Catepillarin keltaiset saappaat ovat varmasti monelle tuttu näky katukuvassa. Mutta tiesitkö, että Catepillar on myös tunnettu rugged-puhelivalmistaja? Cat-puhelimet, jotka virallisesti tunnetaan nimellä ”Cat Phones” tai ”Caterpillar Phones”, ovat osa Yhdysvaltalaista Caterpillar Inc. -tuoteperhettä. Caterpillar on alun perin tunnettu raskaiden rakennus- ja kaivosteollisuuden laitteiden valmistajana. Ei siis ihme, että Cat-puhelimet on suunniteltu kestämään ja vastaamaan vaativien ympäristöjen tarpeita. Tämän vuoksi moni mm. rakennusalan ja raskaan teollisuuden työnuurtaja suosii kyseisiä puhelimia. Otetaan lyhyt katsaus Cat-puhelimien historiaan.

  1. Ensiaskeleet (2012): Cat-puhelimet saivat alkunsa vuonna 2012, kun Bullitt Group -niminen yritys solmi sopimuksen Caterpillar Inc.:n kanssa älypuhelinten valmistamiseksi Caterpillar-tuotemerkillä. Ensimmäiset Cat-puhelimet, kuten Cat B25 ja B100, olivat peruspuhelimia, jotka keskittyivät erityisesti kestävyyteen ja luotettavuuteen.

  2. Kestävyyden korostaminen (2013-2015): Seuraavina vuosina Cat-puhelimet jatkoivat kehittymistään ja niiden painopiste pysyi vahvasti kestävyydessä. Mallistoon lisättiin monipuolisempia älypuhelimia, kuten Cat B15 ja B30, jotka tarjosivat perustoimintojen lisäksi älypuhelinominaisuuksia.

  3. Teknologian ja ominaisuuksien parantaminen (2016-2019): Kestävyyden lisäksi Cat-puhelimet alkoivat vähitellen sisältää enemmän valtavirtaa houkuttelevia komponentteja ja ominaisuuksia, kuten laadukkaita kameroita, tehokkaampia suorittimia ja parannettuja käyttöjärjestelmiä. Käyttökokemuksen paranemisen seurauksena Cat-puhelimet houkuttelivat nyt myös laajempaa yleisöä.

  4. Uudemmat innovaatiot (2020-lähtien): Cat-puhelimet ovat jatkaneet kehitystään tarjoten yhä edistyneempiä ominaisuuksia ja teknologioita. Tämä on sisältänyt lisääntyvän yhteensopivuuden langattoman teknologian kanssa, paremman kameranlaadun ja erilaisten työkalujen integroimisen, jotka vastaavat eri ammattien tarpeita. Esimerkiksi S62 Pro -puhelin on varustettu integroidulla FLIR-lämpökameralla.
iskunkestävä cat puhelin
Cat puhelin kestää pienet tiputukset ja kolaukset leikiten

Miksi Cat puhelin kannattaa hankkia?

Cat-puhelimet ovat tunnettuja kestävyydestään, suorituskyvystään ja ammattilaisille suunnatuista työkaluista. Niissä yhdistyvät IP68- ja MIL-SPEC 810H -sertifioitu kestävyys, tehokkaat suorittimet, pitkä akunkesto sekä erityiset sovellukset ammattilaisten tarpeisiin. Cat-brändi tuo luotettavuutta ja toimintavarmuutta älypuhelimiin, mikä tekee niistä suositun valinnan haastaviin ympäristöihin ja ammatilliseen käyttöön. Cat-puhelimen hankkiminen voi olla houkuttelevaa monista syistä, erityisesti jos arvostat kestävyyttä, luotettavuutta ja monipuolisuutta. Listasimme alle viisi syytä, miksi kannattaa harkita Cat-puhelimen ostamista.

  1. Kestävyys äärimmäisissä olosuhteissa: Cat-puhelimet ovat tunnettuja kestävyydestään. Ne on suunniteltu kestämään iskuja, tärinää, pölyä, vettä ja muita vaativia olosuhteita, mikä tekee niistä ihanteellisia valintoja esimerkiksi rakennus-, maatalous- ja ulkotöihin. Voit luottaa siihen, että puhelin kestää haastavat ympäristöt.

  2. Pitkäkestoinen akku: Cat-puhelimet tarjoavat yleensä tehokkaan akun, joka kestää pitkään yhdellä latauksella. Tämä on erityisen tärkeää silloin, kun olet liikkeellä tai työskentelet paikoissa, joissa pääsy latauspiuhan ääreen voi olla rajoitettua.

  3. Ammattilaisten tarpeet huomioitu: Cat-puhelimet sisältävät usein erityisiä työkaluja ja sovelluksia, jotka on suunniteltu vastaamaan erilaisten ammattien tarpeisiin. Esimerkiksi rakennusalan ammattilaiset voivat hyötyä mittaussovelluksista, kompasseista, lämpökamerasta ja muista työkaluista, jotka helpottavat päivittäistä työtä.

  4. Monipuoliset ominaisuudet: Vaikka Cat-puhelimet ovat vahvoja valintoja kestävyyden ja toimintavarmuuden suhteen, ne eivät silti tingi älypuhelinteknologian tarjoamista eduista. Laadukkaat kamerat, nopeat yhteydet, modernit käyttöjärjestelmät ja laaja valikoima sovelluksia ovat kaikki osa Cat-puhelimien tarjoamaa pakettia.

  5. Sopii retkeily- ja eräkäyttöön: Cat-puhelin on perinteistä luuria luotettavampi sekä käytännöllisempi kumppani eräkäytössä. Retkeillessä kestävyys ja suuri akkukapasiteetti tulevat tarpeeksi, joiden lisäksi Cat-puhelimet tarjoavat 4 x paikannusjärjestelmää karttapalveluita ja navigointia varten.

Kaiken kaikkiaan Cat-puhelimet tarjoavat yhdistelmän kestävyyttä, suorituskykyä ja ammattilaisten tarpeiden huomioimista. Olitpa sitten rakennusalalla työskentelevä ammattilainen, seikkailija tai kuluttaja, joka arvostaa luotettavaa älypuhelinta, Cat-puhelimet tarjoavat houkuttelevan vaihtoehdon.

cat älypuhelin
Cat-puhelin sopii erinomaisesti pitkille vaelluksille

Cat puhelinmallit esittelyssä

Esittelemme alla seuraavat Cat-puhelinmallit: Cat S42h+, Cat S53 5G ja Cat S62 Pro. Jokainen näistä puhelimista tarjoaa ainutlaatuisia ominaisuuksia vastaamaan erilaisiin tarpeisiin, olipa kyse sitten kestävyydestä, nopeista yhteyksistä tai ammattilaisten erityisvaatimuksista.


Cat S42h+

Cat S42h+ on kestävä ja monipuolinen puhelin, joka on suunniteltu kestämään äärimmäisiä olosuhteita, kuten iskuja, pölyä ja vettä. Puhelin tarjoaa sujuvan käyttökokemuksen tehokkaalla suorittimella ja riittävällä muistilla. Pitkäkestoinen akku mahdollistaa päivän mittaisen käytön ilman lataamista. Laadukas kamera tallentaa valokuvia ja videoita haastavissakin ympäristöissä, ja puhelin tukee moderneja yhteyksiä, kuten 4G LTE -verkkoa.

249,95

• 5,5″ TFT 1440 x 720

• Antimikrobinen pinta

• Luotettava 4200 mAh akku

• Ohjelmoitava PTT-painike


Cat S53 5G

Cat S53 5G yhdistää kestävyyden ja nopeat 5G-yhteydet tarjoten tehokasta suorituskykyä vaativissa ympäristöissä. Puhelin tukee 5G-verkkoteknologiaa nopean tiedonsiirron ja sujuvan suorituskyvyn varmistamiseksi. Se on IP68- ja MIL-SPEC 810H -sertifioitu kestäen vettä, pölyä ja iskuja. Tehokas suoritin, laadukas kamera ja pitkä akunkesto täydentävät sen ominaisuuksia.

529,95

• 6,5″ IPS 1600 x 720

• Taskulamppu (120 lumenia)

• 48 MP pääkamera

• 5500 mAh akku


Cat S62 Pro

Cat S62 Pro on kestävä ammattilaisille suunniteltu älypuhelin, joka sisältää FLIR-lämpökameran tarkkojen lämpötilamittausten visualisointiin. Puhelin on IP68- ja MIL-SPEC 810H -sertifioitu, mikä takaa sen luotettavuuden haastavissa olosuhteissa. Tehokas suoritin ja riittävästi muistia varmistavat sujuvan käyttökokemuksen. Puhelin tukee modernia 4G LTE -verkkoa ja tarjoaa monipuolisia mittausominaisuuksia ammattikäyttöön.

649,95

• 5,7″ FHD+ 1080 x 2160

• FLIR-lämpökamera

• 12 MP pääkamera

• 4000 mAh akku


Mitä vaihtoehtoisia brändejä Cat puhelimille on olemassa?

Jos etsit vaihtoehtoja Cat-puhelimille ja arvostat kestävyyttä, suorituskykyä sekä luotettavuutta, on olemassa useita muitakin älypuhelinmerkkejä, jotka tarjoavat samankaltaisia ominaisuuksia – usein jopa edullisempaan hintaan. Tässä on muutamia markkinoiden johtavia merkkejä, jotka ovat hyviä vaihtoehtoja Cat-puhelimille.


Ulefone on erikoistunut kestäviin puhelimiin kohtuulliseen hintaan. Mallit ovat pääsääntöisesti luokiteltu IP68- (vedenkestävä), IP69K- (paineenkestävät) ja MIL-STD-810G- (iskunkestävä) standardein. Ei siis ihme, että Ulefone on säilyttänyt kärkipaikkansa markkinoiden johtavien iskun- ja vedenkestävien puhelinten valmistajana. Ulefone-puhelimet tarjoavat monipuolisia ominaisuuksia ja ovat suosittuja kuluttajille, jotka etsivät äärimmäisen hyvää hinta-laatusuhdetta. Ulefone on erityisen tunnettu rugged-puhelinten keskuudessa varsinkin hyvistä kameroistaan sekä monipuolisista erikoissensoreista, joita ei perinteisistä älypuhelimista löydy. Mainittakoon mm. ammattitason FLIR-lämpökamera ja pimeänäkökamera. Voit lukea lisää Ulefonen puhelimista blogistamme: Ulefone – Äärimmäistä kestävyyttä pikkurahalla


Oukitel-puhelimet ovat tunnettuja varsinkin metsästyspiireissä pitkäkestoisen akun ja tarkkojen paikannusjärjestelmien ansiosta. Hurjimmat Oukitel-mallit ovat varustettu erittäin suurilla akkukapasiteeteilla, jotka mahdollistavat jopa yli viikon käyttöajan yhdellä latauksella! Tämä on houkutteleva ominaisuus niille, jotka haluavat puhelimen, jota ei tarvitse jatkuvasti roikottaa latauskaapelin perässä. Tutustu tarkemmin Oukitelin puhelimiin blogistamme: Oukitel – Pitkän akkukeston pioneeri


Doogee on älypuhelinvalmistaja, joka on tunnettu erityisesti tyylikkäästä muotoilustaan sekä kilpailukykyisistä hinnoista suhteessa puhelimiensa ominaisuuksiin. Tämä tekee Doogee-puhelimista houkuttelevia vaihtoehtoja kuluttajille, jotka etsivät todella korkeaa hinta-laatusuhdetta tarjoavaa puhelinta.


Unihertz keskittyy pienikokoisiin ja kompakteihin kestäviin älypuhelimiin. Heidän valikoimassaan on esimerkiksi puhelimia, jotka ovat erityisen hyviä matkalla tai ulkoillessa. Vaikka nämä puhelimet ovat pienempiä, ne ovat edelleen vankkaa tekoa ja voivat tarjota mielenkiintoisia ratkaisuja tietyille käyttötarpeille.


Kaikilla näillä merkeillä on omat vahvuutensa ja ne tarjoavat vaihtoehtoja niille, jotka etsivät kestäviä ja luotettavia älypuhelimia eri hintaluokissa. Ennen ostopäätöstä on suositeltavaa tarkistaa tuotteiden tarkemmat tekniset tiedot ja käyttäjäarviot varmistaaksesi, että ne vastaavat juuri sinun tarpeitasi ja odotuksiasi.

Herättikö mikään näistä malleista mielenkiintoa? Voit tutustua Suomen suurimpaan rugged-puhelinvalikoimaan e-ville.comin verkkokaupassa. Löydät suosituimmat ja viimeisimmät mallit maailman johtavilta rugged-puhelinten valmistajilta kuten Ulefone, Doogee, Oukitel ja Unihertz. Vertaa malleja, lue arvostelut ja löydä omaan käyttöösi sopivin puhelin metsästykseen (tai muuhun kovaan käyttöön).