Blogiartikkeli

Joulun ja uudenvuoden pyhistä on jo toivuttu. Postin joulun alla ilmoittamat viiveet kiinalaisissa pakettilähetyksissä eivät näkyneet samalla tapaa e-villen toiminnassa, vaan suurin osa joululahjoista saatiin perille ajallaan muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Meillä e-villessä on jo käynnissä kova valmistautuminen kiinalaiseen uuteenvuoteen. Koko maan viettämä viikon mittainen pyhä on pakko huomioida verkkokaupassa jo nyt ja tämä meneekin nyt jo kokolailla rutiinilla. Kurkkaa tästä aiempi blogikirjoitukseni siitä, miten kiinalaista uuttavuotta vietetään ja mitä tämä tarkoittaa Sinulle e-villen asiakkaana.

Aina kuitenkin riittää parannettavaa ja toki mukaan mahtui niitä, joilla paketti ei löytynyt aattona kuusen alta ja niitä, joilla joulukortti saapui vasta tammikuussa. Siis mitä?

Joulukortit tammikuussa? Nyt kävi näin…

Ruma kuori
Kortit saapuivat rumassa kuoressa ja reippaasti myöhässä

Meillä on e-villellä ollut tapana lähettää joulun alla joulukortteja asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Lähetimme tänä vuonna ennätysmäärän kortteja ja viiden vuoden kokemuksella nämä saatiin onnistuneesti hyvissä ajoin matkaan ja kaikki meni kuin Strömsössä… tai sitten ei.

Tosiasiassa lähetys meinasi jäädä viime tinkaan joulukuun alkuun. Koska halusimme näiden saapuvan kuitenkin aatoksi, kokeilimme lähettää nämä uudella postitustavalla, jonka oli määrä ehtiä hyvissä ajoin ennen aattoa perille. Koska kyseessä ei ollut kenenkään lahja tai tilaus, niin otimme tämän kanssa pienen riskin, joka ei tällä kertaa kannattanut 😀

Aika suurella varmuudella tammikuussa saapuva
joulutervehdys on aika uniikki kaikessa rumuudessaan

Ensinnäkin kortit ovat tämän myötä pakattuna mahdollisimman rumiin törselökuoriin, joiden päällä lukee, ”From Mr. Diao”. Tuntikaupalla viilattu kortti menettää tätä myötä hienosti tarkoituksensa. Mikä parasta korteista osa on yhä matkallaan. Hienoa!

Jos jotain positiivista tästä pitää kaivaa, niin ainakaan joulukortit eivät hukkuneet muun joulupostin sekaan ja aika suurella varmuudella tammikuussa saapuva joulutervehdys on aika uniikki kaikessa rumuudessaan 😀

Mikä kaikki tehdään paremmin 2018?

Tilauksen saa parhaassa tapauksessa
kotiin jopa samana päivänä

Alkavana vuonna meillä on muutama kehityskohta, joissa haluamme parantaa erityisen paljon. Ensinnäkin haluamme kasvattaa Suomi-varastolta löytyvien tuotteiden osuutta. Suomi-varastolla toimintaa on jo viime vuonna tehostettu niin, että tilauksen saa parhaassa tapauksessa kotiin jopa samana päivänä. Myös keskusvaraston toimitustapoja uudistetaan, sillä nykyinen 2-4 viikon toimitusaika ei vastaa meidän tai asiakkaiden odotuksia. Asiakkailta kysyttäessä saamme aina plussaa luotettavuudesta ja halvoista hinnoista, mutta risuja pitkästä toimitusajasta.

Viestinta
Miltä e-villen viestintä näyttää kokonaisuutena?

Tavoitteena onkin, että muutaman kuukauden sisään voi tilata myös keskusvarastolta tuotteita niin, että nämä saapuvat päivien, ei viikkojen sisään. Päivitämme myös tilauksiin liittyvää viestintää niin, että saat lisää tietoja paketin kulusta.

Puhelinpalvelu on nyt koekäytössä ja
auki arkisin klo 10-12

Myös asiakaspalvelu on elänyt murrosta. Avasimme joulun alla chat-asiakaspalvelun ja tästä saadun positiivisen palautteen myötä myös puhelinpalvelu on nyt koekäytössä ja auki arkipäivisin klo 10-12. Näin saat nopeammin vastauksen tuotekysymyksiin tai apua vikatilanteissa. Asiakaspalvelun esimiehen, Jukan johdolla palvelua testataan ja kehitetään jatkuvasti.

Tuotteiden puolella haluamme panostaa tuotteiden laatuun ja toimittajasuhteisiin. Tilaamalla tuotteet suoraan tehtailta saamme näille paremmat hinnat ja voimme kustomoida nämä sopiviksi asiakkaillemme. Hyvänä esimerkkinä tästä toimivat esimerkiksi suositut Oukitel-puhelimet, Hydra-pelituolit, suomenkieliset riista- ja actionkamerat ja Xiaomin läppärit.

Hydra-pelituoli
Alex ja vasta kasattu Hydra -pelituoli

Myös joulukortit lähetetään tällä kertaa ajallaan. Pitäisiköhän näitä ruveta jo puuhaamaan nyt? ;D

Tekemistä siis riittää myös alkaneelle vuodelle ja kannattaakin pysyä kuulolla.

Hauskaa ”joulua” toivottaen

Tuomo-tonttu
Kehitysjohtaja