Ulefone tunnetaan äärimmäisen kestävistä ja hinta-laatusuhteeltaan suurta kiitosta saaneista puhelimistaan. Yhtiö on perustettu vuonna 2014 ja se on nopeasti kasvanut yhdeksi merkittävimmistä valmistajista rugged-puhelinten markkinoilla. Ulefone on erikoistunut valmistamaan iskun- ja vedenkestäviä puhelimia, jotka ovat suunnattu erityisesti vaativaan ammatti-, ulkoilma- ja eräkäyttöön.

Ensimmäinen Ulefone-puhelin rantautui Suomeen vuonna 2017.  Kyseessä oli Ulefone Armor -sarjan ensimmäinen malli, joka oli varusteltu mm. 4.7 tuuman näytöllä, 3500mAh akulla ja GPS- ja GLONASS-paikannusyhteyksillä. Nykypäivän mittapuulla varsin vaatimaton laite, mutta tuolloin kyseinen malli sai suurta kiitosta käyttäjiltään mm. kestävyydestä ja jämäkästä olemuksestaan. Tuolloin markkinoilta ei löytynyt juuri vastaavia tuotteita, jonka johdosta Armor-sarja herätti mielenkiintoa mm. metsästäjien ja rakennusmiesten keskuudessa.

Ulefone puhelimet e-ville
Ulefone-puhelimet on suunniteltu kestämään ääriolosuhteet.


Ulefone-puhelimen keskeiset ominaisuudet

Ulefone ei ole ”kokokansan” puhelin, mutta on pysynyt omalle asiakaskunnalleen uskollisena. Pähkinänkuoressa, puhelimet on suunniteltu kestämään ääriolosuhteet. Mallit ovat pääsääntöisesti luokiteltu IP68- (vedenkestävä), IP69K- (paineenkestävät) ja MIL-STD-810G- (iskunkestävä) standardein. Ei siis ihme, että Ulefone on säilyttänyt kärkipaikkansa markkinoiden johtavien iskun- ja vedenkestävien puhelinten valmistajana.

Suurimmassa osassa valikoiman malleissa on suuri akku, josta riittää virtaa käytöstä ja mallista riippuen muutamasta päivästä jopa viikkoon. Useista Ulefone-malleista löytyy myös viimeisimmät virransäästötekniikat, jotka auttavat pidentämään käyttöaikaa yhdellä latauksella.

Puhelimet ovat varusteltu monipuolisilla erikoissensoreilla, joita ei perinteisistä älypuhelimista löydy. Mainittakoon mm. ammattitason FLIR-lämpökamera tai pimeänäkökamera. Budjetista riippuen malleista löytyvät myös viimeisimmät speksit, kuten 5G-yhteydet ja runsaasti suorituskykyä viihdekäyttöön.

Äärimmäinen kestävyys, erinomainen akkukesto ja monipuoliset sensorit yhdistettynä edulliseen hintaan — näistä tekijöistä koostuu Ulefonen suosio tänä päivänä!

Ulefone Armor IP68 4.7″ oli ensimmäinen Suomessa myytävä Ulefone-malli (2017).


Kenelle Ulefone-puhelimet sopivat?

Ulefone-puhelimet soveltuvat erinomaisesti haastaviin ympäristöihin, kuten ulkoiluun, retkeilyyn ja vaativaan työkäyttöön. Tässä on joitakin esimerkkejä siitä, kenelle Ulefone-puhelin voisi sopia:

  1. Ulkona liikkujat ja seikkailijat: Kestävyyden puolesta ne sopivat erinomaisesti ulkoilma-aktiviteetteihin, kuten metsästykseen, kalastukseen, retkeilyyn, vaellukseen, maastopyöräilyyn ja muuhun seikkailuun, joissa puhelin joutuu usein alttiiksi sääolosuhteille ja koviin ympäristöihin.

  2. Rakennus- ja teollisuustyöntekijät: Työskennellessään vaativissa ympäristöissä, kuten rakennustyömailla tai teollisuuslaitoksissa, puhelimien tulee kestää mm. hienoa työmaapölyä, kosteutta ja kovia iskuja.

  3. Matkailijat: Matkustavat ihmiset, jotka haluavat ottaa puhelimensa mukaan erilaisiin kohteisiin, arvostavat Ulefone-puhelinten kestävyyttä ja pitkää akunkestoa. Erityisesti silloin, kun puhelimen latausmahdollisuudet ovat rajallisia.

  4. Kaikki, jotka arvostavat kestävyyttä: Vaikka et olisikaan aktiivinen ulkoilmaihminen tai vaativissa olosuhteissa työskentelevä, mutta arvostat silti puhelimesi kestävyyttä ja pitkää akunkestoa, Ulefone-puhelin on harkitsemisen arvoinen vaihtoehto.

Loppukädessä puhelimen valinta riippuu omista tarpeista, budjetista ja mieltymyksistä. Ennen lopullista päätöstä kannattaa tutustua ajantasaisiin arvosteluihin ja speksien vertailuun.

Ulefone-puhelimet sopivat rajuun käyttöön.


Ulefonen puhelinmallit ja -sarjat

Ulefonelta löytyy puhelinmalleja aina ’’karvalakkimalleista’’ eli peruspuhelimista aina teknisesti erittäin edistyneisiin high-end -malleihin. Hintahaitari liikkuu 99,95€-899,95 välissä. Ulefonen korkea laatu on herättänyt kiinnostusta myös Suomessa. Muun muassa Ulefone Armor 6E -puhelin voitti Tekniikan Maailman testissä parhaan kovan käytön älypuhelimen tittelin syksyllä 2019. Kyseisen mallin valmistus on jo lopetettu, mutta sen seuraajaksi on ilmestynyt lukuisia entistäkin parempia Armor-malliston puhelimia.

Ulefone-puhelinmallisto on keskittynyt neljään sarjaan: Armor -, Power Armor -, Armor X – ja Note-sarjaan. Mitä eroa näillä sarjoilla on?

Ulefone Armor 6E oli testimenestyjä Suomessa.
Ulefone Armor 6E oli testimenestyjä Suomessa.


1) Armor -sarja

Armor -sarjasta löytyy aina lippulaivamallit ja viimeisimmillä teknologiaherkuilla varustetut puhelimet. Lisäksi ne ovat tunnettuja IP68-, IP69K- sekä MIL-STD-810G -armeijatason suojauksistaan. Ne on suunniteltu käytettäväksi erityisesti kosteissa ja pölyisissä olosuhteissa, ja sopivatkin erinomaisesti eräilyyn, kalastukseen tai vaikka työmaakäyttöön. Lisäksi niissä on suurten akkujen johdosta erinomainen akkukesto.

Kestävästä rakenteestaan huolimatta, Armor-sarjan puhelimissa on erinomainen suorituskyky ja hyvät kuvausominaisuudet. Erikoisuutena Ulefone Armor -puhelimille ovat niiden monipuoliset sensorit, kuten mallista riippuen pimeänäkökamera, FLIR-lämpökamera tai esimerkiksi laseretäisyysmittari. Useimmista malleista löytyy 4 paikannusjärjestelmää (GPS, GLONASS, Galileo ja BeiDou) sekä näppärä PTT-painike, jonka avulla puhelinta voi käyttää radiopuhelimen tavoin Zello-sovelluksen kanssa. Ne sopivat siis erinomaisen hyvin erä- ja retkikäyttöön.

Monipuolisista ominaisuuksistaan johtuen, tästä sarjasta löytyy Ulefonen hintahaarukan yläpäässä olevat mallit. Armor -mallien hintahaarukka on kuitenkin todella laaja, lähtien noin 200 eurosta ja päättyen 1000 euron tuntumaan.


Armor -sarjan suositus

Ulefone Armor 17 Pro

439,95

• Pimeänäkökamera

• Samsung 108MP pääkamera

• Ohut / kevyt design

2) Power Armor -sarja

Power Armor -sarja ei sinänsä poikkea suuresti Armor -sarjasta vaan tarjoaa lippulaivatason suorituskykyä, tasokkailla komponenteilla varustettuna. Näkyvin ero on kuitenkin Power Armor -sarjan poikkeuksellisen suuret akut (mAh). Suuret akut tarkoittaa entistäkin pidempää käyttöaikaa, parhaimmillaan jopa viikoksi yhdellä latauksella.


Power Armor -sarjan suositus

Ulefone Power Armor 18T

819,95

• FLIR Lepton -lämpökamera

• 5G-yhteys

• 9600mAh akku

3) Armor X -sarja

Armor X -sarja on edullisempi sarja iskun- ja vedenkestäviä puhelimia. X -sarjan puhelimista löytyy tutut IP68-, IP69K- sekä MIL-STD-810G -suojausluokitukset, mutta hieman vaatimattomampaa rautaa: esimerkiksi pienemmät ja resoluutioltaan alhaisemmat näytöt ja kuvausominaisuuksiltaan karsitut kamerat.

Karsimalla hieman puhelimen teknisistä ominaisuuksista, tämän sarjan mallien hinta on saatu pidettyä erittäin edullisena. Toisin sanoen, nämä Armor X -puhelimet sopivat parhaiten budjettiluokan rugged-puhelinta etsiville.


Armor X -sarjan suositus

ulefone armor x10 tuotekuva

Ulefone Armor X10 

179,95

• MIL-STD-810G-iskunkestävä

• IP68/IP69K-vedenkestävä

• Dual super-lineaari-kaiuttimet


4) Note -sarja

Ulefone Note -sarja koostuu ns. tavallisista älypuhelimista. Armor -puhelimista poiketen, Note -sarjan mallit eivät ole veden- tai iskunkestäviä. Koska näissä malleissa ei ole panostettu veden- ja iskunkestävyysominaisuuksiin, on hinta saatu hilattua erittäin alhaiseksi hyvistä teknisistä ominaisuuksista huolimatta.

Note sarjalle tyypillisiä piirteitä ovat suuret ja tarkat näytöt, hyvät kuvausominaisuudet ja ohut muotoilu. Tämä sarja sopii parhaiten päivittäiseen peruskäyttöön budjettitietoiselle käyttäjälle.

Note -sarjan suositus

Ulefone Note 14 

199,95

• Suuri 6,5″ HD+ -näyttö

• Kestävä 4500 mAh akku

• Sulava MediaTek-piirisarja


Suomen laajin valikoima rugged-puhelimia

e-ville.comin löydät kaikki Ulefonen uutuusmallit ja lisätarvikkeet. Lisäksi valikoimasta löytyy rugged-puhelimet ja isoakkuiset puhelimet muiltakin merkeiltä kuten Oukitel, Doogee ja Blackview.

Katso valikoima, tutustu arvosteluihin ja valitse suosikkisi!