Kuljetko bussilla vai pyörällä kouluun tai töihin? Mitäs jos poljet pyörän bussiin ja fillaroit takaisin kotikonnuille? Normaali polkupyörä ei tähän ”taitu”, mutta taittopyörä X-TREME XT Mini kulkee kevyesti kainalossa vaikka pidemmänkin junamatkan. Näin ollen voit hyvin mielin tsygäillä vaikka duuniin, mutta laiskuuden iskiessä pakkaat pyörän noin puolessa minuutissa kasaan ja voit napata nelirenkaisen kyydin takaisin kotiin.

Pyörä kasattuna ja valmis ajoon.
Pyörä kasattuna ja valmis ajoon.
Pyörä kasattu ja valmis kantoon.
Pyörä kasattu ja valmis kantoon.
9kg painava pyörä ei tunnu missään.
9kg painava pyörä ei tunnu missään.

Taittopyörät ovat yleistyneet Suomessa eikä suotta, sillä ne ovat erittäin käteviä menopelejä varsinkin urbaaniin käyttöön. Keveytensä puolesta ne kulkevat helposti mukana missä tahansa menetkin ja kannat sen vaikka kerrostaloasuntoon ja näin pyörää ei tarvitse jättää vartioimatta yöksi pitkäkyntisten armoille. Tässä artikkelissa tarkistelemme X-TREME XT Mini -taittopyörän etuja ja mahdollisia heikkouksia. Kenelle taittopyörät ovat omiaan ja millaiseen käyttöön ne sopivat parhaiten?

X-TREME XT Mini -taittopyörä minuutissa kasaan!

Aloitetaan sillä, että kyseinen tsygä on naurettavan nopea ja helppo laittaa kasaan. Muutama napsahdus ja valmiina matkaan! XT Mini on kevyt pyörä painaen vain 9 kiloa ja se on tarvittaessa erittäin helppo napata kantoon. Ohjaustanko sivuun, polkimet sisään, satula alas, runko taittoon ja XT Mini on paketissa. Tämä vie vain alle puoli minuunttia, vau!

Katso alta kuvasarja, kuinka kasaat pyörän hetkessä. Kasattuna pyörä menee näinkin pieneen tilaan: 60x30x50cm. Eli pienemmänkin auton takakontti ei tule olemaan ongelma kuljetuksessa, eikä myöskään säilytyksessä. Kaupunkiasunnot voivat olla pieniä, joten tämä käykin hyvin juuri kaupunkilaiselle. Kylläpä nuo omat opiskelija-ajat tulevat mieleen, kun sängyllä mahtui hädin tuskin jalat suorana makaamaan. No, tämä fillari menee vaikka sängyn alle ja ei näin ollen vie asunnostasi säilytystilaa.

Vedä ohjaustanko alas ja pikalukitse
Vedä ohjaustanko alas ja pikalukitse
Taita polkimet sisään pikalukituksella
Taita polkimet sisään pikalukituksella
Laske satula rungon sisään ja pikalukitse
Laske satula rungon sisään ja pikalukitse
Käännä ohjaustanko rungon sivulle
Käännä ohjaustanko rungon sivulle
Taita pyörä keskeltä kasaan ja ota kantoon
Taita pyörä keskeltä kasaan ja ota kantoon
XT-Minin kanssa on kätevä matkustaa!
XT-Minin kanssa on kätevä matkustaa!

Miten taitettava polkupyörä suoriutui itse ajossa?

Itse olen 175cm pitkä ja ajaminen luonnistui normaaliin tapaan, eivätkä polveni hakanneet tankoon kiinni. X-TREME XT Mini taitettava polkupyörä tuntuu toki pieneltä ja jokseenkin heiveröiseltä kevyen alumiinirunkonsa vuoksi, mutta kuitenkin tarpeeksi jämäkältä ja yllättävän mukavalta pyöräillessä. Käytiin kruisailemassa ympäri Shenzheniä kollegani Antin kanssa ja otettiin pyöristä mittaa. Katso alta video, kuinka sähäkästi taittopyörä lähtee.

https://www.instagram.com/p/BtKdAzhBhYa/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Videolla ja kuvissa esiintyvä tuotepäällikkö Antti ei 191cm pitkän ruhonsa vuoksi suosittele pyörää ”hongankolistajille”. Pitkien koipien vuoksi polvet hitsasivat kiinni pyörän ohjaustankoon, joka teki ajamisesta hieman epämukavaa. Eli mikäli kupolisi hioo pilven reunoja, ei tämä taittopyörä ole välttämättä sinua varten suunniteltu. Antti saikin sitten ajoon alla näkyvän X-TREME IRON -fatbiken.

Pyörät näytillä
Pyörät valmiina lenkille. Pieni kokoero Mini XT:n ja Fatbiken välillä.

Itse suosittelisin taittopyörää n. 145-178cm pitkille. Huom. Pyörän kantavuus on max. 100kg. Maastossa emme edes kokeilleet pyörää, koska tämä taittopyörä on selvästi asfaltille tarkoitettu kaupunkipyörä. Videolla näkyvä iso X-TREME Fatbike IRON on taas ihan omiaan maastossa. Jos työ- / koulumatkallasi sattuu olemaan hieman härskimpää maastoa, kannattaa tarkkailla pyörävalikoimasta jotain erilaista.

Kyllä keulii!

Vaikkakin X-TREME XT Mini tosiaan on minimaalinen kokonsa puolesta, lähtee se rivakasti eteenpäin polkimia polkaistaessa. Taisin kuulla Antin jopa huutavan perään; ”Hei en pysy perässä, hidasta Timi!” Taittopyörällä on todella siisti kruisailla ympäri kaupunkia ja se rullaa todella sutjakkaasti eteenpäin. They see me rolling!

Taittopyörän plussat ja miinukset

+ Kevyt polkea
+ Helposti kasattava & koottava
+ Menee pieneen tilaan kuljetusta & säilytystä varten
+ Hyvät säädöt – Käy niin lapselle että aikuiselle

–  Ei maastokäyttöön
–  Pienet sisäkumit on hieman hankala täyttää (pitää vetää pumppu nopeasti pois, ennen kuin kumi tyhjenee)

Käy tutustumassa X-TREME XT Mini -taittopyörään tuotesivuilla ja tutustu spekseihin tarkemmin täältä!

Fatbike -maastopyörä jättimäisillä 26″ maastonakeilla

Mikäli haet enemmän ”äijämäisyyttä” polkupyörääsi, X-TREME Fatbike Iron soveltuu ympärivuotiseen ajoon läpi paksujen kinosten, eivätkä korkeat katukivetyksetkään tätä mörköä pysäytä. On myös sanomatta selvää, että tämä läskipyörä ei sovellu vellihousuille.

Fatbike soveltuu myös talviajoon!
Fatbike soveltuu myös talviajoon!
Kuvat: Riku.R - Akaa
Kuvat: Riku.R - Akaa

Fatbike -maastopyörät ovat X-TREME:n ehdottomia bravureita ja olemmekin toimittaneet näitä pyöriä konteittain Suomeen. Valikoimassamme on myös +180cm -pituisille tarkoitettu 29″ fatbike 3″ paksuilla renkailla, jolla olet katujen kingi! Mini taittopyörän kilpailija saattaisi olla 20″ Mini Fatbike?

Katso alta X-TREME Iron Fatbike -maastopyörän esittelyvideo. Lue myös extrana tuotetestaaja Jarkko Helelän fiilikset tästä fatbike -pyörästä blogista: ”Suomen halvin Fatbike – Onko siitä mihinkään?”

Kiinnostaako sinua X-TREME:n jälleenmyynti? Täytä yhteydenottopyyntö.