Päivitetty 27.11.

Suomessa on seurattu päivittäin kehittyvää Postin lakkoa, jonka uumoillaan aiheuttavan jopa kuukausien viiveen kirjelähetysten jakeluun. Myös e-villessä on seurattu lakon kehittymistä silmä kovana ja päivitämme tähän blogiin sitä, mitä Postin lakko tarkoittaa sinulle e-villen asiakkaana, jotta sinun ei tarvitse huolehtia, että tuleeko paketti perille vai ei?

Postin lakko käynnistyi 11.11.

Postin lakko alkoi ilmoitetusti maailman suurimman ostospäivän aamuna 11.11. Alun perin 2-viikkoisen lakon pelätään venyvän, mikäli osapuolet eivät pääse sopuun. Käytännössä jo kahden viikon mittaiseksi venyvä lakko aiheuttaisi postin jakeluun useiden viikkojen, jopa kuukausien viiveen. Lakon vaikutukset näkyvät ennen kaikkea kirjepostin jakelussa. On siis hyvin mahdollista, että e-villen joulukortit saapuvat valitettavasti jälleen joulun jälkeen. (Blogi: Joulukortit tammikuussa, mitä ihmettä?)

Toistaiseksi Postin pakettilähetykset sekä Matkahuollon paketit kulkevat normaalisti, joskin Postin paketeissa on esiintynyt muutamien päivien viive lakon aikana. Vaikka lakko on päättynyt, lähetämme vielä toistaiseksi kaikki Suomi-varaston paketit Matkahuollon kautta 1-3 päivän toimitusajalla, kunnes saamme pakettien käsittelyssä olevasta mahdollisesta viiveestä tarkempaa tietoa Postilta.

 

Oletusarvoisesti lähetämme kaikki Suomi-varaston paketit Matkahuollon kautta, jolloin toimitusaika on 1-2 arkipäivää.

Miten e-villellä on valmistauduttu Postin lakkoon?

Postin uhkaavaa lakkoa on seurattu etenkin e-villen logistiikkatiimin toimesta tiukkaan ja olemme keskustelleet tästä jo huomattavasti ennen lakon alkua. Lakon alkaessa päivitimme kaikki kirjelähetyksemme kulkemaan joko Matkahuollolla tai Postin paketteina ja poistimme kirjelähetyksen mahdollisten toimitustapojen joukosta. Tällä pyrimme minimoimaan viiveitä postin kulussa.

Myös MTV:n uutisryhmä kävi tutustumassa e-villen varastolla lakon vaikutuksiin

Maikkarin kuvausporukka ja Ville valmistautuvat haastatteluun.

Noin sadan asiakkaan jo matkalla olevat kirjelähetykset jäivät lakon jalkoihin ja ilmoitimme asianosaisille jo mahdollisesta viiveestä sähköpostitse. Postipaketeissa esiintyvä viive koskee noin 1700 lähetystä. Seuraamme pakettien kulkua päivittäin ja pyrimme ilmoittamaan mahdollisissa viivetapauksissa asianosaisia sähköpostitse. Myös MTV:n uutisryhmä kävi tutustumassa e-villen varastolla lakon vaikutuksiin ja haastatteli Villeä maikkarin seitsemän uutisiin ja haastattelu esitettiin myös kymppiuutisisssa.

Ville kertoi, kuinka Postin lakko vaikuttaa e-villen toimintaan.

Katso haastattelu MTV:n nettisivuilta.

Varmemmin Villeltä – Toimitusaikalupaukset pyritään pitämään kustannuksista huolimatta

Postin mukaan lähetyksissä esiintyvät viiveet koskevat juurikin kirjelähetyksiä, joita emme nyt lähetä lainkaan, vaan kaikki paketit kulkevat joko Matkahuollon paketteina tai Postin pakettilähetyksinä. Voit siis yhä ostaa e-villen verkkokaupasta ilman pelkoa siitä, saapuuvatko joululahjat ajoissa perille. Toistaiseksi lähetysten kulussa ei ole huomattu viivettä ja luvatut toimitusajat ovat pitäneet. Seuraamme kuitenkin pakettien kulkua päivittäin.

Voit siis yhä ostaa e-villen verkkokaupasta ilman pelkoa siitä, saapuuvatko joululahjat ajoissa perille.

Kirjelähetykset ovat edullinen vaihtoehto lähettää pieniä, ohuita paketteja asiakkaalle. Kirjelähetysten muuttaminen Matkahuollon tai Postin paketeiksi korottaa meidän kustannuksiamme noin 2-3 euroa per lähetys.

 

Koemme kuitenkin, että meidän tulee tässä pitää kiinni sloganistamme – ”Varmemmin Villeltä” ja huolehtia siitä, että toimituslupauksissa pysytään kustannuksista huolimatta. Korotimme kuitenkin pientilausten käsittelykulua eurolla.

Joutuuko asiakas maksamaan postituksesta enemmän?

Tarjoamme yhä yli 70€ tilauksiin ilmaisen postituksen. Alle 70€ tilauksissa maksettavaksi tulee käsittelymaksu, jonka korotimme nyt 2,95€:sta eurolla 3,95€:n. Emme halunneet tässä siirtää lakosta aiheutuvaa kustannusta asiakkaillemme, vaan halusimme absorboida kustannusten nousun leijonanosan itse.

Uusi suoratoimitus – Nyt viikkoa nopeammin keskusvarastolta Kiinasta

Moni kanta-asiakkaamme on saattanut huomata että Kiinan keskusvaraston toimitusaikalupaukset ovat lyhentyneet viikolla. Tähän syy löytyy kokeilukäytössä olleesta uudesta toimitustavasta, joka mahdollistaa paketin saapumisen perille Suomeen jopa viikossa. Tätä myötä ilmoitamme keskusvaraston toimitusajaksi nyt 1-2 viikkoa, mikäli tuotetta on valmiiksi varastossa. Näin voit siis tilata kattavammin tuotteita nopeammalla toimitusajalla ja voimme myydä myös Kiinan varastolta tuotteita pukinkonttiin vielä joulukuun alun jälkeen.

Uusi toimituskokeilu on nyt ollut käytössä kolmen viikon ajan ja tulokset ovat alustavasti erinomaisia ja lähetykset saapuvat luvatusti perille. Tarkoituksena on mahdollistaa myös kuriiritilaukset ja pikatoimitukset, jotta asiakkaamme voivat tilata tuotteita entistä nopeammalla toimituksella.