Kuten moni aktiivinen Twitterin käyttäjä varmasti  tällä viikolla huomasikin, jouduimme e-villenä uskomattomaan välikäteen USA:n hallinnon ja kiinalaisen tuontitavarakaupan välillä vellovassa kohussa. Haluan vähän selventää kohua sekä sen taustoja e-villen virallisessa blogissa.

Kiinasta tuodaan eurooppaan ja amerikkaan miljoonia tonneja tavaraa vuosittain. E-ville tekee pääsääntöisesti kauppaa vain Suomeen ja Ruotsiin, mutta viime vuoden puolella onnistuimme myymään jenkkeihin harvinaisen suuren määrän USA:ssa muotivillitykseen nousseita emoji-tyynyjä. Uskomattoman sattuman ja osaksi juuri näiden tyynyjen vuoksi, olemme päätyneet myös USA:n uuden presidentin Donald Trumpin silmän alle. 

trumptweet1

Donald toivoisi kauppoihin enemmän USA:ssa valmistettuja tuotteita, mikä sinänsä on ymmärrettävää. Hauskaksi tämän tekee, että meidän toimintamme on vielä kovin pientä USA:n maaperällä, joten tällainen huomionosoitus istuvalta presidentiltä tuli hyvinkin yllättävänä. Tietysti olemme imarreltuja, että meidät huomataan myös Atlantin toisella puolen. Kyllähän tällainen huomio tarkoittaa, että toimintamme on saanut uusia mittasuhteita. Eikä tässä vielä kaikki!

trumptweet2

Lisäsimme jo aikaisemmin pilke silmäkulmassa Trump aiheisen WC-paperin kauppaamme ja ilmeisesti myös presidentti Trump oli löytänyt sen tutustuessaan meihin. Harmittomaksi pilaksi tarkoitettu tuote löysikin esikuvansa, joka ei tuotteesta liiemmin pitänyt ja veti myös minut mukaan keskusteluun.

trumptweet3

Kieltämättä Yhdysvaltojen presidentiltä saatu huomio vähän hämmensi tavallista työpäivää. Pyrimme kuitenkin edelleen pääasiassa keskittymään Suomen ja Ruotsin kaupan kehitykseen, joten Donald saa vielä hetken odotella laajentumistamme USA:n suuntaan!

kirje

Eilen saimme erillisen kirjeen USA:n suurlähetystöstä, jossa meitä kehoitettiin ottamaan WC-paperi pois kaupasta. Mieleemme hiipi ajatus tehdäänkö tässä nyt kärpäsestä härkästä ja nyt haluaisimmekin kysyä asiakkailtamme mielipidettä asiaan. Pitäisikö Trump WC-paperi poistaa kaupastamme vai pitää se yhä siellä? Mitä mieltä olet?

P.s. Hyvää aprillipäivää ( muokattu 03.04.2017)