Keväällä 2015 meille tarjoutui tilaisuus, mitä ei voinut sivuuttaa. Matkahuolto etsi Mäntsälän toimipisteelleen asiamiestä ja mahdollisuutta esitettiin e-villelle. Niihin aikoihin e-villen suomivarasto ja varastomyymälä olivat jo toiminnassa niinikään Mäntsälässä. Asiakkaita kävi liikkeessä tasaiseen tahtiin, ja suomivaraston verkkokauppatilaukset lähetettiin sieltä Itellaa / Postia käyttäen. Palvelua parantaaksemme Matkahuolto haluttiin toimitustavaksi verkkokauppaamme Postin rinnalle.

IMG_0370
Mäntsälän matkahuollon sisätilat ovat hivenen ahtaat, mutta toimivat.

Matkahuolto ei entuudestaan ollut minulle juurikaan tuttu. Linja-autoihin se liittyi ja olisinkohan joskus 20 vuotta sitten lähettänyt lemmikkihamsteriltani tarpeettomaksi jääneen häkin Matkahuollon kautta uudelle omistajalle. Nyt asian tultua uudelleen ajankohtaiseksi kävi ilmi, että Matkahuollolla onkin yllättävän joustava palvelu ja kattava jakelu- ja toimipisteverkosto Suomessa (n. 1100 toimipistettä).

Aikaisemmat kokemukset Matkahuollosta rajoittuivat lemmikkihamsteriltani tarpeettomaksi jääneen häkin lähettämiseen uudelle asukkaalle pari vuosikymmentä sitten.

Matkahuollon toimipisteillä on lisäksi pääsääntöisesti pidemmät aukioloajat (Siwat ja Valintatalot ovat auki usein aamu seitsemästä ilta kymmeneen, jopa yhteentoista saakka) ja sillä on Postia parempi toimitusvarmuus ja -nopeus. Paketit lähtevät aina seuraavaan linja-autoon, eikä jää turhaan odottamaan välivarastoon seuraavan rekkakuorman täyttymistä.

Matkahuollon arkistokuva

Vierailimme yhteistyöneuvottelujen aikana Matkahuollon lajittelukeskuksessa Helsingissä ja opimme lisää yhtiön toiminnasta. Matkahuollon edustajat esittelivät meille Helsingin Narinkkatorilla sijaitsevaa logistiikkakeskusta ja sen toimintaa. Muutamia suoraan pohjoiseen tai itään meneviä reittejä lukuunottamatta Mäntsälästäkin lähetettävä linja-autorahti puretaan Helsingissä lajittelulinjastolle, mistä se löytää 15-30 minuutissa seuraavalle linja-autolle. Parhaimmillaan lähetys ei siis vanhene lajittelukeskuksessa kuin hetken, kunnes se on esim. Turun, Tampereen tai Oulun suuntaan kulkevan linja-auton kyydissä!

Parhaimmillaan paketti jatkaa matkaansa lajittelukeskuksesta 15-30 minuutissa!

Tutustuttuamme Matkahuollon toimintaperiaatteeseen ja logiikkaan tulimme vakuuttuneeksi sen toimitusvarmuudesta, sekä opimme yhteistyön yksityiskohdista ja käytännön järjestelyistä.

Mäntsälän Matkahuollon tila, eli siis linja-autoasema sopi hyvin e-villen myymäläksi

Mäntsälän bussiasema ja Matkahuollon toimipiste näyttää tältä:

IMG_9836
Mäntsälän linja-autoasema sijaitsee osoitteessa Yhdystie 1, 04600 Mäntsälä. Rakennus on hyvin persoonallisen näköinen ja siinä toimii Matkahuollon lisäksi myös Elvis-pizzeria, Taksi, sekä muutamia itsenäisiä yrityksiä yläkerran toimistoissa.

Päädyimme neuvottelujen päätteeksi allekirjoittamaan yhteistyösopimuksen! E-villen varasto jäi sen nykyiselle paikalle, ja liike siirtyy Matkahuollon tiloihin, linja-autoasemalle. E-villen Yhdystie 1, 04600 Mäntsälä -osoittessa sijaiseva myymälä on avoinna joka arkipäivä klo 10-17. Katso e-villen myymälästä löytyvät tuotteet ja poikkea ostoksille!

11218846_858273247576043_6576222676597539599_n
Ville ja Velkku yhteistyösopimuksen allekirjoituksen jälkeen.

e-villen verkkokaupan suomivarastosta on mahdollista tilata tuotteita nyt myös Matkahuollon toimitustavalla ja noutaa tilaus lähimmältä Matkahuollon linja-autoasemalta, Siwasta, Valintatalosta tai muusta toimipisteestä.

Luettelo kaikista Matkahuollon toimipisteistä löytyy täältä.

e-villen liike Mäntsälässä
Linja-autoasemalle ehdittiin siirtää jo muutama lasivitriini, missä on e-villen suosituimpia tuotteita. Nappaa lähtiessä mukaan tai istahda alas nautiskelemaan kuppi kahvia :). Katso e-villen myymälästä löytyvät tuotteet ja poikkea ostoksille! 

Toimitustapana on myymälästä noudon lisäksi nyt luonnollisesti myös nopea ja edullinen Matkahuolto.

e-villen liike Mäntsälässä
Tervetuloa uudistuneeseen liikkeeseemme!
e-villen liike Mäntsälässä
Myymälä sijaitsee osoitteessa Yhdystie 1, 04600 Mäntsälä. Se on avoinna arkisin klo 9.30-17. Katso e-villen myymälästä löytyvät tuotteet ja poikkea ostoksille!

Suomivaraston ja myymälöiden kehittäminen jatkuu edelleen. Joulua silmällä pitäen laajennetaan nyt valikoimaa Suomi-varastolle.

e-villen ja Matkahuollon yhteistyö alkoi kesäkuun alussa ja on sujunut erittäin hyvin. Toimitustapaa on testattu verkkokauppatilauksille kesän mittaan ja niistä on saatu hyviä kokemuksia. Myymälän muuton viimeiset askeleet otetaan lähiviikkoina, minkä jälkeen jatkuu tietenkin tuotevalikoiman kehittäminen verkkokaupassa ja suomivarastolla. Isompia tavaroita lähetetään Mäntsälään meriteitse. Lue Antin blogikirjoitus e-villeen lisätyistä isoista tavaroista.

Ennen joulua on tarkoitus saada tuotteita nopean toimituksen varastolle runsain määrin. Tervetuloa pistäytymään Mäntsälän Matkahuollossa Yhdystie 1, 04600 Mäntsälä. Toimipiste on avoinna arkisin klo 10-17!  Katso myymälän valikoima tästä.

 

Ville Majanen
t: @villemajanen ja @evillecom
ig: @villemajanen ja @evillecom

PS. uudet alennuskoodit päivitetty – katso tarjoukset!
PPS. selaa myös muita kirjoittamiani blogi-kirjoituksia, jätä kommentti alle tai ota yhteyttä [email protected]