Varsin tapahtumarikas vuosi 2015 e-villellä lähenee loppuaan. Tässä blogi-kirjoituksessa kertaan kuluneen vuoden tärkeimpiä virstanpylväitä ja tapahtumia, sekä esittelen uusimman tuotteemme 3D-tulostimen! Lue myös juttu ja katso kuvat e-villen tiimin pikkujoulutunnelmista.

Mitä kaikkea vuonna 2015 tapahtui e-villen tiimissä ja verkkokaupassa?

Kävimme tiimin kanssa joululounaalla toissapäivänä 22.12. Oli aika kiittää Arttua hyvästä yhteistyöstä kuluneena syksynä, toivottaa Joni tervetulleeksi Shenzheniin, sekä katsoa taaksepäin kulunutta vuotta. Vuosi on mennyt kokonaisuutena hyvin ja vauhti kiihtyi loppuvuotta kohti. Viimeisen 3 kuukauden aikana lähetimme yhteensä 50 000 tuotetta 32 000 eri paketissa. Vastasimme yli 8000 sähköpostiin, teimme 1500 tilausta tavarantoimittajillemme, lisäsimme satoja uusia tuotteita, lähetimme lukuisia uutiskirjeitä ja teimme uusia kirjoituksia tähän blogiin.

Viimeisen 3 kuukauden aikana lähetimme yhteensä 50 000 tuotetta 32 000 eri paketissa.

Kokonaan uusia tuoteperheitä tuli vuonna 2015 e-wheelerit, eli sähkökäyttöiset tasapainopyörät (leijulaudat, gyropyörät, segwayt), suureen suosioon nousseet FatBike- ja muut polkupyörät, lemmikkieläintarvikkeet, Raspberry Pi:t ja valvontakamerat. Paljon tsempattiin myös otsalampuissa, liikennekameroissa, älypuhelimissa, tableteissa, action-kameroissakännyköiden suojakuorissa ja parempilaatuisissa kuulokkeissa.

e-villen tiimin syksyllä 2015
e-villen tiimin syksyllä 2015

2014 jouluna avaamaamme Suomi-varastoon ja Mäntsälän  kivijalkamyymälään lähetimme uusia tuotteita ja täydennyseriä parin kymmenen lentorahtilähetyksen sekä 5 merikontin verran. Myymälä aloitti olemalla auki vain muutaman tunnin arkisin klo 15-18. Verkkokauppatilauksia tuli heti alusta asti kiihtyvällä tahdilla, mutta myymälän miehitettynä pitäminen vaatii aikamoista myyntiä kulujen kattamiseksi. Kevään mittaan pohdimmekin erilaisia vaihtoehtoja ja hieno yhteistyömahdollisuus aukesi Matkahuollon kanssa. Saimme neuvottelujen ja kuvioiden yhteensovittamisten jälkeen hoidettavaksemme e-villen varastorakennusta vastapäätä sijaitsevan Mäntsälän Matkahuollon asiamiestoiminnan. Muutimme myymälämme sinne ja saimme aukioloaikoja pidennettyä täysipäiväiseksi, klo 9-17. Lisäksi vaihdoimme Suomi-varaston toimitustavaksi Matkahuollon, mikä onkin kaikin puolin nopeampi ja parempi, kuin syksynkin mittaan takkuillut Posti. Lue kirjoitus e-villen ja Matkahuollon yhteistyöstä.

Elektroniikka-, mobiili-, sekä autotuotteet ovat perinteisesti olleet e-villen vahvimmat tuotealueet

Vuoden alkaessa tuotepäällikkönä aloittanut Antti laittoi vauhtia uutuuksien lisäämiseen kaupassamme. Kevään mittaan myöskin Lasse siirtyi tuotepäällikön rooliin asiakaspalvelutiimistä. Vuoden aikana tuotteita on lisännyt kauppaan myöskin tuotetiimin vetäjän ja markkinoinnista kokonaisuutena vastaavan Tuomon lisäksi Ilona, Kent, Opri, Julia, Arttu ja Anni. Painopiste uutuuksissa ja valikoiman optimointi- ja kehitystyössä on ollut erityisesti loppuvuotta kohti teknisissä vimpaimissa ja tarvikkeissa. Elektroniikka-, mobiili-, sekä autotuotteet ovat perinteisesti olleet kuitenkin ne e-villen vahvimmat tuotealueet. Suurin osa e-villen asiakkaista tulee kauppaamme katsomaan ja tilaamaan juuri niitä. Vastaamme tähän huutoon entistä ammattimaisemmin ja systemaattisemmin myöskin alkavana vuotena.

Drone-helikopterit, 3D-printterit, sähkökulkuneuvot ym. ensimmäisenä e-villen verkkokaupassa!

E-villen ehdottomiin vahvuuksiin kuuluu toimipisteemme sijainti täällä Kiinassa, ja vielä tarkemmin Shenzhenissä, etelä-Kiinassa. Jo pitkään kaikki etenkin elektroniset tuotteet on valmistettu täällä meidän toimiston nurkilla. Näemme siis maailman uusimpia innovaatioita paitsi paikallisilla messuilla ja tehtailla, myös ihan katukuvassakin ensimmäisten joukossa. Sekä me suomalaiset, että meidän paikalliset kiinalaiset kollegamme ovat hyvin verkostoituneita täkäläisissä teknologia- ja laitevalmistuspiireissä.

Tämän teknologiaverkkokauppojen edelläkävijän paalupaikan tulemme alkavana vuotena ottamaan entistä vahvemmin.

e-Wheelereitä, sähkökulkuneuvoja, tasapainopyöriä, gyropyöriä ym. menopelejä on näkynyt Shenzhenissä katukuvassa jo monta vuotta.
e-Wheelereitä, sähkökulkuneuvoja, tasapainopyöriä, gyropyöriä ym. menopelejä on näkynyt Shenzhenissä katukuvassa jo monta vuotta.

Asetelma, missä me olemme tehtaiden välittömässä läheisyydessä antaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden saada uutuuksista ensikäden tietoa, saada niitä testiin ja e-villeen myyntiin nopeasti. Tämän teknologiaverkkokauppojen edelläkävijän paalupaikan tulemme alkavana vuotena ottamaan entistä vahvemmin.

3D-tulostin e-villen verkkokaupasta

Esimakua näistä uutuuksista kertokoon tämä joka kodin 3D-printteri. Vain 329,95€ toimituskuluineen ja veroineen maksava tulostin on todella kiehtova työkalu ja harjoitusväline aiheesta kiinnostuneille.

3D-tulostin – Borlee mini01 – e-villen verkkokaupasta vain 329,95€ (sis. postikulut). Katso lisätiedot ja tilaa tästä.

E-villen verkkokaupan koodauksesta vastaava Olli perehtyi tuotteeseen syksyn aikana ja printtaili sillä lukuisia hyöty- ja hupituotteita aina jakoavaimesta, soittorasiaan ja vihellyspilliin. Joulun lähestyessa Olli printtasi laitteella vieläpä joulukoristeita sekä lahjan tyttärelleen.

3D-tulostin printtaamassa Ollin tyttären Nerean suunnittelemaa joulukoristetta.
3D-tulostin printtaamassa Ollin tyttären Nerean suunnittelemaa joulukoristetta.
IMG_20151211_144431
Tulostimella saa tehtyä esim. joulukoristeita omaan tyyliin.
IMG_20151210_173501
Olli esittelee 3D-tulostamaansa joulukuusta. Taustalla näkyy ohjelmisto, millä 3D-printteriä hallinnoidaan.
IMG_20151210_165757
Lähituotettu joulukuusi kasvamassa.

Laite toimitetaan valmiiksi koottuna ja sitä on helppo käyttää. Ollin 5v. tytär Nerea osasi piirtää (kenties pienellä diplomi-insinööri -isän avustuksella) itse oman 3D-mallin osoitteesta www.tinkercad.com löytyvällä ilmaisella työkalulla. Kun printattava tuote on valittu, ”viipaloidaan” se ilmaisen, Cura nimisen softan avulla tulostimen ymmärtämäksi gcode-tiedostoksi, joka lopulta lähetetään tulostimelle ilmaisen Repetier-host -nimisen softan avulla. 3D-tulostin alkaa sulattamaan muovia kelalta ja syöttää sitä suuttimen läpi alustalle. Sekä suutin, että alusta liikkuvat piirrustuksen mukaan, jolloin muovi jähmettyy haluttuun muotoon. Kolmiulotteisen tuotteen printtaamiseen menee puolesta tunnista (peukalon kokoinen) puoleen päivään (nyrkin kokoinen). Illalla, kun laitteen laittaa tulostamaan voi aamupalan syödä itse tehdyistä kulhoista omatekoisilla aterimilla.

IMG_20151210_165745
Ohjelmisto on erittäin helppokäyttöinen ja ilmaisista kirjastoista löytyy satojatuhansia malleja, mistä valita.
IMG_20151126_132053
3D-tulostimen parissa saa kulumaan tunnin jos toisenkin ja ideoita tulee runsaasti aina edellisen printin valmistumista odotellessa :).

Raaka-ainemuovia toimitamme ensi alkuun neljän värin seteissä. Värit tulevat 250g keloissa, eli yhdessä setissä on kilon verran raaka-ainetta. Hinnaksi muodostui 29.95 € / setti. Yhdestä kelasta tulostaa satoja pikkuesineitä, joten tuotantokustannukset eivät nouse harrastuksen tai vaikkapa leimasinyrittäjän elinkeinon esteeksi. Ollin mukaan 10g tulostamiseen menee keskimäärin n. tunti, joten yhden setin loppuun kuluttaminen onnistuu teoriassa n. 100 tunnissa. Katso muovikelojen tiedot verkkokaupassamme:

PLA 1.75mm 1kg Kelta/Pinkki/Violetti/Oranssi -setti
PLA 1.75mm 1kg Musta/Valko/Puna/Sini -setti
PLA 1.75mm 1kg Pronssi/Teräs/Violetti/Läpinäkyvä -setti

Mikäli omat CAD-taidot ovat ruosteessa tai ihan omien mallien piirtäminen ei niin kiinnosta, löytyy osoitteesta www.thingiverse.com satojatuhansia valmiita malleja, mitkä voi printata omassa olohuoneessa käsin kosketeltavaksi tuotteeksi nappia painamalla.

IMG_3817
3D-tulostettu soiva pilli (sisällä jopa se pieni helmi, mikä tehostaa äänen voimakkuutta)
IMG_3833
Sekalaisia testitulosteita 🙂
IMG_3843
Minikokoinen 3D-tulostettu jakoavain (jos olisi printannut työkalun ihan mittakaavassa, olisi se toiminut hyvin. Tulostamista (etenkin testimielessä) voi nopeuttaa tulostamalla tekeleen esim. 50% pienempänä alkuperäisestä.

Lue 3D-tulostimen koko esittely ja katso muut kuvat tuotesivulta.

Hyvää ja rauhallista joulua Sinulle koko e-villen tiimiltä!

Oikein rauhallista ja rentouttavaa joulun aikaa kaikille blogin tilaajille, asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme täältä kaukaa.

Hyvää joulua koko e-villen tiimiltä!
Hyvää joulua koko e-villen tiimiltä!

Ville Majanen

Koko tiimin puolesta,

 

Ville Majanen
t: @villemajanen ja @evillecom
ig: @villemajanen ja @evillecom

PS. uudet alennuskoodit päivitetty – katso tarjoukset!
PPS. selaa myös muita kirjoittamiani blogi-kirjoituksia, jätä kommentti alle tai ota yhteyttä [email protected]