Hakuaika on päättynyt. Lähetä avoin hakemus osoitteella [email protected].

Lyhyesti verkkokauppa e-ville.comista

Verkkokauppa e-ville.com on vuonna 2006 perustettu ”suomalaisten verkkokauppa Kiinassa”. Hongkongin naapurissa Etelä-Kiinan Shenzhenissä, työskentelee n. 25 hengen kansainvälinen tiimi. Meitä on täällä digimarkkinoinnin, hankinnan, nettikaupan optimoinnin ja -ohjelmoinnin, sekä logistiikan osaajia. Lisäksi lähetysten ja asiakaspalvelun parissa työskentelee pieni yhteistyökumppaneiden joukko Mäntsälässä, Suomessa.

Olemassaolomme tarkoitus (missio) on tarjota kiinalaisia vaihtoehtotuotteita ja tuotemerkkejä perinteisten, käytännössä samoilta tehtailta tulevien, kalliiden tuotemerkkien ja brandien sijaan. Tämä tarkoittaa esimerkiksi edullista älypuhelinta halvemmalla kuin saman tasoinen tai ominaisuuksiltaan vaatimattompi merkkipuhelin. Toinen työmme tarkoitus on etsiä täältä paikan päältä kaikkia siistejä, hauskoja ja erikoisia uutuustuotteita, joita ei Suomessa ole muualta saatavilla. Kiinalaisilla tehtailla ja messuilla näkee uusimmat ja cooleimmat tuoteinnovaatiot usein jopa vuosia ennen kuin kukaan on niistä kotimaassa kuulutkaan.

Kolmas syy on tarjota työtä suomalaisille oppimishaluisille tyypeille, jotka ovat kiinnostuneita kiinasta ja verkkokaupasta. Haluamme olla reilu ja hyvä työnantaja, joka tarjoaa sopivassa määrin haasteita ja vapautta tehdä itsenäisiä päätöksiä, sekä mahdollisuuden vaikuttaa merkittävästi omaan palkkaan omilla päätöksillä ja ahkeralla työllä.

Tulevaisuudessa (visio) haluamme tarjota kattavamman valikoiman mielenkiintoisia tuotteita asiakkaillemme, sekä lähentyä alkuperäistä ajatusta siitä, että e-ville on e-kaupunki, josta löytyy monenlaisia erikoiskauppoja, kuten kamerakauppa, televisiokauppa, autotarvikekauppa, kännykkäkauppa, urheiluvälinekauppa jne. Olemme myös lähempänä muutaman prosentin markkinaosuutta koko Suomen elektroniikan verkkokaupasta.

Tiimi juhlimassa synttäreitä huhtikuussa 2017
Tiimi juhlimassa työntekijöiden synttäreitä toimistolla huhtikuussa 2017.

E-villen tuotteet lähellä sydäntä? Liity tiimiin tuotepäälliköksi!

Tykkäätkö vertailla ja testailla erilaisia tuotteita, keksintöjä tai vimpaimia? E-villellä tuotepäälliköt seuraava Kiinan tehtaiden ja tukkureiden tarjontaa, sekä kilpailijoiden löytämiä uutuustuotteita. E-villen valikoimiin sopivat tuotteet poimitaan ja toimittajien luona vieraillaan tai tuotteista tilataan mallikappaleet. Tuotepäällikkö testaa tuotteet ja joko hyväksyy tai hylkää ne valikoimiin. Mikäli tuote hyväksytään valikoimiin, tuotepäällikkö sanailee niistä myyvät tuotekuvaukset, ottaa / editoi tarvittaessa kuvat sekä tuotevideot. Tuotetietojen luomisen jälkeen tuotepäällikkö laskee tuotteille hinnat ja suunnittelee, sekä toteuttaa niille markkinoinnin yhdessä markkinointipäällikön kanssa (blogi, Google Adwords, Facebook, uutiskirje, Instagram, Youtube jne). Uusia tuotteita tulee kauppaan viikossa yleensä 5-20 kpl per tuotepäällikkö.

Entinen autotuotepäällikkö, nykyinen B2B-myyjä Pasi vierailemassa Guangzhoun messuilla 2016. Lue Pasin blogikirjoitus messujen annista.

Uutuustuotteiden lisäksi tuotepäällikkö seuraa myyntiraportteja, ja optimoi hänelle kuuluvien tuotekategorioiden ”vanhoja” tuotteita. Onko tuotekuvauksissa sellingpointit ja käyttötarkoitukset kattavasti mainittu ja tiedot muuten ajantasalla? Onko hinta yhä edullinen? Voisiko tuotekuvia tai videoita päivittää? Mikäli viallisia yksilöitä on tullut liian paljon tai tuote on muuten vanhentunut, niin tulisiko koko tuote poistaa valikoimista? Tavoitteena on tuotepäällikön omien kategorioiden myynnin ja voiton kasvattaminen .

Suosituimpia tuotekuvauksiamme luetaan tuhansia kertoja päivässä. E-villen tuotteita selataan n. 300 000 suomalaisen toimesta yhteensä yli miljoona kertaa kuukauden aikana. On iso merkitys, mitä tuotteita valikoimiin on otettu ja miten ne on esitelty. Huonolaatuisista tuotteista tulee ikävää jälkipuhetta ja sanomista asiakkailta…

Kategorioita vailla tekijää

E-villellä on yli 200 tuotekategoriaa, joista suosituimmat ovat elektroniikkaan, autotuotteisiin, sekä retkeilyyn liittyviä kategorioita. Uuden tilikauden alkaessa muutamia isoja kategorioita jäi vaille tuotepäällikköä edellisten vastuuhenkilöiden siirryttyä täysiaikaisesti B2B- ja markkinointitehtäviin. Tilaa on tullut 1-2 uudelle innokkaalle tekijälle.

Tilaa on tullut 1-2 uudelle innokkaalle tekijälle.

Hakusessa on nyt markkinointihenkinen auto- ja elektroniikkaharrastaja vastaamaan e-villen autotuotekategorioista. Jos innostut autojen korjaamisesta, tuunaamisesta ja tarvikkeiden vertailemisesta, sekä uusien teknisten laitteiden koekäyttämisestä ja niistä kirjoittamisesta viihdyt erinomaisesti tässä työssä!

Tuotepäällikkömme Tuomo vieraili valomessuilla. Lue täältä Tuomon blogikirjoitus.

Autotuotteiden lisäksi vapautuneita kategorioita löytyy elektroniikan, mobiilituotteiden, sekä retkeily- ja harrastustuotteiden alakategorioista.

Videokuvaus ja -editointikokemus katsotaan eduksi.

Tuotepäälliköiltä odotetaan tuotetuntemuksen ja -kiinnostuksen lisäksi kuvienkäsittelytaitoja, sekä kokemusta digimarkkinoinnista (SEM, Facebook, uutiskirjeet yms). Videokuvaus ja -editointikokemus katsotaan eduksi. Tuottamasi teksti ei saa olla tylsää.

Itsenäinen tuloksellinen työ hyvässä tiimissä motivoi

Tuotetiimimme seuraa verkkokaupan myyntidataa päivittäin, viikottain ja kuukausittain. Jokaisella uudella tuotteella tai ”vanhan” tuotteen kuvauksen parantamisella on vaikutusta kaupan toimivuuteen, sekä asiakkaiden  käyttäytymiseen kaupassa. Oikeilla muutoksilla ja korjauksilla tulokset näkyvät välittömästi. Mikäli sinua motivoi seurata oman työsi tuloksia ja saada siitä välitöntä palautetta, on työstä helppo innostua. Kuusihenkinen tuotetiimimme ja 5 hankintatyöntekijäämme puhaltavat kaikki yhteen hiileen ja yhteistyöntulokset näkyvät mm. täältä.

ccc
Tuotepäällikkömme Alex testaamassa VR-laseja e-villen vanhalla toimistolla.

Kiina ja kansainvälinen ura kiinnostaa

Tuotepäällikkömme työskentelevät siis täällä tehtaiden nurkilla, Hongkongin naapurissa Kiinan Shenzhenissä. Kollegoistamme 14 on suomalaisia, 1 venäläinen ja loput kiinalaisia. Toimistomme sijaitsee yhdessä kaupungin keskustoista. 12 miljoonan asukkaan Shenzhenistä löytyy kuitenkin myös kansainvälistä verkostoitumista, kulttuuria, tuotteita ja palveluja. Hongkong, yksi maailman kehittyneimmistä metropoleista sijaitsee lyhyen junamatkan päässä.

Tsekkaa alta video Shenzhenistä. 

E-villen kasvavan tiimin sisältä löytyy haasteita kunnianhimoiselle työnhakijalle varmasti pitkälle tulevaisuuteen, mutta rooli soveltuu myös kokemuksennälkäiselle. Pienehkössä yrityksessä pääsee seuraamaan ja vaikuttamaan koko firman tekemiseen ja päätöksiin, sekä oppimaan monenlaisia hommia. Kansainvälinen ja etenkin Kiinan kokemus, kielitaito ja Aasian liiketoimintojen todellinen osaaminen on verrattain harvinaista.

Lue työntekijöidemme kertomuksia Shenzhenistä ja työskentelemisestä e-villellä täältä ja täältä.

Koulutus- tai työkokemusvaatimukset:

Uskomme, että kiinnostuksesi auto- tai elektroniikkatuotteisiin, sekä kokemukset ja halu oppia lisää digimarkkinoinnista riittävät pitkälle menestyäksesi tuotepäällikön työssä. Työviisumin saamisessa välttämätöntä on kuitenkin kolmannen koulutusasteen tutkinto (amk / yliopisto), sekä pari vuotta työkokemusta valmistumisen jälkeen. Vaatimusten yhteenveto siis:

  • 3. asteen tutkinto mieluiten kaupan alalta (Tradenomi / Kauppatieteiden kandidaatti tai maisteri)
  • Vähintään 2 vuotta relevanttia työkokemusta esim. markkinoinnin, verkkokaupan tai vähittäis- / tukkumyynnin saralta
  • SEO / SEM -kokemusta. Kokemus konversio-optimoinnista katsotaan eduksi
  • Kokemus digimarkkinoinnista katsotaan eduksi (Facebook, instagram, youtube, sisältömarkkinointi, uutiskirjeet)
  • Vähintäänkin perustason kuvankäsittelytaitoja (Photoshop). Kokemukset videoiden ottamisesta ja editoimisesta katsotaan eduksi.
  • Sujuvaa MS Officen käyttöä (excel)
  • Värikästä ja virheetöntä Suomen kielen taitoa. Ruotsin kielen taito katsotaan eduksi.

Toisaalta työpaikkana on Kiinan Shenzhen, joten seikkailuhalua ja avomielisyyttä vieraita kulttuureja ja tapoja kohtaan tulee löytyä aimo annos. Palkkaa bonuksineen tarjoamme todennäköisesti aina enemmän, kuin Verkkokauppa.com :).

Näköalaa e-villen toimiston ikkunasta
Näköalaa e-villen toimiston ikkunasta.

Lisätiedot ja hakemukset

Hakuaika on päättynyt. Lähetä avoin hakemus osoitteella [email protected].

Lähetä CV, avoin hakemus sekä seuraavat tiedot viimeistään tiistaina 2.5. osoitteella: [email protected]

– Milloin voisit mahdollisesti aloittaa
– Kuinka pitkään voisit nähdä työskenteleväsi e-villellä Shenzhenissä, Kiinassa
– Mitkä tuotekategoriat tai työtehtävät olisivat sinulle mieluisimpia ja miksi juuri sinut tulisi valita ko. työtehtäviin
– Palkkatoivomuksesi

E-villen puolesta työt voi aloittaa heti, kun viisumit ym. käytännönjärjestelyt antavat siihen mahdollisuuden, eli esim. touko-kesäkuun aikana. Järjestämme siis tarvittavan työviisumin, sekä autamme kaikissa käytännönjärjestelyissä Kiinaan muuttamisen yhteydessä, kuten asunnon etsimisessä yms.

Lisätietoja voi lukea täältä blogista, sekä tiedustella suoraan yllämainitusta rekrytointisähköpostiosoitteesta. Hakemuksen voi lähettää joko suomeksi tai englanniksi.
Ville Majanen
t: @villemajanen ja @evillecom
ig: @villemajanen ja @evillecom

 

Verkkokauppa e-villellä on 2-3 työharjoittelupaikkaa auki. Työharjoittelujakson aloitusajankohta on toukokuu, syyskuu tai tammikuu. Lähetä avoin hakemus osoitteella [email protected]. Harjoittelijoille maksetaan pientä palkkaa, hankimme viisumin sekä autamme asunnon hankinnassa ja muissa käytännön asioissa. Harjoittelun jälkeen on mahdollista jäädä vakituiseksi työntekijäksi graafikoksi, koodariksi, tuotepäälliköksi, asiakaspalveluagentiksi tai muihin tehtäviin.

Haemme myös uusia kovia tekijöitä organisaatiotamme vahvistamaan monilla eri alueilla. Voit siis avoimella hakemuksella hakea myös suoraan töihin.

Tämä on vanha blogikirjoitus ja tässä kuvattu työpaikka tai työpaikat saattavat olla tällä erää jo täytetty. Kirjoitus antaa kuitenkin kuvaa minkä tyyppisiä töitä e-villellä tehdään. Mikäli kiinnostuit, lähetä ihmeessä avoin hakemus, esittele itsesi ja kerro mitä e-villen osa-aluetta haluaisit päästä kehittämään tai missä olemaan apuna. Meihin saa yhteyden näissä merkeissä parhaiten osoitteesta [email protected].

Muita vanhoja työpaikkailmoituksia voi selata osoitteesta http://blog.e-ville.com/category/rekrytointi/. Uusista työpaikoista ilmoitetaan mm. blogin uutiskirjeissä.