Ulefone Technology Co. on vuonna 2014 perustettu kiinalainen puhelinvalmistaja. Valmistajana se lukeutuu yhdeksi tunnetuimmista rugged-puhelimien, eli iskun- ja vedenkestävien puhelimien valmistajista. Ulefonen pääkonttori sijaitsee Kiinan Piilaaksossa eli Shenzenissä – konttorin lisäksi siellä sijaitsee myös täysin Ulefonen omistuksessa oleva puhelintehdas. Etelä-Kiinassa sijaitseva Shenzen tunnetaan yleisesti Kiinan teknologiakehityksen ytimenä ja on useiden suurten kiinalaisten teknologiayrityksen kotikaupunki. Tästä syystä kaupungista on tullut myös yksi koko Kiinan kehittyneimmistä kaupungeista.

Armor 17 Pro on yksi valmistajan tuoreimmista malleista.

Ulefone keskittyy valmistamaan hinta-laatusuhteeltaan huippuluokkaa olevia rugged-puhelimia, hyvällä akkukestolla. Rugged-mallien lisäksi heiltä löytyy myös jonkin verran niin sanottuja tavallisia älypuhelimia. Malleja valmistajalta löytyy aina budjettiluokan malleista Premium-malleihin, joista etenkin Armor- ja Armor X sarjat ovat tulleet erittäin suosituiksi ympäri maailmaa ja myös e-villen asiakkaiden keskuudessa. Miksi Ulefone -puhelimet ovat suosittuja? Millaisia puhelimia Ulefone valmistaa? Lue tästä blogista!

Miksi Ulefone-puhelimet ovat suosittuja?

Ensimmäinen Ulefone-puhelin myytiin e-villeltä vuonna 2017.  Kyseessä oli Armor IP68 4.7″: muun muassa 4.7 tuuman näytöllä, 3500 milliampeeritunnin akulla ja GPS- ja GLONASS -paikannusyhteyksillä varustettu puhelin. Nykypäivän mittapuulla varsin vaatimaton laite, mutta viisi vuotta sitten malli sai paljon kiitosta asiakkailtamme mm. kestävyydestä ja jämäkästä olemuksestaan.

Ulefone Armor IP68 4.7″ oli e-villen ensimmäinen Ulefone-malli.

Nykyisin Ulefone kuuluu markkinoiden johtaviin iskun- ja vedenkestävien puhelinten valmistajiin. Yhtiöllä on tiiviit yhteistyösuhteet Taiwanilaisen puolijohdevalmistaja MediaTek:in kanssa, jonka prosessorit ovat käytössä useimmissa Ulefone-puhelimissa. Ulefonella on siis aina hinta-laatusuhteeltaan erinomaiset ja uusimmat prosessorit käytössä puhelimissaan.

Ulefonen puhelimet ovat tunnettuja etenkin IP68-, IP69K-, sekä MIL-STD-810G -suojauksistaan. Suurimmassa osassa valikoiman puhelimista on suuri akku, josta riittää virtaa käytöstä ja mallista riippuen muutamasta päivästä jopa viikkoon. Nykyään harvassa puhelimessa akku kestää useampaa päivää lataamatta, joten iso akku on aina tervetullut lisä. Isoin akkukapasiteetti löytyy Ulefone Power Armor 13 -mallista, joka on varustettu 13200 mAh kokoisella jättiakulla.

Äärimmäinen kestävyys, hyvä akkukesto ja teknisesti edistyneet puhelimet kohtuuhinnalla. Pitkälti näistä tekijöistä koostuu Ulefonen suosio tänä päivänä!

Millaisia puhelimia Ulefone valmistaa?

Niistä päivistä, kun e-villen valikoimaan tupsahti ensimmäiset Ulefonet, on valmistajan uusimmat mallit kehittyneet huimasti. Merkiltä löytyy puhelinmalleja aina ns. ’’karvalakkimalleista’’ eli peruspuhelimista aina teknisesti erittäin edistyneisiin high-end -puhelimiin. Ulefonen korkea laatu on herättänyt kiinnostusta myös Suomessa. Muun muassa Ulefone Armor 6E -puhelin voitti Tekniikan Maailman testissä parhaan kovan käytön älypuhelimen tittelin syksyllä 2019. Tämän legendaarisen puhelimen valmistus on jo lopetettu, mutta sen seuraajaksi on ilmestynyt lukuisia entistäkin parempia Armor-malliston puhelimia.

Ulefone Armor 6E oli testimenestyjä Suomessa.
Ulefone Armor 6E oli testimenestyjä Suomessa.

Ulefone-puhelinmallisto on keskittynyt pääasiassa kolmeen eri puhelinsarjaan. Jo aiemmin mainittujen Armor- ja Armor X -sarjojen lisäksi kolmantena on Note -sarja. Mitä eroa näillä sarjoilla siis on? Käydäänpä hieman tarkemmin läpi! Lisäksi esittelen jokaisesta sarjasta yhden puhelinmallin.

Armor -sarja

Armor -sarjasta löytyy aina lippulaivamallit ja viimeisimmillä teknologiaherkuilla varustetut puhelimet. Lisäksi ne ovat tunnettuja IP68-, IP69K- sekä MIL-STD-810G -armeijatason suojauksistaan. Ne on suunniteltu käytettäväksi erityisesti kosteissa ja pölyisissä olosuhteissa, ja sopivatkin erinomaisesti eräilyyn, kalastukseen tai vaikka työmaakäyttöön. Lisäksi niissä on suurten akkujen johdosta erinomainen akkukesto.

Kestävästä rakenteestaan huolimatta, Armor-sarjan puhelimissa on erinomainen suorituskyky ja hyvät kuvausominaisuudet. Erikoisuutena Ulefone Armor -puhelimille ovat niiden monipuoliset sensorit, kuten mallista riippuen pimeänäkökamera, FLIR-lämpökamera tai esimerkiksi laseretäisyysmittari. Useimmista malleista löytyy 4 paikannusjärjestelmää (GPS, GLONASS, Galileo ja BeiDou) sekä näppärä PTT-painike, jonka avulla puhelinta voi käyttää radiopuhelimen tavoin Zello-sovelluksen kanssa. Ne sopivat siis erinomaisen hyvin erä- ja retkikäyttöön.

Monipuolisista ominaisuuksistaan johtuen, tästä sarjasta löytyy Ulefonen hintahaarukan yläpäässä olevat mallit. Armor -mallien hintahaarukka on kuitenkin todella laaja, lähtien noin 200 eurosta ja päättyen 1000 euron tuntumaan.

Esittelyssä Ulefone Armor 11T 5G

Ulefone Armor 11T 5G

679,95 tai 63 € / kk (Klarna-osamaksu)

• FLIR Lepton -lämpökamera

• Supernopea 5G-yhteys

• HyperEngine 2.0 -teknologia

Ulefone Armor 11T 5G on FLIR Lepton -lämpökameralla varustettu 5G-puhelin vaativiin olosuhteisiin. Supernopealla 5G-yhteydellä ryyditetty kärkiluokan rugged-puhelin, josta löytyy lämpökameran vierestä tarkka Sony 48MP takakamera, joiden yhteistoiminnasta FLIR MSX® (Multi Spectral Dynamic Imaging) -dynaamista kuvantamisteknologiaa hyödyntäen saat yksityiskohtaisia lämpökarttakuvia. Armor 11T 5G-puhelimessa on näiden lisäksi riittoisa 5200 milliampeeritunnin akku, tehokas järjestelmäpiiri, PTT-painike ja 4 paikannusjärjestelmää (GPS, Galileo, GLONASS, BeiDou).

Kuten muutkin Armor -sarjan puhelimet, myös Armor 11T on suunniteltu kestämään ääriolosuhteita. Puhelin omaa IP68-vedenkestävyyden, IP69K -paineenkestävyyden ja MIL-STD-810G- armeijatason iskunkestävyyden.

MediaTek Dimensity 800 -järjestelmäpiirin HyperEngine 2.0 -teknologia optimoi puhelimen toimintaa lukuisin tavoin mm. nopeuttaen toimintoja ja nopeuttaen yhteistoimintaa prosessorissa ja grafiikkaprosessorissa, minimoiden kosketus- ja langattomien laitteiden viivettä, sekä tehostaen älykkäästi akun käytön taloudellisuutta raskaissa prosesseissa. Näin ollen esimerkiksi lämpökameran MSX®-älykuvantaminen tapahtuu jouhevammin kuin koskaan aiemmin!

Tehokasta järjestelmäpiiriä prosessoreineen tukee myös 8 gigatavun RAM-keskusmuisti ja nopean UFS2.1-tyypin hurjankokoinen 256 gigatavun tallennustila Samsungin valmistamana, jonka täyttäminen vaatii jo effortia. Tämän kaiken lisäksi Ulefone Armor 11T on ulkomuodoltaan erittäin tyylikäs, ollen perinteiseen rugged-puhelimeen verrattuna hillitympi ulkomuodoiltaan. Se on myös verrokkejaan ohuempi ja kevyempi.

Power Armor -sarja

Power Armor -sarja ei sinänsä poikkea suuresti Armor -sarjasta vaan tarjoaa lippulaivatason suorituskykyä, tasokkailla komponenteilla varustettuna. Näkyvin ero on kuitenkin Power Armor -sarjan poikkeuksellisen suuret akut. Suuret akut tarkoittaa entistäkin pidempää käyttöaikaa, parhaimmillaan jopa lähes viikoksi yhdellä latauksella!

Esittelyssä Ulefone Power Armor 13

Ulefone Power Armor 13 jättimäisellä 13200 mAh akulla

Ulefone Power Armor 13

449,95 tai 79 € / kk (Klarna-osamaksu)

• Jättimäinen 13200mAh akku

• Iskun- ja vedenkestävä

• Laser-etäisyysmittari

Power Armor 13 on vedenkestävä IP68-älypuhelin todella suurella 13200mAh akulla, joka takaa useita päiviä pitkän akkukeston aktiivisessa käytössä ilman lataamista. Muista puhelimille yleisistä ominaisuuksista poiketen Armor 13:sta löytyy liitäntä Ulefone E1 endoskoopille ja laser-etäisyysmittari erilaisten pituuksien, pinta-alojen ja tilojen nopeaan mittaamiseen. Ulefone Power Armor 13 on IP68-veden- ja hienon työmaapölynkestävä, sekä IP69K-paineenkestävä. Lisäksi se läpäisee Yhdysvaltojen armeijan käyttämän MIL-STD-810G-sotilasstandardin kestävyysluokituksen.

Ulefone Power Armor 13 on lisäksi varsin suorituskykyinen puhelin. Siitä löytyy iso 6,81 tuuman tarkka FullHD+ näyttö sekä 48 megapikselin neloiskamera takaa ja 16 megapikselin selfie-kamera edestä. Android 11 -käyttöjärjestelmän omaava rugged-puhelin kätkee konepellin alle monia verrokkeja tehokkaamman MediaTek Helio G95 -järjestelmäpiirin, 8 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigaa tallennustilaa.

13200 milliampeeritunnin (50,82Wh) akku latautuu varsin mukavaa vauhtia 33 watin (11V/3A) pikalatauksella ja lataaminen onnistuu myös 15 watin langattomalla latauksella. Reverse Charging -toiminnon ansiosta virtaa voi jakaa myös muille laitteille!

Armor X -sarja

Armor X -sarja on edullisempi sarja iskun- ja vedenkestäviä puhelimia. X -sarjan puhelimista löytyy tutut IP68-, IP69K- sekä MIL-STD-810G -suojausluokitukset, mutta hieman vaatimattomampaa rautaa: esimerkiksi pienemmät ja resoluutioltaan alhaisemmat näytöt ja kuvausominaisuuksiltaan karsitut kamerat.

Karsimalla hieman puhelimen teknisistä ominaisuuksista, tämän sarjan mallien hinta on saatu pidettyä erittäin edullisena. Toisin sanoen, nämä Armor X -puhelimet sopivat parhaiten budjettiluokan rugged-puhelinta etsiville.

Esittelyssä Ulefone Armor X10

ulefone armor x10 tuotekuva

Ulefone Armor X10 

179,95 tai 32 € / kk (Klarna-osamaksu)

• MIL-STD-810G-iskunkestävä

• IP68/IP69K-vedenkestävä

• Dual super-lineaari-kaiuttimet

Ulefone Armor X10 on pieni ja edullinen veden- ja iskunkestävä puhelin. Muihin Armor X -sarjan verrokkeihin suurimmat erot tulevat siinä, että puhelimesta löytyvät laadukkaat kaksoiskaiuttimet ja siinä on sisäänrakennettu antenni, mikä mahdollistaa mm. FM-radion kuuntelemisen ilman langallisia kuulokkeita.

Armor X -sarjalle uskollisena puhelimesta löytyy MIL-STD-810G-sotilasstandardin kestävyysluokitus, IP68-vedenkestävyys sekä IP69K-suojaus paineella tulevaa vettä ja kuumaa höyryä vastaan. Laitteessa on riittoisa 5180 milliampeeritunnin akku, joka kestää parhaillaan parikin päivää yhdellä latauksella. Puhelin jaksaa pyörittää laadukkaita GPS-, Galileo-, GLONASS- ja Beidou-paikannusjärjestelmiä ilman jatkuvaa huolta akun hyytymisestä.

Uutena ominaisuutena X-sarjalle puhelimesta löytyy symmetriset 1216 super-lineaari-kaiuttimet, jotka paukauttavat musiikin ilmoille jopa 106 desibelin voimakkuudella. Äänenlaadusta vastaa SKTune V5 -algoritmi, joka optimoi 15 eri ääniominaisuuden tasoa. Laadukkaiden kaiuttimien ja PTT-painikkeen (push-to-talk) vuoksi sitä on mukava käyttää ”radiopuhelimena” 4G-verkon yli esimerkiksi Zello-sovelluksen avulla.

Ulefone Armor X10 -puhelimen suorituskyvystä vastaa Mediatek Helio A22 -järjestelmäpiiri ja 4-ydinprosessori (CPU). Keskusmuistia puhelimesta löytyy 4Gt (RAM) ja sisäistä muistia 32Gt (ROM). Kuvausominaisuuksia edustaa 13MP-pääkamera sekä 2MP syvyyskamera, 5MP etukameralla puolestaan saa räpsittyä mainiot selfiet.

Note -sarja

Ulefone Note -sarja koostuu ns. tavallisista älypuhelimista. Armor -puhelimista poiketen, Note -sarjan mallit eivät ole veden- tai iskunkestäviä. Koska näissä malleissa ei ole panostettu veden- ja iskunkestävyysominaisuuksiin, on hinta saatu hilattua erittäin alhaiseksi hyvistä teknisistä ominaisuuksista huolimatta.

Note sarjalle tyypillisiä piirteitä ovat suuret ja tarkat näytöt, hyvät kuvausominaisuudet ja ohut muotoilu. Nämä puhelimet sopivat parhaiten budjettitietoiselle ja hyvää suorituskykyä etsivälle, päivittäiseen peruskäyttöön.

Esittelyssä Ulefone Note 14P

ulefone note 14P tuotekuva

Ulefone Note 14P

149,95 tai 26 € / kk (Klarna-osamaksu)

• 6,5″ FHD+ (1080 x 2400 px) -näyttö

• 4GB RAM + 64GB ROM

• 20 MP + 16 MP kamerat

Ulefone Note 14P on suurella 6,5 tuuman näytöllä ja 1080 x 2400 FHD+ -resoluutiolla varustettu suorituskykyinen puhelin tehokkailla komponenteilla, joka tarjoaa todella hyvää vastinetta rahalle. Laitteen suorituskyvystä vastaa MediaTek kahdeksanytiminen prosessori, joka takaa hyvän tehon sovelluksille ja peleille. Puhelin käyttää uusinta Android -käyttöjärjestelmää, jonka ansiosta käyttökokemus on sulava ja saumaton.

Puhelimessa on 4 Gt RAM-muistia ja 64 Gt sisäänrakennettua tallennustilaa, jotka riittävät mainiosti peruskäyttöön. Voit lisätä helposti microSD-kortin laajentaaksesi tallennustilaa, jotta voisit tallentaa videoita, elokuvia, kappaleita ja muuta dataa huoletta. Puhelin tukee Dual Nano-SIM -kaksoisvalmiustilaa ja 4G-yhteyksiä.

Vaikuttavassa kamerajärjestelmässä on 20 MP + 2 MP takakamera ja 16 MP etukamera, joilla ottaa upeita kuvia ja selfieitä. 5100 mAh:n akun ansiosta voit pelata pelejä, kuunnella kappaleita, katsella elokuvia tai videoita ja tehdä muita asioita päivän aikana ilman jatkuvaa akun lataamista. Puhelimessa on A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS luotettavaa navigointia varten ja muita hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten sormenjälkitunnistin (sivulla), läheisyysanturi, kiihtyvyysanturi ja kompassi.

Suomen laajin valikoima rugged-puhelimia

Valikoimastamme löydät kaikki Ulefonen uutuusmallit ja lisätarvikkeet. Lisäksi valikoimasta löytyy rugged-puhelimet ja isoakkuiset puhelimet muiltakin merkeiltä kuten Oukitel, Doogee ja Blackview.

Katso valikoima, tutustu arvosteluihin ja valitse suosikkisi!