Kerron tässä blogi-kirjoituksessa tarinan, kuinka laajensimme Shenzhenistä Suomeen. Kivijalkamyymälä-haave oli ollut minulla jo pitkään ja tänä vuonna palaset alkoivat loksahdella paikoilleen… (Lue myös edellinen blogi-kirjoitus Suomi-varaston ja Mäntsälän sijainnin taustoista tästä.)

Keväällä 2014 alkoi tapahtua

Irene Korpisalo, pelkäämätön yrittäjä Mikkelistä oli meillä töissä keväällä 2014. Hän kertoi paljon kokemuksistaan liikkeen pitämisestä.
Irene Korpisalo, pelkäämätön yrittäjä Mikkelistä oli meillä hetken aikaa töissä keväällä 2014. Hän kertoi paljon kokemuksistaan liikkeen pitämisestä.
Irenen johdolla pilotoimme muutaman tuotteen kanssa fyysistä "myymälää" kesällä 2014. Palaute oli todella hyvää. Vanhat e-villen asiakkaat tulivat avoimesti tervehtimään ja juttelemaan Mikkelin Juhannus-festareilla. Tunnelma oli hyvä, vaikka hyvä ettei lunta satanut taivaalta...
Irenen johdolla pilotoimme muutaman tuotteen kanssa fyysistä ”myymälää” kesällä 2014. Palaute oli todella hyvää. Vanhat e-villen asiakkaat tulivat avoimesti tervehtimään ja juttelemaan Mikkelin Juhannus-festareilla. Tunnelma oli hyvä, vaikka hyvä ettei lunta satanut taivaalta..
Ihan ensimmäinen Suomi-varasto perustettiin veljeni Velkun omakotitalon yläkertaan :)
Ihan ensimmäinen Suomi-varasto perustettiin veljeni Velkun omakotitalon yläkertaan 🙂
Nummisten kyläkaupalla on vanhan ajan yrittäjähenkinen kauppias. Hänen myymälään perustettiin e-villen ensimmäinen shop in shop. Numminen kuuluu Mäntsälän kuntaan.
Nummisten kyläkaupalla on vanhan ajan yrittäjähenkinen kauppias. Hänen myymälään perustettiin e-villen ensimmäinen shop in shop. Numminen kuuluu Mäntsälän kuntaan.
Varasto saatiin "miehissä" pystyyn nopeasti ja tavara liikkumaan.
Varasto saatiin ”miehissä” pystyyn nopeasti ja tavara liikkumaan.
Velkku skannaamassa suomivarastosta tilatun lähetyksen tietoja.
Velkku skannaamassa suomivarastosta tilatun lähetyksen tietoja.
Liiketiloja katsottiin mm. Keravalta ja Hämeenlinnasta.
Liiketiloja katsottiin mm. Keravalta ja Hämeenlinnasta.
Erinomainen ratkaisu ja tila löytyi kuitenkin Mäntsälästä. Kiinteistössä on tilaa niin varastointi-, kuin postitustoiminnallekin. Tila sijaitsee Mäntsälän keskustassa (Osuustie 1B, 04600 MÄNTSÄLÄ).
Erinomainen ratkaisu ja tila löytyi kuitenkin Mäntsälästä. Kiinteistössä on tilaa niin varastointi-, kuin postitustoiminnallekin. Tila sijaitsee Mäntsälän keskustassa. Edit: liike muutti 1.6.2015 osoitteeseen Yhdystie 1, 04600 Mäntsälä. Katso lista myymälästä löytyvistä tuotteista.
Tilan löydyttyä Osuustieltä Mäntsälästä, alkoi sen virittäminen käyttökuntoon. Joulun alla oli syytä toimia nopeasti.
Tilan löydyttyä Mäntsälästä, alkoi sen virittäminen käyttökuntoon. Joulun alla oli syytä toimia nopeasti.
Nuorempi veljeni Espe konsultoi kirjanpitoasioissa. Projektin alkuvaiheessa majailin "työmaalla" :) - Tuli 8 vuoden takaiset ajat mieleen...
Nuorempi veljeni Espe konsultoi kirjanpitoasioissa. Projektin alkuvaiheessa majailin ”työmaalla” 🙂 – Tuli 8 vuoden takaiset ajat mieleen…

 

Kent ja Velkku järjestelemässä myymäläosiota.
Kent ja Velkku järjestelemässä myymäläosiota.
shop15 (Large)
”Konsultti-veli”, Espe, katsasti myymälän ennen sen avaamista 🙂
Mäntsälän Uutiset teki e-villestä jutun paikallislehteen.
Mäntsälän Uutiset teki e-villestä jutun paikallislehteen.
Mäntsälän Uutiset teki e-villestä jutun paikallislehteen.
Mäntsälän Uutiset teki e-villestä jutun paikallislehteen.
Avajaisia vietettiin 8 päivää vuokrasopimuksen allekirjoituksen jälkeen 20.12.2014. Mäntsälän yrityskehityskeskuksen edustaja Jyrki Teeriaho toivotti e-villen tervetulleeksi Mäntsälään.
Avajaisia vietettiin 8 päivää vuokrasopimuksen allekirjoituksen jälkeen 20.12.2014. Mäntsälän yrityskehityksen edustaja Jyrki Teeriaho toivotti e-villen tervetulleeksi Mäntsälään.
shop22
Asiakkaita tuli paitsi Mäntsälästä myös Riihimäeltä, Helsingistä, Järvenpäästä ja Keravalta. Jonna ja Vitali poikkesivat varastomyymälään ohikulkumatkalla Keuruulle joululomanviettoon.
shop23
Mette-siskokin hätyytettiin apuun 🙂
shop27
Avajaisten kunniaksi arvoimme RC-helikopterin kaikkien e-ville.com -Mäntsälä facebook-fanien ja uutiskirjeen tilaajien kesken. Voitto jäi Mäntsälään, Janne Karasteelle. ”Poika saa mieluisen joululahjan” Janne kommentoi. Myymälässä voiton luovutushetkellä olleet muut asiakkaat aprikoivat, että härveli menee isän omaan käyttöön vielä samana iltana 🙂 – Onnea voittajalle!
shop28
Avajaispäivinä myymälässä riitti vilskettä.

Liikkeen ensimmäisten päivien myynnin ja kokemusten pohjalta vaikuttaa siltä, että liike on tullut jäädäkseen. Tarkoituksenamme on laajentaa sen valikoimaa ja toisaalta lisätä toimipisteiden määrää mahdollisimman nopeasti. Ympäri maan avattavissa enimmäkseen shop in shop -tyyppisissä toimipisteistä on mahdollista mm. testata suosituimpia tuotteita, ja noutaa verkkokauppa tilauksia.

Alkuvuodesta alamme tuottamaan myös verkkokaupan varastointi- ja postituspalveluja Mäntsälän varastolta muille suomalaisille nettikaupoille ja postimyyntiyrityksille. Ota yhteyttä [email protected] ja kerro tarpeestasi. Olemme joustava kumppani niin pienille muutamia tuotteita päivässä myyvälle, kuin isommillekin nettikaupoille!

Hyvää ja rauhallista joulua kaikille blogin tilaajille ja kiitos antamastanne tuesta ja palautteesta niin nyt varastomyymälän perustamisessa ja lanseeraamisessa Mäntsälään, kuin verkkokaupankin toiminnassa vuonna 2014!

Hyvää joulua ja kiitos vuodesta 2014 T: e-villen tiimi Hongkongissa ja Shenzhenissä!
Hyvää joulua ja kiitos vuodesta 2014 T: e-villen tiimi Hongkongissa ja Shenzhenissä!

Henkilökohtaisesti haluan kiittää myös loistavaa tiimiäni huikean hyvästä työstä tänä vuonna. Kuluneena vuotena tapahtui paljon hienoja asioita ja erittäin kova ja määrätietoinen työ vei meitä ison askeleen eteenpäin!

 

Ville Majanen
t: @villemajanen ja @evillecom
ig: @villemajanen ja @evillecom

PS. uudet alennuskoodit päivitetty – katso tarjoukset!
PPS. selaa myös muita kirjoittamiani blogi-kirjoituksia, jätä kommentti alle tai ota yhteyttä [email protected]