Olen työskennellyt e-villessä pian 6 vuotta ja vastuukenttäni on vaihdellut asiakaspalvelun, myynnin ja mainonnan välillä ja positio muuttunut harjoittelijasta esimieheen. Nyt alkaneella tilikaudella keskityn aiempaa vähemmän tuotevalikoiman kasvattamiseen, mutta pidän silti muutaman tuotekategorian povitaskussa, jotta taidot eivät pääse ruostumaan. Olenkin viime aikoina keskittynyt lähinnä työkalujen ja LED-polttimoiden ja sisustusvalojen kehittämiseen e-villen valikoimassa ja työsarka tuntuu haastavan kokoiselta.

PSST! Mitä työkaluja tai valoja haluaisit nähdä e-villen valikoimassa? Kommentoi alla, niin voin kehittää kategorioita oikeaan suuntaan! Osallistu samalla työkalusarjan tai valonauhan arvontaan.

Messuilla oli paljon erilaisia kojuja ja näytteilleasettajia

Osana valojen kehittämistä, kävin Hong Kong Trade Development Councilin järjestämillä Hong Kong International Lighting fair -messuilla katsomassa vähän, mikä valojen ja valaistuksen saralla on viimeisintä huutoa. Toimiessamme Aasiassa, matka tuottajien messuille ei vaadi lentoja ja majoitusta viikoksi tuotepäällikölle, vaan matkaa kotiovelta messuille kertyi 3.2 kilometriä ja raitiovaunulla kustannusta kertyi 0,25€. Pääsy messuille itsessään maksoi 11,50€.

Mitä kannattaa huomioida messuilla?

En ole varsinainen messukonkari, mutta paperilla messut kuulostavat suurilta: Kahteen 15000 neliömetrin messuhalliin on asettunut yli 1300 näytteilleasettajaa. Tietty luvut kalpenevat Guangzhoussa järjestettävien Canton fairien rinnalla, jossa neliömetrejä ihmeteltävänä on yli miljoona ja näytteilleasettajia on yli 22 000!

Vaikka oli aamu, niin messuilla riitti vierailijoita

Messuilla kävijän kannattaa itse tietää etukäteen mitä tai minkä tyyppistä tuotetta etsii. Muutamat peruskysymykset kannattaa myös esittää heti alkuunsa, ettei käytä puolta tuntia toimittajan kanssa keskusteluun, jonka päätteeksi toimittaja kysyy, että kuinka monta laivakonttia tavaroita haluaisi tilata noin alkuun? Minimitilausmäärä saatetaan laskea kymmenissä tuhansissa kappaleissa.

Tunnelmavaloja oli saatavilla paljon

Mitä messuilla sitten oli näytteillä? Tuotteet vaihtelivat todella paljon aina pienistä jouluvalojen polttimoista henkilöauton kokoisiin valotauluihin. Kuluttajakaupan näkökulmasta esillä oli paljon aurinkoenergialla toimivaa valaistusta, polttimoita, sisustusvaloja ja pöytä- ja kattovalaisimia sekä ulkovaloja ja puutarhavaloja.

LED-polttimot olivat suosittuja messuilla

LED-polttimot ovat iskeneet itsensä täysin läpi. LED-valot ovat nykyisin riittävän edullisia tuottaa, jonka myötä vanhat energiansäästölamput voi korvata helpommin ledeillä. Tämä näkyi myös messuilla ja väittäisin, että yli sata näytteilleasettajaa tarjosi erilaisia polttimoita, joista jotkut olivat todella vekkulin näköisiä.

Lamppuja ja valaisimia oli paljon

Olin kenties eniten yllättynyt siitä, että messut tarjosivat todella paljon teollisuusvalaistusta ja ratkaisuita, joiden asiakkaita ovat kenties suuret rakennuttajat tai jopa kaupungit ja valtiot. Useilla kojuilla oli tarjolla esimerkiksi LED-katuvalaisimia, suuria hallivalaisimia tai massiivisia valonheittimiä urheilustadioneille.

Uusia kasvivaloja e-villen valikoimaan?

Itse olin lähinnä shoppailemassa ideoita ja kenties uusia toimittajia ja löysinkin messuilta ainakin muutaman lupaavan toimittajan LED-valonauhoille. Lisäsin juuri kauppaan 2 metrin valonauhan, joka on omiaan esim. TV:n taakse. Viime syksynä yritin myös päivittää työvalojen valikoimaa hieman ja nyt löysin joitain lupaavia malleja, kuten vedenkestävän työvalon, joka voi jäädä vaikka rankkasateella ulos. Mokoman pitäisi kestää myös pakkasta hyvin, joka sopii Pohjolan olosuhteisiin mainiosti.

Myös muita uutuuksia kertyi ideapankkiin, mutta näitä nähdäksesi sinun täytyy vain odottaa, kunnes nämä ilmestyvät kauppaan, joten muista tarkkailla uutuuksia 😉

Terveisin

Tuomo
Valo-, työkalu- ja kokkivermesvastaava


P.S. Mitä haluaisit nähdä e-villen työkalu– tai valovalikoimassa? Kommentoi alla. Arvon vastanneiden kesken toukokuun lopussa Jakemyn työkalusarjan sekä 5m LED-valonauhan