissa. Puhelimessa on PPT eli Push to talk- toiminto, jonka avulla sitä voi käyttää vaikkapa radiopuhelimena. Laitteessa on 4 eri paikannustoimintoa ja ilmanlämpö ja ilmanpainemittarit.

Blackview on ehdottomasti paras näistä malleista, mikäli verrataan pelkkiä ominaisuuksia. Mikäli hinta-laatusuhde otetaan huomioon ja suhteutetaan ihmiset todelliseen tarpeisiin, on jokainen hintaluokkansa huippumalli. Oukitel WP8 Pro on loistava perusmalli, joka irtoaa huokeaan hintaan. Ulefone Armor 7E tarjoaa jotain ekstraa, mutta ei kuitenkaan vie perikatoon.

Blackview BV9900 Pro on ehdoton kuningas ominaisuuksista, mutta sen hintalappu on huomattavasti suolaisempi(699,95€). Pakko kuitenkin todeta se, että hinta-laatusuhteeltaan Blackview voittaa mennen tullen vaikkapa iPhonen samanhintaiset mallit, sillä se on kestävä, mutta myös äärimmäisen monipuolinen apu arjen ja seikkailun erilaisiin tilanteisiin.

Tilaa Blackview 9900BV Pro >>

Kuinka valita itselle sopiva puhelin

Kuinka valita kestävä puhelin työkäyttöön? Mieti ensin kuinka kestävän puhelimen haluat. Kestävä puhelin ei välttämättä ole yhtä ergonominen tai käteen sopiva, kuin mitä ”tavallinen” puhelin olisi. Kestävän puhelimen täytyy olla hieman erilainen, sillä esimerkiksi sim-kortin telakka ja latausportti täytyy suojata vedeltä ja pölyltä. Täytyy kuitenkin todeta että tekniikan kehittyessä rugged-puhelimet nykyään sekä näyttävät että tuntuvat yhä enemmän normaaleilta puhelimilta.

Kuten puhelimen valinnassa yleensäkin, rajautuu sopivien puhelinten valinta muutamaan. Kun olet varmistunut, että ehdokkaat täyttävät luokitusvaatimuksensa, on aika miettiä muita valintaan vaikuttavia seikkoja. Mikä käyttöjärjestelmä puhelimessa on? Pidätkö kyseisestä käyttöjärjestelmästä? Mille puhelin näyttää? Pystytkö käyttämään sitä yhdellä kädellä? Tarvitseeko sinun käyttää sitä yhdellä kädellä? Mahtuuko se taskuun? Millainen on laitteen hinta-laatusuhde?

Toisin sanoen kestävyyden arvioinnin jälkeen on hyvä hetki perehtyä puhelimeen ulkoisesti ja sisäisesti käytettävyyden osalta. Kun sopiva puhelin on löytynyt, jää jäljelle enää laitteen ostaminen ja käyttöönotto. Nauti uudesta puhelimestasi!

Katso koko valikoimamme tästä >>