Tuotepäällikön arkea – Valomessuilla Hongkongissa

Olen työskennellyt e-villessä pian 6 vuotta ja vastuukenttäni on vaihdellut asiakaspalvelun, myynnin ja mainonnan välillä ja positio muuttunut harjoittelijasta esimieheen. Nyt alkaneella tilikaudella keskityn aiempaa vähemmän tuotevalikoiman kasvattamiseen, mutta pidän silti muutaman tuotekategorian povitaskussa, jotta taidot eivät pääse ruostumaan. Olenkin viime aikoina keskittynyt lähinnä työkalujen ja LED-polttimoiden ja sisustusvalojen kehittämiseen e-villen valikoimassa ja työsarka tuntuu haastavan kokoiselta.

PSST! Mitä työkaluja tai valoja haluaisit nähdä e-villen valikoimassa? Kommentoi alla, niin voin kehittää kategorioita oikeaan suuntaan! Osallistu samalla työkalusarjan tai valonauhan arvontaan.

Messuilla oli paljon erilaisia kojuja ja näytteilleasettajia

Osana valojen kehittämistä, kävin Hong Kong Trade Development Councilin järjestämillä Hong Kong International Lighting fair -messuilla katsomassa vähän, mikä valojen ja valaistuksen saralla on viimeisintä huutoa. Toimiessamme Aasiassa, matka tuottajien messuille ei vaadi lentoja ja majoitusta viikoksi tuotepäällikölle, vaan matkaa kotiovelta messuille kertyi 3.2 kilometriä ja raitiovaunulla kustannusta kertyi 0,25€. Pääsy messuille itsessään maksoi 11,50€.

Mitä kannattaa huomioida messuilla?

En ole varsinainen messukonkari, mutta paperilla messut kuulostavat suurilta: Kahteen 15000 neliömetrin messuhalliin on asettunut yli 1300 näytteilleasettajaa. Tietty luvut kalpenevat Guangzhoussa järjestettävien Canton fairien rinnalla, jossa neliömetrejä ihmeteltävänä on yli miljoona ja näytteilleasettajia on yli 22 000!

Vaikka oli aamu, niin messuilla riitti vierailijoita

Messuilla kävijän kannattaa itse tietää etukäteen mitä tai minkä tyyppistä tuotetta etsii. Muutamat peruskysymykset kannattaa myös esittää heti alkuunsa, ettei käytä puolta tuntia toimittajan kanssa keskusteluun, jonka päätteeksi toimittaja kysyy, että kuinka monta laivakonttia tavaroita haluaisi tilata noin alkuun? Minimitilausmäärä saatetaan laskea kymmenissä tuhansissa kappaleissa.

Tunnelmavaloja oli saatavilla paljon

Mitä messuilla sitten oli näytteillä? Tuotteet vaihtelivat todella paljon aina pienistä jouluvalojen polttimoista henkilöauton kokoisiin valotauluihin. Kuluttajakaupan näkökulmasta esillä oli paljon aurinkoenergialla toimivaa valaistusta, polttimoita, sisustusvaloja ja pöytä- ja kattovalaisimia sekä ulkovaloja ja puutarhavaloja.

LED-polttimot olivat suosittuja messuilla

LED-polttimot ovat iskeneet itsensä täysin läpi. LED-valot ovat nykyisin riittävän edullisia tuottaa, jonka myötä vanhat energiansäästölamput voi korvata helpommin ledeillä. Tämä näkyi myös messuilla ja väittäisin, että yli sata näytteilleasettajaa tarjosi erilaisia polttimoita, joista jotkut olivat todella vekkulin näköisiä.

Lamppuja ja valaisimia oli paljon

Olin kenties eniten yllättynyt siitä, että messut tarjosivat todella paljon teollisuusvalaistusta ja ratkaisuita, joiden asiakkaita ovat kenties suuret rakennuttajat tai jopa kaupungit ja valtiot. Useilla kojuilla oli tarjolla esimerkiksi LED-katuvalaisimia, suuria hallivalaisimia tai massiivisia valonheittimiä urheilustadioneille.

Uusia kasvivaloja e-villen valikoimaan?

Itse olin lähinnä shoppailemassa ideoita ja kenties uusia toimittajia ja löysinkin messuilta ainakin muutaman lupaavan toimittajan LED-valonauhoille. Lisäsin juuri kauppaan 2 metrin valonauhan, joka on omiaan esim. TV:n taakse. Viime syksynä yritin myös päivittää työvalojen valikoimaa hieman ja nyt löysin joitain lupaavia malleja, kuten vedenkestävän työvalon, joka voi jäädä vaikka rankkasateella ulos. Mokoman pitäisi kestää myös pakkasta hyvin, joka sopii Pohjolan olosuhteisiin mainiosti.

Myös muita uutuuksia kertyi ideapankkiin, mutta näitä nähdäksesi sinun täytyy vain odottaa, kunnes nämä ilmestyvät kauppaan, joten muista tarkkailla uutuuksia 😉

Terveisin

Tuomo
Valo-, työkalu- ja kokkivermesvastaava


P.S. Mitä haluaisit nähdä e-villen työkalu– tai valovalikoimassa? Kommentoi alla. Arvon vastanneiden kesken toukokuun lopussa Jakemyn työkalusarjan sekä 5m LED-valonauhan

Muut lukijat olivat kiinnostuneita myös näistä...

51 kommenttia

 1. Maarit Toivonen sanoo:

  Aurinko -ja tuulivoimalla toimivia led-tekniikan valaisimia kotiin ja puutarhaan.

 2. Komulainen J sanoo:

  Aurinko energialla toimiva retkeilyteltta jossa lämmitettävä lattia pinta ja kiinteät valaisu ratkaisut.Mahdollisesti jopa mahdollisuus ruuan lämmittämiseen. Ja myös mahdollisuus ruuan viilentämiseen.

 3. Vesa sanoo:

  Can bus väylä autoihin kaikki polttimot 4w-21w väliltä.Siis uusiin yksijohto järjestelmä autoihin ledivalot hehkulankapolttimon tilalle, mikä ei pienestä virrankulutuksesta johtuen herjaa kojetaulussa palaneesta polttimosta.

 4. Una Reinman sanoo:

  Buddhapatsas jossa myös aurinkokennovalaistus… <3

 5. Juho Kiuru sanoo:

  Täysin vedenkestäviä valoja suihkutiloihin

 6. Tarja Hilden sanoo:

  Minun mielestä e-villessä on jo lähes kaikkea ,mitä ihminen voi toivoa. Mutta energiaa säästävät tuotteet ovat aina huippua,kun hintakin on kohillaan.

 7. Seppo Kankare sanoo:

  Mökille 12v sähköt toimii aurinkokennolla.Saunan valoja sisävaloja ulkovaloja.

 8. Marko Suominen sanoo:

  Kaikkia kivoja juttuja

 9. Pyry sanoo:

  Helposti kykettävä lamppu jota voidaan ohjailla puhelimella.

 10. Hirves sanoo:

  Ottalamppuja

 11. Toivo timonen sanoo:

  Aurinko voimalla toimivaa valaistusta esim.sekä erilaisia työkaluja

 12. Reijo Mäkynen sanoo:

  Sisustusvalaisimia

 13. Heli sanoo:

  Uusimmat LED-ratkaisut sisustajalle kiinnostaa. Sisustusvalaisimet sisätiloihin kotiin ja mökille, sekä terasseille ja pihaan.

 14. Esa sanoo:

  Olisko akvaariohin tai muuten veden pitäviä valoja jotka voisi upottaa veteen ja sieltä valaista pintaa tai pohjaa
  jos vaikka piha lampeen sais valoja

 15. Hannu sanoo:

  Tavallisten hehkulamppujen tilalle vaihdettavia edullisia ledilamppuja ja saunaan sopivia ledivaloja. Myös kauko-ohjattavat ledinauhat kiinnostavat.

 16. Reksa sanoo:

  Autovaloja ja -polttimoita, työvaloja

 17. Paavolainen Tapani sanoo:

  Led polttimoita autoon,joita maallikkokin osaa vaihtaa vakiolampun tilalle.

 18. Jussi sanoo:

  Auton sisätilaan tulevia, eri kokoisia led- valaisimia. Pyöreitä, soikeita, pitkulaisia

 19. tate sanoo:

  kaikkea auringolla toimivia laitteita ,valoja ja jne

 20. P. J. Karjalainen sanoo:

  Aurinkokennolla toimivat fillarivalot.

 21. Jaana Mäkinen sanoo:

  kaikenlaiset kivat kuvio ledvalot, kuten kuvissa olleet lehdet/kukat, sopii sisustuksiin..

 22. Tapani Veijanen sanoo:

  Loisteputki lamput ledeinä.

 23. Lehis sanoo:

  Moi! Kodin valaistuksella yritän säästää, joten jotain uutta innovatiivista valaistukseen kaipaisi. Yö valo kauko-ohjatulla himmennyksellä olisi bueno. Myös autokin kaipaa lisävalaistusta sinne minne autosuunnittelija ei ole sitä piirtänyt. Lisäksi kodin yleiskorjausmiehenä odottaa uusia innovatiivisia työkaluja ilmestyvän. Myös työelämässä kaipaa joskus ”ahaa” työkaluja, niin raksallakin olen se joka kaiken korjaa. Mielenkiinnolla odottelemaan. Ja hyvää kevättä kaikille!

 24. Timo sanoo:

  Itselleni pistää silmään tuossa kolmannessa kuvassa ylhäällä näyttäisi olevan Airamin suomessa myymiä yövaloja. Ja tällä kertaa ei taida olla niin että kiinassa on Airamin tuotteet kopioitu, vaan Airam ainoastaan ostaa kiinalaiset valot, paketoi ne ja pistää ison hintalapun päälle. Itselläni on Airam Denver yövalo (myös kuvassa) ja se on hajonnut jo 4 kertaa. Onneksi on kolmen vuoden takuu, niin haen kaupasta aina uuden kun vanha pettää 🙂

 25. Sulo Laakso sanoo:

  Valaistusrakentajana tarvitsen hyviin ratkaisuihin vain muutamia komponentteja: Yleensä epäsuoraan valaistukseen tehokkaita ledinauhoja ja muuhun valaistukseen erimuotoisia ja kokoisia ledipaneeleita, myös ylös ja alas valon suuntaavia, mahdollisimman vähän häikäisyä tuottavia. Lisäksi voidaan tarvita ulkokäyttöön (joskus harvoin myös sisäkäyttöön) sopivia eri avauskulmilla varustettuja kohdevalaisimia, joissa on ratkaistu häikäisemättömyys. Tietysti tarvitaan em. komponenttien virtalähteet ja langattomat kytkentä-, himmennys- ja värilämpötilan säätölaitteet. Hyvää valaistusta tehtäessä voi sitten muut himmelit eli ns. sisustusvalaisimet vaikka unohtaa kokonaan tai niiden merkitys on lähinnä koriste- ja sisustuselementteinä.

  TÄRKEITÄ ASIOITA OVAT oikean/sopivan värilämpötilan valinta ja hyvä värintoistoindeksi (Ra yli 90). Parasta on käyttää puhtaan valkoista valoa (päivänvalon tyyppinen koko spektrin valon tuotto) ja jos muuta värilämpöä kaivataan, niin sitten hankitaan valaisukomponentit värilämpötilasäädettävinä ”lämpimästä” (iltarusko) ”kylmään” (puhtaan valkoinen/sininen ).

  Halvimmalla tuotetut komponentit eivät yleensä täytä vaativia laatu- ja etenkään kesto- ja turvallisuusvaatimiuksia, joten toivon, että e-villestä voisi saada näihin haasteisiin hyvän kumppanin.

  • Sulo Laakso sanoo:

   Ai niin vielä: Kyllä vanhoihin valaisimiin polttimoiden (hekulamppu, halogeeni, loisteputki jne.) tilalle vaihdettavia vastaavia ledikomponentteja tarvitaan. suunnilleen joka lähtöön. Markkinalla kaivataan E24-kantaisia tehokkaita eli 1000 – 2000 lumenia antavia normaalin hehkulampun kuvun mittoihin tehtyjä ja ihan ympäri säteileviä ledipolttimia. Tehokkaat ovat tyypillisesti olleet liian isoja eli pitkiä valaisimen mittoihin tai valon suuntausominaisuuksiin.

   Itse kaipaan värilämpötilaltaan 5500 K tuotteita. Kaikki tuppaavat edelleen tyrkyttämään 3000 Kelvinin eli lähes hehkulampun väristä keltaista valoa, joka pihavalaisimissa värjää lumen virtsan väriseksi. 4000 Kelviniä olisi jo parempi, mutta sekään ei ole vielä puhdas valkoinen eli n. 5500 k tarvitaan.

 26. ari ruuska sanoo:

  työ kaluja ei koskaan liikaa,tekevälle

 27. Kimi sanoo:

  Kaikkea aurinkovoimalla toimivaa

 28. Jouko Huikuri sanoo:

  Led -valoputket. Niin tehokkaat, että niillä voisi oikeasti korvata loisteputket.

 29. Ile sanoo:

  Tehokkaita led lammuja 27 kannalla ja polkupyöriä näin kesän alla 😉

 30. RaimoP sanoo:

  Erilaisia 12v CanBus-ledejä.

 31. Jani sanoo:

  Puhelin ohjattavia polttimoita ja kunnolla valaisevia retro polttimoita 220v järjestelmään.

 32. Juha A. sanoo:

  Mökillä on 12V aurinkopaneelisysreemi isoine aikuinen.Toivoisin siihen suoraan (ilman muuntajaa) liitettäviä led-valaisimia, ulkovaloja, pollareita jne. Nykyisin myytävät itsenäiset pihojen valopollarit ( jossa oma aurinkokenno ja akku) eivät käytännössä toimi kuin keskikesällä jolloin on muutenkin valoisaa. Syksyllä kun valoa illalla tarvittaisiin auringonvaloa ei ole tarpeeksi niiden lataamiseen.

 33. Juha A. sanoo:

  Isoine akkuineen.

 34. Varakuulat sanoo:

  Parvekkeelle kaukosäätimellä toimivia led valoja

 35. Kaipaisin listoille elektroluminenssi pintoja, nauhoja sekä johtoja paljon enemmän kuin noita LED tuotteita.

 36. Mikael sanoo:

  Sellainen retkivalo valo/aurinkokennolla jota voisi ladata päivällä repun/rinkan päällä kävellessä ja käyttää illalla teltalla taikka mökillä.

 37. Samuli sanoo:

  Paristokäyttöisiä jouluvalosarjoja ulkokäyttöön. Vaikka jouluun onkin vielä hieman aikaa.

 38. Sari sanoo:

  Toivoisin kaikkia kivoja sisustukseen sopivia led-valoja, joita voi käyttää läpi vuoden. Nykyiset patterivalot vievät hirveästi pattereita ja ovat kalliita.

 39. Aleksi O. sanoo:

  Hinta-laatusuhteeltaan hyvä ja tarpeeksi monipuolinen työkaluvaunu olisi kyllä kova!
  Ne kun tuppaa olemaan Suomessa aika hyvissä hinnoissa, myös huonot ja laaduttomat vaunut.

 40. LeoK sanoo:

  Kirkkaita led polttimoita jotka sopisivat suoraa auton alkuperäisten sisävalojen tilalle (”sukkulapolttimoita”) ledit kun lämpenevät niin vähän, niin voisi laittaa ainakin takakonttiin sen tehoiset että löytää sen mitä etsii.

 41. Nimetön sanoo:

  Fillariledeille ois käyttöä

 42. Kurt Lähteenmäki sanoo:

  Himmennettäviä led valoja

 43. Hannu sanoo:

  Liiketunnistimella ohjattuja pitkiä ledvalonauhoja.

 44. JG sanoo:

  Nuo kuvassa näkyvät hehkulamppu-valot on aika kivoja .. 🙂

 45. Kari.R sanoo:

  Ruuvimeisseli jossa on irtopäät ja magneetti+valo

 46. Arja sanoo:

  auringolla toimivia ja muutenkin eullisia valaisimia pihaan ja sisälle

 47. markku holmala sanoo:

  Teiltä löytyy jo kaikkea mitä tällainen kotinikkari tarvitsee (Y)

 48. Hessu sanoo:

  Kaipaisin studiokäyttöön led-valaisimia.

 49. Maija Kurtti sanoo:

  Saunan valoja ja led-valot kodin sisustamiseen myös kiinnostaa. ( Mites näkyykö sähköposti kaikille, jos tähän alle laittaa vai ei? En laittanut, kun ei lue siitä mitään. Mutta, jos voitan, niin olen tilannut tuotteita teiltä ja siellä on osoite.)

 1. toukokuu 14, 2016

  […] Luitko vielä kirjoitustani Hongkongin valomessuista? Mukana arvonta blogin lukijoille. Lue kirjoitus tästä. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Liity seuraajaksi

Saat tiedon uusista blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Liity muiden seuraajien joukkoon: