e-ville.com ja Matkahuolto yhteistyöhön Suomessa!

Keväällä 2015 meille tarjoutui tilaisuus, mitä ei voinut sivuuttaa. Matkahuolto etsi Mäntsälän toimipisteelleen asiamiestä ja mahdollisuutta esitettiin e-villelle. Niihin aikoihin e-villen suomivarasto ja varastomyymälä olivat jo toiminnassa niinikään Mäntsälässä. Asiakkaita kävi liikkeessä tasaiseen tahtiin, ja suomivaraston verkkokauppatilaukset lähetettiin sieltä Itellaa / Postia käyttäen. Palvelua parantaaksemme Matkahuolto haluttiin toimitustavaksi verkkokauppaamme Postin rinnalle.

IMG_0370

Mäntsälän matkahuollon sisätilat ovat hivenen ahtaat, mutta toimivat.

Matkahuolto ei entuudestaan ollut minulle juurikaan tuttu. Linja-autoihin se liittyi ja olisinkohan joskus 20 vuotta sitten lähettänyt lemmikkihamsteriltani tarpeettomaksi jääneen häkin Matkahuollon kautta uudelle omistajalle. Nyt asian tultua uudelleen ajankohtaiseksi kävi ilmi, että Matkahuollolla onkin yllättävän joustava palvelu ja kattava jakelu- ja toimipisteverkosto Suomessa (n. 1100 toimipistettä).

Aikaisemmat kokemukset Matkahuollosta rajoittuivat lemmikkihamsteriltani tarpeettomaksi jääneen häkin lähettämiseen uudelle asukkaalle pari vuosikymmentä sitten.

Matkahuollon toimipisteillä on lisäksi pääsääntöisesti pidemmät aukioloajat (Siwat ja Valintatalot ovat auki usein aamu seitsemästä ilta kymmeneen, jopa yhteentoista saakka) ja sillä on Postia parempi toimitusvarmuus ja -nopeus. Paketit lähtevät aina seuraavaan linja-autoon, eikä jää turhaan odottamaan välivarastoon seuraavan rekkakuorman täyttymistä.

Matkahuollon arkistokuva

Vierailimme yhteistyöneuvottelujen aikana Matkahuollon lajittelukeskuksessa Helsingissä ja opimme lisää yhtiön toiminnasta. Matkahuollon edustajat esittelivät meille Helsingin Narinkkatorilla sijaitsevaa logistiikkakeskusta ja sen toimintaa. Muutamia suoraan pohjoiseen tai itään meneviä reittejä lukuunottamatta Mäntsälästäkin lähetettävä linja-autorahti puretaan Helsingissä lajittelulinjastolle, mistä se löytää 15-30 minuutissa seuraavalle linja-autolle. Parhaimmillaan lähetys ei siis vanhene lajittelukeskuksessa kuin hetken, kunnes se on esim. Turun, Tampereen tai Oulun suuntaan kulkevan linja-auton kyydissä!

Parhaimmillaan paketti jatkaa matkaansa lajittelukeskuksesta 15-30 minuutissa!

Tutustuttuamme Matkahuollon toimintaperiaatteeseen ja logiikkaan tulimme vakuuttuneeksi sen toimitusvarmuudesta, sekä opimme yhteistyön yksityiskohdista ja käytännön järjestelyistä.

Mäntsälän Matkahuollon tila, eli siis linja-autoasema sopi hyvin e-villen myymäläksi

Mäntsälän bussiasema ja Matkahuollon toimipiste näyttää tältä:

IMG_9836

Mäntsälän linja-autoasema sijaitsee osoitteessa Yhdystie 1, 04600 Mäntsälä. Rakennus on hyvin persoonallisen näköinen ja siinä toimii Matkahuollon lisäksi myös Elvis-pizzeria, Taksi, sekä muutamia itsenäisiä yrityksiä yläkerran toimistoissa.

Päädyimme neuvottelujen päätteeksi allekirjoittamaan yhteistyösopimuksen! E-villen varasto jäi sen nykyiselle paikalle, ja liike siirtyy Matkahuollon tiloihin, linja-autoasemalle. E-villen Yhdystie 1, 04600 Mäntsälä -osoittessa sijaiseva myymälä on avoinna joka arkipäivä klo 9.30-17. Katso e-villen myymälästä löytyvät tuotteet ja poikkea ostoksille!

11218846_858273247576043_6576222676597539599_n

Ville ja Velkku yhteistyösopimuksen allekirjoituksen jälkeen.

e-villen verkkokaupan suomivarastosta on mahdollista tilata tuotteita nyt myös Matkahuollon toimitustavalla ja noutaa tilaus lähimmältä Matkahuollon linja-autoasemalta, Siwasta, Valintatalosta tai muusta toimipisteestä.

Luettelo kaikista Matkahuollon toimipisteistä löytyy täältä.

e-villen liike Mäntsälässä

Linja-autoasemalle ehdittiin siirtää jo muutama lasivitriini, missä on e-villen suosituimpia tuotteita. Nappaa lähtiessä mukaan tai istahda alas nautiskelemaan kuppi kahvia :). Katso e-villen myymälästä löytyvät tuotteet ja poikkea ostoksille! 

Toimitustapana on myymälästä noudon lisäksi nyt luonnollisesti myös nopea ja edullinen Matkahuolto.

e-villen liike Mäntsälässä

Tervetuloa uudistuneeseen liikkeeseemme!

e-villen liike Mäntsälässä

Myymälä sijaitsee osoitteessa Yhdystie 1, 04600 Mäntsälä. Se on avoinna arkisin klo 9.30-17. Katso e-villen myymälästä löytyvät tuotteet ja poikkea ostoksille!

Suomivaraston ja myymälöiden kehittäminen jatkuu edelleen. Joulua silmällä pitäen laajennetaan nyt valikoimaa Suomi-varastolle.

e-villen ja Matkahuollon yhteistyö alkoi kesäkuun alussa ja on sujunut erittäin hyvin. Toimitustapaa on testattu verkkokauppatilauksille kesän mittaan ja niistä on saatu hyviä kokemuksia. Myymälän muuton viimeiset askeleet otetaan lähiviikkoina, minkä jälkeen jatkuu tietenkin tuotevalikoiman kehittäminen verkkokaupassa ja suomivarastolla. Isompia tavaroita lähetetään Mäntsälään meriteitse. Lue Antin blogikirjoitus e-villeen lisätyistä isoista tavaroista.

Ennen joulua on tarkoitus saada tuotteita nopean toimituksen varastolle runsain määrin. Tervetuloa pistäytymään Mäntsälän Matkahuollossa Yhdystie 1, 04600 Mäntsälä. Toimipiste on avoinna arkisin klo 9.30-17!  Katso myymälän valikoima tästä.

 

Ville Majanen
t: @villemajanen ja @evillecom
ig: @villemajanen ja @evillecom

PS. uudet alennuskoodit päivitetty – katso tarjoukset!
PPS. selaa myös muita kirjoittamiani blogi-kirjoituksia, jätä kommentti alle tai ota yhteyttä villenblogi@e-ville.com

Ville Majanen

Ville Majanen

Ville Majanen on verkkokauppa e-ville.comin kauppias. Ville muutti Hongkongiin vuonna 2006 suorittamaan vaihto-opiskelua Mikkelin Ammattikorkeakoulusta. Yhden nettikameran myyminen johti toisen nettikameran myymiseen, ja nyt e-villessä touhuaa jo n. 20 työntekijää Hongkongissa ja Shenzhenissä Kiinassa ja verkkokauppa e-ville tarjoaa nettikameroiden lisäksi tuhansia muita edullisia pääasiassa elektronisia vimpaimia edullisin hinnoin.

Muut lukijat olivat kiinnostuneita myös näistä...

5 kommenttia

 1. Riitta Ihamäki sanoo:

  Hieno juttu tämä matkahuolto. Postit saattavat olla hankalissa paikoissa, mutta Siwat ja ihan matkahuoltokin on tässä minun lähellä. Kiitos! Terveisin Riitta

 1. syyskuu 1, 2015

  […] merikonteissa isompia tuotteita edullisesti ja toimitetaan sieltä käsin Postin ja Matkahuollon toimitustapoja […]

 2. joulukuu 19, 2015

  […] tavaraa ja konsepti on otettu tosi hyvin vastaan. Tuntuu, että nopeammalle 1-3 arkipäivän Matkahuollon toimitukselle on kysyntää ja toisaalta paljon on mielenkiintoisia tuotteita, mitä ei kokonsa […]

 3. tammikuu 15, 2016

  […] 2014 jouluna avaamaamme Suomi-varastoon ja Mäntsälän  kivijalkamyymälään lähetimme uusia tuotteita ja täydennyseriä parin kymmenen lentorahtilähetyksen sekä 5 merikontin verran. Myymälä aloitti olemalla auki vain muutaman tunnin arkisin klo 15-18. Verkkokauppatilauksia tuli heti alusta asti kiihtyvällä tahdilla, mutta myymälän miehitettynä pitäminen vaatii aikamoista myyntiä kulujen kattamiseksi. Kevään mittaan pohdimmekin erilaisia vaihtoehtoja ja hieno yhteistyömahdollisuus aukesi Matkahuollon kanssa. Saimme neuvottelujen ja kuvioiden yhteensovittamisten jälkeen hoidettavaksemme e-villen varastorakennusta vastapäätä sijaitsevan Mäntsälän Matkahuollon asiamiestoiminnan. Muutimme myymälämme sinne ja saimme aukioloaikoja pidennettyä täysipäiväiseksi, klo 9-17. Lisäksi vaihdoimme Suomi-varaston toimitustavaksi Matkahuollon, mikä onkin kaikin puolin nopeampi ja parempi, kuin syksynkin mittaan takkuillut Posti. Lue kirjoitus e-villen ja Matkahuollon yhteistyöstä. […]

 4. huhtikuu 6, 2016

  […] suurempia ns. step change -asioita kuluneella tilikaudella oli Mäntsälän varastomyymälän yhdistäminen Matkahuollon linja-autoasemaan ja pakettiliiketoimintaan. Suomen 2. suurin kuluttajalähetysten kuljettaja Matkahuolto ulkoisti […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Liity seuraajaksi

Saat tiedon uusista blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Liity muiden seuraajien joukkoon: